Stavba buginy

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
Lízatko
Novice
Novice

Stavba buginy

Príspevok od používateľa Lízatko »

Taže chlapci čaute som tu nový a chcem sa poradiť v istých veciach :D
No s kamošom budeme stavať buginu a potrebujeme sa poradiť v pár veciach :D
takže prvá :
Oplatí sa stavať rám z kovových trubiek resp. unesú aspoň tých 400 kg?
druhá :
Motor plánujeme zo štvorkolky. Aké to má nevýhody oproti motoru z auta?
tretia :
Kedže motor zo štvorkolky tak aj pedále bude treba prerobiť :wink: ako to urobiť? (v štvorkolke je plyn, brzda na volante nie?)
štvrtá :
Pokiaľ viem tak štvorkolka má automatiku.....aké z toho môžu byť problémy (resp. sú aj štvorkolky s manuálovkou?)
To by bolo asi všetko diki za prípadne rady a lepšie riešenia

S pozdravom Lízatko :smt006 :mrgreen:
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Stavba buginy

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

HLADAJ!

http://www.hojko.com/search.php?keyword ... Eada%C5%A5

... ale napisem Ti rovno, ze ak nevies, ako prelozit plyn a brzdu z rukovati na pedale, tak nad buginou ani len nerozmyslaj...
Lízatko
Novice
Novice

tam je to na bovdeny nie? ak áno tak viem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... to sa mi sniva ...
Lízatko
Novice
Novice

nikto nespadol z neba učený ;)
keby som to vedel tak tu asi nepíšem nie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to ako cakas, ze Ti tu v jednotlivych krokoch nadiktujeme, ako poskladat buginu??

pozri, keby som videl aspon aky taky potencial, ze to naozaj zrealizujete, tak Ti poradim milerad...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmm ... jedno mi unika ... preco niekam pchat drahy motor zo stvorkolky, ked funkcny 120tkovy motor ti niekto milostivo daruje len za to, ze si ho uz konecne odvezes a nebude mu dalej zavadzat - s tym suvisia aj dalsie buduce problemy, ako opravy - povedz mi kde zozenies ND na motor zo stvorkolky ? naproti tomu aj stara Omáčková vie, kde ze štefan z horneho konca ma na predaj repasovanu hlavu na 120ku a ako gratis prida 15tku očkový kľúč :-P :-P

co sa konstrukcie tyka, tak tu sa mi snad sniva - z ocelovych profilov sa stavaju konstrukcie, ktore nesu stovky ton a ty sa pytas ci sa da zvarit nieco co unesie 400kg :-)

klasicky automat nemaju, maju variator, co je samocinna bezstupnova prevodovka a problem vyplynie, ked bude treba opravu ... iny zasadny problem nevidim, pokial niekomu vyhovuje jazdit na takej :-)

co sa plynu a brzdy tyka, tak stvorkolkove brzdy na tom urcite neuzijes - brzdy urcite pouzivaj take ake sa viazu ka napravam, na ktorych to bude stat - je to minimalizacia vzniku moznych problemov co sa zlozitosti konstrukcie tyka :-) ovladaci system brzd samozrejme bude treba z auta (pedal, valec, expanzku, trubky a hadice a pod.) ... co sa plynu tyka staci lanko pripevnit k pedalu ;-)

a ako poslednu radu by som videl to, ze ked si niekto nieje isty v takychto zakladnych veciach, asi by sa do takej stavby nemal pustat :-) :-) ... som ochotny kyvnut niekomu, kto sa pride spytat na konkretny problem, nie ale nikomu, kto o tom nevie ani nic - lacnejsie ta vyjde, ked si nejaku uz hotovu kupis :-)
Zamknuté