data z HDD z pokazeneho booku (HDD ako ext. USB disk)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

data z HDD z pokazeneho booku (HDD ako ext. USB disk)

Príspevok od používateľa smejo »

sestre sa z nicoho nic pokazil notebook takym sposobom, ze vecer ho vypla a rano sa uz nezapol (prebliknu diodky a nic viac), tak som z neho vybral HDD a dal do externeho boxu, po napojeni sa vsak normalne k obsahu nedostanem, stale to pyta formatovat disk... akym sposobom mozem z disku vytiahnut data?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Re: data z HDD z pokazeneho booku

Príspevok od používateľa peterkozel »

http://www.slax.org/ mne zachranilo vela toto,skus,iba spustis cez mechaniku a najde ti obsah disku,potom uz len mozes veci popresuvat napriklad na kluc
smejo
Addict
Addict

podporuje aj NTFS?

// uz kopirujem, thx!

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2010, 0:25)
linux je tiez cesta, ale akosi to nebolo ono, stale mi nieco blblo, stale nejaky error (aj pod ubuntu 10)... tak som skusil sw getdataback for NTFS 4.01 a kedze kopirovat subory sa daju len v platenej verzii, tak som aspon vytvoril obraz .img... otazka znie, co teraz s tym? mam 120 650-700MB suborov, podelilo mi to asi na vypalenie na CD, ale urcite nebudem palit 120 CDciek :) ako to nevypalit, ale len "rozbalit" na disk?

//skusal som aj daemona, akosi mi to nebralo.. tak idem este raz

// daemon mi to neberie... skusim spravit ten obraz zajtra znovu, bez cropu, len do jedneho suboru, snad to uz vyjde..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mountni image do DAEMON Tools Lite (je zadarmo) a potom to otvoríš ako normálne CD a skopíruješ si odtiaľ súbory...

//2800. post :aasmile3:
smejo
Addict
Addict

ja tomu absolutne nerozumiem.. najprv som skusal slax, tam mi naslo disk, otvorilo a mohol som kopirovat na kluc, ale slo to strasne pomaly (ako linux, tak aj kopirovanie) a potom mi uz nechcelo ani otvorit disk, tak som skusil ubuntu - disk otvorilo, zobrazilo obsah, ale po chvili dalo nejaky error (za ten cas sa dalo par suborov skopirovat (dostal som sa aj na moje disky v PC /NTFS/), ale kedze to hadzalo stale error, tak to bolo nepouzitelne... tak som sa obratil na getdataback for NTFS 4.01, ten za hodne dlhy cas prebehol cely disk, "zindexoval" vsetky subory a mohol som prezerat jeho obsah, pripadne ulozit obraz - vyssie spominany img (kopirovat priamo sa da len v platenej verzii, ktoru nemam)

to bolo vcera, skoncil som s obrazom (co som aj vymazal, kedze deamon to nevedel mountnut), mimochodom, po pripojeni disku win (7) opakovane vyhadzoval okno, ci chcem formatovat disk a ked som tie okna nerusil, tak mi ich pootvaralo habadej...

dnes som to zas chcel prebehnut getdataback-om a opat vytvorit obraz do jedneho suboru, ale slo to maximalne pomaly, tak som laboroval s pridelovanim priority, ale nakoniec som to zrusil, odpojil a pripojil disk a win mi ho hodil normalne ako usb kluc, nepytal ziaden format a normalne mi ho otvoril, zobrazil subory, tak som to dal kopirovat na moj disk v PC, skopirovalo (comu vobec nerozumiem, ak som ho pripojil na 3 ine notebooky, tak ani v jednom ani raz mi ho neotvorilo), tak som ho chcel potom naformatovat, aby som ho mohol pouzivat ako ext disk.. lenze tu zacina druha kapitola :D

kedze cez windowsacke nastroje mi to formatnut neslo (disk je chraneny proti zapisu...), tak som skusil partition magic, v ktorom ked som si naklikal, ze chcem na tom ext disku dve povodne particie zmazat, vytvorit jednu novu a naformatovat, tak si to stale vypytalo restart pc, no po restarte sa ziadna zmena neprejavila, v podstate to ani nic nespravilo, len restartlo PC (a nadalej sa neda formatnut ani cez windows a cez PM to robi stale to iste), navyse mi uz ani v tento PC nezobrazuje moju particiu "D" (mam disk rozdeleny na dve particie - systemovu a data-D), len tu, na ktorej mam windows, teda C... cez getdataback sa k tym datam na D-cku dostat viem, ale nemam ich kam ulozit :(

wo co go? co teraz? kurnik, clovek chce sestre zachranit data a nakoniec pride este aj o tie svoje :(

/// skusil som aplikaciu TESTDISK (plus som to daval prebehnut aj getdataback-om, ale neviem, ci ten aj "opravuje suborovu strukturu" na disku, alebo ked to "indexuje" (alebo co to robi, neviem, proste kym to tak dlho pracuje s diskom), tak to robi len kvoli tomu, aby vedel tie subory potom zobrazit, respektive z nich spravit obraz, pripadne skopirovat na inu particiu v platenej verzii)... neviem teda, co tomu pomohlo, ale snad to uz bude staly stav, lebo ma to pripravilo snad o dva roky zivota a uz vobec neviem, ci som debil ja, pocitac alebo cely windows, pripadne ich kombinacia...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: data z HDD z pokazeneho booku (HDD ako ext. USB disk)

Príspevok od používateľa Thommas »

Skús taký program že EASEUS Partition Recovery. Vieš si v tom opraviť chybné, zmazané alebo poškodené partície, kopírovať súbory atď. Ja ho občas používam, je free a je ľahko použiteľlný :)
Napísať odpoveď