Nova grafika - kupa

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Jozo211
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Nova grafika - kupa

Príspevok od používateľa Jozo211 »

ale vendo ma pravdu a to ti povi kopec ludi!
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kludne ma ignoruj ale ja uz tie tvoje bullshity ignorovat nemozem
schvalne skus normalne vyvratit jeden moj argument, alebo sa tazko priznava ze si sa trosku splietol? nieco si pomylil?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Jozo211 - retard Tvojho kalibru by diskutovať na fóre ani nemal to ako si sa strápnil trochu skôr v tejto téme nemá obdoby. Že 300W spotreba graf. karty :roll: neboj, ja to tu pripomeniem, aby sa na to náhodou nezabudlo že nemáš páru o tom že sa meria spotreba celej zostavy a na základe rozdielu spotreby zostavy s onboardovou, v idly a v burne sa robia výsledné závery o spotrebe karty.

Vendo - v čom presne si mám priznať že som sa splietol? Aha, v tom že GTX 460 s referenčným chladičom naozaj menej hreje a hučí ako 5770? Aha v tom že GTX 460 je naozaj kvalitnejšia a výkonnejšia ako 5770? Alebo v čom presne? V tom že na reklamačkách na pultoch leží tona ATi HD 5XXX od rôznych výrobcov a skoro žiadne GTX 460? Neviem presne v čom, priveď ma do svetla a objasni mi v čom presne som sa splietol, lebo ja naozaj neviem ;) lebo Ty ako ostaní v tejto téme si len teória, žiadna prax. A nezaujíma ma Tvojích 5 kamarátov z hornej dolnej ktorým funguje ATi, skús hodiť nejaký argument, ktorý potvrdí Tvoje tvrdenie. Skús začať napríklad v Ageme, alebo Alze, alebo BGS Levi, odporúčam servisné/reklamačné oddelenie. Prídeš, uvidíš, zaplačeš...

Skúste pochopiť s Vašimi obmedzenými chápacími možnosťami jedno. Keď raz človek, distribútor, alebo technik skladá zostavy a skladá ich 2-3 za týždeň a štatisticky mu výjde po pol roku, alebo roku že je raz rada HD5xxx kazivá a to oveľa viac kazivá a chybová ako akákoľvek grafika rady 2xx alebo 4xx od nvidie, tak sa môžete aj roštvrtiť a nemáte mu to ako vyvrátiť, jedine tak, že by ste mali toľko zložených zostáv a rovnako veľa skúseností. Mňa naozaj nezaujíma Vaších 5 kamarátov, ktorý hrajú 2 hry za rok, sú mi ukradnutí. Keď ma raz sprosté a dementné ATi karty naštvaly ich chybovými a nespoľahlivými drivermi, zlým riešením chladenia a chybovou výrobou, tak ich nebudem nikdy odporúčať, až kým ma nepresvedčia o opaku a môžem Vám povedať že každej jedinej dávam vždy znova šancu, chtiac či nechtiac a od rady 4xxx to šlo len a len dolu vodou. Tak isto neobhajujte ATi/AMD pred výrobcami. Nie, nie je to vecou Asusu, Sapphiru a iných výrobcov VGAčiek ako dopadne grafika, je to výsostne vecou ATi/AMD komu ju dajú vyrobiť. Taký Gainward a EVGA sú #1 partner nvidie, majú to vycapené na krabiciach. Ostatní môžu byť #1 reseller, ale nikdy nebudú partnermi nvidie. Nvidia si vyberá výrobcov, ktorým zverí svoje grafiky do papŕč a nenechá akúkoľvek háveď robiť ich grafiky, samozrejme ak zaplatia, tak je to o inom. Ale na to má človek rozum, aby si nekúpil Palit, alebo Powercolor grafiku, ale EVGA, MSi, Asus a inú.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Neboj, mi nad tvojimi bludmi už dávno plačeme...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jediné bludy sú tu Tvoje rady. Lebo obhajovať 5770ku pred GTX 460 môže len postihnuté indivídum, ktoré nie je schopné samostatného života a je odkázané na pomoc druhých aj pri tak elementárnych úkonoch ako je močenie, alebo jedenie.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/293 ... benchmarks

