Recepty - delikatesy ktoré poznáte
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Recepty - delikatesy ktoré poznáte
Zdravím, často si varím doma sám a už ma nebaví robiť si stále dokola kuracie soté, cestoviny atď., ale hľadám nejaké naozaj vynikajúce jedlá. A teraz nemyslím vynikajúci rezeň, alebo hemendex, ale jedlá, ktoré sú náročnejšie na prípravu, ale stoja za to... Samozrejme by bolo fajn, keby ich máte aj odskúšané a pridávate aj návod na prípravu.
-
seth82
Darca
Re: Recepty - delikatesy ktoré poznáte
No keďže som v oblasti multi-kulti, tak často varím ázijskú kuchyňu. A musím priznať, že za tie roky som si na ňu teda zvykol Ak by som mal niečo odporučiť, tak by to bol jednoznačne kurací Madras. Recept po Slovensky sa mi nechce vypisovať a teda ti tu dám link. Varím to asi tak raz za 2 týždne, ako príloha sa odporúča ryža, ale ja osobne k tomu často varím zemiakovú kašu. Možno budeš trochu potrebovať rozšíriť zbierku korenia, keďže niektoré sú dosť exotické 
http://allrecipes.co.uk/recipe/7100/myr ... adras.aspx
http://allrecipes.co.uk/recipe/7100/myr ... adras.aspx
-
olololwtfomg
Expert
Keď tu už niekto začal s azijskou kuchyňou ...
Celkom sranda je Japonský zenzai (fazuľa na sladko). Chuťovo sa to veľmi blíži gaštanom.
postup . Len odporúčam tú fazuľu nechať predtým asi 6 hodin vo vlažnej vode, inak je sakra problém prinútiť tu fazuľu zmäknúť.
Celkom sranda je Japonský zenzai (fazuľa na sladko). Chuťovo sa to veľmi blíži gaštanom.
postup . Len odporúčam tú fazuľu nechať predtým asi 6 hodin vo vlažnej vode, inak je sakra problém prinútiť tu fazuľu zmäknúť.
-
Peter_Retep
VIP
a ja ako prilohu ti odporucim ryzove rezance....predavaju to aj v tych azijskych fast foodoch...ako priloha velmi super
-
Bushido
Medium Professional
Prípadne môžu byť aj nejaké polievky, raz som mal v jednej lepšej reštaurácii nenormálnu hubovú povlievku, takú krémovú, úplne som sa znej rozplíval
Alebo prípadne mi poradte ako predpripraviť maso, teda nejaké omáčky v ktorých je dobré nechať maso pár dní... Alebo ako spraviť dobrý steak....
-
Fabo
Hardcore addict
dobry steak, dobry steak... definuj dobry steak, kazdemu chuti nieco ine 
ja si robim vacsinou z bravcovej krkovicky, vacsie kusy, nalozene v marinade z oleja a cca na pol kila masa pol balicka korenia Chilli a šípek a pol balicka Steak 7 koreni. K tomu si pridam podla nalady, obcas med, dva deci piva alebo deci vina, mozno nakrajanu cilipapricku atd. kreativite sa medze nekladu. Nechat v chladnicke odstat 1-2 dni a potom len opiect na panvici podla chuti.
Dalsie co nie je uplne "obycajne" ale vcelku jednoduche a velmi chutne jedlo je urobene z tohoto sacku.
Pripadne mozes skusit nejaku variaciu na tuto temu. Ja robievam cesto rozvalkane na tensie platky, plnka tak rozne, s tavenym syrom, mladou cibulkou alebo porom, pripadne vajickom... Vyhoda takehoto jedla je, ze nepotrebujes vela masa a mozu to byt rozne kusocky, napr. pooberas co sa ti zvysi z grilovaneho kurcata z tesca a nevyhodis spolu s kostami este 15 deka masa
ja si robim vacsinou z bravcovej krkovicky, vacsie kusy, nalozene v marinade z oleja a cca na pol kila masa pol balicka korenia Chilli a šípek a pol balicka Steak 7 koreni. K tomu si pridam podla nalady, obcas med, dva deci piva alebo deci vina, mozno nakrajanu cilipapricku atd. kreativite sa medze nekladu. Nechat v chladnicke odstat 1-2 dni a potom len opiect na panvici podla chuti.
Dalsie co nie je uplne "obycajne" ale vcelku jednoduche a velmi chutne jedlo je urobene z tohoto sacku.
