Socializmus alebo demokracia?
Re: Socializmus alebo demokracia?
Ak by som už chcel propagovať a zastávať ideu komunizmu, tak určite by som si popri inom nezvolil taký avatar, aký máš ty, lebo sa asociuje s miliónmi mŕtvych a prenasledovaných.
-
Sovjet
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ja nezastávam ideu komunizmu ani socializmu. Ja som len vyhadril svoj názor ako to vidím. Nechajte môj "socík" tak. Vyjadrite sa prosím predch. téme, a ak nie tak my napíšte, že neviete vyjadriť svoj názor, alebo že ma neviete pochopiť a ja to pochopím a spakujem sa z časti politika.
Mal som ešte jeden avatar v zálohe tak som vymenil, aj keď pochybujem že to pomôže.
Mal som ešte jeden avatar v zálohe tak som vymenil, aj keď pochybujem že to pomôže.
Ja chcem pozmenený socializmus, je pokakaná fráza. To aj ja môžem povedať, že chcem pozmenený kapitalizmus, taký kde je odstránená nadmerná sociálna nerovnosť, nejestvuje korupcia, dokonalá spravodlivosť, všetci sú šťastní a máme raj na zemi.. To je rovnaká kravina, ako tu chmeliť s pozmeneným socializmom, to si môžeš strčiť za klobúk. A ešte to priklincuješ tým, že povieš že je fungovanie toho dneska aj tak nemožné. Tak čo si ty? Ešte väčší naivný idealista ako niektorí paranoidní exoti tu na fóre.Sovjet napísal:Ja chcem "socializmus" v pozmenenej forme, ale to nechajme tak. Aj keď je nemožné, aby v súčastnosti fungoval. Či už v Kube alebo Číne už "kvázi" nieje socializmus ani komunizmus, lebo sa podľa toho neriadia.
Nikto z tohto fóra nieje platený za vymýšľanie lepších a dokonalých štátnych zriadení. Kedže sa tu na fóre aspoň "trošku" politicky angažujete, mali by ste vyjadriť svoj vlastný názor, inak my to pripáda, že ste bez urážky "konzumný radový občania," ktorý nemajú vlastný názor, alebo sa ho boja vyjadriť. Aj keď ste už vyjadrili názor, že to a to sa my nepáči a s tým nesúhlasím.
A chceš názor na to ako by mali veci byť keď sú všetci nespokojní? Povedz mi kedy boli už ľudia spokojní? Ja o takom období v celej histórii neviem, ani v raji adam s evou neboli spokojní. Ako by mali veci byť? Stačí aby každý dodržiaval 10 prikázaní. Je to v ľuďoch nie v zriadení, a vždy to tak aj bolo.
-
seth82
Darca
Sovjet: ja som ti už napísal, že svoje názory sme tu už vyjadrili X krát. A odporúčal som ti, aby si si prečítal celú diskusiu v politike a veľmi ľahko by si zistil, aké názory máme. Dúfam, že s tým "socializmom s ľudskou tvárou" to nemyslíš vážne, myslíš, že Dubček to dotiahol až do dokonalosti? Ten iba zmiernil cenzúru, podporoval federatívne zriadenie s menšou centralizáciou od Prahy a vyššiu slobodu pre novinárov - okrem toho celý systém zostal taký, aký bol, či už ekonomicky, politicky, alebo sociálne - to jednoducho dlho nemohlo fungovať. To je celý môj názor na komunizmus a socializmus za čias Dubčeka.
Mne sa už nechce rozpisovať, ako som to už spomenul, ale zároveň som ti aj napísal, že hocičo rozumné, iba nie komunizmus, alebo socializmus. Dokonalý politický systém neexistuje a nech by som napísal hocičo, aj tak by to niekto napadol, pretože všetko má svoje plusy a mínusy.
Mne sa už nechce rozpisovať, ako som to už spomenul, ale zároveň som ti aj napísal, že hocičo rozumné, iba nie komunizmus, alebo socializmus. Dokonalý politický systém neexistuje a nech by som napísal hocičo, aj tak by to niekto napadol, pretože všetko má svoje plusy a mínusy.
