Cernobyl, Pripjat..
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cernobyl, Pripjat..
Ja som pocul ze v blizkej dobe by mal byt novy sarkofag. Neviem co je na tom pravdy.
-
Hannibal
Medium Star
čo som ja posledne sledoval tak viem že 17.septembra 2007 podpísalo francúzske konzorcium výstavbu nového oceľového sarkofágu, ktorý sa ma umiestniť na terajší sarkofág. Viem, že po havárii tam ostalo 5-10 % paliva reaktora a približne 4 tony rádioatívneho prachu 
som rád, že je tu taká diskusia ohľadom tejto témy..je to každopádne zaujímavé a mohli by sme rozoberať príčiny čo, kde, kedy ako...lebo názory sa rozchádzajú...u mňa je táto katastrofa spojená trošku s mojím životom ...ja som sa narodil 21.4. 86 a 26.4 to buchlo...
som rád, že je tu taká diskusia ohľadom tejto témy..je to každopádne zaujímavé a mohli by sme rozoberať príčiny čo, kde, kedy ako...lebo názory sa rozchádzajú...u mňa je táto katastrofa spojená trošku s mojím životom ...ja som sa narodil 21.4. 86 a 26.4 to buchlo...
Aj máš nejaké zdravotné problémy ? pretože narodil si sa skôr, ale napr moja sestra sa narodila 23.7.´86 a má problémy so štítnou žlazouHannibal napísal:....u mňa je táto katastrofa spojená trošku s mojím životom ...ja som sa narodil 21.4. 86 a 26.4 to buchlo...
-
Hannibal
Medium Star
nastastie nemam, ale co som cital tak ludia na Slovensku boli najviac postihnuty tyzdne po havarii a este potom na zimu ked sa spotrebuvala obilnina, mäso a mlieko...ak ma problemy so stitnou zlazou tak to bude pravdepodobne z toho...kafiatko napísal:
Aj máš nejaké zdravotné problémy ? pretože narodil si sa skôr, ale napr moja sestra sa narodila 23.7.´86 a má problémy so štítnou žlazou... a ževraj veľa ľudí narodených po tejto havárii má podobné problémy
velmi zaujimava tema kazdopadne...
momentalne mam pred sebou dva cestovatelske ciele a to Osviencim a Cernobyl 
asi si niekedy urobim vylet na Ukrajinu
asi si niekedy urobim vylet na Ukrajinu
Ja som tento rok stihol Cernobyl a 2x Osviencim
Anyway, koncom novembra sa ide opat do Cernobyla, neprida sa niekto?
Anyway, koncom novembra sa ide opat do Cernobyla, neprida sa niekto?
Ja radsej nic nehovorim, lebo vzdy ked sa uz uz nahlasim, vzdy do toho nieco pride.. 
-
Hannibal
Medium Star
presne tak
treba zistit predbezny zaujem a volakedy cez leto vyrazit
nech name o cosi menej cervenych krviniek 
-
Soviet
Darca
Kolko priblizne vyjde na osobu takyto vylet do Cernobylu?
-
Arkaz
Addict
no do cernobylu chcem ist aj ja pozriet aspon raz za zivot urcite =) ak sa ovsem nedockam niecoho podobneho blizsie
no myslim ze cena moze byt minimalne tak 250-350 eur. ak nie viac.
no myslim ze cena moze byt minimalne tak 250-350 eur. ak nie viac.
-
Hannibal
Medium Star
Viem ze sa plati okolo 100 dolacov za osobu + doprava ..najlepsie by bolo ist spolocnym autom, alebo ako to tu rozoberali - vlakom ...takze podla mna tak cca 200-250€
Soviet: ked sa preukazes nickom aky mas na hojkovi budes mat zadarmo
Soviet: ked sa preukazes nickom aky mas na hojkovi budes mat zadarmo
Mna to vyjde cele okolo tych 250 eur, ideme vlakom, a v zone stravime 2 dni, ubytovanie priamo v Cernobyli.
Autom by som to po Ukrajine neviem ci riskoval...
-
Hannibal
Medium Star
ja sa tam tiez chystam ale pojdeme autom ...dufam ze dojdeme celysajber napísal:Mna to vyjde cele okolo tych 250 eur, ideme vlakom, a v zone stravime 2 dni, ubytovanie priamo v Cernobyli.
-
Clean_Up
Professional
Nedávno som na YouTube zhliadol zaujímavý dokument, kde je odvysielaná posledná hodina, pred výbuchom a je tam aj objasnené, prečo sa to stalo. (Je to v CZ jazyku)
-
Hannibal
Medium Star
super
tento dokument je asi najvierohodnejsi ...videl som aj ostatne ale tie su nic moc 
Autom sa to da v pohode, kamosi isli cez Polsko a potom do Kyjeva. Cesty neboli dokonale, ale pri 80ke to vraj bolo v pohode. A z Kyjeva potom samozrejme autobusom a so sprievodcom az do Pripjati.sajber napísal:Mna to vyjde cele okolo tych 250 eur, ideme vlakom, a v zone stravime 2 dni, ubytovanie priamo v Cernobyli.
super dokument, ja len by som sa chcel spytat, niekto to bude urcite vediet, ako ovladali tie zvysne reaktory? Kedze posledny bol odstaveny az v roku 2000. A takisto ako ten typek hovoril, ze sa nemoze dotknut benzinu. Co by sa stalo? thx
-
Clean_Up
Professional
Zrejme by mu rozleptalo kožu. A vraví, že má ešte aj nízku zrážanlivosť krvi, čo znamená, že keby sa nejako poranil, tak vykrváca aj z malej rany ďaleko skôr, ako zdraví človek, čo môže byť pre neho životu nebezpečné.robert656 napísal:ako ten typek hovoril, ze sa nemoze dotknut benzinu. Co by sa stalo? thx
-
twardykamen
Medium Professional
elektraren je rozdelena na bloky..napr tato cernobylska mala 6 blokov cize 6 reaktorov..to je akokeby tam bolo 6 samostatnych elektrarni..a kazdy blok ma samostatnu blokovu dozornu a samostatne systemy(az na niektore) preto sa to mohlo dalej prevadzkovat..a co sa tyka tej radiacnej zataze pre pracovnikov myslim ze vnutri chytali mensie davky nez vonkurobert656 napísal:super dokument, ja len by som sa chcel spytat, niekto to bude urcite vediet, ako ovladali tie zvysne reaktory? Kedze posledny bol odstaveny az v roku 2000. A takisto ako ten typek hovoril, ze sa nemoze dotknut benzinu. Co by sa stalo? thx
-
Clean_Up
Professional
Video z vnútra reaktora 4:
Ináč čo som čítal v recenziách ludí ktorí tam boli na výlete, tak slabšie povahy častokrát nezvládli to neskutočné ubíjajúce ticho v Pripjati, ako by ste v jednej chvíli ohluchli.
Ináč čo som čítal v recenziách ludí ktorí tam boli na výlete, tak slabšie povahy častokrát nezvládli to neskutočné ubíjajúce ticho v Pripjati, ako by ste v jednej chvíli ohluchli.