OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: OVB - skusenosti

Príspevok od používateľa Son-Goku »

mas pravdu spravili sme si a hadaj za 100 bludistakov kto nim je.ja viem ako to u vas funguje takze mi to staci na vytvorenie si obrazu.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

OVB sa ti urcite podakuje ze ju obhajujes prispevkami typu lol, rofl, lol, rofl, lol, lol, rofl
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A to ti nikdy neprislo divne, ze niekto kto ti dava veci zadarmo na tom ma udajne zarabat tazke tisice eur? Lolo :)
markus
Light Professional
Light Professional

Fabo napísal:A to ti nikdy neprislo divne, ze niekto kto ti dava veci zadarmo na tom ma udajne zarabat tazke tisice eur? Lolo :)
to zadarmo nieje, ale je to rovnake ako ked si uzavries financny produkt v banke(poistovni)
ta provizia sa vyplaca tak ci tak, len je otazka ci financnemu poradcovi alebo niekomu v ramci banky

ale OVB aj tak nie, zle skusenosti ;)
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

podla mna by ste mali ist vseci pekne do OVB :) lebo maju pekny soft a ked vas tam bude viac tak tomu softu sa bude pridavat funkcnost a ja budem mat čo programovat :P ... napriklad tie školenia čo ste tu spomínali uz asi nebudu take frašky kedže sme implementovali nejake veci ku ktorym som viazany mlčanlivostou :(
Son-Goku
Darca
Darca

berem to ako vtip
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Son-Goku napísal:berem to ako vtip
ja to myslim važne čim viac vas tam bude tym viac si budu moct dovolit minut na vyvoj softu pre seba a svojich MA-kov... lebo su tam stale rezervy na doplnenie novej funkcionality :) v porovnaní z inými (pre istotou nemenovanými)
Son-Goku
Darca
Darca

kvoli tebe sa tam budeme vsetci teraz hrnut :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

markus napísal: to zadarmo nieje, ale je to rovnake ako ked si uzavries financny produkt v banke(poistovni)
ta provizia sa vyplaca tak ci tak, len je otazka ci financnemu poradcovi alebo niekomu v ramci banky

ale OVB aj tak nie, zle skusenosti ;)
asi som mal citovat, chcelo to byt reakcia na jednoprispevkoveho hrdinu.

@son-goku: Tak klientom realne pomahat nebudeme, ale tu mame hmatatelny dokaz, ze aspon jednemu cloveku ano... :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://praca.sme.sk/praca/ing--daniela- ... 2d29439019
=D
Analyzujme si ten inzerát:
Blablablablablabla
blablablablablabla
Požiadavky na uchádzača
- silná osobnosť schopná viesť a motivovať svojich ľudí (inými slovami oblbovať)
- aktívny prístup, ochota ďalej sa vzdelávať (inými slovami ochota vstúpiť do pyramídy)
- zodpovednosť, čestnosť, samostatnosť, komunikatívnosť, cieľavedomosť (HA HA HA, niečo také som počul už aj v prípade ZFP, či čo to bolo)
- ochota a silná motivácia pracovať na vlastnej kariére a budovaní firmy (inými slovami ochota vstúpiť do pyramídy)
- práca vhodná aj pre čerstvých absolventov bez praxe, nakoľko zabezpečujeme kompletné bezplatné preškolenie (jj, natrepať ľuďom do hláv vyššie uvedené)
...............
Kedy si konečne ľudia uvedomia, že nikomu nič nik nedá zadarmo? A že ak by to takto fakt fungovalo a mohol by to robiť v podstate každý (pretože tá špecifikácia zamestnanca sadne na 85 percent obyvateľstva), tak by bol celý svet v balíku a nikomu by nebolo potrebné študovať, získavať si kdesi prax, skúsenosti a schopnosti? Pána boha, že na to ešte niekto na Slovensku vôbec skočí...

//A ešte mi nedá okomentovať Túto časť: "zastupovaním a vyjednávaním lepších podmienok v bankách, poisťovniach, stavebných sporitelniach, DSS, DDS, lízingových a správcovských spoločnostiach pre našich klientov." - AHAHAHAHAH, už vidím, ako nakluše nejaký srandista do banky, opýta sa na súdruha vedúceho a pôjde s ním hrať kameň-papier-nožnice, reku či mu dá, alebo nedá výhodnejšie zmluvy "pre jeho klientov". No LOL. Všetko je to pekne podľa plánov tzv. materskej firmy, ktorá očakáva, že na to skočí banda debilov...
ktosi11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ktosi11 »

