Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Yos
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Yos »

V Bratislave je takýchto vodičov nespočet. Akých vodičov som už ja zažil, normálne sa mi mozog nad nimi pozastavuje. Pravdaže, tažké bmw, mercedes, audi, začiernené okná, disky väčšie ako jeho inteligencia a už len pozorovať, čo si znova bude dokazovať...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hojko napísal:Fuxxo: Tiez patrim k tym, ktorym nerobi problem zastavit a pustit auto alebo chodca. Pozeram sa vsak do spatneho zrkadla, pretoze ak vidim, ze je za mnou auto, dve, ci tri..., tak to si tych par sekund moze pockat. Ked ide aut vela, tak kludne zastanem. Zvyknem to spravit najma na miestach z ktorych sa tazko vychadza, napriklad pripajanie na frekventovany tah, STOPka od nakupneho domu a pod...

Vsimol som si vsak, ze ked som v opacnej situacii, tak malokedy ma pusti clovek, ktory ma horsie auto. Ked vidi limuzinu, tak vodica v skodovke, Fabii a pod. ani len nenapadne, aby zastavil. Problem to nerobi vodicom s lepsim auto, asi neberu ohlad na to a nepomyslia si ako ludia v skodovkach, ze "ten ma velke auto, toho nepustim, nech si pocka". Zial, ani tu zavist nepozna hranice.
presne tak, zatial sa mi nestalo, ze by ma pustila nejaka rozpadnuta sunka. vzdy je to mercedes, bawor, audi alebo nieco podobne. najcastejsie to vidno v BA na krizovatke Maximiliana Hella + Trnavska cesta. odbocovanie z m. hella dolava je v spicke da sa povedat, ze uplne nemozne. siroko daleko nie je jedineho semaforu, ktory by dokazal vytvorit cas na to, aby auta odbocujuce vlavo mohli prejst. osobne to uz ani neskusam a hladam inu alternativu. v spicke je upchata kvoli tomuto komplet cela ulica. osobne by som tam dal hned prikazany smer vpravo a problem vyrieseny. na tejto krizovatke sa mi stalo parkrat, ze popri cakani som videl zastavit mercedes a zacal blikat. pustil cca 10 aut. neveril som vlastnym ociam. kadejake sunky co sa tadial tlacia este pridaju ked sa nahodou vytvori co i len mala sanca na to, aby niekto mohol prejst. doprava v BA je uplna katastrofa. ked clovek nevie kde su zapchy, tak to je horor.

k teme: v poslednej dobe (ale to je asi len moja chyba kedze nejde o ziadne porusovanie predpisov) ma zacinaju stvat subezne jazdy vodicov. ide trolejbus zavratnych 40km/h a v lavom pruhu auto iduce zavratnych 45km/h. pocit bezmocnosti sa znasobuje tym, ze viem, ze tu zelenu vlnu takto proste nestihnem. blikat nebudem, lepit sa na auta tiez nebudem...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

presne tento isty pocit bezmocnosti mam aj ja, ked mam proste trasu do skoly presne nacasovanu a vymeranu, aby som stihol vsetky zelene a tam si idu svocjich 39 lebo sak naco sa ponahlat...a stojim potom na prvej cervenej, druhej, tretej a cesta je hned 2x tak dlha
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mrk: ... na to vymysleli obiehanie :) ale inak presne viem, o com hovoris, v blave je to proste tak, tam nemozes hladiet na tachometer, iba prasit vsade co to da a bohuzial niekedy sa aj niekam natlacit...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ked sa da obehnut tak neni problem :) ale narazam na tah od Prazkej, Sancova, Racianske myto, Trnavske myto
ja sa pripajam vzdy tak v polke Sancovej pri kine I/Ymka (byvale?) a aby som stihol dole zelenu tak treba to rozbehnut zhruba na 70, obcas viac, lebo pri odbocovani davam prednost protiiducim, su tam 3 pruhy z toho jeden je plny odstavenych aut a ked v tych dovch idu dvaja mampicisti 40 tak to proste nestiham a uz stojim na kazdom jednom semafore, kedze v strede su 2 plne a rano bava dost aut, tak nemam gule na to ich obiehat
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

