Nový PC nechce načítať Win + iné problémy

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nový PC nechce načítať Win + iné problémy

Príspevok od používateľa Grim »

...to ste mi nevedeli povedať skôr?... :cry:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Sorry, ja som si to nevsimol. :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ramky sa vrátia naspäť do alzy....do 14 dní mám právo na vrátenie peňazí bez udania dôvodu...na tejto jednej ramke ide pc celkom v pohode, napriek 4 chybám ešte ani raz nespadol...

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 11:30)
...pc stále beží bez pádu na tejto jednej ramke, zatiaľ 5 chýb...začínam byť na 100% presvedčený, že problém je v tých ramkách...

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 11:31)
// 6 chýb
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

NJN nemáš nejakého priateľa ktorému by pasovali tie ramky
že by si ich skúsil v inej doske s iným zdrojom, lebo mať taký pech, že by boli všetky 3 ramky zlé, to sa mi nechce veriť
ináč 400 wattov je dosť keby to bol kvalitnejší zdroj, forton by bolo treba 500,550 lebo pri fortonoch sa po roku stráca na výkone
skús lebo môže byť aj vadná doska a to by bolo zbytočné vracať RAM-ky, neviem ako je to s vrátením tovaru ale v alze nieje problém keď prídeš a osobne vyreklamujú bez problémov, čakanie týždeň už aj s novými kusmi

pozeral som podľa calculátora to je tak 291W minimum čiže 400W je akurát také minimum čo potrebuješ (rátaj že 300W treba a 100W zásoba kvôli opotrebeniu etc...) čiže je to na hrane aby to šlo ale chyby by to robiť nemalo
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...zase mi to píše že systém Windows nazaril na vážnu poruchu a o minutu sa restartuje....
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nečudo pri chybných ramkách :D teda memtest+ vraví, že robia chyby sle nemusia byť práve oni vadné i keď všetko naznačuje proti nim
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...skúšal som testy cez 3DMARK Vantage...mal som niečo okolo 5300 bodov...grafika je v poriadku, tá teplota 79°C nestúpla ani o stupeň narozdiel od iných, ktoré počas testovania stúpli o 2 - 4 stupne...
FujMens
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa FujMens »

skus dat ten jeden ram modul aj do ostatnych slotov na doske, zrovna ten jeden moze byt nejako chybny. kazdopadne vidim to na zle ramky, prip. doska sa s nimi nekamarati.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...skúšal som aj iné sloty...keby sa s nimi doska nekamarátila, robil by každý modul tú istú chybu. Lenže mne každý modul robí niečo iné. Jeden je tak chybný, že s ním sa PC nespustí ani do BIOSu, a daľšie dva sa líšia v počte chýb odhalených memtestom. Na jednom ich bolo min. 135 a na druhom min. 9...dnes ich posielam na reklamáciu do alzy...myslíte, že mi reklamáciu uznajú? Lebo sa bojím že to zvalia na neodbornú montáž. V podstate nemusia vyreklamovať nič, lebo všetko môžu zvaliť na neodbornú montáž...takisto im to môže trvať neobmedzene dlhú dobu, lebo RAMky boli kupované na firmu (IČO)...navyše balenie už bolo rozbalené, o čom svedčí odlepená lepiaca páska na oboch stranách a na lepivej strane bolo toľko prachu a bordelu (vyzerá to ako kúsky omietky), že sa páska už nedá zalepiť...na RAMky je celoživotná záruka...

//autoeditácia príspevku (27 Nov 2010, 11:20)
...bol som nútený objednať si daľší modul RAM...nemôžem predsa mesiac čakať...

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 18:47)
...tak teraz mi to spravilo zase...takže problém je znova aktuálny...hral som Mafiu II...môže to byť v tom poddimenzovanom zdroji?...alebo je problém v grafike? Lebo Včera PC šlapal v pohodičke bez jediného pádu, testoval som ten nový modul RAM ale po čase ma to prestalo baviť, tak som ho otestoval iba na 30%...asi ho túto noc nechám otestovať poriadne...spravilo to zas...2x v priebehu 5 minút...čo mám robiť?...robí to aj keď na ňom nič nerobím...prosím Vás, tak čo mám robiť?...otestovať RAM cez memtest je nemožné, lebo PC sa reštartuje skôr, ako stihnem vôbec test spustiť a ak sa mi to náhodou podarí, tak z toho testu veľa nieje...v núdzovom režime to robí tiež, podarilo sa mi otestovať RAM a je tam chýb jak nasratých, stačilo pár sekúnd...potom naskočil BSOD, čo je vítaná zmena po pásikoch...tak, teraz treba zistiť, čo mi tie RAMky odpaluje...je to MB, alebo jeto ten zdroj?...keby som kúpil Fortron 500W, bude to stačiť?...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

poodpájaj všetko čo nepotebuješ, disk/cdrom, sieťovky atď a skús ten memtest
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...dal som to do servisu...ja na takéto ko*ot nemám nervy ani čas...memtest nestihnem ani spustiť...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Nič proti ale Zeppelin je big FAIL. Každý druhý kus je do mesiaca na reklamačke.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...prišiel som zo servisu, bol som tam s tým technikom, skúšal vraj nejaké testy v BIOSe na RAM a všetko išlo v pohode až na jednu chybu. Vraj to vo Windowse neskúšal, lebo nemal heslo, tak som mu ho tam napísal a skúšali sme memtest aj prime95 (to je na testovanie procesora) a všetko išlo v pohode. Za hodinu sa ani raz nereštartoval. Jak naschvál. Dnes mi prišli z reklamácie tie Zeppeliny, ale bojím sa ich tam dať. Zatiaľ skúsim bežať na 4GB RAM že čo to spraví, tiež sme uvažovali nad tým, že to môže byť v zdroji, lebo PC začne robiť problémy, až keď je zahriaty, alebo je vo vyťažení. Teraz som hodinku hral MAFIU II a nič v pohode ide...aj teraz z neho píšem...ešte sme sa dohodli tak, že ak by to cez víkend robilo problémy a aj s novým zdrojom (kúpil som teraz tu na fóre 500W Fortron, ale ešte neprišiel) tak mu donesiem procesor a on to odskúša u kamaráta, čo má takú zostavu, kde bude pasovať ten procesor a mne dá na odskúšanie MB CPU jeho kamaráta...tak uvidíme...
Napísať odpoveď