psoriaza

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
tsssss
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

psoriaza

Príspevok od používateľa tsssss »

Ahojte,, chcem sa opytat ake mate skusenosti s liecbou psoriazy.. Ci povazujete psoriazu za vaznu chorobu (pretoze sa neda uplne vyliecit). Aky sposob liecby vyuzivate? Potrebujem tiez poradit, ci je dobra a hlavne ci je na dlhsiu dobu ucinna biologicka liecba injekcnym roztokom a taktiez, ci s takouto liecbou mate nejake skusenosti. Ona je dost nakladna kedze jedna injekcia stoji 3699 eur takze si chcem overit, ci sa oplati do toho investovat a ci je tato liecba vyhodnejsia ako liecba rybkami Garra Rufa alebo nejakymi mastami. Za odpovede vopred dakujem :)

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2010, 22:07)
napiste aspon ake mate skusenosti so psoriazou? tieto otazky su sucastou jedneho prieskumu, budem vdacny, ak odpoviete.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: psoriaza

Príspevok od používateľa ephramko »

vacsina ludi so psoriazou na viditelnom mieste ma velmi zle skusenosti, lebo ludia sa im vyhybaju v MHD, boja sa, pripadne ich vyhadzuju z bazenov a posilnovni, aj ked majitelia castokrat vedia ze psoriaza nie je nakazliva, tak sa boja, ze pridu o klientov, keby tam pustili niekoho s "niecim nepeknym na tele"...ale zase ludia so psoriazou by mali aj chapat ostatnych ludi, laici nestudovali dermatologiu, okrem toho aj dermatolog by potreboval chvilku a klud na rozpoznanie psoriazy a vylucenie toho, ze to nie je nieco ine...takze v tomto zmysle je absolutne prirodzene a instinktivne, ked v MHD idu ludia radsej od vas dalej, ked vidia ze na kozi mate nejaku chorobu a nevedia co to je...

a o liecbe neviem nic, iba to, ze je to nevyliecitelne a liecba prebieha po sinusoide...cize raz su priznaky minimalne a raz je to velmi zle a tak sa to stale opakuje dokola...

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2010, 22:36)
ked robis vyskum pre nejaku svoju studentsku pracu, tak sem daj link na tu anketu a pripadne s emailom kam mame poslat vyplnene dotazniky...
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Keďže je to dedičné tak sa to začalo objavovať dávnejšie u bratov ale v slabej miere na tvári (Objavuje sa po poziti velkeho mnozstva alkoholu ) a vo vlasoch. Prednedávnom začala aj u mňa tiež mám vo vlasoch a jeden malý fliačik na tvári čiže nie je to až také hrozné , zato známy má celú pravú ruku.
tsssss
Medium Expert
Medium Expert

Momo46 napísal:Keďže je to dedičné tak sa to začalo objavovať dávnejšie u bratov ale v slabej miere na tvári (Objavuje sa po poziti velkeho mnozstva alkoholu ) a vo vlasoch. Prednedávnom začala aj u mňa tiež mám vo vlasoch a jeden malý fliačik na tvári čiže nie je to až také hrozné , zato známy má celú pravú ruku.
ano, moze za to velke mnozstvo faktorov, niekedy to tak zmizne, ze sa zda, ze je tomu koniec a po obycajnej chripke sa opat psoriaza objavi.. osobne nemam s nou skusenosti, ale urcite nie je lahke tak zit.. pouzivas nejake kremy, maste, ci inu liecbu? bylinnu, alebo tie zname rybky? viete v TV rybky ospevuju, ale u koznej lekarky som pocul, ze oni vlastne iba odstrania odumretu cast pokozky, cloveku sa na mozno tyzden ulavi a potom to zacina odznova.

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2010, 23:32)
ephramko napísal:vacsina ludi so psoriazou na viditelnom mieste ma velmi zle skusenosti, lebo ludia sa im vyhybaju v MHD, boja sa, pripadne ich vyhadzuju z bazenov a posilnovni, aj ked majitelia castokrat vedia ze psoriaza nie je nakazliva, tak sa boja, ze pridu o klientov, keby tam pustili niekoho s "niecim nepeknym na tele"...ale zase ludia so psoriazou by mali aj chapat ostatnych ludi, laici nestudovali dermatologiu, okrem toho aj dermatolog by potreboval chvilku a klud na rozpoznanie psoriazy a vylucenie toho, ze to nie je nieco ine...takze v tomto zmysle je absolutne prirodzene a instinktivne, ked v MHD idu ludia radsej od vas dalej, ked vidia ze na kozi mate nejaku chorobu a nevedia co to je...
s tym s tebou uplne suhlasim.. aj ja som mal preblem sadnut si k cloveku v autobuse, ktory mal nieco taketo na pokozke, ci vliest do bazena, ked som tam ludi trpiacich psoriazou videl.. pokial som sa o nej nedozvedel viac informacii. chapem ludi, ktori odmietaju psoriatikov a dokonca sa im az hnusia.. ale treba pochopit aj prave tychto "postihnutych psoriazou" nemaju to lahke, kazde rano vstanu, natru si pokozku a aj ked s bolestami, ale vzdy s usmevom vstupuju k nam..

a teraz som trocho odbocil :D kazdopadne diky za odpovede vsetkym :)