RATZINGER666 - obavam sa, ze namiesto obiehania si chcel napisat subezna jazda :P

najhorsie je to, ked viem, ze tu zelenu nestihnem a popri tom by bohate stacilo keby sa niekto na krizovatke odlepil normalnym tempom. ziadne porusovanie predpisov, ziadna vysia rychlost ako predpisana. len sviznejsia jazda. bezne ked vystartujem (ale to je ozaj odpich) ako prvy na krizovatke a dosiahnem rychlost 55 km/h (tachometrovych), tak nemam problem prejst na zelenu. ale ked ide v jednom pruhu bus (ktory s tym sice nemoze nic urobit) a v druhom pruhu dalsie auto, ktoreho vodic tu cestu nepozna a pohyna sa fakt pomaly, tak to je naporazenie. jasne, ze nema odkial vediet ked tadial nechodi, ze treba ist kusok rychlejsie z tej krizovatky. nikomu nic nevycitam, ale je to neskutocne obmedzujuce.

Mrk - ano sancova, racianska, YMCA... toto ma tiez napadlo :P ale tu uz musis na to trosku dupnut
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Soviet: v BA mas dve moznosti.
Bud nechas bezpecny odstup a niekto sa tam vzdy napcha alebo ho nenechas a tuknes.

Ziadna ohladuplnost, nic.. v BA je to dost zle, nikto si nevsima toho druheho len slepo svoju cestu..
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

smejo napísal: a da sa pohnut aj na orandzovu, nehovorim, ze mas cakat ako na starte F1... a taktiez ten druhy nemusi ist ako privesny vozik toho prveho, ale s troskou umu sa to da celkom dobre zvladnut...
Celkom rozumné je pri zastavovaní na červenú nezastavovať nalepený na kufri toho pred nami, ale nechať si pár m odstup. V tom prípade dávam jednotku už keď vidím rozbiehať sa niekoho o dve autá v predu, púšťam spojku a odchádzam vyššou rýchlosťou simultálne s autom predomňou. Keď by to robil každý, na jeden cyklus prejde o 20% viac áut...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

zbytocny aj komentar...... sedet v takej H1 tak ho potlacim poradne do najblizsieho stlpu :evil:
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Tri dni do zadu sa nam stala dost neprijemna vec. Ani neviem ci to mam pisat, ale uz ked je tu taka tema, tak to sem dam.

Rodicia chceli cez sviatky navstivit rodinu do BB a jak si tam isli, tak islo pred nimi auto ktore islo asi 30kmh (mimo obec, rovinka), vsetci ho obiehali no rodicia isli chvilu za nim a obehovali aj rodicov, aj to auto pred nim. Isli ho obehnut a jak boli vedla seba, tak ten idiot proste pridal a isli vedla seba asi 3 sekundy. Povedal si, ze ho nebude obiehat, zaradi sa, nebude riskovat lebo oproti isiel autobus. Zacal pomaly brzdit a zrazu zabrzdil aj vodic, ktoreho chceli predist. Nemali sa kde zaradit, tak dupol este viac na brzdu a kedze auto nemalo ani ABS (Punto II 1.2 16v 59kw), tak dostal smyk a balancoval po ceste snazil sa to udrzat na ceste, co sa mu isty cas aj darilo, potom sa zaradil za to auto, presiel autobus no jeho stale hadzalo. Nakoniec ho stiahlo do priekopy, kde sa 2x prevratili. Isli pomaly, asi 30 ked zleteli mimo cestu. Samozrejme ten idiot utiekol. Nastastie sa nikomu nic nestalo, mama ma len modrinu na ruke a samozrejme boli v soku, inak nic. Auto bolo motoricky v poriadku, aj islo, dokonca s tym o den aj dosiel domov no karoseria je dochramana, su povyletovane skla, pokrivene stlpiky. Auto ide do srotu za 450€ a to tyzden pred tym do neho vrazil 600€ za prevodovku + spojku + montaz. Ale hovorim, auto je len hmotna vec, nikomu sa nic nestalo a to je hlavne. Dufam ze toho druheho vodica aspon pekne trapi svedomie a dufam ze si uvedomuje co ON sposobil, a kedze zdrhol, tak nemal ani sajnu ci sa niekomu nieco stalo, alebo co, proste zdrhol :roll: Ako ja keby take nieco sposobim a ujdem, tak do konca zivota nebudem pokojne spat. Ja len ked spravim nejaku blbost pri jazde, tak ma take veci seru este dva tyzdne....

