Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

BakyX napísal:Ľudia sú rozliční. Nemám vôbec nič proti ktorejkoľvek inej ľudskej rase..CIGÁŇ NIE JE ČLOVEK, takže moja absolutná nenávisť voči cigáňom sa nekryje s mojimi názormi..

Najradšej by som všetkých cigáňov nechal vykastrovať. AJ sa mi o tom snívalo..TO bol krásny sen..

Keď to takto pôjde ďalej, o pár sto rokov bude na Zemi toľko cigáňov, koľko ľudí..To je hrozná predstava, ale našťastie, už budem dávno mŕtvy..
Aj ked sa s tymto nazorom nestotoznujem, da sa pochopit.. A pocet ludi, kt. si myslia nieco podobne neustale stupa. Vacsina to este nepovie nahlas, ale protiromska nalada v spolocnosti sa vyrazne stupnuje. Faktory, preco tomu tak je, tu uz boli spominane milionkrat. Ak sa s tym nebude nieco robit (nebude, kedze kompetentnym to vyhovuje), tak ziadnu sancu na normalny zivot nebude mat ani ta cast ciganov, kt. by chcela viest slusny normalny zivot.

Inak minule som si tak uvedomil, ze vacsinu negativnych skutkov maju na svedomi mladi cigani (ti kt. dospievaju po revolucii). So starsimi som nikdy ziaden konflikt nemal, dokonca mi niekolkokrat pomohli a naopak
arpiboy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa arpiboy »

silmarill napísal:...čož mi pripomenulo jeden môj zážitok s "cigánskym temperamentom":

sedel som v buse, prechádzali sme cez jedno nemenované mesto. zastali sme na zastávke, ktorá bola na dosť frekventovanej ceste. zrazu odniekiaľ vybehli malé cigáčence na cestu, zrejme na druhú zastávku ktorá bola na druhej strane cesty.
jedno z nich nabralo auto (našťastie išlo pomaly), dieťa odletelo, padlo na zem a nehýbalo sa. pribehli cigoši ktorí stáli na druhej zastávke, obstali decko, jedna cigánka začala lamentovať a kričať, ďalší dvaja starí cigáni sa začali vyhrážať šoférovi, nadávali a vykrikovali. ešte jeden cigáň tam bol, ten bol totálne cool, tmavé okuliare, cigareta v ruke, len kľudne postával.
nikto z cigáňov dieťaťu nepomohol. o chvíľku pribehla nejaká biela ženská, kontrolovala dieťa (zrejme dych, jazyk), prevrátila ho do stabilizovanej polohy, proste postarala sa oňho. cigáni len postávali okolo a vyvreskovali, hrozili päsťami, šofér sedel v aute a mobilom volal sanitku.
neviem ako to skončilo s chudákom šoférom, decko bolo asi ok len v bezvedomí.

proste radšej tam "napínali svaly" a vyhrážali sa, než by mali pomôcť zranenému dieťaťu...
Verim tomu. Nechcem to zovseobecnovat, ale akonahle sa im nejako ublizi, aj ked v konecnom dosledku za to napriklad mozu oni, tak je na vine kazdy, len nie oni.
Ako ked napriklad sa zadusilo pred casom nejake ciganca v nejakej vyhodenej chladnicke, kde sa zavrelo nechtiac samo, tak sa matka dusovala, ze ake nestastie a tak.
Samozrejme, je to nestastie, ale ked sa pozries ako sa mnoho z nich stara o deti, tak sa ma clovek cudovat ? Deti chodia hole bose po osade a ked pride televizny stab
s kamerou, tak sa "mamicka" dusuje, ze ako deti trpia. Pred casom som niekde pocul, ze charitativne organizacie uz nechceli brat darovane satstvo, lebo ho bol proste
prebytok. Tak nech mi nikto nehovori, ze keby oslovili nejaku takuto organizaciu, tak im nevyzbieraju aj detske oblecenie. Lenze to by sa muselo chciet a im sa asi velmi
nechce. Ja neviem, ale z toho, co vidam z telky v tych taboroch, tak mam dojem, ze maju svoje deti dost na haku. Vacsina matiek mam dojem, ze najprv pozera na dieta
a az potom na seba. U nich to asi az tak nefunguje. Ked nema dieta topanky a Ja na to nemam, tak si asi nekupim cigarety a chlast, ale najprv zaopatrim dieta a az potom
ak zvysi, tak si mozno aj cigarety kupim. Ale zasa na druhej strane ked mas tych deti 6, tak... Radsej sa nebudem znervoznovat, lebo aj tak len hadzem hrach o stenu...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Scorpion90 napísal:A pocet ludi, kt. si myslia nieco podobne neustale stupa. Vacsina to este nepovie nahlas, ale protiromska nalada v spolocnosti sa vyrazne stupnuje.
a prečo to tak je? pretože na jednej strane nám hovoria o kríze, šetrení, uťahovaní opaskov a na druhej strane cigoši dostávajú všetko zadarmo a zachádza sa s nimi doslova v rukavičkách. a to len kvôli nejakým nadrapeným aktivistom a úradníkom z bruselu ktorí snáď ani nevedia kde na mape to Slovensko je.