este taka jedna vec ludia - spytajte sa sami seba kazdy kto toto cita ! ked si zalozis firmu a nasackujes si tam ludi ktori budu ludi osklbavat a robit im zle ziadna pomoc iba zderstvo a vsetko zle zle zle - myslite ze by sa vam vasa spolocnost udrzala 40 rokov na europskom trhu a rozrastla sa do 14 krajin? :) .........inac strata casu tuna - vyzera to tu ze kazdy ma postarane o cely zivot nemusi ani prstom pohnut aby sa mal ako prasa v zite a teraz sa tu z nudy s kyzdym haaaada :D uplne nezmyselne- vysvetlite mi niekto CO Z TOHO MATE ze tu rozsirujete krcmove reci ? :D
Son-Goku
Darca
Darca

ktosi11 napísal:este taka jedna vec ludia - spytajte sa sami seba kazdy kto toto cita ! ked si zalozis firmu a nasackujes si tam ludi ktori budu ludi osklbavat a robit im zle ziadna pomoc iba zderstvo a vsetko zle zle zle - myslite ze by sa vam vasa spolocnost udrzala 40 rokov na europskom trhu a rozrastla sa do 14 krajin? :) .........inac strata casu tuna - vyzera to tu ze kazdy ma postarane o cely zivot nemusi ani prstom pohnut aby sa mal ako prasa v zite a teraz sa tu z nudy s kyzdym haaaada :D uplne nezmyselne- vysvetlite mi niekto CO Z TOHO MATE ze tu rozsirujete krcmove reci ? :D
40 rokov posobi ale na zapade a tam su iny ludia ako ti co posobia na svk.komunizmus vas/nas naucil odrbavat ludi za kadzu cenu..imho keby ste boli taki fajn tak sa na vas nemnozia staznosti je tak?a ty mas postarane ze sa tu rozkrikujes?no povedz co ty vsetko take zaujimave mas co mi nemame?co vlastnis akcie ktore ti davaju 1000 eura mesacne?prazdne reci ukaz ciny!chceme tvoje referencie ktorych ludi a firmy mas pod sebou
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal: //A ešte mi nedá okomentovať Túto časť: "zastupovaním a vyjednávaním lepších podmienok v bankách, poisťovniach, stavebných sporitelniach, DSS, DDS, lízingových a správcovských spoločnostiach pre našich klientov." - AHAHAHAHAH, už vidím, ako nakluše nejaký srandista do banky, opýta sa na súdruha vedúceho a pôjde s ním hrať kameň-papier-nožnice, reku či mu dá, alebo nedá výhodnejšie zmluvy "pre jeho klientov". No LOL. Všetko je to pekne podľa plánov tzv. materskej firmy, ktorá očakáva, že na to skočí banda debilov...
No podla mňa ma OVB zmluvy z klientami Banky, poistovne na jednej strane a sprostredkuje ich produkty klientom ludom na druhej strane ja to berem tak, že to je druh outsourcingu (alebo to mozme nazvat aj telemarketing :D kolkych obvalas nahovoris tolko dostanes penazi), ktory vykonávaju ludia z ktorými ma OVB dohody tzv. "MA spolupracovnik" (MA = nejaka nemecka skratka) kmenových zamestnancov ma možno tresknem hlupost 30 a takychto spolupracovníkov ma napr. 2000 ... MA-či ziskavaju klientov samotne OVB sa stara podla mna o organizovanie zjednotenie správu zmlúv jednanie z bankami výkazi importy/exporty zmluv (import funkciu som robil) a tak dalej takže pochybujem že ten spolupracovnik niečo bude obehávať a zistovať ponukne skôr nejake produkty na ktore maju zmluvy a z uzatvorenia zmluvy im plati proviziu klient (banka, poistovna ...)

v určitom zmysle je to pyramídova hra (tak ako kazda firma) takže keby mam u nich robit tak ako kmenovy ked už tak nech niesom naspodu... len "pyramidova hra" by to bolo keby musia ty naspodu investovat do toho svoje peniaze a o tomto neviem nič takže k tomu nemam žiadne stanovisko (jedine čo viem že si asi bude platit tak je nejake "niečo" od NBU a to mu ostane aj ked odide zo spoločnosti asi ???)

