Mačka
Re: Mačka
Macky zboznujem, aj ked som skor zastancom kratkosrstej (bezudrzbovej) verzie. No zeby ani u tych nebol problem s chlpami sa povedat neda - chlby sa stavaju sucastou vsetkeho - podlahy, stoliciek, gauca, topanok, oblecenia, vlasov aj jedla. Dostanu sa uplne vsade. To co spominal Uplink s tym hajzlikom - nejak by som s tym nestresoval, nas ho ma v kuchyni, kde aj jedavame a absolutne ziadny problem so smradom nie je. Ovsem, cisteny ho ma 2x za den.
Co sa skriabania sedacky a pod tyka - ak ho odmalicka budes vychovavat ze na sedacku nesmie, a ak, tak len na nieco (napr nas smie iba na deku, a to sme ho takto prevychovali uz stareho). S nabytkom (drevom) sme problem nikdy nemali.
S cim ale rataj, je to realny problem, su muchy v lete a zaclony ako skvele pomocky na splhanie
... nas kocur ked vidi muchu, tak pre neho okolity svet a pravidla prestavaju existovat.
Uzijete si s nim este vela srandy, ale aj starosti, ale to k tomu patri
. (btw, meno "trulo" sa mi paci viac ako "max"
)
Co sa skriabania sedacky a pod tyka - ak ho odmalicka budes vychovavat ze na sedacku nesmie, a ak, tak len na nieco (napr nas smie iba na deku, a to sme ho takto prevychovali uz stareho). S nabytkom (drevom) sme problem nikdy nemali.
S cim ale rataj, je to realny problem, su muchy v lete a zaclony ako skvele pomocky na splhanie
Uzijete si s nim este vela srandy, ale aj starosti, ale to k tomu patri
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Tak nejako sa ho snazim vychovat, nech mi nedriape po kozennej sedacke. Ide to tak na 90%. Sem-tam porobi nieco, ale este to nie su velmi viditelne skody.
Inak sa hra vela so svojimi hrackami, co je super.
Zachod vobec, ale vobec nie je citit. Pojde na kastraciu, ked bude mat 6 mesiacov, tak verim z s tym eliminujeme pach uplne, kedze by nemal znackovat potom. No, o tych muchach som uz pocul svoje, budem sa snazi ich zabijat prvy. I ked, ked budem v praci, neviem neviem, co tu bude robit sam.
A Trulo ho volam len tak, lebo je ako somar, pobehuje kade-tade, ked mu prepne v hlave, hlavu a telo si obucha 1000x lebo sa smyka po plavajucej, no neskutocne je zabavny. Sa z neho tesim.
Zachod vobec, ale vobec nie je citit. Pojde na kastraciu, ked bude mat 6 mesiacov, tak verim z s tym eliminujeme pach uplne, kedze by nemal znackovat potom. No, o tych muchach som uz pocul svoje, budem sa snazi ich zabijat prvy. I ked, ked budem v praci, neviem neviem, co tu bude robit sam.
A Trulo ho volam len tak, lebo je ako somar, pobehuje kade-tade, ked mu prepne v hlave, hlavu a telo si obucha 1000x lebo sa smyka po plavajucej, no neskutocne je zabavny. Sa z neho tesim.