Ideme kupit nejake silnejsie auto koli tomu, ze keby to niekto znovu zopakoval, tak aby sme ho v pohode obehli (samozrejme ak aj on nebude mat nejakeho dvojlitra turbobenzin/dizel), lebo co zmoze take 59kw Punto? Nic. Ono je to zive akurat tak v meste.
Uvazujeme nad Focusom II 2.0 TDCI 136ps, ale to je uz trochu OT.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

ok, poviem ti situaciu z minuleho roka (2010), ked som odchadzal od kamarata.. idem si 100, zrazu si felda uzmysli, ze pojde rychlejsie, tak vytiahne 105... obieha ma polhodinu, az nakoniec v protismere sa vynori auto, tak bud on alebo ja musime ist na brzdy... samozrejme, felda si pomysli, ze on to zvlada (ked ma zadne dvere na urovni mojich prednych), tak sa ide radit.... uz sa mi to stalo 5x (nehovorim, ze cisto felda, ale aj rozne auta, no na drahych vykonnych ma obehnu jak nic, ked sa ponahlaju), takze so slabymi vozmi mam casto nie zrovna pozitivne skusenosti...
chapem, ze teraz si vacsina ludi hovori: ano, mlady fagan na 140 konom aute hovori starym soferom na podobnych vozoch... vobec to nieje tak... hovorim ludom na slabych vozoch... ked na to nemate, nepredbiehajte... viem, znie to skaredo, ale je to pravda... (ano, - karmu si za toto urcite zasluzim ;-) ), ale takto to citim a mam taketo zazitky (musel som ist spominanych 5x na tvrde brzdy, aby sa tam spotrebne vozy zmestili)

nehovorim, ze ked som nemal od rodicov punto alebo staru vybehanu audinu 1,8, tak ze som sa neponahlal... ponahlal a preto chapem jednych aj druhych...

a zas pravda, ze ked niekto blokuje toho v druhom pruhu, tak je to cisty kkt... na snehu a mokre si to nedovolim(viem ako sa citia mne podobni (kriva zadna naprava)), na zlatomoraveckej (z nitry, ked i vidiet dodaleka) ano...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

ja ked vidim, ze za mnou je nejaky nedockavec a predo mnou volnejsia cesta, tak mu bliknem, stiahnem sa co najviac ku krajnici a uberiem nohu z plynu. Do par sekund som predbehnuty a mam opat pokoj :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sapo napísal:...
On si dobre uvedomil co sposobil ale nemal gule na to, aby celil nasledkom. V prvom rade je to bezdovodne zrychlenie a spomalenie a potom si urcite musel vsimnut, ze auto za nim len tak nezmizlo.
Za toto by mal ist do basy. Najhorsie je to, ze v dnesnej dobe sa na takychto ludi nemozes ani poriadne vykricat (ked ich dobehnes), pretoze nevies kto to je zac a ci pri sebe nema nejaku zbran.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Samozrejme v tom Sapovom prípade nesie jednoznačne vinu ten chlap v aute, ktoré predbiehali, ale taktiež si myslím, že so slabšími motormi si treba byť 110% - ne istý pri predbiehaní. Nemôžeš sa snažiť predbiehať na doraz, že ak sa oproti objaví auto, tak je prúser. Neviem si celkom predstaviť, ako brutálne musel ten chlap pridať, že sa ten predbiehací manéver nedal stihnúť...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

