Ahojte študujem vo Francúzsku aj s priateľkou a ako primarny telefon so slovenskou simkartou mam Xperiu X10 bohuzial je blokovana, ma counter block (moja chyba). a mesacne napisem asi 1500 a viac smsiek a rozmyslam ze by som si kupil nejaky telefon najlepsie asi s qwerty klavesnicou. Najprv ma zaujal Nokia C3-00 aj dizajnovo ale potom som sa nejako dostal k Nokii E63 a neviem za nejak rozhodnut mam moznost kupit oba z nich za 150 dolarov na amazone. Tak by som vas chcel poprosit ze ktory z nich by ste mi poradili a preco pripadne aky iny kludne aj bez qwerty klavesnice do priblizne 130 eur chcem to hlavne na SMSky a na facebook
Dopredu ďakujem
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2010, 10:55)
*poznamka (mam tu neobmedzene Smsky za 6eur mesacne)
Vlastnil som nokiu E71 a po konstrukcnej stranke to je to iste ako E63, iba to ma lepsiu vybavu a kovove telo. Pisalo sa na tom skvelo. Ked som si pisal s priatelkou tak som odosielal napisanu smsku asi po 20 sekundach od prijatia tamtej (plnu 150 znakovu). Ide to naozaj rychlo ale nenapises na tom nic ked si napriklad v aute alebo za pochodu. No ked sa na chvilku zastavis, tak to ide. Jedina nevyhoda dvojrucnych QWERTY klaves je asi len v tom. Co sa tyka nokie C3, tak to bude podla mna to iste len s novsim firmwarom a inymi plastami. Neuvazoval si napriklad nad nejakym slabsim BlackBerry? Rozlozenie klaves a hlavne medzery medzi nimi su vacsie = lahsie pisanie a menej preklepov (aj ked aj na nokii ich nie je vela).
No na numerickej napisem sms aj po slepiacky za pochodu alebo v aute, na qwerty to akosi nejde, respektive by mozno aj slo s velkym treningom, ale tie pismenka su tam strasne male ked to nesledujes
Hej E63 je vlastne E71 len v plastea bez par veci ako GPS a tak pricom C3-00 je bez otvoreneho softwaru a je to cista nokia s40 len su tam troska ulahcane socialne siete... takze co navrhujete? Ide mi len o Smsky a trosku netu trebars kludne aj opera mini na statusy na fb prip nejake potrebne veci nic zlozite. Blackberry je sice fajn ale za taku cenu to nezozeniem nove(nemam rad pouzite veci) a viac za druhy mobil fakt nechcem davat predsalen Xperiu mam ako hlavny
Tak jedna z tych nokii ti bude asi postacovat. Zbytocne kupovat nieco zlozitejsie od ineho vyrobcu ak to chces nove za taku cenu. Priatelka si kupila teraz vo Francuzsku tusim z Orangeu E71 a vyslo ju to celkom vyhodne co mi hovorila, no nepytal som sa blizsie. Tusim ze uz aj E63 nokia ma aplikaciu Facebook, takze tie zakladne internetove funkcie to mat bude. Samozrejme aj wifi.
ja si to budem kupovat cez americky amazon pretoze tu vo francuzsku maju miesto qwertz klavesnice azerty
a prave moja najvacsia dilemma je ze ktory ci E63 alebo C3-00 . ako je na tom klavesnica ci sa da aj v velkymi palcami na tom pisat bez nejakych castych chyb a ci radsej otvoreny soft ci zatvoreny atd atd
//autoeditácia príspevku (24 Okt 2010, 17:18)
alebo este trosku do hry prichadza E5 ktora je o dvadsat eur nad limit ale cert to ber
Precitaj si vsetky recenzie a sam si porovnaj pre a proti, to bude asi najlepsie. Nokia E5 urcite vo vsetkom vyhrava, len ci za nu tolko chces dat a ci jej vsetky funkcie vyuzijes.
Ku OS len tolko, ze uzavrety by som uz asi nikdy nebral, predsa tam je to, ze sem tam budes chciet v mobile tu a tu aplikaciu a na symbian je ich neurekom. A co sa tyka klavesnic, tak vsetky tri ich maju, ak sa nemylim, rovnake.
po precitani viacerych recenzii na c3-00 som ju vylucil skoda po dizajnovej stranke sa mi pacil najviac lenze nepodporuje multitasking atd atd ale to je hlavny kamen urazu... takze rozhodujem sa medzi E5 (200 dolarov) a E63(150 dolarov) a tu by som potreboval vase rady
Ked ja neviem v com chces poradit. Je jasne, ze ta E63 je iba na text a internet, pretoze nic viac s nou nespravis, ani fotit sa s tym neda skoro vobec. Ak na to mas a si ochotny do toho dat tych 200 dolarov, tak by som siel do E5. Ale to je tazko, ked to beries ako druhy telefon, tak by ti stacila aj E63. Predsa fotak mas na Xperii. E5 sa urcite oplati v porovnani s tymi ostatnymi qwerty telefonmi ale ci to potrebujes, to musis vediet ty.
Tu v UK strašne fičia BlackBerry, skoro každý má nejaký BB s qwerty klávesami. To znamená, že sú fakt dobré alebo operátori ich fakt dobre dotujú. Alebo oboje.
No moje prsty (palce) su velke, i ked urcite nie jedny z tych najvacsich, no pisalo sa mi na tom pohodlne a nikdy sa mi nestalo za celu rocnu dobu pouzivania E71, ze by som stlacil dve tlacitka naraz. Su vypukle a preto je medzi nimi citit rozdiel a pri jemnom zatlaceni nemas sancu chytit vedlajsie tlacitka. Ale ber to ako len moj osobny nazor. Palec sa mi teraz velmi merat nechce
Ak to chce ako druhotny mobil iba na sms, tak su mu modely spomenute tebou uplne zbytocne. Okrem toho dotykovu nokiu (symbian) po odkusani Androidu a iOS, dakujem ale nie. To je len moj nazor.
johny541 napísal:Ak to chce ako druhotny mobil iba na sms, tak su mu modely spomenute tebou uplne zbytocne. Okrem toho dotykovu nokiu (symbian) po odkusani Androidu a iOS, dakujem ale nie. To je len moj nazor.
DeFeAt napísal:johny, nokia n900 ma maemo, ziaden symbian..
Dik za upozornenie, v tej chvili mi to nedocvaklo. S maemom bohuzial skusenosti nemam. Ale aj tak to nic nemeni na tom, ze ten telefon by mu bol na dve veci.