Zmeny na serveroch!
Včera (tj 17.11.2010) prebehla debata admin tímu, ktorej sa zúčastnili Red scorpion, Betarik, chesterko, ABzV, Spoteny programator, Reborn, Kexo, FLUO_, LH2PG a Helloween. Preberali sme niekoľko bodov, napríklad:
-Natáčanie dém
-Žiadne nadávky zo strany administrátorov
-Žiadne povyšovanie zo strany administrátorov
-Mapy
-Zboti na deathmatch
-Pingkick na gungame
-Autobalance / PTB
Tak k veci:
Natáčanie dém
Pokiaľ admin vidí, že hráč ma jasné cheaty (cross skáče cez celú obrazovku,...), demo točiť nemusí. Ak si však nie je istý, a hráč dokáže cheaty kryť, demo sa točiť má. Po dvoch zlých banoch (keď admin neodhadne cheat od skillu) bude admin povinný natáčať demá, ak sa to zopakuje aj tretí krát, a demo nebude / hráč bude čistý, je nám ľúto, ale freebanerov nepotrebujeme
Dôvody banov
V poslednom čase je na serveri čím ďalej, tým viac banov s dôvodom laming, demencia, popr. idiot, ... Toto chceme obmedziť. Admin od dnes nebude dávať ban za to, že nejaký hráč proste nevie hrať, každý sme nejak začínali. Ak sa však admin rozhodne dať ban za demenciu / laming, musí uviesť presný dôvod - napríklad flashovanie svojho teamu.
Žiadne nadávky zo strany administrátorov
Každému z nás sa stane, že občas nejaká-tá nadávka ubehne. Admin má byť však príkladom, preto by sa mal nadávok zdržať. Rátajú sa len nadávky na tretiu osobu. Ak však admin nadáva neurčito (nikoho neuráža) stále, neostane bez postihu. Nadávanie sa bude trestať dočasným/trvalým odobratím práv (podľa závažnosti)
Nepovyšovať sa
Bohužiaľ, pár krát som videl, ako sa na serveri administrátor povyšoval nad hráčom. Od teraz nebude žiadne "Ja som admin - ty si hráč, tak stfu" nebude tolerované. Administrátor je v prvom rade hráč a jeho povinnosťou je len trestať previnilcov / starať sa o blaho hráčov a servera.
Mapy
Mapy by mali prejsť ďalším updatom - zmažú sa všetky awp a fy mapky. Ostane možno fy_snow. Ako náhrada by mala poslúžiť de_dust2_long, ktorá je malá, ale predsa patrí do kategórie klasických.
Boti na DeathMatch server
Na deathmatchi sú prítomní boti, avšak nie sú plne funkční, treba naprogramovať odpájanie sa po pripojení hráča.
PingKick na gungame
Nakoľko na serveri gungame je stále viac hráčov s veľkým pingom. Pre to plánujeme v krátkej dobe zaviesť ping kick, od 200-250 pingu.
Auto balance / PTB
AutoBalance a PTB musia prejsť na klasiku istými zmenami, AB sa vymaže a PTB sa musí prenastaviť, aby prehadzovala, ako má.
To je zatiaľ všetko. Dúfam, že sa Vám zmeny páčia.