Arogantni vodici na cestach
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
Shark NX: ... to mi pripomina dnesnu cestu z blavy do povazskej... blbcov, ktorym treba blikat, aby uhli, uz neriesim, kedze sa mi to stava bezne... dneska sa mi vsak takmer mozog zastavil - blondata slecna si to elegantne slaha v lavom pruhu nejakou 120tkou, pravy samozrejme volny, ja som bol rozbehnuty a ako som sa priblizoval, tak som jej na znamenie slusne raz blikol, aby som jej pripomenul, ze ma aj v pravom pruhu miesta habadej... lenze slecna nic... brzdim na jej rychlost, cakam, nic... som na nej nalepeny, tlacim sa do lava na zvodidla, blikam druhy krat, nic... na rady mojho doktora sa snazim byt kludny... blikam tretikrat a tipnite si, co spravila slecna predomnou - stiahla okienko a zamavala mi
v nemom uzase iba volim nizsi kvalt a predbieham v pravom pruhu... toto sa mi naozaj este nestalo 
lol
, asi nechapala preco blikas
, alebo jej neslo zatacat
. kks sa to neni mozne.
asi si sa jej zapáčil
Ratzi: týchto blondatých slečien je viac síce trocha z iného súdku.. ale aj tak každé ráno keď idem do školy pešo vidím Jednu "mamičku" ako má vzadu 2 decká telefonuje a ide si ešte ako královna 80+ km/h v peugeot-iku 206.. a keď ju vidím už odchádzať od školy tak to je horor myšičkuje jak to len ide tá 206 len tak lieta z jednej strany na druhú mám niekedy pocit že sa prevráti stým autom.. neprajem jej to ale tá raz tak vyletí zo zákruty pri mojom..
ratzi: ja som taketo nieco doteraz bral ako vtip, casto sme sa bavili na tom, ze ked zena nereaguje na blikanie, tak si mysli, ze jej lichotis a ono je to naozaj tak 
Ratz, clovece sak mala svetla zapnute, co jej blikas 
-
Mateq
Medium Professional
Ja ti nehovorím, čo máš robiť, len konštatujem, čo majú českí fízli v tabuľkách....Shark NX napísal:1. A co mas spravit? Vliect sa za nim?
A keď obiehať s prava, tak sa natlačiť až do kamiónového, prípadne do odstavného, pretože pokiaľ kopa blbcov nepozerá do ľavého späťáku, do pravého hádam nikto, preto treba počítať s tým, že sa bude vracať v momente keď budeš naľavo od neho...
-
RATZINGER666
Darca
plusminus: ja blikam vzdy, ked vidim blondsku

-
Grim
Darca
...ja pribrzďujem ak je predomnou a pridávam ak je zamnou...
-
RATZINGER666
Darca
... a ked je na prechode? 
-
Grim
Darca
...tak brzdím...veď to je predomnou...
toto ani nie je arogantnost, ale neznalost vyhlasky. je to to iste, ako ked ja veziem krv alebo plazmu na majakoch, letim ako blbec aby ten clovek prezil pre ktoreho to je a idioti oproti mna este blikaju a tukaju si po cele.. no neviem ako by sa zachovali oni keby cakaju na zivotne dolezite sacky krvi alebo krvnej plazmy.. proste vela ludi ani netusi, "co by mali spravit ked vidia auto so zapnutym zvlastnym svetelnym vystraznym znamenim modrej farby" je to smutne ked takyto ludia dostanu vodicak, zvlast zeny. daju si minisuknu, vacsi vystrih a uz maju skusky za sebou. je to proste uplna primitivnost..
alebo na jar sa mi stalo.. tiez idem na majakoch z Hnuste do Humenneho. Neviem v ktorej dedinke som natrafil na 2 auta iduce za sebou. vytrcil som sa aby ma videlo oprotiiduce auto. ta sa pekne stiahlo na krajnicu a spomalilo. majaky blikaju, sirena reve na plne pecky, hodim smerovku zacinam obiehat. v tom aj auto iduce predomnou si v klude hodilo smerovocku a zacalo predbiehat. ved naco spatne zrkadla. normalne som mal chut zastat a prefackat toho vodica/ku (uz si nepamatam). je to proste uplna kravina, ale zial bohu s tymto sa clovek stretne najcastejsie.
