Arogantni vodici na cestach
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
Myslim, ze v KE (neviem ci len tu) bol mesiac, kedy chodili za sanitkou, ktora mala zapnute majaky, policajti. Tak 100-150 metrov za nou bez majakov a rozdali strasne vela pokut. Mne s ocom sa napriklad stalo, presne na tej krizovatke pri rybe smeru z Tahanoviec. Stali sme ako druhy na cervenu za jednym tuning machrom, samozrejme ako inak vo vytuzenom stvorkovom golfe. Zrazu zo smeru z Tahanoviec (za nami) sa objavila sanitka, vsetci sa uhli, iba on nie, lebo mal tak vykurene stereo v aute, ze ju nemal sancu ani pocut. Samozrejme sanitka za nim zastala, lebo v proti smere isli auta, ktore sa snazili davat tiez prednost sanitke, no bolo ich tam tak vela, ze to neslo. Chlapik za nami v aute, ktore mal odstavene bokom vystupil a take dve mu pribil na okna, ze sa podla mna v tom auta aj od strachu zamkol. Tak sa uhol, sanitka presla a hned ako bola zalena, tak zmizol ako keby mu pod ritou horelo.
Uz sa mi par krat stalo ze isla sanitka ja som bol v pravom pruhu a vodic akonahle pocul sanitku hned to stocil doprava a pritom sa ani nepozrel do zrkladla ci tam nieco nejde atd
Kedze som ju pocul aj tak som predvydal ze sa kazdy bude snazit uvolnit cestu sanitke tak som zacal jemne brzdit a tym som zabranil tomu aby som nemusel ist do smyku a zabranovat kolizii..
Ale ako pisal Gotha vela ludi nezisti situaciu nepozrie do zrkadla kde je sanitka atd ale hned sa pcha do druheho pruhu,...
Kedze som ju pocul aj tak som predvydal ze sa kazdy bude snazit uvolnit cestu sanitke tak som zacal jemne brzdit a tym som zabranil tomu aby som nemusel ist do smyku a zabranovat kolizii..
Ale ako pisal Gotha vela ludi nezisti situaciu nepozrie do zrkadla kde je sanitka atd ale hned sa pcha do druheho pruhu,...
-
johny541
King
Tak tak. A niekedy je to na skodu, pretoze napriklad ak sanitka sa blizi ku krizovatke a chce odbocit dolava pricom je lavy pruh prazdny, tak sa jej tam kazdy naserie a moze ich vsetkych obchadzat a az tak ist dolava. A to staci, ze jeden pako sa jej tam vopcha.
LoL
- oprava - doprava ked chce odbocit
neskoro uz je 
LoL
Johny inac jeden cas v KE chodila sanitka a v nej policajty z kamerou... raz sa mi stalo bola sobota kludne som isiel po Watsonke videl som sanitku isiel som doprava,jemne brzdil a asi 10m predomnou dvaja v lavom pruhu sanitka za nimi,zatrubila na nich a akonahle sa ustupili pred nimi sanitka zastala obydvaja ku kraju isli

pochopil som ta az prilis dobre, len to nerob, nikto to nerobte. Sanitkari v takychto situaciach casto chodia do protismeru, robim to aj ja. nikdy sa netlac do krizovatky. nikdy nevies ci sanitka nepojde aj z pravej alebo lavej strany. tam tiez hrozi kolizia a je to vacsie zlo ako keby musela sanitka pribrzdit na par sekund kym by sa premavka uvolnila. a ako si pisal. vzdy je najdolezitejsie lokalizovat bliakjuce cudo a potom rozmyslat ci nieco robit alebo nerobit nic.GothaR napísal:No asi si ma uplne nepochopilJa som sa snazil vyjadrit to, ze ak je pocut majak, tak netreba hned niekam uhybat, ale treba zistit situaciu a na zaklade toho sa zariadit. A ak by som stal napriklad prvy v rade na cervenu a zo zadu by isla sanitka a auta by sa nemohli uhybat do stran, tak by som vysiel trochu do krizovatky, aby sa to cele poposuvalo a sanitka mohla cim skor prejst. Je to vsetko individualne a zavisi od typu krizovatky.