Rozdiel vo výkone je úchylne priepastný, tak ako aj Tvoje bludy, ktoré tu šíriš. Odhliadnuc od kvality, hluku a teplôt v prospech nvidie...
Terepin
Addict
Addict

Tak ešte raz opica: KDE som mu radil s kúpou? Cituj. Prosím.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kde som písal že radíš kúpi? Obhajuješ chu****, to je všetko. Navyše z kontextu mu ju radíš. Chalanisko si pýtal radu ktorú grafiku vybrať. Zapojil si sa do diskusie, čiže mu automaticky radíš. Ak sa aj z tohoto chceš vyvliecť, tak je zbytočné s Tebou ďalej o niečom diskutovať.

Na margo faktu, ak mu teda nechceš poradiť s kúpou, tak načo sa ozývaš? Aby si dokázal že si šéf? To naozaj nik po Tebe nechce. Radšej drž ústa a krok, to Ti ide lepšie.
Terepin
Addict
Addict

uplink napísal:Jediné bludy sú tu Tvoje rady.
uplink napísal:Nemám rád obmedzených tupcov, čo si robia posmech z reality a radia úplne z cesty.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Som rád že si ma dva krát odcitoval, tak teraz si to zapamätaj a choď spať, je už neskoro.
Terepin
Addict
Addict

uplink napísal:Na margo faktu, ak mu teda nechceš poradiť s kúpou, tak načo sa ozývaš? Aby si dokázal že si šéf? To naozaj nik po Tebe nechce. Radšej drž ústa a krok, to Ti ide lepšie.
Tvoje egoistické keci a osobné urážky tiež nikto nechce a napriek tomu tu každého buzeruješ.
uplink napísal:Som rád že si ma dva krát odcitoval, tak teraz si to zapamätaj a choď spať, je už neskoro.
Nápodobne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Terepin - navyše, ako jediný som tu uviedol odkazy na relevantné benchmarky, testy a výsledky, zatiaľ čo Ty, Vendo a ten čo nevie gramatiku [Jozef či ako] ste uviedli len kecy a negáciu mojich príspevkov. Čiže sú to moje skúsenosti podložené benchmarkmi na renomovaných stránkach vs. Vaše subjektívne dojmy. Teraz si polož otázku, ktorý z výrokov a tvrdení má objektívnejšiu výpovednú hodnotu?

P.S.: Na rozdiel od Teba a Tvojej teórie som na fóre poradil 10kám ľudí, ak chceš dôkaz mám pár stoviek SS, alebo si stačí prelistovať karmu + som bol pri zrode niekoľkých zostáv od ľudí z fóra fyzicky...a čo Ty? Len teória... Tak neviem načo tu vôbec píšeš o tom či niekoho zaujíma môj, alebo Tvoj názor. Myslím si že fakty hovoria jasne.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

zase si sa krasne rozbehol :) dnes ti ide :lol:
ok nalistuj si svoje odkazy ktore si postol, porovnaj referencne karty (dufam ze tvojim super vzdelanym a mudrym mozgom dokazes rozoznat referencne karty)
460 768 = 72stupnov
460 1gb = 72stupnov
5770 = 76stupnov

hluk 460/768 = 39dB
hluk 460/1gb = 44dB
hluk 5770 = 38dB

a zase ti musim pripomenut ze referencne karty 5770 sa do predaja skoro nedostali pretoze ten klasicky chladic nahradili takym vajcom (plastom v tvare vajca) a pod nim bol chladic typu zalman vf900

takze este raz ktora ze je tichsia? chladnejsia? o vykone sa nebavime, to len ty ho sem pleties (ten je kazdemu jasny), o kvalite som ti uz nieco napisal tak ju sem prestan tahat, obe sa daju povazovat za rovnako kvalitne