No on by sa dal stihnúť, ale nechcel riskovať, že radšej ostane v zadu, nebude sa s ním pretekať tak začal dobrzďovať. Kto mohol vedieť, že sa tak zachová.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

GothaR napísal:... je to bezdovodne zrychlenie a spomalenie...
takychto debilov by som najradsej zastavil a prefackal. Ja jazdim na sluzobnom VW Transporter T4, 1,9 TD, 50 KW. Cize si musim nie 2x ale 10x premysliet, ci idem predbiehat alebo nie (a to nehovorim, ked mam v aute 7 ludi). vleciem sa za autom 2 minuty 70 km/h objavi sa rovinka a nic na nej (okrem FORD FIESTA iduce predomnou), tak idem predbiehat. cuduj sa svete FORD zrychluje zaroven somnou. Fuxxik vytahuje vychovny prostriedok, zapina 130 dB sirenu a pozera sa na vodica FORDU. Samozrejme vodic FORDU musi ubrat a pozera sa na mna ked gestikulujem perami tak jasne, ze to dokaze precitat a tukam si po cele. Inak asi tychto dementov clovek vyhlasku nenauci. Ako to moze aj dostat vodicak? Keby sa do tohoto policajti zacnu obuvat, ze jazdia na civilnom aute ale ako pasazieri, tak by to videli. Ale zase ani oni nemozu byt vsade. Ale si viem predstavit, ze urcite si v duchu opakujete to co ja ("boze moj, co je toto za ko*ot poje****") :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GothaR: No a co, tiez som pred par dnami zrychlil, ked ma daky Passat obiehal pred krizovatkou. Nebolo to zrychlenie markantne jeho urovni, mozno na 55km/h som zrychlil, ale aj tak. A co dosiahol okrem toho, ze stal predo mnou a cakal na cervenej??? Uplne nic, pretoze som ho potom obehol a opat som si to supol na rovnych 50km/h, nech sa obzuva za volantom. Preto k povinnej vybave treba mat v aute noz, ktory nosim v pripade hroziacich problemov. Zatial som ho nastastie nemusel pouzit, pretoze som nikdy do konfliktu nedosiel, ale clovek nikdy nevie. Dufam, ze ho nikdy ani nebudem musiet pouzit a ostane aj nadalej na svojom mieste. Kazdopadne nechapem aky vyznam ma predbiehat par sekund pred krizovatkou, ked aj tak vidim, ze je tam cervena...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ale to dost iny priklad podla mna. Je jasne, ze pred krizovatkou sa nie je kam hrnut, zvlast ked tam je cervena, ale sapov pripad bol na okreske, kde moze zrychlenie obiehaneho auta lahko sposobit krizovu situaciu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

OT:
hojko, neuraz sa, ale pripomenulo mi to ten vtip s cigánmi :D
Ide skinhead po ulici, a zanim cigan...
Cigan pride ku nemu a hovori: Ceš na usta?
Skinhead nato: Toto je 1. vec ktorú na Vás nenávidim, každého chcete zbiť...

Ide skinhead ďalej a okolo neho skupinka ciganov...
Skinhead nato: Toto je 2. vec ktorú na Vás nenávidim, vždy bojujete v presile...

Ide ďalej a skupinka vyťahuje pomaly nožiky ...
Skinhead nato: Toto je 3. vec ktorú na Vás nenávidim, vyťahujete nože tam kde sa bude strielať !!!
Menej vtipné totiž je, že mne už takto jeden dement klopal devinou na okno :?
Napísať odpoveď