Arogantni vodici na cestach
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
...tak ja som z tých svižnejších...
ja som to tiez robil ked som mal cerstvy vodicak a aj pocas vodicaku, lebo som sa bal ze budu auta za mnou dlho cakat, teraz uz tu 1-2 sekundy neriesim, nemusim startovat na orandzovu
no mna zas vytaca, ked sa na niektorych frekventovanejsich krizovatkach, kde je z vedlajsej cesty ten interval na zelenu dost maly, ludia zacinaju pohynat az ked je sekundu zelena, prejde prvy, druhy (a aby to nebolo malo, tak ten druhy a dalsi sa nepohynaju simultanne s prvym, ale sa zacinaju pohynat, az ked je ten prvy uz za semaforom) a treti uz stoji na brzde, ked naskakuje orandzova (takto to je napr. v KE na krizovatke pri mc donalde, v smere z jantarovej a vacsinou sa tam takymto sposobom jazdi v spicke)
// tam sa nezvykne stat az v strede krizovatky.. a da sa pohnut aj na orandzovu, nehovorim, ze mas cakat ako na starte F1... a taktiez ten druhy nemusi ist ako privesny vozik toho prveho, ale s troskou umu sa to da celkom dobre zvladnut...
[PS: to, co popisujem ja nevnimam ako aroganciu, ale skor ako hlupost
]
// tam sa nezvykne stat az v strede krizovatky.. a da sa pohnut aj na orandzovu, nehovorim, ze mas cakat ako na starte F1... a taktiez ten druhy nemusi ist ako privesny vozik toho prveho, ale s troskou umu sa to da celkom dobre zvladnut...
[PS: to, co popisujem ja nevnimam ako aroganciu, ale skor ako hlupost
vacsinou aj tak nemozes vyrazit okamzite pretoze tam mas chodca, pripadne sa radis do fronty ktora je hned za krizovatkou a nechcu vojst do krizovatky ked cez nu nemozu prejst(aj ked toto dodrziava naozaj len malo vodicov)
a chcem vidiet toho supermana co sa pohne rovnako ako prve auto, nakolko odstup je iny vo fronte na semafor a iny pocas jazdy, jednoducho musis trochu pockat, ved nepojdem s polmetrovou medzerou
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2010, 13:28)
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio ... ?id=683512
5 rokov je mozno dost, ale vodicak by som mu uz nevratil
a chcem vidiet toho supermana co sa pohne rovnako ako prve auto, nakolko odstup je iny vo fronte na semafor a iny pocas jazdy, jednoducho musis trochu pockat, ved nepojdem s polmetrovou medzerou
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2010, 13:28)
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio ... ?id=683512
5 rokov je mozno dost, ale vodicak by som mu uz nevratil
Ty si asi škodovku nevlastnil čo?brm napísal:blbé je, že niektoré autá nemôžu zvlášť rozsvietiť predné a zadné hmlovky... napr. keď ideš na škodovke posledný v kolóne a chceš mať rozsvietené zadné hmlovky, musíš tomu pred sebou piecť do očí prednými hmlovkami...... je to naozaj príjemné.. obzvlášť večer v daždi... kto takúto haluz vymyslel......
