Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako sa stat zaciatocnicky dj .

Príspevok od používateľa IMI »

D3lux95 napísal:Ahojte :)
Mám 15 rokov a chcel by som začať z Dj-ingom .. čítal som už veľa článkou a aj som sa rozprával z pár Dj-my.. Chcel by som od vás radu ohľadne toho. Nechcem teraz mixovat pesničky chcem ich len púsťať na zaciatok a tak..Preto by som sa chcel opýtat aké mašiny by som potreboval.. Zatiaľ ďakujem..
Vsetko zalezi od rozpoctu a stylu aky chces hrat :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

IMI: ako styl rozhoduje pri kupe masiny? :) je jedno ci bude hrat dance,trance,techno,house,hip hop,dnb..ked ma 15 a chce len pustat nech si kupi konzolu napoji na nb a to mu staci ne?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

mulatt napísal:IMI: ako styl rozhoduje pri kupe masiny? :) je jedno ci bude hrat dance,trance,techno,house,hip hop,dnb..ked ma 15 a chce len pustat nech si kupi konzolu napoji na nb a to mu staci ne?
No nejaky rozdiel tam je, ked bude hrat Rap zbytocne si kupi mix Pioneer DJM 909 s efektmi. Pouzije ich raz , mozno dvakrat a potom sa na to vykasle :) . Tam uz skor nieco od ECLERu brat :) .
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Na púšťanie ti stačia aj stovky DENONy a nejaký základný mix...
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

IMI: Aj na Omnitronicoch dd2250 sa da hrat, tym viac do zaciatku. Priamy nahon maju, chce to cit a troska zrucnosti, ale da sa. Naucis sa na horsich a neskor kupis lepsie. Technicsy su zas zalezitost prestize by som povedal, napriklad take Reloopy RP4000 su prakticky totozne, a stoja len zlomok ceny, navyse je plno dalsich modelov gramofonov ktore su urcite modernejsie a technicky lepsie ako Technicsy.

all: v dnesnej digitalnej dobe by som odporucil ostatnym co zvazuju aku zostavu kupit do zaciatku, urcite nejaku konzolu. Vyber je uz dnes siroky. Urcite racej konzolu ako nejake CD prehravace .. to uz je prezitok. Pripadne gramofony + DVS system
D3lux95
Novice
Novice

Príspevok od používateľa D3lux95 »

Štýl hudby by som povedal Techno,Trance,Dance a aj niečo z Hip-Hopu. Tak teraz neviem že koho mám počúvať .. Máte nejaké linky na tie konzoly?(s ktorými ste mali skúsenosti alebo si myslíte že sú dobré).. Repráky ste si vy kupovali alebo vyrobily?.. Kúpily mterial a tak..? :D
mulatt
Darca
Darca

tak to ti staci notebook a konzola..zbytocne ti kupovat prehravace..prehravace si kup neskor ked nieco zarobis
D3lux95
Novice
Novice

Príspevok od používateľa D3lux95 »

A prosim nemáš nejaký link?..
mulatt
Darca
Darca

Zofi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zofi »

Musi mat dj vsetko original hudbu? ako originalne skladby oficialne remixy? a ked su to remixi ktore niesu vidane tak ich nemoze hrat .... ak ich urobil niekto len tak? bez vydavatelstva a ked kupuje sa hudba cez itunes? ako dokazat ze je zakupena? a nie stiahnuta ? ak chapete co potrebujem vediet napiste prosim:)...dakto ochotny kto mi vysvetli co vsetko musi byt original a co mi staci len v booku?.... :? :)
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

ZOFI- DJ je povinný hrať z originálnych CD :)
odrep
Novice
Novice

Príspevok od používateľa odrep »