+ Neobhajujem ich ani nepropagujem je mi jedno či tam niekto pojde alebo nie iba som vyjadril svoj nazor na zaklade faktov ktore o nich viem

// edit: nie čital som tu len pár príspevkov a asi som natrafil na take ktore vyzerali ak "hon na čarodejnice"
Son-Goku
Darca
Darca

c-ice cital si aj ine prispevky ktory tam pre nich robili?lebo ked pytali radu tak im povedali nech sa idu spytat do banky..aha takto sa starame o ludi ktory nam nahanaju peniaze.aky ludia taka spolocnost.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ktosi11: áno, firma sa udržala, pretože sprostých ľudí je na svete veľa. Mimochodom - toto je diskusné fórum, takže sa tu viac-menej očakáva, že tu ľudia budú diskutovať - neuveríš, ale aj zárobkovo činné osoby si nájdu voľný čas a môžu si trochu podiskutovať. A máš pravdu - strata času pre teba, pretože nie všetci veria, že prácou v OVB "budeme mať postarané o celý život" a neskočia na vaše kydy. Vysvetlíš mi, čo z toho máš, že tu knightuješ za vašu skvelú MLM firmu? Veď sa predsa choď venovať svojim zákazníkom a vyjednávaniu lepších zmlúv s bankami IBA pre vašich klientov, nik ťa tu nedrží...Mimochodom - máš alert na negatívne príspevky voči OVB? Pretože sa tu zjavíš furt keď niekto o nich napíše niečo kritické...

c-ice: tie zmluvy boli vyjednané dopredu, netvrdím, že ich nemajú, iba som narážal na to, že to istotne neprebieha tak, ako to mnohí z členov MLM opisujú. Celý ich systém je na tom postavený, pretože banky a iné finančné subjekty im ponúkli zľavy, ak im prikmotria veľký počet zákazníkov. To je všetko. Mimochodom - to, že tá firma má základy v Nemecku neznamená, že je automaticky stopercentne dôveryhodná. Pyramídová hra je to určite, nie v istom zmysle. Ináč by som chcel vedieť, že kde si prišiel na myšlienku, že každá firma je pyramídová hra :) To je zaujímavá idea a bol by som rád, keby si ju trochu rozvinul.

To, čo tu píšem, je samozrejme z vlastnej skúsenosti, keďže asi 60 percent mojich bývalých spolužiakov zo strednej školy na tieto sprostosti skočili, viezli sa 2-3 roky a viem ako všetci dopadli. Zopakujem - ak niekto verí v takýto biznis, tak ho ľutujem.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Kód: Vybrať všetko

v určitom zmysle je to pyramídova hra (tak ako kazda firma)
tak v tom zmysle ze ten co je dole robí na šéfa za to že ho riadi a šéfa riadi zas jeho šéf ... tak je jasne ,ze chcem byt radsej niekde hore ako dole a robit na nich a dostavať len trocha a zo zvyšku si vezme každý šef trochu a ked ich budem mat podsebou viac tak mi pride od tych dole kopu troch a vela tróch je kopa :D

a osobne by som ich nekontaktoval ani sa nenehal nahovorit ani nič: 1. som študent 2. mam malo penazi aby som ich mohol niekomu davať a 3. zastavam myšlienku čím ideš cez menej uzlov tym sa tam "lacnejšie" dostaneš lebo kazdy router si zober kus času kym ta nasmeruje tam kam chceš isť ale ked ideš rovno po kabli tak si hned v cieli :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No. Pod výrazom "pyramídová hra" ja osobne chápem MLM, kde človek oblbuje človeka, aby našiel ďalších, ktorí potom môžu oblbovať zaňho. Vo firmách (nech už sú ich výsledkom akékoľvek produkty) to takto určite nefunguje. Samozrejme, že istá hierarchia musí existovať všade, ináč by sa systém zrútil ako domček z karát, ale od pyramídových hier majú teda solídne firmy poriadne ďaleko...Nehovoriac o tom, že pri postupe vo firme musíš dokázať svoje schopnosti, nie nahnať čo najviac ľudí do firmy. S druhou časťou tvojho príspevku úplne súhlasím a takto by mal uvažovať každý.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

"mam malo penazi aby som ich mohol niekomu davať" - ja si myslim ze prave ten kto ma malo penazi by sa mal zaujimat o to kde je chyba. Ten co ma vela penazi zvacsa pomoc nepotrebuje, pretoze na to ocividne prisiel aj sam (ak vylucime bohatu rodinu)

Povodne som sa sem nechcel zapajat, ale vidim tu kopu paranoidnych ludi, tak skusim. Na jednej strane je dobre ze nedoverujete hned tak kazdemu, na strane druhej je treba si pripustit moznost ze ten-ktory system naozaj funguje, len este neviem ako.