-
Sovjet
Expert
Poviem ty narovinu. Nieje možné aby zo Slovenska bolo Švajčiarsko alebo Norsko, Švédsko atď. Bohužiaľ ľudia tvoria štát a pravidlá. A to aby každý dodržiaval 10 prikázani je dríst. To je nástroj na to aby bol človek utláčaný a vykorisťovaný. Tým pádom my chceš normálne povedať, že sa mám na to vysrať nič nezmením, lebo svet je raz taký? Ja si myslím ,že len "činnosť vecí niečo zmení". Aj keď všetci na tomto fóre si môžme povedať, čo už len my môžeme zmeniť tým, že tu niečo napíśeme.slay napísal:
Ja chcem pozmenený socializmus, je pokakaná fráza. To aj ja môžem povedať, že chcem pozmenený kapitalizmus, taký kde je odstránená nadmerná sociálna nerovnosť, nejestvuje korupcia, dokonalá spravodlivosť, všetci sú šťastní a máme raj na zemi.. To je rovnaká kravina, ako tu chmeliť s pozmeneným socializmom, to si môžeš strčiť za klobúk. A ešte to priklincuješ tým, že povieš že je fungovanie toho dneska aj tak nemožné. Tak čo si ty? Ešte väčší naivný idealista ako niektorí paranoidní exoti tu na fóre.
A chceš názor na to ako by mali veci byť keď sú všetci nespokojní? Povedz mi kedy boli už ľudia spokojní? Ja o takom období v celej histórii neviem, ani v raji adam s evou neboli spokojní. Ako by mali veci byť? Stačí aby každý dodržiaval 10 prikázaní. Je to v ľuďoch nie v zriadení, a vždy to tak aj bolo.
Jediné obmedzujúce pravidlo je prvé, o tom že nebudeš mať iného boha. Ale tých 10 som myslel skôr len obrazne na morálku ľudí, nie nábožensky. Takže povedzme 9, alebo možno len 8 ak výjmeme aj sviatočné dni. Kde v tých 8 vidíš utláčanie a vykorisťovanie? Lebo ako vravím ide o morálku stvárnenú v pravidlách. Je to to isté ako zákon a justícia.Sovjet napísal: A to aby každý dodržiaval 10 prikázani je dríst. To je nástroj na to aby bol človek utláčaný a vykorisťovaný.
Tým pádom si máš uvedomiť, že to nie je o režime ale o ľuďoch. Ak porovnávame Slovensko vs Nórsko, Švajčiarsko etc. V každom režime zlyháva len ľudský faktor. Ak chceš však dokonalý svet, tak áno, máš si uvedomiť, že nejestvuje rovnosť ani spravodlivosť. Rovní sme si akurát v tom, že sa točíme všetci na jednej špinke vo vesmíre. Večne tu nebudeme.Sovjet napísal:Tým pádom my chceš normálne povedať, že sa mám na to vysrať nič nezmením, lebo svet je raz taký? Ja si myslím ,že len "činnosť vecí niečo zmení".
Debilny rezim vytvara len debilnych ludi a naopak. To aj na margo toho beardiho clanku ktory nejak ingoruje ze sa to tyka vsetkych postkomunistickych krajin, takze problem nebude asi len v tych hlupych slovakoch, ze?
Takze budes aj ty uplny hajzel, prospechar, egoista. Tu je vidiet idiotizmus toho kapitalizmu.Ja to pociťujem tak, že každý za všetko pýta viac a viac a dáva menej a menej aj kvalita nie je lepšia, skôr sa znižuje a preto sa vyskytne otázka, keď toto robia so monou tak ja mám byť ten dobrák, ktorý vydrží všetko?