nedokazem pochopit ako ty strasne rad ignorujes mojich kamaratov/zakaznikov a svojich vyzdvihujes :D
inac ked uz spominas partnerov, preco od nvidie za posledne dva roky ich odislo tolko? a presli na ati? :D
Terepin
Addict
Addict

uplink napísal:Terepin - navyše, ako jediný som tu uviedol odkazy na relevantné benchmarky, testy a výsledky, zatiaľ čo Ty, Vendo a ten čo nevie gramatiku [Jozef či ako] ste uviedli len kecy a negáciu mojich príspevkov. Čiže sú to moje skúsenosti podložené benchmarkmi na renomovaných stránkach vs. Vaše subjektívne dojmy. Teraz si polož otázku, ktorý z výrokov a tvrdení má objektívnejšiu výpovednú hodnotu?

P.S.: Na rozdiel od Teba a Tvojej teórie som na fóre poradil 10kám ľudí, ak chceš dôkaz mám pár stoviek SS, alebo si stačí prelistovať karmu + som bol pri zrode niekoľkých zostáv od ľudí z fóra fyzicky...a čo Ty? Len teória... Tak neviem načo tu vôbec píšeš o tom či niekoho zaujíma môj, alebo Tvoj názor. Myslím si že fakty hovoria jasne.
Benchmarky s jednej stránky označuješ ako "relevantné benchmarky, testy a výsledky"? To len potvrdzuje to, že tvoje tzv. skúseností majú hodnotu decka hrajucého sa na doktora.

P.S: Ak si radil spôsobom ako tu, že "buď som mnou súhlasíš, ale ťa pošlem do zadku", tak by ma vôbec neprekvapilo, keby tých 50% Radeonov v oprave boli po tvojich radách...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No ja v mojich odkazoch vidím tieto hodnoty:

HD 5770: 76 stupňov celsia v burne a 38 db v idly!

GTX 460: jedna má dokonca 46 stupňov celsia v burne, avšak aktuálne testovaný kúsok mal 65 a hlučnosť 37 db v burne!.

Pokiaľ ma zrak neklame a počty mi idú ešte stále tak dobre, tak to všetko hrá v prospech GTX 460, alebo sa mýlim? ;)

Navyše neviem o čom je celá táto pseudodiskusia. Chlapci na pieskovisku si nevedia priznať že Nvidia GTX 460 je lepšia kúpa ako HD 5770 aj keby padali platinové kvapky vody? Väčší výkon, super pomer cena/výkon, z benchmarkov aj praxe nižší hluk a teploty. Všetko podložené mojimi skúsenosťami + benchmarkmi, ktoré Vy radi vyťahujete, ja len hrám Vašimi zbraňami. Byť na mne, tak radím ľuďom len podľa mojich skúseností a dlabem na benchmarky, ale keďže ľudia sa nimi a štatistikami tak radi obháňajú, tak aj ja rád pridám polienko do vatry...

No nič chlapci, idem sa ja hrať Two Worlds, dal som argumenty, skúsenosti a aj stupídne benchmarky na "renomovaných" stránkach, urobil som čo bolo v mojich silách, keď si zoberie 6870ku [snáď na toľko sprostý aby bral 5770 nie je] tak mu prajem nech mu dobre slúži a neblbne.
Prílohy
1.gif
(32.22 KiB) 302 stiahnutí
2.gif
(32.27 KiB) 296 stiahnutí
3.gif
(68.85 KiB) 296 stiahnutí
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jezis uplink, nikto sa nehada ze 460 je lepsia, pre boha to uz pochop, sam som mu ju hned odporucil v prvych postoch
a pouzi sedliacky rozum, referencne karty su znacene ako Geforce GTX 460 (768/1gb) to co ty linkujes je cusom grafika s super chladicom, a dvoma nizkootackovymi vetrakmi :roll:
nikto sa tu nehada a neobhajuje 5770 ze je lepsia, vacsina proste reaguje na tvoje prehnane bullshity ktore tu casto siris
Kenny.sk
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenny.sk »

kaslite na to chlapy, aj tak hravam maximalne fifu alebo mafiu:D

ale mam iny problem, odisla mi zakladna doska:X

http://www.alza.sk/asus-p5qd-turbo-d139049.htm
mam vyhliadnutu tuto..
bude tam vsetko ficat ta HD5770 http://www.alza.sk/msi-r5770-pmd1g-d148791.htm, Cpu C2D E8400 ??
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Doska je dobrá, grafiku ber GTX460 1GB verziu.