pamätám si v lete 2008 keď začali tie väčšie prepúšťania kvôli kríze - vtedy jeden piatok dostala výpoveď moja mama, hneď pondelok na to môj otec, o týždeň moja sestra... aká panika zrazu bola v mojej rodine - bolo treba platiť účty, splátky, nájomné, nikto nevedel kedy a či si ešte nájde robotu a či náhodou rodičia neprídu o byt... keby som vtedy videl tie videá ako búrajú paneláky po cigáňoch a ako sa cigoši sťažjú že im štát málo dáva tak by som mal SAKRA silnú motiváciu vyholiť si hlavu, obliecť kanady a ísť si vybiť zlosť a bezmocnosť na najbližšom čiernom parazitovi.

cigáň "vybýva" byt za 4-5 rokov, to je teda 5-6 zdemolovaných bytov za 30 rokov. pritom JA si musím platiť 30 rokov hypotéku na jeden byt!!! a to ešte musíme so ženou premýšľať, ako by sme vyšli s prachmi keď budeme mať dieťa. naproti tomu cigoš spraví 8-10 detí, pobere dávky, byt dostane grátis, elektriku si napojí na čierno a má "lajf".

nielen ja, ale všetci máme KOPEC SKUR**NE DOBRÝCH dôvodov byť rasistami.
arpiboy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

silmarill napísal:
a prečo to tak je? pretože na jednej strane nám hovoria o kríze, šetrení, uťahovaní opaskov a na druhej strane cigoši dostávajú všetko zadarmo a zachádza sa s nimi doslova v rukavičkách. a to len kvôli nejakým nadrapeným aktivistom a úradníkom z bruselu ktorí snáď ani nevedia kde na mape to Slovensko je.

pamätám si v lete 2008 keď začali tie väčšie prepúšťania kvôli kríze - vtedy jeden piatok dostala výpoveď moja mama, hneď pondelok na to môj otec, o týždeň moja sestra... aká panika zrazu bola v mojej rodine - bolo treba platiť účty, splátky, nájomné, nikto nevedel kedy a či si ešte nájde robotu a či náhodou rodičia neprídu o byt... keby som vtedy videl tie videá ako búrajú paneláky po cigáňoch a ako sa cigoši sťažjú že im štát málo dáva tak by som mal SAKRA silnú motiváciu vyholiť si hlavu, obliecť kanady a ísť si vybiť zlosť a bezmocnosť na najbližšom čiernom parazitovi.

cigáň "vybýva" byt za 4-5 rokov, to je teda 5-6 zdemolovaných bytov za 30 rokov. pritom JA si musím platiť 30 rokov hypotéku na jeden byt!!! a to ešte musíme so ženou premýšľať, ako by sme vyšli s prachmi keď budeme mať dieťa. naproti tomu cigoš spraví 8-10 detí, pobere dávky, byt dostane grátis, elektriku si napojí na čierno a má "lajf".

