Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone

Príspevok od používateľa jackb »

cokolvek v novom case beriem ako hlupy zart, vratene tohoto clanku... niekto sa nevie zmierit s tym, ze Apple ide hore... no "navist a zavist proste patria k tejto hre" :smt006
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Ta sprava je vsak skutocna, na viacerych serveroch to prebehlo.
Ale hned 2 veci su mi podozrive:

1) Je to koniec koncov rozhodnutie velmi maleho poctu ludi. V praxi iPhone vyhrava s prehladom ako telefon s najvacsou uzivatelskou spokojnostou, iPad ako gadget (tj najlepsie elektronicke zariadenie) v rovnakej kategorii a Apple ako tech spolocnost v rovnakej kategorii. Nemyslim, ze ich bude trapit nazor par ludi, ked v UX absolutne dominuju a nejake zapadnute HTC im nesiaha ani po paty. Takze Apple si vybrali miliony, HTC skupinka 10-20 ludi.
2) iPhone je tam hodnoteny ako najlepsi "zabijak casu". Teda prakticky najlepsi multimedialny mobil/resp naj mobil na aplikacie. Normalne sa ponuka moznost, ze HTC Desire vyhral ako pracovny mobil. Kto to aspon chvilu sleduje tak vie, ze enterprise priam nenavidi Android. Nepovazuju ho za bezpecny, co je pochopitelne vzhladom na snahu Google ziskat kazdy kusok informacie o uzivateloch a ich absolutnej ignoracii zabezpecenia Marketu. Navyse im celkovo enterprise funkcie unikaju, ci uz ide o zabezpecovanie udajov priamo v telefone az po poriadnu podporu exchange.
Takze co z toho vychadza? Okrem zabijania casu a pracovneho pouzitia mi zostavaju iba zakladne telefonne funkcie, takze...

//autoeditácia príspevku (11 Nov 2010, 0:30)
On to dal aj do vtipov? seriozne, WTF? ze: "Tam máte epláci :D Zvykajte si :P "
Tak to je uz tazka psychoza :lol:

Mimochodom ako som to prezrel priamo na zdroji, tak prakticky jediny dovod na prehru iPhonu je antennagate.
Prílohy
bullsh*t
bullsh*t
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

So vsetkym suhlasim, antenna-gate ale nie je zanedbatelny problem.
Stopa
King
King

Pravdepodobne mas pravdu, ja som iPhone 4 neskusal, takze nemozem posudit.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

chjo...
nechapem preco ludia posudzuju vsetky veci len podla toho co vidia...
co je podla Vas lepsie magnetofonove pasky alebo DVD disky? vo svojej podstate su pasky daleko dolezitejsie ako DVD-cka, ked stratite 2 filmy nic sa nestane, stiahnu sa znovu, ked sa banke z*je*e databaza tak ju zachrani z pasiek aj ked nevyzeraju ani z polovice tak lukrativne ako DVD.
Co je lepsie iPhone alebo Android? Z pohladu uzivatela zrejme iPhone, nikto mu nemoze zobrat naozaj uzasne zvladnute ovladanie ci neuveritelna jednoduchost, napr. si pamatam ako is kolega na HTC instaloval sportypal pol dna a ja som to spravil cez applestore asi tak za pol minuty. Ale to co vidia bezni uzivatelia nie je jedina sfera, v ktorej sa mobilne zariadenia pohybuju? Co je tak tazke na tom pochopit? Napr. ja pracujem pre Microsoftiu firmu, ktora ma software pre windows mobile ( ano ten sprosty zapadnuty windows mobile ) a zaraba jej miliony! Videl som software pre android ( este v casoch ked uplne zacinal ) pre lesakov, dali sa donho zaznamenavat vyskyty lykozruta a lepsie oznacovat oblasti kde maju byt vyrubane napadnute stromy ci ine zasahy a v konecnom dosledku to malo pomerne znacny vplyv na ceske lesy. Preto je Desire lepsim telefonom ako iPhone, nie koli ziadnemu google marketu alebo apple marketu ani podobnym veciam. Ide len o to, ze sa da uplatnit vo sferach ( priemyselnych, financnych, daju sa nan nainstalovat cestovne poriadky miest...), pre ktore ja iPhone jednoducho nepouzitelny a mozno je super oblubeny medzi uzivatelmi to este neznamena, ze aj lepsi. Britney Spears bola svojho casu oblubenejsia ako iPhone a znamena to, ze robi kvalitnu hudbu?
Stopa
King
King

Ak tento prispevok myslis vazne, tak nic ine ako *facepalm* napisat nemozem.

