silmarill napísal:
a prečo to tak je? pretože na jednej strane nám hovoria o kríze, šetrení, uťahovaní opaskov a na druhej strane cigoši dostávajú všetko zadarmo a zachádza sa s nimi doslova v rukavičkách. a to len kvôli nejakým nadrapeným aktivistom a úradníkom z bruselu ktorí snáď ani nevedia kde na mape to Slovensko je.
pamätám si v lete 2008 keď začali tie väčšie prepúšťania kvôli kríze - vtedy jeden piatok dostala výpoveď moja mama, hneď pondelok na to môj otec, o týždeň moja sestra... aká panika zrazu bola v mojej rodine - bolo treba platiť účty, splátky, nájomné, nikto nevedel kedy a či si ešte nájde robotu a či náhodou rodičia neprídu o byt... keby som
vtedy videl tie videá ako búrajú paneláky po cigáňoch a ako sa cigoši sťažjú že im štát málo dáva tak by som mal SAKRA silnú motiváciu vyholiť si hlavu, obliecť kanady a ísť si vybiť zlosť a bezmocnosť na najbližšom čiernom parazitovi.
cigáň "vybýva" byt za 4-5 rokov, to je teda 5-6 zdemolovaných bytov za 30 rokov. pritom JA si musím platiť 30 rokov hypotéku na jeden byt!!! a to ešte musíme so ženou premýšľať, ako by sme vyšli s prachmi keď budeme mať dieťa. naproti tomu cigoš spraví 8-10 detí, pobere dávky, byt dostane grátis, elektriku si napojí na čierno a má "lajf".
nielen ja, ale všetci máme KOPEC SKUR**NE DOBRÝCH dôvodov byť rasistami.
Presne tak. Ale to nie je rasizmus. Tym sa ohana iba partia idiotov, ktora z pre mna neznamych pricin ciganov haji za kadu cenu. Nam predsa nevadi to, ze su o trosku tmavsi ako My. Nam vadi,
ze parazituju na nasej praci a tahaju nas ku dnu. Aby sa niekto neurazil, tak podotykam, ze hovorim o romoch, ktori toto robia umyselne. Netyka sa to romov, ktori pracuju, resp. pracovali a nedokazu si pracu zohnat. Uvediem dva priklady, ktore hovoria za vsetko. Pred casom sa niekde v blizkosti romskej osady prevratil kamion plny jablk. Proste asi 24 ton jablk sa ocitlo v priekope a na poli.
Samozrejme, ze tam nabehli cigani ako kobylky a zacali to znarodnovat. Bolo to v spravach, takze kamerou telky zaznamenane ako cigan nesie prec 2 plne debne jablk, cize kradne, kedze tento tovar
mu proste nepatril. Policajt siel za nim a ziadal ho o obciansky preukaz. Cigan zacal do kamery vykrikovat "diskriminacia romov !!!" Myslim, ze nakoniec si tie jablka naozaj odniesol. Bolo vidiet ako sa
policajt bal zasiahnut, pretoze tam bola kamera a cigan sa ohanal s diskriminaciou. A len pre zaujimavost : policajt Vas moze vyzvat na predlozenie obcianskeho preukazu bez udania dovodu a pokial
ho nemate pri sebe a nemate ho ani niekde nablizku (v aute v byte niekde blizko), tak Vas dokonca mozu pokutovat pokial viem. Aj ked si tym nie som uplne isty teraz, tak myslim, ze to tak je. No ale
chudak cigan bol proste diskriminovany, lebo nemohol v klude kradnut ! Na tom je jasne vidiet, ako je postaveny zakon v ich prospech a ako sme si ich vychovali. Ked sa policajt boji zasiahnut voci
obcanovi, ktory evidentne kradne a ten este vykrikuje, ze su mu upierane jeho prava. Ja by som ho dva-krat vyzval, aby to polozil a legitimoval sa a ak by to neurobil, tak by som mu taku zaje*al obuskom po lytkach, ze by hned pochopil, co som od neho chcel. Ale to som sa len tak nechal uniest. Druhy a zaroven posledny priklad, ktory hovori za vsetko je vyrok nejakeho cernocha z Ameriky,
ktory sa venuje dlhodobo rasizmu. Uz neviem presne, kde som to cital, ale bol to nejaky rozhovor s nim na temu slovenskych romov. A tento clovek ked mu bolo vysvetlene, ake postavenie maju
romovia v nasej spolocnosti, co vsetko sa pre nich robi a ako sa oni spravaju, tak povedal, ze My (majorita) sme diskriminovani romami. To povedal clovek, ktory sa rasizmu dlhodobo venuje a ktoreho
rasa bola v Amerike po dlhu dobu zotrocovana a potom dlho diskriminovana. Tak o com sa tu este sakra bavime. Kazdy, kto oznacuje antipatiu k parazitujucim romom za rasizmus je idiot !!!