Pripadne mozes skusit nejaku variaciu na tuto temu. Ja robievam cesto rozvalkane na tensie platky, plnka tak rozne, s tavenym syrom, mladou cibulkou alebo porom, pripadne vajickom... Vyhoda takehoto jedla je, ze nepotrebujes vela masa a mozu to byt rozne kusocky, napr. pooberas co sa ti zvysi z grilovaneho kurcata z tesca a nevyhodis spolu s kostami este 15 deka masa
Ja si veľmi rada pochutnám na dobrých jedlách, a je to aj na mne trošku vidieť
Minule som robila škoricovo-medové kuracie prsia. Boli vynikajúce....mňam. Ak máte radi trošku egzotickejšie jedlá, tak si potom určite oblýžete všetkých desať prstov 
-
p4ra
Redeemer
Kura si sice spominal, ze robis, ale ja mam taky svoj receptik a dost mi to chuti. Kupim si balenie vykostenych kuracich prs (napr. v LIDL). Rozbalim, operiem vodou. Nakrajam na male kusky. Ked to mam, tak zoberiem mysku, do nej dam za polievkovu lyzicu worchester omacky, za polievkovu lyzicu sojovej omacky, za polievkovu lyzicu obycajnej horcice a trosku oleja (odhadnes sam). Toto vsetko zamiesam. Potom do toho tie male kusky nakrajaneho masa vlozim a poriadne zamiesam. Ked to mam poriadne zamiesane, tak to niecim prikryjem a necham cez noc v chladnicke, aby maso nasiaklo dobre tu stavu, ktoru som pripravil. Na druhy den to BEZ oleja robim na grilovacej panvici. K tomu si podla chuti dam ryzu, hranolky, opekane zemiaky. Mne to chuti velmi. Mozes skusit.
Inak vdaka za recepty, ktore ste tu dali. Odkedy zijem sam, tiez si varim.
Inak vdaka za recepty, ktore ste tu dali. Odkedy zijem sam, tiez si varim.
-
Soviet
Darca
Nieco zo starsej temy, ked som ja daku zranicu potreboval 
http://www.hojko.com/rychle-a-jednoduch ... 36678.html
-
Bushido
Medium Professional
Ehm no ja som len myslel práve naopak trochu zložitejšie jedľá... jednoducho niečo ako vo filme Ratatouile, kde je presne dané koľko akého korenia musí do toho a toho jedľa dať, aby z toho vzniklo dieloSoviet napísal:Nieco zo starsej temy, ked som ja daku zranicu potreboval
-
RomanB
Medium Professional
Nenarocne na pripravu su ryby ,
Losos je moja oblubena rybicka , vacsinou ju robievam jednoducho zapecenu , alebo vysmazanu (samozrejme nie v trojobale)
Staci trosku poriku (mlada cibula) nakrajat , hodit na panvicu minutu orestovat nasledne na to polozim filety z lososa , a pomali smazim , (ryba je samozrejme nakrenena ciernym korenim , solou a nejakymi bilinkami , prip. susenou citronovou korou , troskou cesnaku) , je dolezite aby ryba lezala priamo na poriku aby sa do ryby zapiekol ...
Podavame s hriankami s cierneho chleba , alebo zemiakmi ...
Dalsim oblubeným jedlom su "lazane" , ktore sa daju spravit na 100 sposobov od spenatovich , cez bolonske , s kuracim masom atd...
Casto robievam Bolonske spagety z mleteho hovadzieho , pecenu krkovicku na rozmarine , alebo kvalitne bravcove fasirky (vlastnorucne namlete cerstve masko)
Losos je moja oblubena rybicka , vacsinou ju robievam jednoducho zapecenu , alebo vysmazanu (samozrejme nie v trojobale)
Staci trosku poriku (mlada cibula) nakrajat , hodit na panvicu minutu orestovat nasledne na to polozim filety z lososa , a pomali smazim , (ryba je samozrejme nakrenena ciernym korenim , solou a nejakymi bilinkami , prip. susenou citronovou korou , troskou cesnaku) , je dolezite aby ryba lezala priamo na poriku aby sa do ryby zapiekol ...
Podavame s hriankami s cierneho chleba , alebo zemiakmi ...
Dalsim oblubeným jedlom su "lazane" , ktore sa daju spravit na 100 sposobov od spenatovich , cez bolonske , s kuracim masom atd...
Casto robievam Bolonske spagety z mleteho hovadzieho , pecenu krkovicku na rozmarine , alebo kvalitne bravcove fasirky (vlastnorucne namlete cerstve masko)
Dam to asi sem, varil si uz niekto tradicne japonske jedlo povodom z Ciny ramen? Ja mam v plane v blizkej dobe si to uvarit, uz dlho ma to laka, tu je recept:
http://uzumaki.sk/sk/ramen
Radim aj v pripade, ze ste o tomto pokrme este nepoculi, uz len kvoli tym ingredienciam, tesim sa ked to prvy krat ochutnam.
A laka ma to hlavne kvoli tej originalite, ramen sa tvari ako polievka a predkrm, no v skutocnosti nahradi aj hlavne jedlo vdaka sirokemu sortimentu surovin.
http://uzumaki.sk/sk/ramen
Radim aj v pripade, ze ste o tomto pokrme este nepoculi, uz len kvoli tym ingredienciam, tesim sa ked to prvy krat ochutnam.
A laka ma to hlavne kvoli tej originalite, ramen sa tvari ako polievka a predkrm, no v skutocnosti nahradi aj hlavne jedlo vdaka sirokemu sortimentu surovin.
-
Fabo
Hardcore addict
Ramen [reymen] - po našom vifonka 
S tym vajcom to moze byt zaujimave.
S tym vajcom to moze byt zaujimave.
