Rychle a jednoduche jedla

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rychle a jednoduche jedla

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Kedze nic podobne som nenasiel, chcel by som teda sa spytat ludi, ktory sem tam nieco uvaria na nejake rady na uvarenie jedla..
Som totiz na vlastnej nohe uz dlhsie a cloveku sa vkuse tych zopar jedal, ktore vie zacina nieze hnusit, ale chce nieco ine a ine..
Tak by som teda chcel nejake vase oblubene jedla, ktore zmakne aj uplny nekuchar :)

Momentalne co ovladam, je priblizne toto:
Prazenica, Spagety, Zemiaky so smotanou, Fliacky so smotanou, Rezance s vajcom, Granadir, Rezance s makom, Palacinky..

Takze nieco podobneho, co clovek zmakne aj s jednoduchymi instrukciami..

Dik za akekolvek napady ;)
ccimo
Star
Star

Re: Rychle a jednoduche jedla

Príspevok od používateľa ccimo »

okrem tohto co pises mam rad: zemiaky s cibulkou a zakysankou: uvaris zemiaky,oprazis cibulku,popripade tam hodis nejaku tu spekacku,cervena mleta paprika sladka/stiplava..

hranolky so syrom to myslim ze zvladnes

francuzke zemiaky: zaklad su zemiaky pokrajane na platky a zvysok "co dom da".vysoky plech a pecies ziadna veda..velmi chutne..zvladnes komplet recept najdes hocikde na nete

este k tym palacinkam..skus si ich urobit na iny sposom: s ovocim alebo tvaroh, granko,slahacka, pripadne ak si odvazny skus flambovanie... :D

tot zatial vse.vela stastia v kuchyni
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pridávam jednoduchý recept:
Kuracie prsia nakrájaš na drobné kúsky, dáš do marinády na pár hodín, potom osmažíš na panvici, uvaríš k tomu ryžu a máš chutné a rýchle jedlo.
Moja obľúbená marináda: 2PL oleja, 2PL medu, 1PL dijónskej horčice, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, trochu sladkej sójovej omáčky, soľ, korenie, chilli. Je to mňamka.
Namiesto kuraťa môžeš použiť aj bravčové mäso.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja kuracie prsia marinujem len v sojovej omacke s cesnakom a podavam so zemiakmi/cestovinami

zaujimava je aj tunikovo-paradajkova omacka na cestoviny. Tuniakova konzerva, 3 vacsie struciky cesnaku, paradajkovy pretlak/kecup, podla chuti chilli omacka, alebo rovno sotry kecup. Staci len zohriat na panvici a moze sa podavat.
V Irsku ma cekom bavili "skatulove" jedla. Teda kupis si krabicu kde mas napr. tortilly a omacku na ne a uz si kupis len maso, pripadne zeleninu a postupujes podla navodu na skatuli. Na Slovensku mi take to nieco chyba. Obcas je to dobre ako boj proti stravovacim stereotypom.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

este k tym palacinkam, neviem ako ich robite, moja mama ich robi tak ze su bez chuti a ako guma, na panvici s minimom oleja.
ja mam rad takto: do cesta nasypem veela cukru, tak aby bolo sladke a potom ich peciem na vela oleji. nieje to sice zdrave ale tie palacinky su potom take fajne sladke chrumkave.

na ranajky mam celkom rad chleba s maslom, kecupom, sunkou syrom a na minutku v mikrovlnke. to je fajnovka.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