A k autoskolam: ten instruktor to zobral zo zlej strany, podla mna by stacilo ak by kazdy instruktor aspon 2-3x behom kurzu so ziakom pocas jazd pokecal aj o tom co robit ked pride sanitka, aby to ziakovi/ziacke aspon trosku ostalo v pamati. Zober si ak minutu cakaju na semafore, tak je dost casu na to aby instruktor ukazal, ze tam a tam by sa dalo uhnut ak by isla sanitka, atd.
a ohladom tych instruktorov v autoskole. nemusi vraviet nic, len to, nech pouzivaju spatne zrkadla a ked budu pocut sirenu tak sanitku anjst a ked ide jeho smerom, tak sa stiahnut na kraj a spomalit aby dali prednost sanitke/policajtom. je plus ked sa niekto odpracez cesty uplne, ale nie je to nutne
-
Fabo
Hardcore addict
no vo vacsich mestach kolkokrat nemas protismer do ktoreho vojst lebo je tam ostrovcek/elektricka/cokolvek ine. V takom pripade radsej !!opatrne!! vojst do krizovatky a hned so sanitkou sa odtial spratat, hoc aj nie tym smerom kam som povodne smeroval. Samozrejme ak pre uvolnenie staci aby som vysiel meter a pol do prechodu nebudem zachadzat zbytocne az do krizovatky.
Fabo presne tak som to myslel
Proste v Prahe casto vidim krizovatky, kde je smer do krizovatky ohraniceny obrubnikmi a sanitka by v pripade cervenej musela stat spolu s kolonou. V KE je to na niektorych miestach podobne, aj ked su tam tie ostrovceky kratsie a da sa to riesit obchadzkou cez protismer, prave preto som sa snazil zdoraznit, ze by som do krizovatky isiel len ak by som videl ze sanitka ide zozadu a auta sa nemaju kam uhnut.
ja som robil vodicak v podstate nedavno(ani nie dva roky) a tiez nam pri jazdach o sanitkach nic nehovorili, ale ja som ako na potvoru pri skuskach s policajtkou za zadkom chytil sanitku pri starej nemocnici v KE, nastastie aj ked som bol v strese som sa v pohode posunul doprava na chodnik(nastastie nizske obrubniky)
ono staci aby clovek vedel zakladne pravidla a urobi to miesto bez problemov, ale staci aby sa na dialnici zacal niekto zle uhynat a ked ho par blbcov napodobni tak moze byt problem(ale stale mensi ako ked sa neuhnu vobec)
ono staci aby clovek vedel zakladne pravidla a urobi to miesto bez problemov, ale staci aby sa na dialnici zacal niekto zle uhynat a ked ho par blbcov napodobni tak moze byt problem(ale stale mensi ako ked sa neuhnu vobec)
Sanitka.. moja nočná mora... a raz sa mi aj stalo v KE na križovatke Jantárová/Palackeho smer od Osloboditeľov doľava k McDonaldu... stál som prvý v ľavom odbočovacom pruhu.. tí čo poznajú, vedia, že tam nie je šanca sa uhnúť... musel som jednoducho na červenú vojsť do križovatky.. to bol iný adrenalín!!!
Nezávidím vodičom sanitiek a požiarnikom.... hlavne predvídať reakcie vodičov a vchádzať do križovatky na červenú... grr!
Nezávidím vodičom sanitiek a požiarnikom.... hlavne predvídať reakcie vodičov a vchádzať do križovatky na červenú... grr!
Ako by to bolo riesene ak by doslo k dopravnej nehode,?? Kto by bol vinny,?
Ten co chcel uvolnit priestor sanitke a vosiel do krizovatky alebo ten druhy co do neho narazil...
Ten, čo vošiel do križovatky. Právo prednostnej jazdy má sanitka a nie všetci, čo sa jej uhýbajú.
nedavno tusim v blave to bolo ked sa zrazilo hasicske auto so sanitkou. kto bol na vine? obaja mali pravo prednostnej jazdy. tu nastava problemAcer01 napísal:Ako by to bolo riesene ak by doslo k dopravnej nehode,?? Kto by bol vinny,?Ten co chcel uvolnit priestor sanitke a vosiel do krizovatky alebo ten druhy co do neho narazil...
su to nepisane pravidla, ale dost dolezite si myslim
-
D4vid
Medium Star
Ešte som ani raz nevidel aby sa sanitka prehnala na červenú cez križovatku bez toho aby nespomalila... To by fakt spravil iba imbecil.
Ako vodičovi sa mi ešte nestalo aby som musel prejsť na červenú aby mohla sanitka prejsť... a dúfam že sa mi to ani nestane. Pár krát sa stalo že som musel uhnúť nabok a naštastie bola aj široká cesta. Ale vždy keď počujem sirénu spozorniem. Nikdy z toho ale nemám dobrý pocit.
Ako vodičovi sa mi ešte nestalo aby som musel prejsť na červenú aby mohla sanitka prejsť... a dúfam že sa mi to ani nestane. Pár krát sa stalo že som musel uhnúť nabok a naštastie bola aj široká cesta. Ale vždy keď počujem sirénu spozorniem. Nikdy z toho ale nemám dobrý pocit.