Ramen [rá-men] nema s vifonkou nic spolocne, este aj cestovina je ina.
Tuto specialitku som jedol priamo v Japonsku, kde je to velmi oblubeny pokrm. Kedze 90% zije v pracovnom strese, vyhladavaju toto jedlo kvoli tomu, ze je to polievka a hlavne jedlo dokopy a setria tak cas. Existuje niekolko druhov (typov?) tejto polievky, no nazvy si uz nepamatam. Btw, pre trpezlivejsich odporucam jest ramen s palickami. Ked ste tak hladny po 18h sichte a nemate konvencny pribor... Kolega lovil tie slize rukami.
Tuto specialitku som jedol priamo v Japonsku, kde je to velmi oblubeny pokrm. Kedze 90% zije v pracovnom strese, vyhladavaju toto jedlo kvoli tomu, ze je to polievka a hlavne jedlo dokopy a setria tak cas. Existuje niekolko druhov (typov?) tejto polievky, no nazvy si uz nepamatam. Btw, pre trpezlivejsich odporucam jest ramen s palickami. Ked ste tak hladny po 18h sichte a nemate konvencny pribor... Kolega lovil tie slize rukami.
-
Fabo
Hardcore addict
Ramen je (mimo wapanese) u nas znamy hlavne ako extremne lacne jedlo studakov v Amerike, tzn. to iste co u nas vifon 
Inak ja tieto jedla jem vyhradne palickami. Obcas sa na mna divne pozeraju v azijskych fastfoodoch ked vezmem do ruky palicky ale inak je to fajn
Inak ja tieto jedla jem vyhradne palickami. Obcas sa na mna divne pozeraju v azijskych fastfoodoch ked vezmem do ruky palicky ale inak je to fajn
Ramen = velka polievka = hlavne jedlo. Uplne to staci, ale na Slovensku som sa este nestretol s kvalitným Ramenom.
Neviete kde maju?
Neviete kde maju?
http://www.instructables.com/id/5-minut ... late-Cake/
V poslednej dobe asi môj najobľúbenejší. A najviac "vychytaný" pomer ingrediencií.
Akurát pridám, možno o trolinku viac nasekanej čokolády na malé kúsky - odporúčam horkú / na varenie.
Poprípade trošku ubrať z cukru. Najlepšie sa mi to spraví v hrnčeku od SportDirectu (veľká šálka).
Dajte vedieť, či ste niekto skúsili a či chutilo. Lepší dezert narýchlo asi nejde ani spraviť
V poslednej dobe asi môj najobľúbenejší. A najviac "vychytaný" pomer ingrediencií.
Akurát pridám, možno o trolinku viac nasekanej čokolády na malé kúsky - odporúčam horkú / na varenie.
Poprípade trošku ubrať z cukru. Najlepšie sa mi to spraví v hrnčeku od SportDirectu (veľká šálka).
Dajte vedieť, či ste niekto skúsili a či chutilo. Lepší dezert narýchlo asi nejde ani spraviť
-
twardykamen
Medium Professional
-
Bushido
Medium Professional
Poznám jedného veľmi dobrého kuchára, ktorý varil aj pre nejakých králov, proste dosť špička chalan a otvoril si malú vinotéku a robí po pri tom aj catering. Len tak mimo reči sme sa bavili, že spraviť pravý a dobrý ramen si vyžaduje použiť špeciálnu techniku varenia, tepelnej úpravy, postupnosť vkladania surovín atď. Čiže zloženie možno nie je až tak dôležité, ako to, ako ju pripraviť. Samozrejme povedal, že taký dobrý ramen by stál okolo 8,- eur. Ja osobne som ho nemal, ale ten peniaz by som za to kludne zaplatil.
Ale podľa mňa teraz okrem arašidového masla, ktoré ja moc nemusím... fičia dosť rôzne nátierky, či už so sušených paradajok, tuniaka, syrov... Mne osobne veľmi chutí avokádová quacamole. Neviem či sa pôvodne nepoužívala len na nachosky, ale domáca quacamole je veľmi chutná s akýmkoľvek pečivom (a veľmi easy). Dnes som si robil avokádo, malá paradajka, štvrťka cibule, pár kvapiek citrónu, čierne mleté korenie a soľ. Avokádo poriadne roztlačiť a zvyšok na čo najmenšie kúsky, zmiešať a tí čo majú radi avokádo si ju zamilujú
Ale podľa mňa teraz okrem arašidového masla, ktoré ja moc nemusím... fičia dosť rôzne nátierky, či už so sušených paradajok, tuniaka, syrov... Mne osobne veľmi chutí avokádová quacamole. Neviem či sa pôvodne nepoužívala len na nachosky, ale domáca quacamole je veľmi chutná s akýmkoľvek pečivom (a veľmi easy). Dnes som si robil avokádo, malá paradajka, štvrťka cibule, pár kvapiek citrónu, čierne mleté korenie a soľ. Avokádo poriadne roztlačiť a zvyšok na čo najmenšie kúsky, zmiešať a tí čo majú radi avokádo si ju zamilujú