to kali520 : ja viem ze doobedu sach. a poobede bielkoviny ale ja som nevedel, ze ake bielkoviny.
pozri napr. protein ten nemam, syr do 30 percent? moze byt aj udeni? tvaroh s pazitkou len pred spanim?
A co vajcia, maso, tuniak, rozne ryby v oleji, sunka atd atd, mas toho dost.
Ako zistim, ze kolko by som mal prijat za den sacharidov, tukov a bielkovin? Viem, ze podla toho kolko spalim za den kalorie ale ja neviem kolko spalim, lebo neviem ako to vipocitat.
Ku kaloriam pojednava tento clanok
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=82
Takze tam by my sli aj svaly dolu ale, ked by som zvisil prijem bielkovin tak to by som asi nechudol ci jak ja uz nechapem ja som uz tolko cital, ze uz so mz toho smateni.
Na tie gramaze sa vyser, podstatne su hlavne kalorie.
Aby som ti to velmi zjednoduchsil tak ti poviem takto. Povedzme ze teraz prijmas x jedal s y kcal. Aby som chudol musim prijmat menej kcal, takze uberem z kazdeho jedla nieco alebo jedno cele jedlo (najlespie tu cast jedla kde su sacharidy, preto hovorim ze na vecer by som ich vypustal, ale urcite nie po treningu a pred treningom) to znamena ze potom uz budem mat -x jedal s -y kcal.
To aby si neprisiel o svaly nato mas trening, normalny trening, kde su viacklbove cvky stredna intenzita a nie moc vysoky objem.
Inak este moj osobny nazor ako by som to robil ja. Pocas dna by som obmedzil sacharidy na minimum a prijmal by som ich len tesne pred treningom a po treningu, na podobnom principe je postavena aj palumbova dieta.