"Ide len o to, ze sa da uplatnit vo sferach ( priemyselnych, financnych, daju sa nan nainstalovat cestovne poriadky miest...), pre ktore ja iPhone jednoducho nepouzitelny"
Okrem prikladu s lesnikom dokazes uviest nieco ine? Silne pochybujem, ale som zvedavy na odpoved. Presne hovor oblast a potrebne aplikacie. Ja ti za to napisem, preco sa mylis. Mozes zacat. Btw skus pouzit priklady ktore vyuzije viac ako 5 ludi, budem ti za to vdacny.

Mimochodom aj ten priklad s lesnikom by sa snad dal vyvratit, ale ako clovek neznaly problematiky by som mal problem s najdenim aplikacie.

A este dodatok: Windows Mobile umiera ak si si nevsimol. A nahradzuje ho v pracovnom nasadeni *fanfary* iPhone, nie Android.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ok, tak ten nas firemny software..je sice vo win mobile, ale android by bol rovnako dobry ( zrejme aj lepsi )
pocul si uu niekedy o skupine ČEZ? vies to je taka bezvyznamna spolocnost o piatich zamestnancoch...tak tych 5 zamestnancov beha po celom cesku a spusta si z PDA/mobilov software od nas, zapisuje donho svojho namerane hodnoty + suradnice miesta kde meral, to sa napcha na nase servry co sa s tym robi dalej je nepodstatne, server mu na oplatku posle dalsie miesto kam ma ist resp. dalsiu ulohu, ktoru ma splnit a to je len jedna funkcionalita.
A teraz si predstav, ze mas robit to iste pre iPhone, bude sa Ti chciet drbat so vsetkym co do Teba apple husti ( vyvyjat mozes iba na MACoch, donedavna boli dokonca aj vyvojarske nastroje poriadne drahe, za kazdy predany kus SW platis applu...) + of kors musis kazdemu zamestnancovi kupit priserne predrazeny iPhone?
Co je podla Teba lepsie? Ano na iPhone mozes balit baby a dokonca sa z neho da pit virtualne pivo ci si zaspievat s auto-tune efektom, ( OMG to je ale super vec... ), dokonca spravili facetime ( aka to novinka :D ) ale v priemyselnej/financnej/akejkolvek BFU neblizkejzone sa nemoze rovnat vyrobkom z androidom.
Facepalm je mysliet si, ze ano. Ja nechavam iPhonu prvenstvo medzi uzivatelmi, ma ho zasluzene, sam som ho mal viem ako sa na nom niektore veci robili prijemne, to vsak ale neznamena, ze je to naj telefon na svete. ( aj ked uplne kludne mohol s prehladom porazit vsetky HTC-cka nebyt elitarskeho pristupu applu )
Mas to uplne rovnake ako linux vs. windows. Win s prehladom vyhrava, je pekny, lahko sa ovlada, dokonca ovladace najde sam a nainstaluje kdezto na linux kolkokrat ani neexistuju, znamena to vsak, ze je to nutne lepsi OS, resp. ze je vhodnejsi na vsetko?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Mozno tym, ze HTC ma siroku ponuku telefonov, z ktorych sa da vyberat. Taktiez velmi rychlo napreduju co sa tyka Androidu. Pomalicky sa to zacina rozbiehat. Android uz bezi viac menej bez sekania a bugov a zvlada aj narocnejsie hry. Mnohi svetoznami vyrobcovia hier a aplikacii zaradili pred nedavnom aj Android, za platformu, na ktoru sa budu robit plnohodnotne tituly. Je to len otazka casu.