-
RATZINGER666
Darca
nikto ti nehovori, aby si zatahoval v kolone rucku, pisem akurat, ze ma to rozculuje a pri dlhsom stati je tu rucku aj pohodlnejsie zatiahnut... silu brzdovych svetiel hlavne novych aut a stretavacie svetla mozes kludne porovnat... a este mi vysvetli, ako si mozes najst niekoho v kufri pri stati kdesi pri rychlom obcerstveni... ved predsa dojdes s autom, brzdis, brzdove svietia, dojde za teba medzitym dalsie auto, ztiahnes rucku, svetla zhasnu a hotovo...markus napísal:a to co by ste chceli aby sme v kolone stale zatahovali rucnu ked zastane kolona? podla mna je vzdy lepsie ked svietia brzdove svetla ako ked si najdem niekoho v mojom kufry, tie brzdove svetla az tak neoslepuju, to uz horsie su stretavacky u niektorych expertov kde ked zasvieti tak ja v kabine si mozem citat knizku
... toto aj ja neznasam... ale mozem Ti garantovat, ze takto blbi vodici su len a len na Slovensku a na Morave...smejo napísal:no mna zas vytaca, ked sa na niektorych frekventovanejsich krizovatkach, kde je z vedlajsej cesty ten interval na zelenu dost maly, ludia zacinaju pohynat az ked je sekundu zelena, prejde prvy, druhy (a aby to nebolo malo, tak ten druhy a dalsi sa nepohynaju simultanne s prvym, ale sa zacinaju pohynat, az ked je ten prvy uz za semaforom) a treti uz stoji na brzde, ked naskakuje orandzova (takto to je napr. v KE na krizovatke pri mc donalde, v smere z jantarovej a vacsinou sa tam takymto sposobom jazdi v spicke)]
no su vodici ktory zhasnute brzdove svetla povazuju za znak toho ze sa pohnes a nedajboze ze niekto taky za tebou stoji a mas ho v kufry(nemyslim na mcdrive ale na krizovatke)
bol som svedkom, ked chlapik vyrazal simultanne s chlapikom pred nim (2. alebo 3. auto) a prvemu skapalo auto pri rozbehu a ledva ledva dobrzdil... tiez startujem pomerne skoro, ale na toto si davam poriadny pozorsmejo napísal:no mna zas vytaca, ked sa na niektorych frekventovanejsich krizovatkach, kde je z vedlajsej cesty ten interval na zelenu dost maly, ludia zacinaju pohynat az ked je sekundu zelena, prejde prvy, druhy (a aby to nebolo malo, tak ten druhy a dalsi sa nepohynaju simultanne s prvym, ale sa zacinaju pohynat, az ked je ten prvy uz za semaforom) a treti uz stoji na brzde, ked naskakuje orandzova (takto to je napr. v KE na krizovatke pri mc donalde, v smere z jantarovej a vacsinou sa tam takymto sposobom jazdi v spicke)...
-
RATZINGER666
Darca
v prvom rade - nehovorim o krizovatkach... btw na krizovatke mas semafor, na ktory sa pozeraju vsetci soferi... keby si cisto teoreticky zatahoval rucku aj na krizovatkach, zatiahnes ju ihned, ako do nej vojdes, tzn. prichadzajuci vodic odzadu nema moznost vidiet zhasinanie tvojich brzdovych svetiel, ale uz ako stojace vozidlo so zapnutymi stretavackami a tym padom to nemozno brat ako rozbiehanie... a to je este umocnene faktom, ze na semafore svieti cervena...
asi toho nemas dost najazdene ked nepoznas situaciu kedy stojis za autobusom alebo nahladiakom, ze nevidis na svetla a orientujes sa len podla toho kto stoji predtebou
niekto tu spominal kolony, tak reagujem na to, kto si co robi na mcdrive je mi sumafuk lebo je to uzemie mimo cesty
inak chcem vidiet toho supermana co sa bude rozbiehat simultanne s vodicom pred nim a nesposobi dopravnu nehodu
niekto tu spominal kolony, tak reagujem na to, kto si co robi na mcdrive je mi sumafuk lebo je to uzemie mimo cesty
inak chcem vidiet toho supermana co sa bude rozbiehat simultanne s vodicom pred nim a nesposobi dopravnu nehodu
-
RATZINGER666
Darca
nehnevaj sa na mna, ale statie za nakladakmi a autobusmi ani nemozes ratat do priemeru, kedze osobne sa mi to stava naozaj malokedy a to jazdim dennodenne... aj ked sice bude zalezat aj od toho, v akom meste zijes... na ten pokus o zhodenie mojich argumentov snad iba tolko, ze ten, kto ma malo odjazdene, si tu ty, inak by si vedel, ze aj z toho minima pripadov, kedy pred tebou stoji nakladak alebo autobus sa mozes v troch stvrtinach pripadov postavit tak, aby si videl na semafor... okrem toho, pisal som ti, ze mas v momente, ked sa dalsie auto priblizuje, uz davno stojis na rucke a tym padom nie je mozne, aby si vodic prichadzajuceho auta myslel, ze sa rozbiehas...