-
vendo
Guru
-
Adulko1
Light Professional
Tiež mám rada mačky, ale kedže sme mali vždy veľkého psa na dvore, chovať nejakú mačku nebolo možné. Buď ich pes roztrhal, alebo radšej tade ani nechodili..Pred dvomi rokmi kedy nám pes zomrel na starobu, k nám zavítal jeden kocúr ktorého niekto týral a vystrelil mu oko, bol veľmi plachý a prvý krát sa nám dal pohladkať až minulé leto, od vtedy má u nás na dvore pelech, chytá myši, je dobre krmený, len chudák má len jedno očko.. Nechápem takých idiotov
pridávam foto, aby ste videli že aj s jedným okom môže byť kocúr pekný
aj tak ho mám rada...a Myslím že si spravil rodinu, pretože už k nám chodí aj jeden pravdepodobne potomok 
-
Scorpion90
King
No ja som veľkým milovníkom zvierat...prikladám foto môjho 1,5 ročného parchanta menom Rišo
Má skvelú povahu, je veľmi spoločenský, ale vie sa rýchlo roznervovať a potom tak aj niekedy vyzerajú moje ruky..a tiež mu v posl. čase dosť hrabe, asi je v puberte a možno v dedine je veľká konkurencia a nevie si nájsť zástrčku, keďže jeho ukájacím objektom sa stal náš pes (Novofundlandský krížený s čuvačom, teda dosť veľký;D ):D
tak ja ja sa Vam pochvalim. Mame doma teraz dvoch kacurov. jeden sa vola "kocúr, kacis, kašisko, bubo, bubaty, bubčo, bubi" a druhy "čimbo, čumbucha, čimbiak" a uz ako pride. ked sme mali este mačku (bola stara, a opustila nas pri koteni malych
) s menom "cicvor" - dost zvlastne meno pre macku, ale co uz
cital osm niekde prispevok, ze macka je ako stazny pes. nas cicvor bol tiez. na svore sa nemohol ukazat ziadny vlciak. ak sa ukazal, tak to bolo prvy a posledny krat. bola to velmi mudra macka, a zistila, ze ak trafi pazurmi nufak psa, tak pes uteka ako splasena koza. par krat som bol svedkom, ked pes do mna vrcal tak som ustupil a prisla macka aby ho odplasila a pes utekal.. som len hlavou krutil. macka bola zjezena ako kaktus, ale psa odohnala a takou hrdou chodzou potom prisla ku mne pre pohladenie 
teraz ku tym nasim kocurom... obaja su cierni, spravne vychovani. ked im treba ist kakat nebo cikat, tak sa pekne pytaju von. ako pisal hojko. bud cakaju pri dverach hladiac na klucku, alebo ked spime, tak mnaukanie, ked nezabera, tak vyskocia na mamu, sadnu si na hrudnik a pozeraju jej do tvare. proste clovek sa zobudi na ten blby pocit, ze na neho niekto pozera
a ked nezabera ani to, tak pazurmi driapkat o calunenie sedacky
moj oblubenec kocur, tak to je trieda sama o sebe. na rukach vydri byt iba v mojom naruci, ked ho chyti niekto iny, tak je nespokojny a len pozera kadial mu je najlahsie zoskocit
spanku si tento moj chlapec uziva az za. najcastejsie v kresle na taburetke alebo ked mamina spi, tak si lahne ku noham a tam sa zakempi. najviac sa mi na nom paci to, ze akokolvek ho clovek hladka, tak sa mu to paci a prehadzuje sa z jednej strany na druhu. ked mu skrabkam lica, tak skrabkam na jednom mieste a on si podava hlavu tak, aby mu bolo to skrabkanie prijemne
a ma rad aj suchanie prstom pod bradou, ale to asi kazda macka
co sa tyka chlpov, tak aj ked plzne, ci uz vacsi alebo mensi kacur, tak to doma nejako nebadat, teda hlavne je to viditelne kde spavaju. deka sa vyprasi a funguje sa dalej
ak ma este nieco napadne, tak to dopisem
a pohladam nejake fotky a hodim ich sem 
/// este jedna zvlastnost... nasim mackam oni-káme
je to dost nezvycajne, ked tykam aj starkej, ale zvykli sme si, ze mackam onikame 
teraz ku tym nasim kocurom... obaja su cierni, spravne vychovani. ked im treba ist kakat nebo cikat, tak sa pekne pytaju von. ako pisal hojko. bud cakaju pri dverach hladiac na klucku, alebo ked spime, tak mnaukanie, ked nezabera, tak vyskocia na mamu, sadnu si na hrudnik a pozeraju jej do tvare. proste clovek sa zobudi na ten blby pocit, ze na neho niekto pozera
moj oblubenec kocur, tak to je trieda sama o sebe. na rukach vydri byt iba v mojom naruci, ked ho chyti niekto iny, tak je nespokojny a len pozera kadial mu je najlahsie zoskocit
co sa tyka chlpov, tak aj ked plzne, ci uz vacsi alebo mensi kacur, tak to doma nejako nebadat, teda hlavne je to viditelne kde spavaju. deka sa vyprasi a funguje sa dalej
ak ma este nieco napadne, tak to dopisem
/// este jedna zvlastnost... nasim mackam oni-káme