Btw: Dal som to ako zaujimavu spravu zo sveta, nie ako vtip :) Nie som anti-apple. Sam som mal od nich nejake veci a uznavam, ze sa na tom robi fajn, lenze co poslednu dobu pouzivam Android, tak sa mi zda viac user-friendly. Viem si ho prisposobit presne na seba. Ten vyraz "tam mate eplaci" bol cisto iba priatelske podripnutie, no ako vidim moju karmu, tak tu sa vsetko berie seriozne...
Stopa
King
King

Wow, proste wow. Gratulujem, ze CEZ pouziva vasu aplikaciu na Androide. Vies kto vsak pouziva iPhone a jeho aplikacie na svoj beh? Vacsina Fortune 100 spolocnosti. Ale kam sa tie hrabu na CEZ...
Rovnako aj napriklad Australske zdravotnictvo, kde v state Victoria (druhy najzaludnenejsi stat v australii, len tak btw) zacali distribuovat iPady pre zdravotnictvo a skolstvo (doslova jeden iPad na doktora). Rovnako aj napriklad americky zurnalisti/pravnici/IT zacali masovo nasadzovat iOS stroje. Alebo to su vsetko BFU?
(pochopitelne je tych prikladov omnoho viac, tieto som cital iba za posledny tyzden/2)

Ale toto ma dostalo: "A teraz si predstav, ze mas robit to iste pre iPhone, bude sa Ti chciet drbat so vsetkym co do Teba apple husti ( vyvyjat mozes iba na MACoch, donedavna boli dokonca aj vyvojarske nastroje poriadne drahe, za kazdy predany kus SW platis applu...) + of kors musis kazdemu zamestnancovi kupit priserne predrazeny iPhone? "
Tak sorry, ze tvoj milovany CEZ nemoze svojim zamestnancom kupit iPhony a nemozu si dovolit development na Macoch. Vela spolocnosti vsak take prostriedky ma (vcetne tych BFU z Fortune 100) a plne vyuziva napriklad plateny distribucny program Applu pre vnutropodnikovu distribuciu aplikacii.
A to ani nehovorim o tom, ze nic nenaznacuje, ze vytvorit spominanu aplikaciu bude nemozne. Skor naopak, vdaka mnohym guidelines, pomoci zo strany Apple (ak ide o spominany development program pre velke spolocnosti), lepsie dokumentovanym a celkovo kvalitnejsim API (a to nehovorim len ja, staci si prezriet par clankov od cross-platform developerov) to bude dokonca jednoduchsie a vysledok bude vdaka human interface guidelines vyzerat lepsie.

Suma sumarum, nevies o tom nic. Ty si stale myslis, ze iPhone to su len autotune a aplikacie na virtualne pivo, ale ak ta nepresvedci spominane Fortune a nasadenie v niecom tak serioznom ako je zdravotnictvo tak ja fakt neviem...

Celkovo preco mas potrebu sa vyjadrovat o zariadeni, o ktorom nic nevies? Uz minule som ti tu musel vysvetlovat tie bludy. Pre pripad ak by si chcel povedat to iste o mne ta musim upozornit: vlastnim zariadenia s iOS (iPhone, iPad) aj Androidom (Archos 7 Home) a vyvoj oboch zariadeni pochopitelne sledujem z viacerych zdrojov. Ty to urcite povedat nemozes, kedze ani nevies, ze iPhone sa vyuziva aj inak ako mobil pre konzumentov.

BTW: ta uzivatelska spokojnost sa vztahuje aj na pracovne mobily, aj tak natrhol iPhone prdel celej konkurencii s prehladom. Vid napriklad JD power. Ale to len dalej dokazuje tvoju neznalost, uz som si aj zvykol...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je sice krasne, ze spolocnosti z fortune 100 maju aplikacie pre iPhone, vskutku brilantne, ale mas pocit, ze by ich obdoby neexistovali aj pre android?
A okrem toho toto je uplne iny pripad, vydavanie podobneho SW nie je preto, ze spolocnost citi neprekonatelnu potrebu nakupovat svojim zamestnancom iPhony ale preto, ze ignorovat najrozsirenejsie mobilne zariadenie na svete by bolo nelogicke. Zober si internet banking tatra banky co si pravili pre iPhone, myslis, ze to bolo z toho dovodu, ze sa TB chysta nakupit vsetkym svojim zamestnancom ipady?

A ked sme u tej mojej firmy tak CEZ bol +/- iba rozbeh pretoze expandujeme do Ruska a proti ich energetickym spolocnostiam sa moze CEZ skutocne schovat...