teraz si myslite, ze ked mam zapnute majaky, tak som BOH alebo co. Pravdu povediac na majakoch chodim najmenej, lebo tych "profesionalnych vodicov" je na cestach ci dalej viac a je ovela vacsia pravdepodobnost, ze ked mam majaky zapnute, tak niekto do mna buchne ako ked nemam... aj ten majak ma stresujuce ucinky ci uz na mna alebo na okoloiducich vodicov. ked mna niekto pusti a idem na majakoch a musi zastat alebo sa stiahnut na krajnicu, tak slusne podakujem vystraznymi smerovkami. a to robim stale a urcite nie som sam, co sa tyka vodicov sanitiek. neratam zachranarov. niektori sa neunuvaju ani hodit smerovku, ked odpocuju alebo predbiehaju a nehovoriac o tom, aby odkyvali oproti iducej sanitke.. to uz vobec nie.. mozno je to trochu aj OT, ale chcel som to sem napisat
alebo na jar sa mi stalo.. tiez idem na majakoch z Hnuste do Humenneho. Neviem v ktorej dedinke som natrafil na 2 auta iduce za sebou. vytrcil som sa aby ma videlo oprotiiduce auto. ta sa pekne stiahlo na krajnicu a spomalilo. majaky blikaju, sirena reve na plne pecky, hodim smerovku zacinam obiehat. v tom aj auto iduce predomnou si v klude hodilo smerovocku a zacalo predbiehat. ved naco spatne zrkadla. normalne som mal chut zastat a prefackat toho vodica/ku (uz si nepamatam). je to proste uplna kravina, ale zial bohu s tymto sa clovek stretne najcastejsie.
teraz si myslite, ze ked mam zapnute majaky, tak som BOH alebo co. Pravdu povediac na majakoch chodim najmenej, lebo tych "profesionalnych vodicov" je na cestach ci dalej viac a je ovela vacsia pravdepodobnost, ze ked mam majaky zapnute, tak niekto do mna buchne ako ked nemam... aj ten majak ma stresujuce ucinky ci uz na mna alebo na okoloiducich vodicov. ked mna niekto pusti a idem na majakoch a musi zastat alebo sa stiahnut na krajnicu, tak slusne podakujem vystraznymi smerovkami. a to robim stale a urcite nie som sam, co sa tyka vodicov sanitiek. neratam zachranarov. niektori sa neunuvaju ani hodit smerovku, ked odpocuju alebo predbiehaju a nehovoriac o tom, aby odkyvali oproti iducej sanitke.. to uz vobec nie.. mozno je to trochu aj OT, ale chcel som to sem napisat
zas minule som prechadzal ponad obchvat po moste (NR obchvat - kazdy vie, ako to tam byva preplnene) a smerom do mesta si to sinula sanitka, majaky... boli sme prekvapeni, ako rychlo sanitka presla, hoci 2 kiksy, no vyriesili sa velmi rychlo... pripada mi to, ako keby sa ludia az teraz ucia uhnut sanitke
-
Grim
Darca
...ja som rád keď ide sanitka...aspoň mám pocit, že sa na tej ceste niečo deje...a tých čo sa neuhnú nechápem, to je také ťažké potočiť volantom?...
to je tazko povedat... je vela frajerov, ktori sa vlecu za sanitkou, ktora ide na majakoch aby niekde prisli rychlejsie, ale tiez si neuvedomuju to, ake sposobuju problemy vodicovi sanitky, lebo ma dost ked musi sledovat situaciu pred sebou a kvoli takejto pijavici musi sledovat situaciu aj za sebou.. toto je to, ze si to ludia neuvedomuju a to je chyba. a spomeniem vyska pokuty za nedanie prednosti v jazde autu, ktore ide na majakoch alebo "sledovat" sanitku na majakoch... pokuta sa pohybuje okolo 500€ na mieste + sudny trovy... cize niekto si to neuvedomuje co moze bytGrim napísal:...ja som rád keď ide sanitka...aspoň mám pocit, že sa na tej ceste niečo deje...a tých čo sa neuhnú nechápem, to je také ťažké potočiť volantom?...
a musim spomenut aj palmexmanov, ktori si potrebuju nieco dokazat a predbehnu sanitku so zapnutym majakom.. to je len fakt uplny geroj
dalsi palmexmani, hmlovkari.. kus mlieka sa objavi vo vzduchu a musia zapnut zadne hmlovky. avsak by tie hmlovky mohli vypnut, ked za sebou uvidia nejake auto, lepsie povedane svetla auta, no nechce sa im asi... clovek im moze blikat, trubit, predbehnut ho a pred nim zapnut a vypnut hmlovku aby sa spamatal no zbytocne
a posledna skupina mojich oblubencov. v noci za mnou iduce auto na dialkovych svetlach takych 500 m za mojim vozidlom. prve co ma napadne je bliknut vystraznymi... vystrazne vypinam so smutkom - nepomohlo. Blikam majakom - nepomaha. V uplnom zufalstve odstavujem auto na krajnici a cakam kym ma za mnou iduce vozidlo predbehne a vtedy prichadza chvilka, kedy sa Fuxxik usmieva.. zapinam dialkove bez mihnutia oka a idem za autom dovtedy, kym neodboci z mojej trasy. nech sa spamata ake to je neprijemne. Verte alebo nie, ale robim to stale ked sa objavi za mnou takyto permonik.. raz ich to niekto naucit musi
-
Andi_Cibula
Addict
Koluje jedna urban legend, že toto je národný šport pretekárov z Veľkej Lehôtky (domovská obec Karola Mella) a ja jej aj celkom verím, lebo v tejto pretekársko-mafiánsko-motorkárskej dedine je možné všetko.Fuxxo napísal:a musim spomenut aj palmexmanov, ktori si potrebuju nieco dokazat a predbehnu sanitku so zapnutym majakom.. to je len fakt uplny geroj
neviem vobec o takych ludoch a ani o tej legendeRacius napísal:Koluje jedna urban legend, že toto je národný šport pretekárov z Veľkej Lehôtky (domovská obec Karola Mella) a ja jej aj celkom verím, lebo v tejto pretekársko-mafiánsko-motorkárskej dedine je možné všetko.