K tým palacinkám - sú fajné, ak sa do cesta nastrúha jabĺčko a pridá sa trošku škorice.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Zapekacie omáčky v rúre s mäskom a ryžou - je tam návod.
Pečené zemiačiky:
Zemiaky na väčšie kocky treba trocha predvariť, scediť, dať na väčšiu panvicu trocha oleja, zemiaky, nech sa trocha pečú (na 1strane) s niečím zakryť-pokrievkou, premiešať, keď budú pripečené dať všeliaké korenie, nechať dôjsť do mäkka.
Hubová omáčka so sáčka :
Do väčšieho hrnca dať pražiť cibulku s trocha olejom, dať nakrájanú klobášku - tú nie mastnú - párkovú, pridať, červ. papričku, rozrobiť omáčku, studenú naliať do toho, miešať a variť. Uvariť cestoviny. Naj sú s tým rúrkovité.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

audiotrack napísal:za cenu tej bagety kúpiš aj lístkové cesto, a môžeš spraviť takú roládu. Vyvalkáš (flašou od vína), natiahneš na plech (bočnicu z bedne) a potreš kečupom. Naukladáš šunku a syr, zroluješ a upečieš. Výborné, celkom rýchle a cenovo tak ako tvoja bageta. Minulý týždeň sme to robili, a dnes sa chystáme tiež na jednú takú rolku
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ja keď som hladný, tak si spravím kebab :) je to veľmi rýchle a nehorázne chutné...

Nakrájať kuracie prsia na kúsky, hodiť na panvicu a posypať gyrosom (korenie), sladkou paprikou a solou. Rozrežeme si žemlu, jednu polovičku natrieme tatarskou a druhú kečupom/dresingom/pikantnou omáčkou (hocčopodľa vlastného uváženia). Hodíme tam nakrájanú kapustu, nanu hodíme mäso, plátok rajčiny a hodíme druhú polovičku žemle...

Výborná je natom trvanlivosť. Ja to robím tak, že nakrájané mäso a žemle si hodím do mrazničky, a hlavu kapusty do chladničky... takto si to môžem spraviť kedykoľvek v priebehu pár minút :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja si robím zase toasty, natriem jeden toast s tatarkou, druhý s kečupom, medzi to naukladám čo nájdem, ale nikdy nie veľa, potom sa ti to rozpadne. Ja tam dávam vždy tak 3 - 4 veci, ale nemal by tam chýbať syr, ja si dávam Nivu, ale to je na každom čo mu chutí, potom plátok šunky alebo pár koliesok suchého salámu a cibuľku.

mr_margera - čo je bez mäsa, to nepovažujem za jedlo :wink:
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Hodím aj ja svoj obľúbený recept na zapekanú brokolicu.
Brokolicu rozoberieš na kúsky, dáš do nejakého sitka nad hrniec s vriacou vodou zapariť čo ja viem 10 minút cca, proste aby zmäkla. Potom to hodíš do nejakej misky, zaleješ kyslou smotanou v ktorej rozmiešaš vajco, zaleješ tú brokolicu, posypeš hodne syrom akým chceš, dokoreníš ako chceš. Naješ sa jak pán. :)
Celkom rýchle, chutné a hlavne bez mäsa :)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

večer si hodíš do marinády kúsky kuracieho mäsa a nakrájaš si 3-4 zemiaky podľa veľkosti a necháš ich vo vode v chladničke + to mäso v dákej dóze tiež. Potom keď prídeš na druhý deň stačí hodiť tie zemiačiky aj spolu s mäsom do mikrovlnky cca na 12 minut (2x počas pečenia to premiešaš) a máš slušne jedlo stačí dochutiť podravkou a ideš. Kamoš to kedysi stále robil a nikdy som sa nesťažoval, keď som ho vyžieral.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

muka + voda + štipka soli = vypracovať cesto podľa chuti doplniť cukrom (a hrozienka, mak, kakao..) alebo soľou (+ korenie, rasca...), a následne sú 2 spôsoby:
1) buď z cesta spraviť "noky" - šúlance, dať do vody a keď vyplávajú, sú uvarené, možno do vody dať aj zeleninu, soľ a je z toho polievka (použiteľné v prípade slaných nokov)
2) z cesta spraviť tenší šúlec, ten namotať na vyradenú varechu/vidličku a opekať nad plynom / na ohni