Inak to Tvoje zdravotnictvo a jeden ipad na jedneho doktora? Mohol by si mi o tom poslat nejake blizsie info, lebo vsetko co som o to ja cital bolo na iphonetips ( ktory mam stale v RSS ), ze mozno jedneho krasneho dna nieco take bude, ale zeby to bolo skutocne tak brutalne nasadzovane ako Ty hovoris...

btw. ked sme u toho masivneho nakopavania riti iPhonom ako ho Ty spominas ako je mozne, ze s prehladom stale vedie Symbian a ako pracovny mobil su stale najviac oblubene zariadenia s RIM OS? Ako je mozne, ze v poslednej dobe podiel iOS upada na ukor Andrioidu? iPhone vzdy bol a vzdy bude hracka pre BFU, koniec koncov je to aj jedina oblast, v ktorej iPhone vyhrava, uz od cias HTC HD2 vyhral iPhone iba v kategoriach najimageovejsi telefon alebo najlepsia hracka a to je fakt.
Stopa
King
King

Joooj, nepoucitelny pripad.
Ano, tie aplikacie by existovali aj pre Android (avsak ako som spomenul, vyvoj by nebol ani zdaleka taky jednoduchy), avsak Android ma takmer nulove zabezpecenie. Preto sa ho spolocnosti vacsinou boja.
A tie Fortune 100 robia aplikacie pre vnutropodnikove pouzitie, tie aplikacie sa NIKDY nedostanu na Appstore, takze ano, vytvaraju ich preto, lebo ich zamestnanci maju/budu mat iPhone.
Ako si to vobec nedokazal pochopit? Teraz sa vobec nebavime o Appstore ako takom. Citaj s porozumenim nabuduce, usetris mi par viet.

To blizsie info by som ti mohol poslat, ale clankov o tomto pripade je vela, s Googlenim snad pomoc nepotrebujes. Pilotny program zacina v januari a ak vsetko pojde dobre, nasadia iPady pre kazdeho jedneho doktora a to je vsetko, co ti treba vediet.

K tomu poslednemu poviem jedine: ROFL. Za 1) nechapes ako funguje marketshare podla toho co pises (plus mas stare informacie) a za 2) hovoril som o uzivatelskej spokojnosti so smartphonmi v pracovnom nasadeni.
Clovek by si aj povedal, ze ty si to JD power aspon vygooglis, predtym ako trepnes taku hovadinu. iPhone vyhral par rokov po sebe (bud zacal vyhravat od prvej generacie, alebo od 3G) v kategoriach: najvacsia uzivatelska spokojnost medzi konzumentskymi smatphonmi a najvacsia uzivatelska spokojnost medzi pracovnymi smartphonmi. Len v podkategorii bateria zaostaval za konkurenciou, vo funkciach, UI atd ich vsade rozdrtil.

A aby som aspon trochu vysvetlil to o marketshare, tak citaj a uc sa:
1) Ak vyrabas sunty ktore davas ludom pomaly zadarmo, tak budes mat pochopitelne vacsi marketshare. Ale myslis, ze Ferrari smuti, ze preda menej aut ako Skoda? Urcite nie, im bude stacit, ak ich predaju viac ako Lamborghini a budu preferovana volba medzi sportakmi v tejto cenovej kategorii.
Toto mimochodom nevysvetluje len Symbian, rovnako aj Android. Je to proste prirodzeny priebeh. iOS nikdy nemal byt dlhodobo top v predajoch smartphonov, high-end este nikdy nepredal viac ako low-end.
Taktiez netreba zabudat, ze iPhone je v USA iba u druheho najvacsieho operatora a keby ho teraz dali na Verizon a ostatnych CDMA operatorov, tak zase raz vyleti raketovo nahor.
2) RIM podla sprav spred par tyzdnov padol za Apple, takze ani len tych zariadeni nema v obehu viac. V podnikoch je stale oblubeny, kedze ak si raz spravis infrastrukturu na jedno zariadenie, tak dokaze byt prechod problematicky. Ale ako som spominal, Fortune 100/500 zacali s pilotovanim/nasadzovanim iOS zariadeni prave namiesto Blackberry.