A ešte dodám dačo k vám detičky (nenechalo ma to) A NEOBHAJUJEM NIKOHO

Uplink: Tvoje skúsenosti, tvoje skladanie atď atď to je všetko pekné a dobré, ale netreba sa furt s tým oháňať (v každom tvojom príspevku). Myslím že to zbytočne nadávaš userom na fóre, dá sa to aj pokojnejšie a ľudsky vysvetliť. Ak ti to nejde, choď ďalej od PC, daj si kávu, pouvažuj a potom píš. Občas sa dokážeš správať ako dieťa ( :sly: ), a pre mňa za mňa sa na mňa môžeš aj uraziť alebo mi dať basu, je mi to fuk.
Vendo: Nechcem nič dodať, myslím že máš dosť inteligencie na to prísť aj sám.
Terepin: Podpichovať netreba, ale rád by som videl tvoje testy, skúsenosti atď. A ak nedokážeš pozorne čítať, chyť svoj notebook (ak máš) do ruky, skoč na toaletu a tam ťa nebude nikto rušiť. A nedrístaj nabudúce.
Jozo211: Odporúčam ti zopakovať si gramatiku. Inak minimálne netuším, načo si sa zaplietol do tejto témy. Žeby aby si podpichoval? :roll:

A ku grafikám: Osobne nepoznám nejak novšie GPU, ale nVidie nejak neobľubujem. Ešte občas sa mi pritrafí robiť s AGP verziami, a to je fakt horor. nVidie nabehnú, len ak sa im to páči, ATIna mi pri opravách fachčí ako má. Osobne som videl GTX470ku, 480ku a 5850ku. 480 sa [url= hriala, 470 bola o trocha lepšia. 5850 som len pri rozbalení videl, nič viac (žiaľ). A buď som len ja smoliar, alebo je to len moja nepodarená mikroštatistika, ale nVidie sa po 3-4 rokoch veľmi rady pokazia, a to s krásnymi artefaktami, resetovaním, vybuchovaním kondenzátorov atď atď... Po pravde by som v tejto cenovej relácií išiel aj napriek mojim pochybnostiam do nVidie.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

k referenčnému chladeniu GTX460

http://www.nvidia.co.uk/object/product- ... 60-uk.html

Vidím tam 44dBA a 72°C
Porovnávaj porovnateľné.

ako vždy, retardované porovnávanie nadupaného chladiča na GTX460 proti referenčnej verzii na 5770, ktorá, ako už bolo napísané, sa ani nedostala do predaja.

Nechcem tým povedať že by som bral skôr HD5770 ako GTX460, ale že to čo uplink dokáže vypotiť sú častokrát len drísty. Spolu s drístami typu "Len ja skladám zostavy, len ja viem čo je dobré" z toho dostaneme fakt nervydrásajúce čítanie. Predstav si uplink že aj ja robím s počítačmi. A poznám sa s mnohými ďalšími ľuďmi čo robia s počítačmi, a neprezentujem len svoje SUBJEKTÍVNE (vieš ty vôbec čo toto slovo znamená?) názory.
S Radeonmi 5xxx boli problémy zo začiatku, s minuloročnými ovládačmi, ale situácia sa zmenila...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čo tým chcel básnik povedať? To je chladenie ktoré je na momentálne 80% GTX 460. Akurát majú ináč nafarbenú vrtulku, alebo ináč pozohýbané listy na nej, poprípade iný kryt, ale základňa chladiča je identická.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

A na 80% HD5770 je podľa teba referenčné chladenie, že?
Napísať odpoveď