reinkarnácia a znovu narodenie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito napísal:Moc sa mi nepáči, ak ma niekto označuje ako stratený prípad len preto, lebo neverím na nejakú nedokázanú a vlastne ani nešpecifikovanú ( či bližšie neurčenú ? ) dušu.
wtf
dobre, opýtam sa ťa, či považuješ výrok: všetci ľudia majú vedomie za pravdivý? Ak áno, čo je to vedomie? Vraví ti niečo tallamus - brána do vedomia? - toto je vedecký terminus technicus Toto nebrať ako vyrývanie, len sa pýtam...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:dobre, opýtam sa ťa, či považuješ výrok: všetci ľudia majú vedomie za pravdivý? Ak áno, čo je to vedomie? Vraví ti niečo tallamus - brána do vedomia? - toto je vedecký terminus technicus Toto nebrať ako vyrývanie, len sa pýtam...
Myslím, že ľudia majú vedomie, všetci a ja si jednoducho vedomie predstavujem ako to, že si uvedomujem samého seba, mám nejaké myšlienky, pocity etc.
Nie, nevraví mi to nič, teraz som si to v rýchlosti pozrel a našiel som len nejaký zložitý opis daného tallamusu, ktorému som vôbec nerozumenl. :)
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Pinhead napísal:Q7_TiGeeR_X6,

vcelku zaujímavý materiál....... ALE kresťanstvo ako také (teda nielen katolícka cirkev) v reinkarnáciu neverí..... Reinkarnácia je výplodom východných náboženstiev - hlavne budhizmu.... a tohto výplodu sa chopili rôzni stúpenci New Age a podobných hnutí...... Asi im to dáva uspokojivú výhovorku, prečo v živote nie sú spokojní, a teda za to nemusia viniť samých seba a svoju neschopnosť, ale proste to hodia na "zlú karmu"......
Čisto osobne v žiadnu reinkarnáciu neverím......
Praveze si to nepochopil. Oni to nezhazduju na zlu karmu. V dosledku konania zlych veci ziskali karmu a ked niekto niekomu ublizil tak dostal tuto vec pre to, aby mohol svoj dlh ktory dlzi tomu druhemu splatit, bud este v tom zivote alebo v nasledujucom.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Re: reinkarnácia a znovu narodenie

Príspevok od používateľa DoperMTA »

Podla mna je reinkarnácia blbost :roll: (no lebo keby to bola pravda, tak by predsa nerastla populácia, čiže by sa nerodila žiadna nová "duša", ale bola by len jedna a ta by prechádzala z jedneho tela do druheho a tak to predsa nieje)
Skôr by som povedal, že ked otrčíš kopytá, tak je end :?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

v reinkarnaciu neverim... a ani v minulom zivote som na nu neveril ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Reinkarnácia operuje s nedokázanými javmi, ako je nehmotná duša sídliaca v srdci, atď.

Ale v prvom rade je to pre mňa amorálny systém - napríklad, ak by som mal dcéru, ktorá by bola pekná, mladá, úspešná, šťastná, atď. a nejaký zmrd by ju znásilnil a zabil, tak to by vlastne znamenalo, že v minulom živote robila zlo a karma jej to takto odplatila.

Zaujímavé je aj to, že karma si dokáže naskladať týchto hriešnikov do jedného národa - viď Židia.

Tí museli byť taktiež pekné kur*y v ich minulom živote...

:minus:
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

xanderhell dal zaujimavu teoriu :D takto ma nad niecim takymto rozmyslat nenapadlo.... a prakticky mas pravdu no...
Teoreticky je reinkranacia skutocna ako to ze je teoreticke to ci boh existuje alebo nie...
I ked reinkarnacia sa mi pozdava najviac z moznych posmrtnych situacii. Ale ako zistim ci mam zlu alebo dobru karmu? predsa clovek sam povie niekto zabil atd. tym padom ma zlu karmu a v dalsom zivote sa nieco take stane aj jemu? a naopak ked niekto povedzme ukradne cukrik tak zla karma mu to vrati v podobe ukradnuteho cukrika v dalsom zivote? A naopak ak niekomu zachranim zivot znamena ze v buducom ho niekto zachrani mne?
Neviem ci to patri konkretne k reinkarnacii ale myslim ze to patri k tomu
Podla mna vlastne nasa dusa je nieco ako energia... ked energia odide z nas prejde opat do niecoho ineho....
Jeden film si pamatam bolo to skor zamerane na rozpravku pre deti... ale bolo to o tom ze narodene deti povedzme do 1 roku zivota dokazali normalne uvazovat konverzovat medzi sebou atd. je to len priklad.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