a co ze je mcdrive mimo cesty? to znamena, ze mi tam mozu curaci vypalovat oci ledkami?
simultanne rozbiehanie funguje na celom svete, len nie na slovensku... a to nejde iba o nejake dve auta, ale o cele kolony... a cuduj sa svete - ludia tak dokazu normalne fungovat a dokonca ani neburaju...
a co ze je mcdrive mimo cesty? to znamena, ze mi tam mozu curaci vypalovat oci ledkami?
simultanne rozbiehanie funguje na celom svete, len nie na slovensku... a to nejde iba o nejake dve auta, ale o cele kolony... a cuduj sa svete - ludia tak dokazu normalne fungovat a dokonca ani neburaju...
V kolonach ste si zabudli ponadávať ešte na jednu kategoriu vodičov - tí, ktorí sa síce simultánne rozbehnú, ale rovnako simultánne to zabrzdia kufor toho pred nimi
V špičke na prístavnom docela častý jav. To je tak, keď si niekto myslí, že v kolóne má čas si zatelefonovať alebo pozerať po blondínke vo vedlajšom aute.
Pokiaľ ide o brzdové svetlá a smerovky na semafore, tak mi to nevadí pokiaľ neprší za tmy. Keď je mokro, tak okrem toho, že poriadne nevidim okolo seba, tak sa tie svetla jednak odrážajú od vozovky a roztekaju na kvapkách na skle.
Na našej felde mám na to takú fintu na mierny kopec. Keď veľmi jemno stlačim brzdu, tak brzdove ešte nesvieti, ale auto sa už nikam neplazí.
Pokiaľ ide o brzdové svetlá a smerovky na semafore, tak mi to nevadí pokiaľ neprší za tmy. Keď je mokro, tak okrem toho, že poriadne nevidim okolo seba, tak sa tie svetla jednak odrážajú od vozovky a roztekaju na kvapkách na skle.
Na našej felde mám na to takú fintu na mierny kopec. Keď veľmi jemno stlačim brzdu, tak brzdove ešte nesvieti, ale auto sa už nikam neplazí.
Ratzi: u nas nefunguje vela veci, ja stale vidavam prekvapenie vodicov a chodcov, ked sa v KE na ceste spravam slusne
(pustenie auta z vedlajsej cesty ak je na hlavnej kolona,...). Aj ked obcas sa mi to vypomsti a pokazi naladu - ked som raz isiel z parkoviska pri hypermarkete a vsade stali auta, tak som tiez tak pustal po jednom aute a na jednej "krizovatke" sa za tym prvym autom nechutne pretlacila nejaka <>, ale to je riziko slusnosti no.
GothaR, v BA ak nechas bezpecny odstup, uz sa ti tam supne auto a mozes svoj odstup vytvarat znova a znova, az meskas na klasickej trati aj 20minut
Tak dnes som bol v BA, premavka jak svina a toto sa mi este nestalo. Vychadzam z DFNsP z podchodu na kramaroch, odbacam do lava smer Lamač a nechapavo kukam na sofera, ktory ma pusta z lava.. S radostou som odkyval za pustenie (to sa mi este nestalo, postojim si tam stale min 5 min kym nie je cervena na semaforoch). O par hodin sa vraciam s5, nakladam pacientov, opat rovnaky scenar, vychadzam, smerovka do lava a hned prvy sofer z lavej strany ochotne zastavuje a ukazuje mi aby som isiel. Zase som odkyval. Musel som to spomenut, lebo sa mi nestalo aby som 2x po sebe trafil na chapaveho sofera v Bratislave. Aj kvoli tomu to postujem, aby som nehadzal vsetkych vodicov do jedneho vreca, zlast tych, co ma nechali trcat v strede svetelnej krizovatky (neviem ktora presne) rok dozadu...
Ja zvyknem pustat soferov ak su za nim viac ako 2 auta,...
-
hojko
Site Admin
Fuxxo: Tiez patrim k tym, ktorym nerobi problem zastavit a pustit auto alebo chodca. Pozeram sa vsak do spatneho zrkadla, pretoze ak vidim, ze je za mnou auto, dve, ci tri..., tak to si tych par sekund moze pockat. Ked ide aut vela, tak kludne zastanem. Zvyknem to spravit najma na miestach z ktorych sa tazko vychadza, napriklad pripajanie na frekventovany tah, STOPka od nakupneho domu a pod...