Tento tvoj primitívny názor je chválabohu v úplnom rozpore zo skutočnosťou. Dnes krajiny s históriou a vývojom, ktorým môžeme závidieť, majú už véľmi dlho dlho demokraciu a kapitalizmus. Na to sa my postkomanči môžeme prizerať. Zatiaľ čo tvoj národný socializmus zotročil a zbedačil nemecký národ a spravil z nich novodobých netvorov ľudskej histórie, ktorý sa svojím spôsobom realizácie genocídy nemusia hanbiť pred žiadnym iným tyranom v histórii. Nehovoriac o tom koľko miliónov ľudí a akým spôsobom pripravil o život, rovnako ako pokus o komunizmus. Oboje bolo živené revolucionármi ako si ty sám, ktorý pochabo stále jazdíš na sto rokov starých idealizmoch..
slay, krajiny ktorym mozme zavidiet (zapadna europa a spol) boli vzdy pred nami a je jedno ci tam bol kapitalizmus, feudalizmus alebo monarchia.
A na margo toho narodneho socializmu, Hitler sa dostal k moci demokratickou cestou, lud si vybral cestu "otroctva"
.
To tvoje vnimanie otroctva je strasne relativne.
Keď prehráme, staneme sa revolučným proletariátom, komisármi všetkých revolučných strán a keď vyhráme, povstane naša hrozná moc peňaženky.
Theodor Herzl, The Jewish State, str. 91
PS tiez by si uz aj mohol pochopit ze ten moj tzv "narodny socializmus" neni len Hitlerove nemecko, ten rezim mal tiez chyby vo svojej fylozofii vyvijal sa a v dnesnej dobe sa skor hovory o rasovom socializme (ktory tiez moze byt radikalny RAHOWA, alebo umierneny rasova hrdost).
A na margo toho narodneho socializmu, Hitler sa dostal k moci demokratickou cestou, lud si vybral cestu "otroctva"
Keď prehráme, staneme sa revolučným proletariátom, komisármi všetkých revolučných strán a keď vyhráme, povstane naša hrozná moc peňaženky.
PS tiez by si uz aj mohol pochopit ze ten moj tzv "narodny socializmus" neni len Hitlerove nemecko, ten rezim mal tiez chyby vo svojej fylozofii vyvijal sa a v dnesnej dobe sa skor hovory o rasovom socializme (ktory tiez moze byt radikalny RAHOWA, alebo umierneny rasova hrdost).
Názor môžem mať aký chcem, ale pokiaľ nebudem mať 90 poslancov v parlamente vždy to bude iba teória.... Ale skúsim ju trochu rozviesť...Sovjet napísal: Čo si myslíte ako by sme sa mali ako štát politicky uberať? Ako by mal fungovať náš štát. Každý nadáva, ale žiadne riešenia. Nechcem tým nikoho uraziť, len som zvedavý na to aký máte názor.
V prvom rade zákon musí platiť pre každého.... Ako pre posledného asociála, tak aj pre vrcholového manažéra.... Zrušiť akékoľvek formy pozitívnej diskriminácie.... Treba bojovať s kriminalitou a korupciou, pretože jedno aj druhé doslova rozleptáva štát aj spoločnosť.... rovnako zaviesť osobnú zodpovednosť u štátnych úradníkov za prijaté rozhodnutia.... treba si uvedomiť, že kriminalita nie je nejakých náhodným "pošmyknutím sa"... v skutočnosti je to štýl života, založený na okrádaní/klamaní/vydieraní a parazitovaní na ostatných.... Preto sa musia tresty zvýšiť.... a pochopiteľne pre väzňov zaviesť povinnú ťažkú fyzickú prácu (výstavba diaľnic, hrádzí, bytov, renovácia pamiatok, bane).....
K hospodárstvu.... Treba podporovať domácich podnikateľov a živnostníkov, nie zahraničných podnikov.... Obnoviť štátnu kontrolu nad strategickými podnikmi (vodárne, elektrárne, rafinérie - proste podniky nevyhnutné pre chod štátu).... snažiť sa v čo najväčšej miere o nezávislosť štátu v oblasti potravinovej a energetickej.... Prvoradým cieľom hospodárstva by malo byť uspokojenie potrieb vlastného štátu, až potom orientácia na export....