v tychto vychodnych nabozenstvach nie som nejak do detailov zbehnuty, ale pokial si pamatam, tak vy zabudate na jeden fakt co sa o karme a to, ze pocitate do toho len ludi, preto sa vam zda nelogicke, ze vsak ludi bolo ovela menej kedysi, kde teda vznikaju tie nove duse...atd. Lenze oni tvrdia, ze sa po smrti mozete prevtelit aj do rastlin, zvierat atd. A tieto pocty nemame nikdy sancu spocitat...ale mozete mat aj pravdu, urcite aj oni sa delia na nejake podcirkvy a jedni tvrdia, ze sa znovuzrodit mozes iba ako clovek a druhi tvrdia to co som povedal...ono je to vsade rovnake aj v islame aj v krestanstve...milion nazorov na 1 neurcitu staru vec, ktoru po starocia ludia upravovali a nakoniec sa stratil povodny vyznam (ci uz sa stratil nahodou alebo ho urcite skupiny umyselne znicili necham na vas vlastny usudok)...

no a o tej karme, ked niekomu ukradnes cukrik v tomto zivote, tak to neznamena ze ti niekto ukradne cukrik v dalsom zivote, neberie sa to takto doslovne a konkretne...zalezi ako sa k tomu postavis, tym ze si nieco ukradol si dal do behu udalosti (tej inej osobe sa stala krivda, ktora musi byt v dalsom jej zivote napravena atd.), mas ale moznost to odcinit este za tohto zivota a urobit nieco dobre (cim odcinis krivdu za ktoru nemozes a tak sa to vyrovna)...takze v buducom zivote sa to, ze si kradol nemusi odrazit vobec...ale moze sa to odrazit aj napr. tak ze budes mat kryve nohy a ludia sa ti budu posmievat...

kazdopadne ja na posmrtny zivot neverim, kazdy z nas ma iracionalny strach zo smrti niekde hlboko zakoreneny v nevedomi a je na nas ako sa s tym pocas nasho zivota vyrovname resp. nevyrovname...ten instinktivny strach zo smrti ma svoj ucel, jednak v case ohrozenia vzbudit obrovsku reakciu tela, ktora ma zvysit sance na prezitie v tej situacii...a jednak keby sme tento instink nemali, tak by nam nic nebranilo si otvorit okno a skocit...

vzdy som hovoril, ze vsetko zle sa tomu cloveku skor ci neskor v plnej miere vrati, ale aj vsetko dobre... (samozrejme to myslim ale iba v ramci tohto zivota, kedze verim, ze zivot mame len 1)...zaujimave je, ze taketo modifikovane tvrdenia sa vyskytuju vo vsetkych nabozenstvach...napr. krestania hovoria "bozie mlyny melu pomaly, ale isto"
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nemyslim si, ze je mozne aby sa "dusa" cela nejako prevtelila do noveho tela.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

moja teória:
1) ľudia nemajú dušu, sú len kusy mysliaceho mäsa
2) neexistuje "ďalší život", žiadne nebo, peklo, či prevtelenie
3) chaos

kto "tam hore" objektívne posudzuje kto bol dobrý a kto bol zlý? celý život som dobrý, avšak nepriamo (napríklad nešťastnou náhodou pri šoférovaní) sôsobím smrť človeka. čo ďalej? dokáže tá bytosť objektívne posúdiť, či za odmenu / trest budem v ďalšom živote kameň / rastlina / slimák / srnka / opica / žobrák večne trpiaci hladom / od detstva znásilňované dievča z ktorej sa stane prostitútka s AIDS / bežný človek s blbou prácou / bežný človek so šťastným životom / milionár bez starostí ... ?

celá myšlienka reinkarnácie je rovnako absurdná ako všetky náboženstvá.
umrieme.
THE END
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na reinkarnaciu su celkovo rozdielne nazory aj v ramci nabozenskych škôl ktore ich uznavaju. Napr. hinduisti si ju definuju trochu inac ako budhisti, tie rozdiely su na prvy pohlad male, ale v konecnom dosledku uplne menia podstatu definovaneho pojmu, nehovoriac o ix dalsich nazoroch.
erik25
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa erik25 »

je to divne :D stale sa zvisuje pocet ludi ak by bola reinkarnacia tak by jeden odisiel a narodil sa nejakej druhej rodine tim padom by ostaval pocet ludi rovanky
Napísať odpoveď