Je to niekde v zakone? Z praktickeho hladiska sa mi to zda velmi nelogicke, ved predsa nenechas za sebou 2 minuty stat hukajucu sanitku len preto, ze mas cervenu. Vodici v ostatnych smeroch musia na sanitku reagovat tiez a neprechadzat cez krizovatku aj ked maju zelenu a vidia, ze ty sa nemas kam uhnut.Frikso napísal:Ten, čo vošiel do križovatky. Právo prednostnej jazdy má sanitka a nie všetci, čo sa jej uhýbajú.
GothaR: Ano je to v zákone a je to dosť alibisticke. To, že je za tebou sanitka ťa neopravňuje vraziť do križovatky hlava nehlava, ale musíš jej umožniť prejazd. Zase neprehaňaj, že 2 minuty budeš stáť na červenej. Sám si písal, že si skontroluješ sitáciu a podľa toho sa zariadíš. 
No ved tam patri prave to, ze do tej krizovatky nevletim, ale skontrolujem situaciu a ak sa da, tak vojdem.
Aha takže páni pochopil som správne že ak chcem uhnúť húkačkám a vojdem do križovatky niekto do mna napáli kvôli tomu že som chcel uhnúť sanitke pretože ak by som jej neuhol dostanem pokutu tak som ešte ja na vine že som spôsobil dopravnú nehodu ??
neviem preco, ale neviem si predstavit, ako vojdete do krizovatky, ked za vami huka sanitka... sak tam nevletim 50kou hlava nehlava... len sa posuniem a snazim sa jej nechat miesto, nie ze ostanem stat uprostred krizovatky...cumilko napísal:Aha takže páni pochopil som správne že ak chcem uhnúť húkačkám a vojdem do križovatky niekto do mna napáli kvôli tomu že som chcel uhnúť sanitke pretože ak by som jej neuhol dostanem pokutu tak som ešte ja na vine že som spôsobil dopravnú nehodu ??
a dalsia situacia, naposledy sa mi to nastastie nestalo, ale ak by nahodou... stojim v strednom pruhu, vidim, ze zozadu sanitka, ale nevidim, ako sa auta rozradzuju... ako prvy v rade neviem, ci mam cakat alebo rovno robit cesticku, kedze mozem robit zle, ze skrizim ulicku (neviem kde je, berme do uvahy, ze je napr zlahka zakrivena cesta a neviem presne urcit, ci ide na rozmedzi ktorych pruhov)... ako by ste sa zachovali, resp. co odporucate?
Ako prvý v rade a v stredom pruhu máš tú výhodu, že môžeš vybehnúť na prechod a strčiť sa pred jedného z dvoch vedlajších pruhov. Pri týchto križovatkách to však sanitky beru väčšinou cez protismer, ak je taká možnosť.
gothar to napisal presne "ze do tej krizovatky nevletim, ale skontrolujem situaciu a ak sa da, tak vojdem."
nevojdem do krizovatky za kazdu cenu, neuhnem ak ohrozim seba.
za mnou sa rutila minuly tyzden sanitka, a som si myslel co sanitak hovoril v TV ze mysli vazne no nestalo sa.. Hovoril ak ide sanitka na dvojprudovej ceste, ide stredom, lebo sa maju kam uhnut oba pruhy. esteze som si tu sprostu sanitku kontroloval, supala si to na lavom kraji mojho laveho pruhu, cez zebru, odpocovaci pruh ..esteze tam nemal ostrovcek..
5min nato NR auticko si zmyslelo ze ak odbocuju dva pruhy dolava (od technickej?/chemicky univerzity smer na novy most) tak oba idu dolava, no lavy moze ist este dole smerom na obchodnu. tak som skoro v lavom pruhu dosiel o predok auta. v NR spokojnom aute 2tetule a ujo kukaju ze co trubim, ved idu... krasny den, kupim si elektricenku
nevojdem do krizovatky za kazdu cenu, neuhnem ak ohrozim seba.
za mnou sa rutila minuly tyzden sanitka, a som si myslel co sanitak hovoril v TV ze mysli vazne no nestalo sa.. Hovoril ak ide sanitka na dvojprudovej ceste, ide stredom, lebo sa maju kam uhnut oba pruhy. esteze som si tu sprostu sanitku kontroloval, supala si to na lavom kraji mojho laveho pruhu, cez zebru, odpocovaci pruh ..esteze tam nemal ostrovcek..
5min nato NR auticko si zmyslelo ze ak odbocuju dva pruhy dolava (od technickej?/chemicky univerzity smer na novy most) tak oba idu dolava, no lavy moze ist este dole smerom na obchodnu. tak som skoro v lavom pruhu dosiel o predok auta. v NR spokojnom aute 2tetule a ujo kukaju ze co trubim, ved idu... krasny den, kupim si elektricenku