IP internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

IP internet

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

čavko mam jednu otazku sesternica ma mkrovlny internet a nema k tomu heslo ale len IP adresu a chcem sa spytať ked jej preinstalujem windows a zadamam tu istu IP adresu ktoru ma v sietovych pripojeniach zapisanu aj s DNS tak je pojde potom internet ako ma ??? alebo treba ktomu este niečo ?? dakujem za odpovede
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: IP internet

Príspevok od používateľa hrban »

stiahni si ešte ovládače dosky (chipset) alebo ak tam nieje onboard sieťovka tak ovládače sieťovky, a odpoveď na tvoju otázku je áno pôjde to tak
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa mňa to závisí od poskytovateľa... opýtaj si od nej nejakú zmluvu s poskytovateľom Internetu, zvyčajne pri nej býva priložené všetko dôležité ohľadom potrebných nastavení. Ešte istejšie bude spojiť sa priamo s poskytovateľom Internetu a opýtať sa, čo všetko potrebuješ k nastaveniu Internetu na preinštalovanom PC.
Daniel9911
Professional
Professional

ahha ok spytam sa poskytovatela a zmluva je vraj na obecnom urade a neviem prečo lebo ona ma tak net že zosilovač maju na streche takže net ma zadara vieš takže skusim sa spytať poskytovatela služby dakujem za odpovede
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak to je nejaká nezabezpečená wifina, na ktorú sa môžu ľubovoľne všetci pripájať, tak k nej nepotrebuješ žiadne heslo a dokonca ani IP... ;)
Daniel9911
Professional
Professional

nie to je mikrovlny internet bo som jej aj minule preinstaloval windows a u mna net isiel a u nej nie tak zavoali technika ten im spusti CMD niečo tam natukal a internet isiel a v sietovych nastavenia som nasiel IP aj DNS zapisanu manualne takže to by malo platit ak preinstalujem a zapisem tu adresu tak by to malo fungovať
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

klasika MAC filter a IP napevno
len nezabudni tie ovládače bo bez nich nebudeš mať kam zadávať ak náhodou windows nemá v sebe tie ovládače
Daniel9911
Professional
Professional

aha ok nezabudnem
Napísať odpoveď