Presne tak. Ale to nie je rasizmus. Tym sa ohana iba partia idiotov, ktora z pre mna neznamych pricin ciganov haji za kadu cenu. Nam predsa nevadi to, ze su o trosku tmavsi ako My. Nam vadi,
ze parazituju na nasej praci a tahaju nas ku dnu. Aby sa niekto neurazil, tak podotykam, ze hovorim o romoch, ktori toto robia umyselne. Netyka sa to romov, ktori pracuju, resp. pracovali a nedokazu si pracu zohnat. Uvediem dva priklady, ktore hovoria za vsetko. Pred casom sa niekde v blizkosti romskej osady prevratil kamion plny jablk. Proste asi 24 ton jablk sa ocitlo v priekope a na poli.
Samozrejme, ze tam nabehli cigani ako kobylky a zacali to znarodnovat. Bolo to v spravach, takze kamerou telky zaznamenane ako cigan nesie prec 2 plne debne jablk, cize kradne, kedze tento tovar
mu proste nepatril. Policajt siel za nim a ziadal ho o obciansky preukaz. Cigan zacal do kamery vykrikovat "diskriminacia romov !!!" Myslim, ze nakoniec si tie jablka naozaj odniesol. Bolo vidiet ako sa
policajt bal zasiahnut, pretoze tam bola kamera a cigan sa ohanal s diskriminaciou. A len pre zaujimavost : policajt Vas moze vyzvat na predlozenie obcianskeho preukazu bez udania dovodu a pokial
ho nemate pri sebe a nemate ho ani niekde nablizku (v aute v byte niekde blizko), tak Vas dokonca mozu pokutovat pokial viem. Aj ked si tym nie som uplne isty teraz, tak myslim, ze to tak je. No ale
chudak cigan bol proste diskriminovany, lebo nemohol v klude kradnut ! Na tom je jasne vidiet, ako je postaveny zakon v ich prospech a ako sme si ich vychovali. Ked sa policajt boji zasiahnut voci
obcanovi, ktory evidentne kradne a ten este vykrikuje, ze su mu upierane jeho prava. Ja by som ho dva-krat vyzval, aby to polozil a legitimoval sa a ak by to neurobil, tak by som mu taku zaje*al obuskom po lytkach, ze by hned pochopil, co som od neho chcel. Ale to som sa len tak nechal uniest. Druhy a zaroven posledny priklad, ktory hovori za vsetko je vyrok nejakeho cernocha z Ameriky,
ktory sa venuje dlhodobo rasizmu. Uz neviem presne, kde som to cital, ale bol to nejaky rozhovor s nim na temu slovenskych romov. A tento clovek ked mu bolo vysvetlene, ake postavenie maju
romovia v nasej spolocnosti, co vsetko sa pre nich robi a ako sa oni spravaju, tak povedal, ze My (majorita) sme diskriminovani romami. To povedal clovek, ktory sa rasizmu dlhodobo venuje a ktoreho
rasa bola v Amerike po dlhu dobu zotrocovana a potom dlho diskriminovana. Tak o com sa tu este sakra bavime. Kazdy, kto oznacuje antipatiu k parazitujucim romom za rasizmus je idiot !!!
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

silmarill napísal:[quote="Scorpion90

stotožnujem sa s týmto názorom...
poviem príklad ked idem sám po meste alebo zo psom tak už len vidím ako na mňa tie čierne huby zazerajú raz to dopadlo konfliktom ked na mňa vybehli 3 a jeden z retazov asi som bol ich typ alebo čo nastastie som vyviazol len z lahsimi poraneniami lebo prisiel kamos tak ma ako tak obranil.

A teraz sa pýtam ja slobodny clovek sa mám báť v noci ísť po ulici nepride mi to normalne
silmarill
King
King

arpiboy napísal:...Ja neviem, ale z toho, co vidam z telky v tych taboroch, tak mam dojem, ze maju svoje deti dost na haku. Vacsina matiek mam dojem, ze najprv pozera na dieta
a az potom na seba. U nich to asi az tak nefunguje. Ked nema dieta topanky a Ja na to nemam, tak si asi nekupim cigarety a chlast, ale najprv zaopatrim dieta a az potom ak zvysi, tak si mozno aj cigarety kupim. Ale zasa na druhej strane ked mas tych deti 6, tak... Radsej sa nebudem znervoznovat, lebo aj tak len hadzem hrach o stenu...
tá ich "výchova" a "zodpovednosť" je teda diametrálne iná ako u nás... pred pár týždňami som čítal článok o jednej z rómskej osád kde za rok umreli 4 novorodenci: 1 zmrzlo, 2 zhoreli a 1 obžrali potkany (!!!!!).

