//autoeditácia príspevku (07 Nov 2010, 22:07)
napiste aspon ake mate skusenosti so psoriazou? tieto otazky su sucastou jedneho prieskumu, budem vdacny, ak odpoviete.
ano, moze za to velke mnozstvo faktorov, niekedy to tak zmizne, ze sa zda, ze je tomu koniec a po obycajnej chripke sa opat psoriaza objavi.. osobne nemam s nou skusenosti, ale urcite nie je lahke tak zit.. pouzivas nejake kremy, maste, ci inu liecbu? bylinnu, alebo tie zname rybky? viete v TV rybky ospevuju, ale u koznej lekarky som pocul, ze oni vlastne iba odstrania odumretu cast pokozky, cloveku sa na mozno tyzden ulavi a potom to zacina odznova.Momo46 napísal:Keďže je to dedičné tak sa to začalo objavovať dávnejšie u bratov ale v slabej miere na tvári (Objavuje sa po poziti velkeho mnozstva alkoholu ) a vo vlasoch. Prednedávnom začala aj u mňa tiež mám vo vlasoch a jeden malý fliačik na tvári čiže nie je to až také hrozné , zato známy má celú pravú ruku.
s tym s tebou uplne suhlasim.. aj ja som mal preblem sadnut si k cloveku v autobuse, ktory mal nieco taketo na pokozke, ci vliest do bazena, ked som tam ludi trpiacich psoriazou videl.. pokial som sa o nej nedozvedel viac informacii. chapem ludi, ktori odmietaju psoriatikov a dokonca sa im az hnusia.. ale treba pochopit aj prave tychto "postihnutych psoriazou" nemaju to lahke, kazde rano vstanu, natru si pokozku a aj ked s bolestami, ale vzdy s usmevom vstupuju k nam..ephramko napísal:vacsina ludi so psoriazou na viditelnom mieste ma velmi zle skusenosti, lebo ludia sa im vyhybaju v MHD, boja sa, pripadne ich vyhadzuju z bazenov a posilnovni, aj ked majitelia castokrat vedia ze psoriaza nie je nakazliva, tak sa boja, ze pridu o klientov, keby tam pustili niekoho s "niecim nepeknym na tele"...ale zase ludia so psoriazou by mali aj chapat ostatnych ludi, laici nestudovali dermatologiu, okrem toho aj dermatolog by potreboval chvilku a klud na rozpoznanie psoriazy a vylucenie toho, ze to nie je nieco ine...takze v tomto zmysle je absolutne prirodzene a instinktivne, ked v MHD idu ludia radsej od vas dalej, ked vidia ze na kozi mate nejaku chorobu a nevedia co to je...
kedze jedna injekcia stoji 3699 eur takze si chcem overit
ephramko napísal:ma niekto skusenosti s pouzivanim marihuanovej masticky na priznaky psoriazy ?