V skratke ide o toto: OVB ma zmluvu z roznymi bankami, ktorym cez svojich agentov zhana zakaznikov. Zakaznik neplati nikomu nic, rovnako ako keby si v banke dany produkt nasiel sam (no stalo by ho to cas)
OVB dostane zaplatene od banky za to ze privedie doveryhodneho a splacania schopneho klienta (v pripade pozicky atd...)
Zakaznik nemusi skumat cely financny trh aby sa dozvedel kde si ma napriklad najvyhodnejsie otvorit blby bezny ucet.
Je v zaujme banky aby poskytla najvyhodnejsi produkt, pretoze ak by nejaka konkurencna banka ponukala provnatelne sluzby lacnejsie, OVB agent by doporucil druhu banku (a aj tak dostal rovnako zaplatene)

To ci clovek zacne pochuybovat o doverihodnosti OVB zavisi od konkretneho agenta ktory vas oslovi. Osobne som sa stretol s viacerimi agentmi. Prvy prisiel k nam domov, zacal vytahovat papeiriky, grafy, vyplnovacky, pytal sa stupidne otazky a pri kazdom kontakte s nami zufalo vypytoval referalov. Cim viac naliehal, tym viac jeho doveryhodnost klesala. Pritom robil mozno na prvy pohlad rovnaku pracu ako kazdy iny agent. Dalsi vedeli presne co robia, preco to robia a doslova sa vyzivali v praci s financnymi produktami. Nespoliehali sa na blbe grafy a tabulky ktore vyrfasovali z OVB, bavili sa s klientmi na rovinu. Nejednali s klientom ako keby bol retardovany, nezhanali zufalo referalov... Vsetko je len o komunikacii.

Chyba je v tom, ze beru medzi seba ludi, ktori jednoducho na tuto pracu nemaju, alebo ich nebavi a robia ju len z nutnosti - co sa jasne prejavi na vysledkoch.
markus
Light Professional
Light Professional

Deafboy to vsetko je pravda mi tu ale tu sa pisu skusenosti s OVB ktore naozaj nema dobre meno

mne sa ich system nepacil uz na slovensku a povedel som to nahlas, ozvala sa holka tu v Prahe(slovenska komunita) ze to tak nieje a nech si to vyskusam, tak som jej napisal lebo som chcel riesit nejaky produkt na vytvaranie rezervy(nejake kratkodobe sporenie kde by som sa vedel rychlo dostat k peniazom) a hned este pred prvym stretnutim som povedal ze nechcem poistenie ani stavebko, po asi 4 stretnutiach mi priniesla ponuku ze si mam uzavriet poistenie a k tomu nejaky setrieci program(asi to co som chcel), ale nakolko som odmietol poistenie tak mi nebolo umoznene podpisat ani ten setriaci program(ano viem preco, za poistku su ine odmeny)

tak nech mi niekto vysvetli co je toto za system? len rychlo podpisat poistku za 1000kc na mesiac aby som dostal odmenu 6000kc? alebo dat zakaznikovy to co chce a vie preco to chce?

OVB uz nechcem vidiet, mam teraz poradcu z Partners a som spokojny, nenuti da do veci ktore nechcem, pocuva co chcem riesit, povie mi co by som mal riesit v buducnosti, takto si predstavujem poradcu
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Deafboy: Ja som už predsa napísal, že som si vedomý, že takéto MLM majú zmluvy z bankami už dopredu navrhnuté, veď predsa bez toho by to celé nemohlo fungovať.

Pozri, napíšem to polopaticky - nebudem so svojimi peniazmi a poisteniami dôverovať "agentovi" (nech už je akokoľvek solídny), ktorého schopnosti a skúsenosti sa rovnajú zopár hodinám stráveným na nejakej (hoci aj intenzívnej) prednáške, prípadne nech je tých prednášok aj 20. Jednoducho si o radu požiadam u niekoho, kto má adekvátne vzdelanie (ekonóm, niečo s financiami), kto má nejaké dokázateľné pozadie, prax a skúsenosti a kto nie je iba rýchlokvasený kváziodborník na všetky finančné produkty. Jednoducho nie som tak blbý, aby som týmto ľuďom uveril, pretože viem, že káder OVB (a iných MLM) pozostáva od absolventov filozofie na VŠ až po vodičov nákladiaku so základným vzdelaním (poznám X ľudí, ktorí boli zapletení do ZFP a viem, že ani jeden z nich nie je ekonóm - ak by totiž bol, našiel by si uplatnenie v svojom obore) - a po zopár prednáškach nastalo akože PUFFFFF a stali sa z nich finančí makléri a odborníci na celkom širokú škálu bankových/nebankových produktov.

Nech ma už akokoľvek niekto bude presviedčať, že OVB je solídne, spoľahlivé a že to nie je pyramída - aj keby som prižmúril oba oči, aj tak by som im nedôveroval, pretože ich pracovníci nie sú odborníci, ale iba samozvaní odborníci, ktorí si myslia, že po zopár hodinách brainwashingu ohúria svojimi vedomosťami (a naučenými frázami) kadekoho. Ešte šťastie, že sa nájdu aj uvedomelí jedinci, ktorí im na to tak ľahko neskočia a pri rozhodovaní, či do toho ísť alebo nie, zapájajú aj svoje mozgové závity...Toť je celý môj pohľad na vec.
Napísať odpoveď