a v TV novinách bol súd s rodičmi ktorí nechali vyhladovať dieťa na smrť. otca museli zo súdu odviezť lebo bol opitý a pobil sa s policajtmi, jeho súd teda odročili. matku odsúdili na 2 roky ale do výkonu trestu nenastúpi, lebo je tehotná...

teraz nehovorím že to sa dá aplikovať plošne na všetkých. na druhej strane je aj logické že pokiaľ majú 10 detí tak na ne nedohliadnu ani im nedokážu vštepiť výchovu - hlavne nie pokiaľ sú väčšinu dňa "mimo" vďaka čuču, toluénu alebo idú niekam kradnúť.
arpiboy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

silmarill napísal:
tá ich "výchova" a "zodpovednosť" je teda diametrálne iná ako u nás... pred pár týždňami som čítal článok o jednej z rómskej osád kde za rok umreli 4 novorodenci: 1 zmrzlo, 2 zhoreli a 1 obžrali potkany (!!!!!).

a v TV novinách bol súd s rodičmi ktorí nechali vyhladovať dieťa na smrť. otca museli zo súdu odviezť lebo bol opitý a pobil sa s policajtmi, jeho súd teda odročili. matku odsúdili na 2 roky ale do výkonu trestu nenastúpi, lebo je tehotná...

teraz nehovorím že to sa dá aplikovať plošne na všetkých. na druhej strane je aj logické že pokiaľ majú 10 detí tak na ne nedohliadnu ani im nedokážu vštepiť výchovu - hlavne nie pokiaľ sú väčšinu dňa "mimo" vďaka čuču, toluénu alebo idú niekam kradnúť.
Smutna pravda. Ale vies co je na tom este smutnejsie ? Ze kompetentni sa tvaria, ako keby to tak nebolo a ked si otvoris hubu, tak si rasista...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

no populacna krivka ciganov je vskutku dych vyrazajuca, porodnici by vedeli rozpravat. Ak sa toto nepodari zastavit, tak amen maria so Slovenskom ( za mojho zivota s Vychodnym, neskor s celym..)
arpiboy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no populacna krivka ciganov je vskutku dych vyrazajuca, porodnici by vedeli rozpravat. Ak sa toto nepodari zastavit, tak amen maria so Slovenskom ( za mojho zivota s Vychodnym, neskor s celym..)[/quote]

Ja som z Vychodu od Michaloviec, takze viem velmi dobre o com hovoris. Nastastie uz zijem asi pol roka v Brne. Ale aj tu ich je dost.
Ale to su Ti mestsky, takze to nie je az take drasticke, ale vela osohu z nich nie je taktiez. Nech si hovori kto chce, co chce, Ja to nepovazujem
za rasisticky problem. Ale hlavne za ekonomicky. A to co pises je kruta pravda ak sa nieco nezmeni. Pride cas, ked aj ak by sme chceli, tak ich
proste nedokazeme ekonomicky utiahnut. Co bude potom ? Si zober ako su ludia uz teraz nastvani na nich a Ja si myslim, ze opravnene. Co bude
potom, ked uz pracujuca trieda nebude mat co do huby ? Alebo ked to dospeje do takeho stavu, ze sa im budu zdat davky prinizke a zacnu rabovat ?
Co sa uz mimochodom pred casom stalo na Vychodnom Slovensku, takze vieme, ze moralny problem s tym nemaju.. Si predstav, ako sedis doma v
dome a vidis ich ako sa hrnu k Tebe domov taka banda, ze Ta idu vyrabovat ? Co urobis, ked mas doma zenu a dieta ? Ak to vlada neporiesi nejako
v priebehu casu, tak to skonci krvavo. Uz teraz ich ma kazdy plne zuby. Co bude, ked sa nam zacne rucat ekonomika ? A ich tu bude tolko, ze nas ako
sa hovori pobiju ciapkami ? Dufam, ze sa toho nedozijem...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Žiadnymi čiapkami nás nepobijú, už som tu viackrát dával rozhovory s odborníkmi - demografmi - ktorí takéto nezmysly vyvracali.
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

silmarill napísal:

Súhlas :plus:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmarill: K+
hughito
Redeemer
Redeemer

Akože silmarill, nemôžem úplne súhlasiť. V prvom rade by si si nemal obliekať kanady a ísť si vybúriť zlosť na prvom cigánovi (viem, že si to nemyslel úplne vážne, ale i tak je to primitívna predstava), ale spraviť molotov koktejl a šmariť ho na budovu parlamentu :arrow: tam totiž tkvie ten problém. Či už sa nám to páči, alebo nie, cigáni len využívajú to, čo sa dá.