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2010, 23:36)
ale nazory peidavat mozete :D ;)
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Kožná mi zatial ešte nepredpísala nič ale ten známy bol pri mrtvom mori niečo ako oliecovaci pobyt že pri kupani sa v nom sa psoriaza na ruke neobjavile roky a to mal fakt rozsiahle ale teraz sa to znova vracia.Vo vlasoch je to dosť zlé keďže sa koža v kuse šupe tak už polhodinku po umytí hlavy mám plnu hlavu ale špecialne šampóny fakt pomáhajú :)
Danthe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Danthe »

Ahoj, so psoriázou priamo skúsenosti nemám, ale keď už rozmýšľaš nad vhodnou liečbou, mohol by si sa skúsiť poinformovať aj na tomto webe: http://www.bioharmonia.sk/
V programe majú zahrnuté aj liečenie tejto choroby, konkrétny priebeh liečby však nepoznám. Podnik je to seriózny, otec vďaka biorezonancii prestal po 20 rokoch fajčiť.
Za opýtanie nič nedáš :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

no neviem, ja by som svoje zdravie nezveril sukromnemu medicinskemu zariadeniu, ktore ma na titulke svojej webovej stranky clanok z noveho casu...a rubriku "svedectva"...
Danthe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Danthe »

Dal som len tip na jednu z možných alternatív, či sa už oplatí alebo nie, to si dotyčný preberie sám. V prípade záujmu by bolo asi najlepšie kontaktovať daného lekára a konzultovať s ním výhody/nevýhody liečby. Myslím, že sa stále oplatí zvážiť aj túto možnosť ako sa vrhnúť do liečby injekciou za 3700 evri, predsa len nie každý si môže dovoliť takúto nákladnú liečbu..
tsssss
Medium Expert
Medium Expert

jj diky za tip, urcite sa ibudem informovat :)
dadulienka2404
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dadulienka2404 »

dobry den skusali ste vyrobyk okg..pomahaju na psoriazu na atopicky ekzem a mnoho daslieho,...moja sestra ma psoriazu a uziva vyrobky druhy mesiac a jej stav sa omnoho zlepsil ak chcete mozem vam poradit a pomoct...piste mi na meil [email protected] :smt006 :smt006 :smt006
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ma niekto skusenosti s pouzivanim marihuanovej masticky na priznaky psoriazy ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Poznal som jedného človeka čo mal psoriázu s ktorým som musel takmer dennodenne prichádzať do styku. Najnepríjemnejšie na ňom bolo to, že bol od podstaty zlý človek a vadilo mi keď sa škrabal na predlaktí a všade to padalo. Asi si neuvedomal, aké nepríjmné je to druhým.

Viem, že teraz je in liečiť to tými rybičkami, čo hryzkajú kožu.
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Sam to mam vo vlasoch a pouzival som vselijake masticky co mi dala kozna, ale co ja viem... Akoze bolo to lepsie ako ked som to nepouzival, ale psoriazu masticky nikdy neodstrania, odstrania iba tu pokozku. Ale raz som cital ze treba vylucit mliecne vyrobky. Potom som pil menej mlieka a zmizlo to. Ale asi to bola iba nahoda. Ale na jesen sa zjavila znova, ale asi iba na tyzden, a v uuuuplne miernej forme, takze OK. Ale neni ju vidiet a nerobila mi nikdy problemy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

skusali ste na psoriazu morsku sol alebo dovolenky pri mori ? ...ja ked som bol mensi, tak som mal dost skaredy exem po rukach, vyse 2 roky som stale behal ku koznej rozne typy masticiek, nic nezaberalo, vobec to nepomahalo alebo len velmi kratko...potom som bol na dovolenke pri mori, stacilo par dni a odvtedy sa mi ten exem uz nikdy neobjavil nastastie...ja viem ze to je nieco ine ako psoriaza, ta je chronicka nevyliecitelna, ale tie "ucinky mora" by mohli pretrvat dlhsie ako nejaka masticka...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Objavilo sa mi to na ucho a hlave.. Lekar mi k tomu vlastne ani kkt nepovedal, je tu niekto taky, kto to ma uz dlhy cas nejak pod kontrolou, ze to ma len na malej casti a nerozsiruje sa to, ci sa to vzdy po case nejak rozsiri?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Je to taká sínusoida..niekedy sa to dá potlačiť aj na roky, ale v zásade sa to vždy vráti, nie je to liečiteľné.
Ako som spomínal, doporučuje sa morská voda, kúpele Podhájska a rybičky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kedze jedna injekcia stoji 3699 eur takze si chcem overit
:shock: To fakt toľko?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

To sa mi nechce verit ved jedny z najdrahsich lieciv-imunosupresiv co dostavaju pacienti po transplantaciach stoji okolo 1700€ za ampulku. A na suche lakte 3700? o_O
Naty_93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Naty_93 »

ephramko napísal:ma niekto skusenosti s pouzivanim marihuanovej masticky na priznaky psoriazy ?

Používam konopný balzám a mám z neho peknú hladkú pokožku, akurát, že ja nemám psoriázu ale atopický ekzém...no myslím, že by to mohlo fungovať aj tak, tieto choroby sú si dosť podobné...Ale čo mi dosť pomohlo je aj, že som prestala používať sprchový gél, umývam sa čistou vodou a mám pocit, že moja pokožka sa aj vďaka tomu o dosť zlepšila :)
Napísať odpoveď