ako dieťa sme so starým otcom opekali špekáčky doma na šporáku na vidličke... len to čistenie sporáku po našich kulinárskych pokusoch nebolo nič moc.
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

to stoporko: toto ma zaujalo lebo som o tom v zivote nepocul vies hodit nejake foto? toho jedla samozrejme

som taky experimentator :D

este ma napadlo: spagety s morca - dellou a struhanym syrom.ja osobne sa toho neviem dozrat po pizze je to moje najoblubenejsie jedlo - je lacne rychle a hlavne chutne :wink:
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Kedze mam bezlepkovú dietu tak nevarím nič z muky ale myslím ze je to aj bez toho chutne :)

1. mete mäso osmaž namoc v vonchesterovej omacke do toho dat bazalku , korenie podla chuti , ketchup, cesnak , sol , zamiešaj a daj zovriet olej na panvici a a ked bude horúci hod to mäso tam vmiešaš ale dávaj pozor nech neprihorí a vznikne z toho super jedlo ja to jedávam k spagetam , inač oleja nedávaj vela mäso pusti stavu potom v strede varenia to podlej trocha vodou

2. Kuracie prsia naklep na rezne , potom keď uz budeš mat rezeň daj na nho sunku a platkovy syr (aj sunku aj syr podla chuti) a posol a posip čiernym korením a potom uz iba to vysmaž na panvici na oleji na prirodno a k tomu riza alebo hranolky :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ccimo - fotky nemám, keď budem niekedy v lese kuchtiť, tak nafotím. Doma si spravím radšej Bauerfruhstuck, tie noky/twister (opečené) som uviedol ako najlacnejšiu variantu ako sa aspoň trocha chutne najesť na minimum peňazí.

Bauerfruhstuck - zemiaky nakrájame na tenšie plátky, opečieme na panvici, pridáme kúsky tvrdého syra, salámy...ČDD (čo dom dá) a zalejem rozkvedlaným vajcom (počet vajec je ľubovoľný). Zakryjeme pokrievkou a čakáme kým nie je vajce hotové. Ak sme moooc hladní, prikusujeme k tomu žemľu. Odporúčam povrch tohoto jedla posypať čiernym korením alebo mletou paprikou.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...včera v noci som trocha experimentoval s cestovinami...

Suroviny:
- 500 g cestovín,
- 2 veľké rajčiny,
- 2 veľké cibule,
- 3 papriky,
- tvrdý syr,
- 2 konzervy tuniak v tomate,
- maslo.

Príprava:
Cestoviny uvaríme a scedíme, pridáme k nim maslo, aby sa nezlepili. Cibuľu, rajčiny, papriky a syr nakrájame na kúsky alebo štvorčeky. Cestoviny zmiešame s nakrájanými surovinami a tuniakovými konzervami.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

2-3 velke zemiaky prekrojit na polovicu a uvarit v osolenej vode. Vydlabat stred a cast z toho zmiesat s cerstvou bryndzou (zvysna cast sa moze zjest popritom ako sa budu zemiaky piect :) ). Opiect slaninu (nie uplne), zmiesat s plnkou a naplnit nou zemiaky. Dat na 10-15 minut zapiect do truby. Nesolit, kedze bryndza, ale aj slanina je uz sama o sebe slana.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

padli tu velmi chutno vyzerajuce kreacie :) tie zemiaky s bryndzou idem co najskor skusit :)
ja pridam svoju rychlovku - fazule v plechovici vykydneme na panvicu s troskou oleja, pridame nakrajanu spekacku/parok, korenie podla chuti, kecup. medzitym si pripravime chlebik, a to tak ze si spravime take "pesto" do ktoreho pridame oliv. olej, sol a nadrteny cesnak. chelbiky potreme pestom a dame oprazit ako hrianky. velmi chutne a syte jedlo, navyse ak mate radi palive, budete sa oblizovat ak pouzijete do fazule trosku chilli :)
Napísať odpoveď