Fuxxo: ono to bude aj tym stresom, niektori podla mna nevedia, ze ked maju za sebou sanitku, tak mozu prejst cez cervenu do krizovatky, pripadne ist cez plnu ciaru, atd. No toto nie je obhajoba vodicov, ale kritika autoskol 
Tiez som nedavno v KE stal v rade na semafor na vacsej krizovatke (pri Rybe) a zrazu bolo pocut sanitku. Otec hned zacal stresovat a hovoril mi ze sa mam uhnut, aj ked vobec nemal prehlad o tom kde sanitka je a keby soferoval on, tak ktovie kam by sa pretlacil
Ja som akurat pockal kym sanitku uvidim a isla uplne mimo mojho smeru, takze som nakoniec nemusel nic robit. To len tak naokraj, ze ak aj niekto ovlada pravidla, tak v tej rychlosti moze robit blbosti.
Inak nemozes nosit v kabine kameru a tocit celu jazdu? Lebo napriklad ten co ti zacal predbiehat by si zasluzil poriadnu pokutu.
Tiez som nedavno v KE stal v rade na semafor na vacsej krizovatke (pri Rybe) a zrazu bolo pocut sanitku. Otec hned zacal stresovat a hovoril mi ze sa mam uhnut, aj ked vobec nemal prehlad o tom kde sanitka je a keby soferoval on, tak ktovie kam by sa pretlacil
Inak nemozes nosit v kabine kameru a tocit celu jazdu? Lebo napriklad ten co ti zacal predbiehat by si zasluzil poriadnu pokutu.
to by som rad, lenze ta kamera by musela byt z tych drahsich a nie som az tak dobre plateny, aby som si ju mohol zaobstarat. stacilo by par krat povozit policajta a videl by... lebo pokial ide policajt na majakoch tak je vsetko ok, lebo on ma pravomoc dat pokutu na mieste, zadrzat vodicske opravnenie atd. a ludia sa neodvazia urobit rovnake veci pri policajnom a pri sanitnom aute. to by asi musel natocit stab relacie 112 aby sa to kus riesilo.GothaR napísal: ...
s tymi autoskolami mas pravdu, vedla nasho dispecingu som to uz instruktorovi hovoril, ze mladi nemaju znalosti a vodicak dostanu... povedal, ze je to tak a tak to aj bude, lebo teraz nie su peniaze, vodicaky isli celkom slusne hore a ak by nedavali vodicaky, tak by nemali autoskoly cash.. takze takto to je. zase nie vsade, ale je to tak
pekne si napisal to ohladom tej sanitky a tvojom stati na semafore. nato sa pouziva sirena aby vodici vedeli, ze sa nieco deje a aby zistili odkial sanitka ide a ci bude potrebne unnut, spomalit alebo zastavit. Nechapem preco by si sa ty, ako vodic stojaci na cervenej v kolone aut na semafore mal niekde uhnut. proste nemas kde, tak nemas kde.. ostan stat aj ked budes mat zelenu a mas po problemoch. lenze to je o tom ako si pisal, ze je to o strese a o cloveku ako v danom okamihu zareaguje. ako sa vravi 100 ludi 100 chuti
No asi si ma uplne nepochopil
Ja som sa snazil vyjadrit to, ze ak je pocut majak, tak netreba hned niekam uhybat, ale treba zistit situaciu a na zaklade toho sa zariadit. A ak by som stal napriklad prvy v rade na cervenu a zo zadu by isla sanitka a auta by sa nemohli uhybat do stran, tak by som vysiel trochu do krizovatky, aby sa to cele poposuvalo a sanitka mohla cim skor prejst. Je to vsetko individualne a zavisi od typu krizovatky.
A k autoskolam: ten instruktor to zobral zo zlej strany, podla mna by stacilo ak by kazdy instruktor aspon 2-3x behom kurzu so ziakom pocas jazd pokecal aj o tom co robit ked pride sanitka, aby to ziakovi/ziacke aspon trosku ostalo v pamati. Zober si ak minutu cakaju na semafore, tak je dost casu na to aby instruktor ukazal, ze tam a tam by sa dalo uhnut ak by isla sanitka, atd.
A k autoskolam: ten instruktor to zobral zo zlej strany, podla mna by stacilo ak by kazdy instruktor aspon 2-3x behom kurzu so ziakom pocas jazd pokecal aj o tom co robit ked pride sanitka, aby to ziakovi/ziacke aspon trosku ostalo v pamati. Zober si ak minutu cakaju na semafore, tak je dost casu na to aby instruktor ukazal, ze tam a tam by sa dalo uhnut ak by isla sanitka, atd.