A aby som toto cele doplnil linkom, akurat dnes vysiel na TIPB clanok ohladne tejto tematiky http://www.tipb.com/2010/11/12/ipad-pop ... porations/

//autoeditácia príspevku (19 Nov 2010, 23:55)
Vysiel Rage od id Software na iPhone/iPad!
Stoji iba 0.79Eur za SD verziu (mensia velkost hry, nizsie rozlisenie textur, vhodnejsie na 3GS) a 1.59Eur za HD verziu (ako stvorene na iPhone 4 a iPad, podla Carmacka bezi aj na 3GS ale zahlcuje takmer celu RAM)
Musim vsak upozornit, ze HD verzia ma 743 MB :shock:
Kazdopadne je to tzv "shooter on rails", tj postava sa hybe sama a hrac iba striela/uhyba sa, avsak stale je to pecka, nehovoriac o neskutocne vymakanej grafike.
Ak by este niekto nahodou nebol presvedceny, ci sa to za tu cenu oplati (ale pri tak nizkej cene pochybujem), tak snad video hry v akcii pomoze zmenit nazor
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Kazdy ma ciastocne pravdu a precital som si celu vasu diskusiu, tak sa tak velmi nehadajte :)
Stopa
King
King

No myslim, ze je to uz celkom uzavrete, ja som to len omylom ozivil pridanim linku, ktory teraz (bohuzial) vyzera nevyrazne.

Mimochodom novinky zo sveta Applu, iPhone stale mobil s najvacsou "customer satisfaction". http://www.investorplace.com/23576/new- ... ng-vs-htc/
Fun fact: aj minula generacia iPhonu s najmensou kapacitou (3GS 16GB) ma vacsiu uzivatelsku spokojnost ako najlepsie zariadenia od HTC, Motoroly a RIM :-D

Taktiez je pozoruhodne, ze 34% majitelov konkurencnych smartphonov na ne-AT&T operatoroch by si kupilo iPhone, keby mali taku moznost.

Ja za seba mozem povedat, ze sa ani nedivim. Na mobilnych zariadeniach som vyskusal snad kazdy znamejsi OS (okrem WebOS, ale tam je polemicke, ci sa jedna o "znamejsi OS") a okrem Blackberry OS, ktory ma svoje osobite caro, mi pride iOS ako uplne ina liga.
fycke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fycke »

Cavte.Hladam niejaku strategiu na iPhone 3.1.3 soft +jailbrake. Nieco podobne ako Age of Empiries, Rise of Nations alebo Warcraft...Hocico. Najlepsie by bolo, keby bola to fullka hra.. diqy vopred
jackb
Redeemer
Redeemer

Settlers si skusal?
fycke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fycke »

RE: JACKB - Akurat stahujem :)...Ale hladam este nieco , graficky krajsie.. :).. no nwm.skusal som rozne alternativy ako na youtube "iPhone strategy games" a aj na google cez obrazky a pod. no nic take pekne som nenasiel.. a uricte existuje nieaka hra :(. joj.. keby si nahodou nieco nasiel napis.. :) Ale aj tak diqy :)
jackb
Redeemer
Redeemer

neviem aka je tu momentalne politika s linkiovanim inych for, ale kedze s tym mam zle skusenosti: vygoogli si ceske diskusne forum o iphone. v sekcii hry k nim mas aj recenzie nazory uzivatelov a podobne. moze ti to pomoct...
este mna osobne napad Acient Tribe by som tiez asi zaradil ku strategiam aj ked na okraj a rovnako je strategia aj Red Alert pre iOS...
Stopa
King
King

No ak myslis forum.iphone.cz tak to nie je ani zdaleka konkurencia pre Hojko, kedze to zameranie je uplne ine, takze smelo si mohol hodit link.
Mimochodom ja som hral zatial iba Red Alert, ale je to celkom v pohode. Za cenu 0.79 za ktoru som to kupil je to urcite pecka :D
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

odkial mám zohnať iPhone 4 za nejakú slušnú cenu? :?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Ako je to vlastne s US iTunes store? Povedzme ze chcem kupit nejaky album atd. Zoberie mi to aj slovensku VISU ktoru mam na SK App store? Respektive idu nejako kupovat piesne z iTunes store aj u nas?
Napísať odpoveď