Plazma alebo LED?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
16Pedro
Light Star
Light Star

Plazma alebo LED?

Príspevok od používateľa 16Pedro »

Zdravím vás. Čo mi poradíte čo je lepšie? cena tak do 450 €.díky
schifo
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Plazma alebo LED?

Príspevok od používateľa schifo »

V dnešnej dobe sa viac oplatí LED. Samozrejme plazma má lepšie vykresľovanie farieb. Ale vzhľadom k tomu, že sa pomaly zastavuje vývoj plaziem , kvôli nákladnosti na testovanie, tak sa fakt oplatí cenovo LED.
Nenapísal si koľkatku uhlopriečku chceš. Ale v rámci tvojho cenového limitu by som ti asi odporučil toto :arrow:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/32-samsung-ue32c4000-d161689.htm
16Pedro
Light Star
Light Star

no tak viem že za LED televizor dostanem v tejto cene asi maximalne 82 cm uhlopriečku.a palzmu asi 107 cm..takže mne ej to jedno :-)...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

schifo napísal:V dnešnej dobe sa viac oplatí LED.
To je nezmysel. LED modely su vzhľadom na to čo ponukaju po obrazovej stranke predražene. Ich cena zďaleka nie je adekvatna obrazovej kvalite. LED v tejto nizkej cene je len o marketingu. Aj LCD s obyčajnym podsvietenim su na tom obrazovo lepšie. Kvalitne led lcd stoja oveľa viac. V tejto cene dostaneš u plazmy neporovnateľne viac. Nielen väčšiu uhlopriečku, ale oveľa kvalitnejši obraz.

http://www.mall.sk/plazmove-televizory/ ... tx-p42x20e
http://www.mall.sk/plazmove-televizory/lg-42pj350
http://www.mall.sk/plazmove-televizory/lg-42pj550
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

schifo napísal:V dnešnej dobe sa viac oplatí LED. Samozrejme plazma má lepšie vykresľovanie farieb. Ale vzhľadom k tomu, že sa pomaly zastavuje vývoj plaziem , kvôli nákladnosti na testovanie, tak sa fakt oplatí cenovo LED.
Nenapísal si koľkatku uhlopriečku chceš. Ale v rámci tvojho cenového limitu by som ti asi odporučil toto :arrow:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/32-samsung-ue32c4000-d161689.htm
to co tu trepes?
plazma panasonic x20e velkost aku chces
16Pedro
Light Star
Light Star

prosím vás je toto dobrá plazma? díky
http://www.obchodny-dom.sk/televizor-sa ... aign=PNO-B
Ryan Giggs
VIP
VIP

Viacmenej ano, ale Samsungy su najnachylnejšie na vypaľovanie a aj obrazovo zaostavaju za konkurenciou. Ale neda sa povedať, že by to bol zly tv.
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

Ja by som potreboval poradiť pri kúpe nového TV. Kupujem to do obyvacej izby vzdialenosť gauča od TV je cca 3,5m teda mi poradte aj veľkosť. Ja rátam minimálne so 107cm. Potrebujem poradiť či LED či Plazmu. Určite chcem FullHD TV bude využívané na oyčajné pozeranie satelitu ale v dosť veľkej miere natom chcem sledovať filmy v HD kvalite takže kvalita obrazu je na prvom mieste. Neviem načo všetko sa mám pri výbere pozerať preto potrebujem takú celkovú radu. Akú značku? Koľko HZ, kontrast atd.
Cenový limit max. 700-750€
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

z 3.5m nerozoznas fullhd od hd ready
p42G20e /50 alebo p50X20E
led tv su shity (-plazma je lepsia)
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Akože nerozoznám? to potom s koľkých m sa pozerávajú FullHD filmy? Ved predsa tých 2m je štandartná vzdialenosť a rozdiel 1,5 je taký znatelný???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bumpy ma pravdu. Na 42" uhlopriečke z 2 metrov a viac rozdiel medzi HD ready a Full HD nerozoznaš. Ale to je jedno. Pri cene 700€ je už aj tak všetko Full HD.
Kontrast je len vymyslene čislo, ktorym sa nema zmysel riadiť a nepovie ti o konkretnom tv absolutne nič. Rovnako tak je nezmysel riešiť nejake Hz.
V tejto cenovej hladine je obrazovo najlepši (už tu bol spomenuty) Panasonic 42G20E: http://www.datart.sk/katalog/Plazmovy-t ... 3wodHi07Hg. Len či nebude 42" na 3,5 metra malo.