Vsimol som si vsak, ze ked som v opacnej situacii, tak malokedy ma pusti clovek, ktory ma horsie auto. Ked vidi limuzinu, tak vodica v skodovke, Fabii a pod. ani len nenapadne, aby zastavil. Problem to nerobi vodicom s lepsim auto, asi neberu ohlad na to a nepomyslia si ako ludia v skodovkach, ze "ten ma velke auto, toho nepustim, nech si pocka". Zial, ani tu zavist nepozna hranice.
Vsimol som si vsak, ze ked som v opacnej situacii, tak malokedy ma pusti clovek, ktory ma horsie auto. Ked vidi limuzinu, tak vodica v skodovke, Fabii a pod. ani len nenapadne, aby zastavil. Problem to nerobi vodicom s lepsim auto, asi neberu ohlad na to a nepomyslia si ako ludia v skodovkach, ze "ten ma velke auto, toho nepustim, nech si pocka". Zial, ani tu zavist nepozna hranice.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja som sa dozvedel chýry, že aj v Holandsku sú takto retardovaní a leniví a nikam sa neponáhľajú. Ale možno je to len názor jednotlivca ktorý tam bol a mal takéto skúsenosti.RATZINGER666 napísal:simultanne rozbiehanie funguje na celom svete, len nie na slovensku... a to nejde iba o nejake dve auta, ale o cele kolony... a cuduj sa svete - ludia tak dokazu normalne fungovat a dokonca ani neburaju...
racius: hlupost, bol som v holandsku a ponahlaju sa az az na krizovatkach 
-
Soviet
Darca
Ako poslendu dobu co sa deje v BA je trochu ignoracia..
Vcera domna skoro jedne napalil a to som siel pekne svojsky bez chyby..Ako moze clovek, ktory chce parkovat, zacat parkovat z pruhu, ktory je oddeleny od parkoviska plnou ciarou ma prikazany smer rovno, ked hned vedla neho je odbocovaci pruh, ktory je priamo spojeny s parkoviskom?
Ja ktory si idem po odbocovacom vsimajuc si, co ten na tom aute ma za lubom pokracujem v ceste..a akonahle som tesne prinom, chlap zacne parkovat. Ani sa nepozrel do spatneho..Len tak tak to ubrzdil, ked si ma vsimol, ze ja uz som vedla neho..
Clovek moze ist predpisovo aj podobne, no staci jeden chobot a je to na dve veci
Taktiez ma nasrala reklamna kampan na jednom aute, ktore chodilo na vlecke s billboardom a ukazovalo nejakeho chlapika, kde bolo napisane "Chceme lepsiu dobravu v BA"..Auto slo naschval 30kou, a robilo za sebou kolonu..Proste prezentuje nieco, co same nedodrziava? parada fakt..
Vcera domna skoro jedne napalil a to som siel pekne svojsky bez chyby..Ako moze clovek, ktory chce parkovat, zacat parkovat z pruhu, ktory je oddeleny od parkoviska plnou ciarou ma prikazany smer rovno, ked hned vedla neho je odbocovaci pruh, ktory je priamo spojeny s parkoviskom?
Ja ktory si idem po odbocovacom vsimajuc si, co ten na tom aute ma za lubom pokracujem v ceste..a akonahle som tesne prinom, chlap zacne parkovat. Ani sa nepozrel do spatneho..Len tak tak to ubrzdil, ked si ma vsimol, ze ja uz som vedla neho..
Clovek moze ist predpisovo aj podobne, no staci jeden chobot a je to na dve veci
Taktiez ma nasrala reklamna kampan na jednom aute, ktore chodilo na vlecke s billboardom a ukazovalo nejakeho chlapika, kde bolo napisane "Chceme lepsiu dobravu v BA"..Auto slo naschval 30kou, a robilo za sebou kolonu..Proste prezentuje nieco, co same nedodrziava? parada fakt..