Ahojte ludia , asi ma vysmejete ale potrebujem pomoc.... Dost sa zaujmam o hudbu hravam na bicich uz dlho a teraz strasne ficim na dnB ... a chcel by som ho zacat robit , mixovat a tak... nemam zatial ziadnu aparaturu mam v plane kupit si niake veci ale nikde som nenasiel navod , nic ako mam na tom zacat robit co sa mam najprv naucit nepoznam ziadne DJ-ske vyrazi neviem nic o tychto veciach... ja potrebujem pomoc ako mam zacat a s cim ? co si mam kupit k tomu ked chcem robit Dnb vediet robit prechody z pesnicky do pesnicky a pustat hudbu ? viete mi to niekto napisat vsetko okolo toho alebo poslat niaky link kde si precitam o mixovani veci a tak ? Dakujem voprded....
jarabi
Medium Star
Medium Star

Mal by si skúšať mixovať na PC a to cez rôzne programy ako Virtual DJ, Traktor a pod. Tam vlastne zistíš ktoré tlačidlo načo slúži, rozmiestnenie mixáku a celkovo sa zoznámiš s aparaturov .... Ked budeš na 100 % ovládať takýto program, treba si kupiť nejakú konzolu pokial máš dosť obmedzené finančne prostriedky alebo si kúp už rovno nejakú kvalitnú aparaturu ( mixak a dva prehravače ) .... Kedže už budeš ovladať mixak "ako tak" vdaka programom nebude ti dlho trvať kým s oboznámiš a budeš ovladať aj hračku ktorú si si kúpil .... A potom už len trééning trééning, zháňanie rôznych originálnych CD, učiť sa niečo o interpretoch a všeobecne sa hudbe venovať :) Nebolo by na škodu roznámiť sa prostredníctvom kamošov s nejakým DJ ktorý má nejaké skusenosti a mohol by ti porozpravat ako to funguje na DISKO a pod. :smt006
Držím palce :)
DJCamp
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DJCamp »

Zdravím, chcem sa opýtať oplatí sa mi kúpiť samotné Pioneer CDJ 350 za 117€ ale bez toho kde sa pridáva zvuk :D neviem ako sa to volá preto sa to chcem tiež opýtať. Koľko to asi stojí ? Da sa pridávať a uberať zvuk iba na somotnom CDJ 350 ale si musím kúpiť dve PLUS to na ten zvuk aby som mohol mixovať ? Prosí odpovede mi zasielajte na email [email protected] dopredu Ďakujem.
jarabi
Medium Star
Medium Star

:lol: Najprv si stiahni Virtual DJ a tam sa nauč načo, čo slúži kamoško, to ti bude nanič, tam môžeš len pustiť pesničku, meniť rýchlosť, nejaké loopy a tak ... potrebuješ k tomu ešte jeden také + mix ... Inak by som to nekupoval :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Zofi napísal:Musi mat dj vsetko original hudbu? ako originalne skladby oficialne remixy? a ked su to remixi ktore niesu vidane tak ich nemoze hrat .... ak ich urobil niekto len tak? bez vydavatelstva a ked kupuje sa hudba cez itunes? ako dokazat ze je zakupena? a nie stiahnuta ? ak chapete co potrebujem vediet napiste prosim:)...dakto ochotny kto mi vysvetli co vsetko musi byt original a co mi staci len v booku?.... :? :)
Keď si kupuješ hudbu, tak ti na mail príde faktúra. Keď by už bolo najhoršie, tak ti stačí ukázať faktúru kontrole. Faktúru im môžeš dodať aj neskôr, tuším do 7 dní... Nemusíš so sebou nosiť zakladač s faktúrami. Keď stiahneš MP3, musíš ju púšťať ako mp3. Môžeš ju napáliť, ale len ako mp3, nesmieš meniť formát. Tak isto keď si kúpiš audio CD, musíš ho hrať ako audio CD, nesmieš z toho spraviť mp3. Na to musíš mať licenciu - na pracovné kópie, čo stojí ročne okolo 230 € .A čo sa týka remixov, tak si pozri stránku SOZA, prípadne SLOVGRAM, tam je to všetko vysvetlené, len tomu treba porozumieť :D Ty ako DJ musíš mať originálne veci. Nemusíš mať ani licenciu na hranie (teda pokiaľ za to neberieš peniaze- tam už nastupuje daňový úrad atď.) Za verejnú produkciu hudby platí organizátor akcie, majiteľ klubu alebo ako sa dohodne s DJom.
DJ-juki
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DJ-juki »