K spoločnosti a občanom.... slobodní občania sú základom zdravej spoločnosti, za ktorej vývoj nesú tiež zodpovednosť.... pretože sloboda a zodpovednosť sú skoro synonymá a jedno bez druhého fungovať nemôže.... volebné právo by malo patriť iba iba ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu (zamestnanci, podnikatelia, dôchodcovia tiež, tí už si svoje odpracovali).... pretože nechápem, prečo nezamestnaný asociál, ktorý nejako neprispieva do spoločnej kasy, iba odtiaľ čerpá, by mal mať právo ovplyvňovať chod spoločnosti..... podpora mladých rodín (pochopiteľne pre pracujúcich a nie asociálov), aby bola motivácia aspoň trochu zvrátiť demografický vývoj.... odlúčiť cirkvi od štátu v plnej miere.... v lokálnej aj na celoštátnej úrovni zaviesť možnosť referenda, ktorého výsledky by mali záväznú platnosť (švajčiarsky model)..... podpora tradičných občianskych práv a slobôd (nedotknuteľnosť vlastníctva, právo na súkromie, právo vlastniť zbrane).... celková decentralizácia štátu....
K daňovým a finančným otázkam.... vrátiť sa k vlastnej mene, zaviesť krytie meny zlatom, nájsť priestor na zníženie daní....
K otázkam medzinárodnej bezpečnosti.... v prvom rade stiahnuť vojakov zo zahraničných misií, pokiaľ viem vojnu sme nevyhlásili nikomu, a teda naše vojská v cudzích krajinách nemajú čo hľadať, armáda má v prvom rade slúžiť na obranu vlastného územia, nie na okupačné účely v zahraničí.... zrušiť profesionálnu armádu, zaviesť znovu všeobecnú brannú povinnosť, armáda má mať všetky druhy vojsk, nie iba jednostranná špecializácia na ženistov či chemikov.... miličný systém záloh ako v Švajčiarsku....
Vnútorná bezpečnosť.... štátnu políciu transformovať a redukovať, mestské polície zrušiť úplne.... miesto toho zaviesť systém municipiálnej či oblastnej polície, ktorá by mala na čele šerifa voleného či odvolateľného ľuďmi..... ktorý by bol zodpovedný iba obyvateľstvu daného dajme tomu okresu (a tí by ho na základe jeho činnosti mohli buď znovuzvoliť alebo odvolať a nahradiť).... V prípade potreby by na výpomoc pri riešení otázok vnútornej bezpečnosti mohla byť použitá už spomenutá miličná záloha armády (ktorá by v podstate bola obdobou US National Guard).....
Medzinárodné otázky.... vystúpenie z NATO (ktoré stratilo opodstatnenosť rozpadom sovietskeho bloku) a EU (som za vzájomnú spoluprácu európskych národov, ale súčasná EU pripomína časy Sovietskeho zväzu, akurát sa nediktuje z Moskvy, ale z Bruselu).... politika prísnej neutrality....
Takže takto to vidím ja..... ešte dostatok finančných prostriedkov na založenie strany a kampaň, získať potrebný počet poslancov... a môžeme prikročiť k realizácii....
Boli vždy pred nami či tam bol kap, feu, mon.. a veď čo som doteraz vravel? To isté. Takže to nie je ani o národnom socializme. Sám si si odpovedal. A skús tak porozmýšľať prečo.. čo ich tak vychovalo?kali520 napísal:slay, krajiny ktorym mozme zavidiet (zapadna europa a spol) boli vzdy pred nami a je jedno ci tam bol kapitalizmus, feudalizmus alebo monarchia.
A na margo toho narodneho socializmu, Hitler sa dostal k moci demokratickou cestou, lud si vybral cestu "otroctva".