Naozaj nie je veľa dobrých dôvodov byť rasistami, naopak, je kopec dobrých dôvodov kritizovať všetky vlády, ktoré nespravili ani hovno. Prípade kritizovať tých papalášov v Bruseli, pre ktorých sme to isté ako tí cigáni v osade, im je to úplne jedno.
silmarill
King
King

hughito: netvrdím že by som to okamžite spravil alebo že nejak inklinujem k tej ideológii. molotov koktejl ani nič iné však hádzať na budovu vlády tiež nebudem - pretože vláda sa nerozhodla tieto veci cigáňom dávať len tak. v prvom rade je tu to etnikum, ktoré natŕča ruku, žobre, sťažuje sa, hrajú sa na utláčaných chudákov pred kamerami a pred zahraničnými návštevami a takto VEDOME parazitujú na spoločnosti. oni nevyužívajú - oni zneužívajú a robia z toho svoje právo.

na Slovensku treba takú vládu, ktorá dokáže spraviť razantný škrt v dávkach a aj nefinančnej podpore cigáňov napriek odporu aktivistov a zahraničia, avšak ne-extrémistické vlády toto nedokážu a k extrémisti sa (dúfajme) k vláde nedostanú...
hughito
Redeemer
Redeemer

Cigáni robia to, čo sa im dovoľuje robiť.

Hypoteticky, každý z nás bielych, môže začať taký istý život, pripojiť sa k nim, resp. vytvoriť s ďalšími bielymi osadu a žiť tak isto, využívať tých istých "výhod". Tie úvodzovky naschvál, lebo kto by chcel žiť tak, ako žijú tí cigáni ? Všetci tu píšete, aké majú výhody, ako sa s nimi extra zaobchádza a neviem čo všetko, ale zameniť by ste si to s nimi nezamenili. Predsa len to také ružové nebude.

Týmto nechcem robiť z cigánov chudáčikov nevinných, čo určite nie sú, ale príčina problému je niekde inde. Treba drakovi odťať hlavu, nie mu sekať do nôh.
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

ale ciganom nevadi v akom prostredi ziju kebyze ano tak sa zacnu o seba aspon troska starat to my ˝biely˝ máme v sebe alebo vrodené výchovou ..
hughito
Redeemer
Redeemer

kostak napísal:ale ciganom nevadi v akom prostredi ziju kebyze ano tak sa zacnu o seba aspon troska starat to my ˝biely˝ máme v sebe alebo vrodené výchovou ..
V istom máš pravdu, oni vždycky žili kočovným spôsobom života, ktorý určite nebol "čistý", alebo ako by som to zjednodušene povedal. Určite to pre nich nie je priorita, nejaká čistota a celkový stav ich obydlia.

Vidím to aj na našich cigánoch tu. Oblečenie najmodernejšie, elektronika taktiež, proste všetko, ale tie domy majú solídne na háku (a takisto okolie domu). Jednoducho majú iné priority čo sa tohto týka.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

neviem ci ste vcera pozerali spravy, ale na markize davali reportaz o Zehre, kde vacsinovym obyvatelstvom su cigani. Starosta je tiez cigan a v obecnom zastupitelstve su tiez cigosi. Na prvom zasadnuti Oz v novom volebnom obdobi obec odpustila ciganom dlh vo vyske 130,000 euro a znizili najom zo 6 na 3 eura. Zaroven starostovi schvalili plat 3,000(slovom TRITISIC!!!!!!) euro. Mensinove, biele, dane platiace obyvatelstvo, zacalo protestovat tym, ze nebude platit dane. Co na to starosta? Posle na nich exekutora.

dobre vsak?
silmarill
King
King

o tom som už čítal pred pár dňami...

toto nás čaká vo všetkých oblastiach kde je väčšina občanov tmavej pleti - teda pokiaľ im dôjde že ich hlas vo voľbách nemusia vymeniť za fľašu čuča od bieleho kandidáta, ale svorne voliť niekoho spomedzi nich ktorý im zabezpečí podobný "lajf" ako v Žehre. našťastie inteligenčne ešte tak ďaleko nedospeli.
Napísať odpoveď