Prosim vas chcel by som sa opytat Chcel by som zacat hravat teras zo zaciatku take mensie akcie ako napr krcmi , stuzkova, a tak dalej a neskor Kluby mam aj kontaktky len chcem nabrat skusenosti . Moja otazka znie mam CDJ a pesnicky taham CEZ USb- pesnicky stahujem cez net a davam ich do USB potom pustam von. Treba mi nejaka Licencia ? a otazka ma tu Niekto reloop jockey 2 interface edition? dakujem za rychlu odpoved
energy00
King
King

Treba ti zmluvu so slovgramom - tá je zadarmo, ak chceš za to brať peniaze, tak ti treba vybaviť buď živnosť, alebo slobodné povolanie - toto ti neviem presne povedať, to si radšej naštuduj na dj forach. Keď ťaháš pesničky z netu, tak by si mal ťahať buď free veci, alebo ťahať zo serverov, ktoré majú oprávnenie na predaj hudby - beatport, trackitdown, dance-tunes.... Musíš hrať z originálov. Buď z originál CD, alebo originál MP3. Pokiaľ nemáš licenciu na prevod formátu z CD do MP3, tak si nemôžeš zgrabovať CD do MP3. Táto licencia stojí niečo okolo 230 € na tento rok. Keby ti prišla kontrola, a hráš z USB plnáho MP3, tak im musíš dokladovať faktúry o zakúpení. Nie hneď, stačí tuším do 7 dní.
ALE!
napíšem to malým :)
Zatial kým začínaš hrávať po krčmách, tak tam teoreticky nemusíš mať nič. Stavím sa, že majitľ krčmy akciu nikde neohlási, takže pravdepodobnosť, že ti príde kontrola je minimálna. Môže prísť polícia, ak by niekto bonzol, pár ľuďom kontrolovali legálny soft v PC.. (zdroj: nemenované DJ forum). Ak by aj kontrola prišla, tak je malá šanca, že by si mal z toho problém, pretože pre nich je omnoho zaujímavejšie nahlasovanie a usporiadanie akcií a pokuty za to. (doporučujem naštudovať sadzobník na SOZA).Takže krčmy.... :smt033
Zhrnutie :
www.slovgram.sk
www.soza.sk
DJ-juki
Novice
Novice

Príspevok od používateľa DJ-juki »

no ja isto budem hravat na akciac kde ratam stym ze pride RAZIA mi skontrolvat MP3 ...lebo mam znamostiii a ist hrat do klubov CASOM neni problem len ma dost stvuu tie MP3 ...to musim kazdu Mp3 Kupit ? to kolko sotji jedna MP3 to ako funguje kupa jeden MP3jky? s toho som trocha mimo :D
energy00
King
King

Zaregistrujes sa na danom serveri, cez PAYpal si kupis bud kredity na danom serveri - na dance-tunes je to napriklad 50 kreditov + 50 gratis za cca 99 € a jedna mp3 ta tam vyjde 2 kredity - 1,49 € az 2 €. Zalezi ale od serveru, z ktoreho nakupujes. Zaplatis a na mail ti pride faktura. Cize omnoho lepsie je objednat z netu CD tanecni liga :) za 10 €, kde mas 20 - 22 trackov a jedna mp3 ta v podstate vyjde 0,50 €. Ja som raz vychytal v akcii dvoj CD tanecni liga - 40 trackov za 5 € :) spokojnost.
Napísať odpoveď