Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

roning napísal:plz poradte my vsetko ohladom Karnitin diky. Viem blba otazka ale co uz.
Vykašli sa naň.

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2010, 15:06)
rasko333 napísal:Nazdar. Chcel by som by som začať viacej dbať na postavu. Chcel by som začať s bruchom a potom rukami. Vedeli by ste by nejako poradiť ako začať ?
Vopred Ďakujem.
Nedá sa začať bruchom, ani ničím iným. Musíš začať celým telom.
rasko333
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rasko333 »

Premazané
roning
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa roning »

tak budes cvicit via biceps a brucho .
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Co je to zacat s bruchom? Chces schudnut, ci ako?
Ak mas "pupek", cvicenim ho nezhodis. Na to potrebujes dietu.

Ad ruky - biceps, triceps, ramena, predlaktia. Co z toho povazujes za "ruky"?
rasko333
Expert
Expert

Premazané
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kinjeril napísal:Co je to zacat s bruchom? Chces schudnut, ci ako?
Ak mas "pupek", cvicenim ho nezhodis. Na to potrebujes dietu.

Ad ruky - biceps, triceps, ramena, predlaktia. Co z toho povazujes za "ruky"?
sak biceps ne? :smt047
roning
Light Expert
Light Expert

to rasko333 a vysku?
rasko333
Expert
Expert

:?:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

roning napísal:to rasko333 a vysku?
A to naco potrebujes vediet?

A inak ten tvoj jedalnicek je tiez dost nahovno. Malo bielkovin a zbytocne vela sacharidov.

Ranajky ze jeden celozrnny rozok s maslom je ako uplne nic aj v diete. Pridaj tam volaku sunku a na vecer vypusti ryzu a v podstate vseko co ma nejak vela sacharidov hlavne s vysokym GI.
Filipito napísal:Nemôžem mlieko a potreboval by som namiesto neho neakú náhradu, vedeli by ste mi poradiť akú?
Mlieko nepotrebuje nahradu, neni to ziaden velky zazrak, absolutne sa nic nestane ked ho nebudes pit.
Filipito napísal:či by ste mi mohli vysvetliť základné pojmy aké sa v posilovaní používajú, videl som tu že niekto spomínal CMS, GPP alebo neaké cviky 3+1/fullbody. Respektíve poradiť mi neakú stránku kde sú tieto pojmy vysvetlené.
Hento prve neni CMS ale CNS - centralna nervova sustava.

Tu je to vsetko v skratke hlavne co sa tyka cvikov: http://freezone.biomag.sk/viewtopic.php?t=956

K otazkam chcem cvicit biceps brucho sa nevyjadrujem :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

vendo napísal: sak biceps ne? :smt047
No joooo, biceps robi ruky. :aasmile20:
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

čaute takže začal som doma cvičiť a chcel by som sa spýtať čo vravíte na tento tréning (poslal mi ho kamoš):
1. deň, Prsia, predlaktie, brucho
2. deň, Biceps, trapézy, chrbát
3. deň, Triceps, ramená, brucho
4. deň, VOĽNO...
Ďakujem za rady :)
roning
Light Expert
Light Expert

to kali520 : takze nemam si davat na ranajky celozrny rozok? (1 rozok 123g rozdelil so mto na polku) a na veceru co si ma mdat namiesto ryze? Ako zistim, ze kolko ma GI potravina? abo co je to za skratku. dikxy.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

martinez: je to na hovno...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

roning napísal:to kali520 : takze nemam si davat na ranajky celozrny rozok? (1 rozok 123g rozdelil so mto na polku) a na veceru co si ma mdat namiesto ryze? Ako zistim, ze kolko ma GI potravina? abo co je to za skratku. dikxy.
GI = glykemicky index, pri redukcii hmotnosti sa vyhybaj potravinam s vysokym GI, nizky az stredny je ok

tabulku si vygooglis (ja som nasiel tuto http://www.rozumnehubnuti.cz/?page_id=27 napr.)
v skratke v nom ide o "rychlost sacharidov" -> inak povedane potraviny s vysokym GI ta zasytia rychlo a na kratko a naopak

myslim si ze jeden celozrnny rozok s maslom je malo, ja by som tam pridal syr alebo sunku (nie oba), k tomu aspon jednu rajcinu alebo neaky kusok zeleniny, ale ja v tychto veciach nemam az taky prehlad ako iny ludia tu na fore

hlavne nehladuj, to nie je cesta ako schudnut, k stihlosti sa treba vediet spravne prejest ;-)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

ColdRain napísal:martinez: je to na hovno...
Ono, nie je to dokonale, ale pisal ze cvici to doma. Mozno nema take moznosti precvicit vsetko, ako niekde v posilke.
Chybaju tam nohy - drepy so zatazou, vypady, lytka... Nohy sa daju cvicit aj v domacich podmienkach.
Martinez, pokial zacinas cvicit, tak by som skor volil fullbody, resp. split na hornu a dolnu cast tela.
Na to, ze zacinas len cvicit, ten trening je naozaj taky, ako ho popisal ColdRain, bez urazky. :)

Rozpis viac, co konkretne na tie partie cvicis a ake mas moznosti.
kali520
Darca
Darca

roning napísal:to kali520 : takze nemam si davat na ranajky celozrny rozok? (1 rozok 123g rozdelil so mto na polku) a na veceru co si ma mdat namiesto ryze? Ako zistim, ze kolko ma GI potravina? abo co je to za skratku. dikxy.
Skus pochopit vetu ze mas tam malo bielkovin a zbytocne vela sacharidov.