A áno, dostal sa demokratickou cestou. Teda celý príbeh nebol až taký demokratický pravda. Ale dajme tomu, s nadsázkou sa dá povedať, že ano. Ale o to synu vôbec nejde. Aj ty aj Ja vieme, že národ je sprostý. Preto môžu byť hore ľudia, ktorí tam sú. To nie je žiadna novinka. Rovnako ty aj ja vieš, akú cestu zažilo Nemecko ku Hitlerovi, od prvej svetovej cez hyperinfláciu, a veľkú depresiu.. Pozri, dnešná situácia sa ani nedá porovnať s vtedajšou biedou, a už aj dnes sú ľudia miestami nespokojní a ochotní dať hlas niečomu čo je blud, .. rovnako ako aj ty sa dokážeš plne odovzdávať aj dnes tým istým prežitým nezmyslom.
A na záver zase židia, ako príčina všetkého zla pravda. Židia sú určite vychcaný národ. Ale sme tu na tejto zemi tak ako aj oni, hráme na tej istej šachovnici. A lepší vyhráva.. tu nie je miesto na sebaľútosť.
-
Sovjet
Expert
Pinhead sa vymáčkal
. Väčšina z toho čo si povedal je švajčiarsky model. Nápad to nieje zlý len realizácia by trvala cca. min. 10 rokov, keďže hospodársky je to ťažké. Vo všetkom skoro súhlasím, okrem toho, že voľby by mali byť povinné aj pre tých asociálov, ktorý by mali byť začlenený do spoločnosti(pokiaľ je to možné). Už len natlačiť letáky a spraviť meating 
Pinhead, v mnohom súhlasím, ale..
, odkiaľ by si na to vzal peniaze ak chceš ešte opäť kupovať strategické podniky. Na smiech..
Krytie zlatom nevyrieši ani prd. A zlato si asi tiež vykakáš z ničoho pravda. Problém je inde.
Akú formu zodpovednosti? Trestno právnu? To by som chcel vidieť v praxi.Pinhead napísal:zaviesť osobnú zodpovednosť u štátnych úradníkov za prijaté rozhodnutia
Tu ide skôr o štrukturálnu politiku štátu, na tom sme biedne, preto to u nás vykrýva zahraničný kapitál. Inak vieš koľko HDP u nás tvorí zahraničný kapitál? Stačí si zobrať automobilky, ktoré mohli skončiť inde. Náš produkt by vyzeral trošku inak ak by sme nepodporovali zahraničie. Ak chceš od vlády aby znižovala 20% nezamestnanosť, tak si veľmi naivný ak si myslíš, že na to vystačí len podpora domáceho kapitálu, ktorý mimochodom môže voľne plávať aj do zahraničia. Tu ide skôr o vytvorenie vhodných podmienok podnikateľského prostredia a to je dosť v rozpore z mnohými vecami, ktoré píšeš. Určite treba podporovať domáci kapitál, ale trošku rozumu do toho.Pinhead napísal:Treba podporovať domácich podnikateľov a živnostníkov, nie zahraničných podnikov....
Toto ma špeciálne pobavilo, máš poňatie o veľkosti exportu Slovenska? My sme na 90% čisto exportná ekonomika, tu by si asi rečami o neorientácii na export veľmi nepochodil.Pinhead napísal: Prvoradým cieľom hospodárstva by malo byť uspokojenie potrieb vlastného štátu, až potom orientácia na export....
Súhlasím, ale na medzinárodnej pôde nerealizovateľné.Pinhead napísal:volebné právo by malo patriť iba iba ekonomicky aktívnemu obyvateľstvu
FAIL, čo dobrého toto prinieslo pre USA?Pinhead napísal:právo vlastniť zbrane
Pri tom množstve zmien ktoré iniciuješ by ti nepostačili ani dvojnásobné dane počas 10tich rokov, a nie ich zníženiePinhead napísal:vrátiť sa k vlastnej mene, zaviesť krytie meny zlatom, nájsť priestor na zníženie daní....
Krytie zlatom nevyrieši ani prd. A zlato si asi tiež vykakáš z ničoho pravda. Problém je inde.