Bumpy: led lcd nie su shity, ale tie kvalitne stoja nemalo peňazi. Určite viac ako 700€.
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

ano...
tie pixely su take male ze to nerozoznas... fullhd sa oplati do 2m, od 2.5m (2.2?) uz to nerozoznas ;)
// ryan: tjn, mozno som to trocha prehnal...ale v tej cene nie su moc kvalitne ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bumpy_SK napísal:ano...
tie pixely su take male ze to nerozoznas... fullhd sa oplati do 2m, od 2.5m (2.2?) uz to nerozoznas ;)
Suhlasim, ale tu ide aj o to, že Full HD modely su drahšie a rozdiel v cene netvori len rozlišenie. Maju aj lepšiu elektroniku, panely, obvody... a teda aj lepši obraz. Aj keď su aj vynimky.
peeeto
Amateur
Amateur

Plazma alebo LED?

Príspevok od používateľa peeeto »

Mam ful HD plazmu lg 50pk250. 125 cm, cena bola 666 €, teraz stojí o triedu vyšší model 610 €.
Max spotreba je 190 W, ale závisí od okoliteho osvetlenia, tak kolise v priemere od 110 do 160 w v priemere . Max spokojnosť
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

peeeto napísal:Mam ful HD plazmu lg 50pk250. 125 cm, cena bola 666 €, teraz stojí o triedu vyšší model 610 €.
Max spotreba je 190 W, ale závisí od okoliteho osvetlenia, tak kolise v priemere od 110 do 160 w v priemere . Max spokojnosť
To ju musíš mať riadne tmavo vysietenú, aby mala takú spotrebu. To tam máš zapnutý ten APX (sa mi zdá. že sa to tak volá - je to medzi normal a žívé) mód?
peeeto
Amateur
Amateur

Plazma alebo LED?

Príspevok od používateľa peeeto »

Nie je tmavy, Všetko mam defaultne povypinane, jas prispôsobuje intenzite svetla v miestnosti.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

mhm, tak do tvojho cenoveho limitu netusim...
ak plazma -> panasonic rada G alebo vyssie GT/VT (3D ti ale imho netreba). Len tu je tusim najmensia 42'' (107cm) a stoji cca od 720 eur... :(
ak LED LCD -> ak sa chces vyhnut klasickym LCD, tak asi jedine (?) Sharp ponuka tu stvorfarebnu diodku v modeloch quattron. Zasa ale najmensi som nasiel 40'' (102cm) s cenou od cca 720 eur.
Ceny som pozrel narychlo v heureke, je mozne, ze to bude vsetko pixmania. Rozhodne je to asi prilis nad limit, ale minimalne na zamyslenie...

//edit: az teraz pozeram, ze ide o neaktualnu temu, ktoru niekto novym prispevkom vypichol. Sorry za spam v tom pripade
pablo64
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablo64 »

mam LED Samsung , neviem sa vynadivat, odporucam aj koli spotrebe cca 40 W ( 32 " )
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mám Panasonic tx p50g20e fakt mega, este neviem aká spotreba ale je to s tých utorňejších plaziem. Plná spokojnosť a odporúčam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

johny_sk napísal:Sharp ponuka tu stvorfarebnu diodku v modeloch quattron.
Sharp neponuka žiadnu štvorfarebnu diodku. Taka ani neexistuje. Štvorfarebny je pixel, nie dioda. Diody su biele. Existuju v niektorych TV s led podsvietenim RGB diody (Sharp XS1, Sony X4500), ale to je o inom.
Napísať odpoveď