Nepisal som ze celozrnny rozok je zly, pisal som ze tam pridaj sunku, preto lebo rozok s maslom tam nemas ziadne bielkoviny. Miesto ryze nedavaj nic, o to ide, vypustit tu ryzu a to co ma sacharidy s vysokym GI (uz to bolo vyvetlene javatarom).

Tazko tu niekomu radit kto nema ani sajnu o tom v ktorej potravine su bielkoviny a sacharidy. Takze davam znova do pozornosti tieto clanky:
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=129
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=188

A na zaver poviem este jednu obrovsku mudrost, cim viac kalorii spalis jak prijmes tak chudnes, cim viac prijmes jak spalis tak priberas.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kinjeril napísal: Ono, nie je to dokonale, ale pisal ze cvici to doma. Mozno nema take moznosti precvicit vsetko, ako niekde v posilke.
Chybaju tam nohy - drepy so zatazou, vypady, lytka... Nohy sa daju cvicit aj v domacich podmienkach.
Martinez, pokial zacinas cvicit, tak by som skor volil fullbody, resp. split na hornu a dolnu cast tela.
Na to, ze zacinas len cvicit, ten trening je naozaj taky, ako ho popisal ColdRain, bez urazky. :)

Rozpis viac, co konkretne na tie partie cvicis a ake mas moznosti.
nato, ze zacina cvicit a cvici doma je to vazne nezmyslene splitnute, ked nemam moznost cvicit poriadne niektore veci, tak to neznamena ze tam nezmyselne nahadzem nieco len ako vatu ako napriklad to predlaktie...ked ma moznost odcvicit prsia, chrbat a ramena tak musi zvladnut odcvicit aj nohy...takze ziadny split ale kazdy den prsia, chrbat, nohy, ramena a brucho a ked mu ostane cas a chut nech si tam pre mna zamna supne ohybanie zapastia alebo cokolvek po com mu srdce tuzi, ale tych 5 je zaklad
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

martinez: Žiadny split necvič, cvič fullbody (celé telo). A tie nohy, ako už bolo povedané, nejaký štýlom určite zaraď. Je to dôležité.
roning
Light Expert
Light Expert

to kali520 : ja viem ze doobedu sach. a poobede bielkoviny ale ja som nevedel, ze ake bielkoviny.
pozri napr. protein ten nemam, syr do 30 percent? moze byt aj udeni? tvaroh s pazitkou len pred spanim?

Ako zistim, ze kolko by som mal prijat za den sacharidov, tukov a bielkovin? Viem, ze podla toho kolko spalim za den kalorie ale ja neviem kolko spalim, lebo neviem ako to vipocitat.

Pocital som akurat cez BMI ale to je len pre tych co necvicia.

Kód: Vybrať všetko

Odporúčaný príjem energie pri chudnutí: denne zjedzte 10860 kJ, zložených z 71 gramov bielkovín, 372 gramov sacharidov a 85 gramov tukov.
Takze tam by my sli aj svaly dolu ale, ked by som zvisil prijem bielkovin tak to by som asi nechudol ci jak ja uz nechapem ja som uz tolko cital, ze uz so mz toho smateni.
kali520
Darca
Darca

to kali520 : ja viem ze doobedu sach. a poobede bielkoviny ale ja som nevedel, ze ake bielkoviny.
pozri napr. protein ten nemam, syr do 30 percent? moze byt aj udeni? tvaroh s pazitkou len pred spanim?
A co vajcia, maso, tuniak, rozne ryby v oleji, sunka atd atd, mas toho dost.
Ako zistim, ze kolko by som mal prijat za den sacharidov, tukov a bielkovin? Viem, ze podla toho kolko spalim za den kalorie ale ja neviem kolko spalim, lebo neviem ako to vipocitat.
Ku kaloriam pojednava tento clanok http://new.biomag.sk/show_article.php?id=82
Takze tam by my sli aj svaly dolu ale, ked by som zvisil prijem bielkovin tak to by som asi nechudol ci jak ja uz nechapem ja som uz tolko cital, ze uz so mz toho smateni.
Na tie gramaze sa vyser, podstatne su hlavne kalorie.

Aby som ti to velmi zjednoduchsil tak ti poviem takto. Povedzme ze teraz prijmas x jedal s y kcal. Aby som chudol musim prijmat menej kcal, takze uberem z kazdeho jedla nieco alebo jedno cele jedlo (najlespie tu cast jedla kde su sacharidy, preto hovorim ze na vecer by som ich vypustal, ale urcite nie po treningu a pred treningom) to znamena ze potom uz budem mat -x jedal s -y kcal.

To aby si neprisiel o svaly nato mas trening, normalny trening, kde su viacklbove cvky stredna intenzita a nie moc vysoky objem.

Inak este moj osobny nazor ako by som to robil ja. Pocas dna by som obmedzil sacharidy na minimum a prijmal by som ich len tesne pred treningom a po treningu, na podobnom principe je postavena aj palumbova dieta.
Napísať odpoveď