Naši vojaci sú na mierových misiách v rámci Nato a OSN. My ako mikroštátik, nemáme absolútne žiadnu šancu bez aliancie.Pinhead napísal:v prvom rade stiahnuť vojakov zo zahraničných misií, pokiaľ viem vojnu sme nevyhlásili nikomu,
V 5 a pol miliónovom Slovensku je armáda naozaj to podstatné. A máš vôbec predstavu aké by boli náklady na takú armádu? Chceš tisíc vecí robiť, a ešte supervtip znižovať dane.. a chceš opäť armádu tohto typu. To je na smiech.. Zvlášť na Slovensku.Pinhead napísal:zrušiť profesionálnu armádu, zaviesť znovu všeobecnú brannú povinnosť, armáda má mať všetky druhy vojsk,
My sme príliš malé hovienko aby sme si mohli niečo diktovať, buď budeme spolupracovať alebo si nás rozdelia a roztrhajú nás. Na tvoju prísnu neutralitu by každý kašlal. Švajčiari sú úplne čosi iné. EU je socik, to je fakt, ale nám môže byť jedno či v nej sme alebo nie. Aj keby sme zajtra vystúpili budeme od nej rovnako závislý.Pinhead napísal:vystúpenie z NATO (ktoré stratilo opodstatnenosť rozpadom sovietskeho bloku) a EU (som za vzájomnú spoluprácu európskych národov, ale súčasná EU pripomína časy Sovietskeho zväzu, akurát sa nediktuje z Moskvy, ale z Bruselu).... politika prísnej neutrality....
slay,
ono to realizovateľné postupne je...... všetko naraz by to nešlo.... ale dalo by sa to.... ale ako som na začiatku písal, ono je to v podstate teória, na prax zatiaľ chýbajú zákonodarné a výkonné možnosti.... V zásade.... nič nie je nemožné, pretože, kde je vôľa, tam je aj cesta....
K tomu či sme mikroštátik.... to je možno Andorra či Vatikán.... nie sme veľký štát, ale ani úplne najmenší.... dosť vychádzam zo švajčiarskeho modelu, ktorý sa mi pozdáva asi najviac....
Chcem aby tu bola demokracia založená na slobodnom občanovi, vtorej sa veci nazývajú skutočnými menami, spoločnosť, v ktorej je právo právom, poriadok poriadkom..... a v ktorej zločin bude zločinom, nie všeobecne uznávaným riešením....
ono to realizovateľné postupne je...... všetko naraz by to nešlo.... ale dalo by sa to.... ale ako som na začiatku písal, ono je to v podstate teória, na prax zatiaľ chýbajú zákonodarné a výkonné možnosti.... V zásade.... nič nie je nemožné, pretože, kde je vôľa, tam je aj cesta....
K tomu či sme mikroštátik.... to je možno Andorra či Vatikán.... nie sme veľký štát, ale ani úplne najmenší.... dosť vychádzam zo švajčiarskeho modelu, ktorý sa mi pozdáva asi najviac....
Chcem aby tu bola demokracia založená na slobodnom občanovi, vtorej sa veci nazývajú skutočnými menami, spoločnosť, v ktorej je právo právom, poriadok poriadkom..... a v ktorej zločin bude zločinom, nie všeobecne uznávaným riešením....
-
Sovjet
Expert
Dosť je z Švajčiarskeho modelu. Oni majú silný bankársky a neviem ešte aký priemysel. Čo my sme tu skoro na nule, ale to nebráni tomu aby to nefungovalo. Byť nezávislý a hlavne robiť SAMY PRE SEBA, nie že dôjde Nemec, alebo Američan sem len vyťažiť na daňové prázdniny a nakoniec odíde do Rumunska.
mas nejaky iny napad ako zohnat nasim ludom pracu?
Realizovateľné je skoro všetko, ale otázka je za akých podmienok. Plán ktorý si navrhol by musela podporiť väčšina obyvateľstva, a musela by ho podporovať asi tak 20 rokov napriek všetkým okolnostiam. To je nereálne. Tak dlho by si neudržal kontinuitu vládnutia ani keby si bol populista ako Fico, s otvoreným zadlžovacím učtom. Nehovoriac o astronomických nákladoch na ktoré by si nemal odkial vziat, a navyse uz ani nemás priestor si velmi poziciavat. Bez zahranicneho kapitalu by si neudrzal ani nezamestnanost. A vo vsetkych tych zmenach by ti stal prave slobodný obcan a demokratická volba, lebo pluralita je boj, názor proti názoru. A neuvazujeme ani medzinárodne dohry a sankcie, ci uz sankcie ak by si obmedzoval zahranicny kapital neako, pripadne ho vytlacal, a asi tak tisic problemov s uniou a natom. A dalsich tisic o ktorych sa nam dnes ani nesniva a prisli by aj s praxou. Navyse vedz ze na to aby si nieco take robil potrebujes mat velmi velku podporu a stranu s tisicmi clenov, .. a ver mi ze za tych ruku do ohna nikdy nebudes moct dat, neudrzal by si na uzde ani svojich poslancov, nie to milion pozicii od ministerstiev, cez urady az po najposratejsich starostov. Neudrzal by si to v cistote. Slovaci su takí národ, ktorý potrebuje este vela výchovy a casu aby z neho mohlo nieco naozaj byt. Ludia tu odrbavaju seba navzajom a stat od toho najposlednejsieho cigosa az po toho najvyssieho ministra. To je skratka fakt.Pinhead napísal:slay,
Vzdy sa treba snazit o zmenu, ale nie sme v rozpravke, ludia sa nevedia dohodnut ani vramci jednej bytovky na zatepleni, nie to o takych veciach cela spolocnost. Proste stale je zlyhanie v ludskom faktore.
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2010, 0:12)
To sa pekne vraví, hlavne ak si to prestavuješ ako piškvorky. Prax je však o inom. Ale na nadávanie stačí aj taký prehľad ako máš, to je pravda..Sovjet napísal:Dosť je z Švajčiarskeho modelu. Oni majú silný bankársky a neviem ešte aký priemysel. Čo my sme tu skoro na nule, ale to nebráni tomu aby to nefungovalo. Byť nezávislý a hlavne robiť SAMY PRE SEBA, nie že dôjde Nemec, alebo Američan sem len vyťažiť na daňové prázdniny a nakoniec odíde do Rumunska.
Bývalé vlády z nás spravili montážne dielne za pár šupov namiesto toho, aby podporovali školstvo, vedu a výskum. Potom sa nečudujme, že sú naši ľudia hlúpi.
Peniaze na to boli, ale všetko sa vytunelovalo a rozkradlo.
Gréci majú aspoň ostrovy ktoré môžu prenajímať alebo predávať, ale čo má Slovák. Veľké gulové.
Peniaze na to boli, ale všetko sa vytunelovalo a rozkradlo.
Gréci majú aspoň ostrovy ktoré môžu prenajímať alebo predávať, ale čo má Slovák. Veľké gulové.
IQ populácie nezávisí od školstva, ľudia sú sprostí rovnako a všade. Ak sa podporuje veda výskum a školstvo ide o podporu možno tak horného kvartilu. A práve ten hneď po skončení školy odkráča preč za lepšími podmienkami, alebo tu skysne bez príležitosti. Montážne dielne za pár šupov, znamená prácu pre obyčajných priemerných plebs, bez toho sa ďalej nepohneš, tak nevymýšľaj. Ľudia musia mať prácu, štát musí mať čo prerozdeľovať. Čo si myslíš, že ak by boli výdavky posledných 20 rokov na vedu výskum a školstvo trojnásobné, že by bolo na tom Slovensko inak? Baraní prd. Od pádu komunizmu sa školstvo vkuse reformuje a jeho kvalita neustále klesá a klesá. Naše školy plodia každý rok po milú pi*u študentov pre ktorých nemá hospodárstvo uplatnenie. To je načo dobré? Aby ho šli hľadať do zahraničia?
-
krija
VIP
vsak mas oci nie? roboty tu je vsade pokkt, len "nejakym nedopatrenim" nie su prachy.beardie napísal:mas nejaky iny napad ako zohnat nasim ludom pracu?