kupa plazmovej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa plazmovej TV

Príspevok od používateľa Tomasko »

led telky maju studensie farby o mnoho... to som si overil v predajni na vlastne oci
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V predajni toho veľa nenaoveruješ. Tam su ine podmienky ako doma a aj nastavenie tv je diametralne odlišne. Navyše teplota farieb sa da nastaviť.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

kedze idu vianoce tak si chcem urobit radost a kupit plazmovy TV.... nechcel som zakladat novu temu tak to napisem sem.

chcel by som nieco od Panasonicu, s Full HD, aspon 106cm uhlopriečkov a na tom ostatnom mi nejako extra nezalezi :) rad si necham poradit..... dneska som bol v elektre a podobe nieco by ma vyslo na cca 560€...... ide mi vsak totiz o to ze hned vedla je takmer na chlp rovnaky TV akurat ma uhlopriečku 127cm, co mi teda pride o kus vacsie....rozdiel v cene je nejakych cca 150 €...preto sa pytam ze ci sa neoplati radsej nieco prihodit a kupit si ten vacsi ..... typek v predajni ma odhovaral (neviem preco) ale stale hovoril nieco o tom ze tie 106cm su lepsie, ze aj on ju ma atd atd... :|

mam Digi TV a vzdialenost obrazovky od seadcky cca 3m..... oplatilo by sa prihodit niejake to € navyse a zobrat ten vacsi ? :| spoznam vobec rozdiel ? rad by som si totiz vychutnal svoje oblubene programy na pokial mozno co najvacsej obrazovke 8)

za odpovede dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Header napísal: spoznam vobec rozdiel ?
V čom že to chceš poznať rozdiel? Vo veľkosti samozrejme spoznaš. Problem je, že Digi TV je z hľadiska obrazovej kvality to najhoršie na trhu. Pokiaľ tam neplanuješ pušťať niečo kvalitnejšie (dvd, filmy v HD...), tak sa väčši tv na Digi neoplati.
V 42" a full HD je u Panasonicu jediny model, P42S20E za cca 550€. Na 3 metre je v pohode aj 50", ale ako som pisal nie na Digi tv.
Header
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal: V čom že to chceš poznať rozdiel? Vo veľkosti samozrejme spoznaš. Problem je, že Digi TV je z hľadiska obrazovej kvality to najhoršie na trhu. Pokiaľ tam neplanuješ pušťať niečo kvalitnejšie (dvd, filmy v HD...), tak sa väčši tv na Digi neoplati.
V 42" a full HD je u Panasonicu jediny model, P42S20E za cca 550€. Na 3 metre je v pohode aj 50", ale ako som pisal nie na Digi tv.
myslel som v kvalite obrazu.... samozrejme ze obcas si pustim DVD atd, ale povacsine pozeram televiziu iba z vyslielania.... je kvalita Digi o dost horsia ako u konkurencnych spolocnosti ? ked som si daval Digi vedel som do coho idem....ale nechce sa mi verit ze su kvalitou az tak zle... :|

a ani pri HD programoch na Digi TV nieje kvalita lepsia ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Digi nema hd stanice v ponuke. Navyse obraz je zly aj na CRT TV. Jedine digi sport zachranuje tu ich katastrofu co ponukaju. A aj to nie obrazom, ale obsahom (kedze maju nakupene vysielacie prava). Keby nebolo UPC zname ako velmi neprijemna firma tak by som radsej bral ich "direct medium karta". Za 9 eur mesacne velky vyber programov a kvalitny obraz + ("len") 12 mesacna viazanost.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Header napísal: myslel som v kvalite obrazu....
Pokiaľ bude ten 127 cm Tv rovnaky model ako ten v 107 cm, rozdiel v kvalite obrazu nebude žiadny, kedže je to ten isty model. Väčšia uhlopriečka neznamena lepši obraz. Iba si ten obraz na kvalitnom signale (čo digi tv nie je) užiješ viac.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

ked panasonic tak tx-p42g20e ja mam 46ku a vzdialenost od telky rovnaka ako ty. prvy tyzden: kks to co za hovado mam v obyvacke. po dvoch tyzdnoch: mohla byt aj ta 50ka... ale fakt ti odporucam gckovu radu :) DLNA nanej funguje paradne nemam problem spustat DVD a ani videa vo vysokom rozliseni. Dalsia super vec je 3D hrebenovy filter. Bral som ju s domossu. Sice prisla s prasknutou obrazovkov a prisiel som nato az ked UPS bolo v nedohladne no po telefonate som mal druhu telku nadalsi den doma :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je sice pekne, aj s tym suhlasim ale G20 je trošku dosť mimo rozpočet. A nie každy je schopny či ochotny dať za tv toľko peňazi. Navyše pri zdroji ktory ma (digi tv)je G20 až priliš zbytočny luxus, kedže jeho prednosti nijako nevyužije. Su to zbytočne vyhodene peniaze. Nie všetko je len o tom, že si kupim tv za 1000€ či viac. Treba mať aj adekvatne kvalitny zdroj.
Shano
Darca
Darca

to je pravda no nemal som moznost vyskusat zadial digi tv takze neviem posudit kvalitu aku oni davaju do eteru :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zlu. :)
Header
Professional
Professional

753 € uz je dost...a ako bolo povedane tak tolko penazi do TV nedam.....zatial zostava max tych 550-600€.... doteraz som mal CRTcko Panasonic Quintrix a kvalita obrazu na Digi ma nejako neohurovala...ale myslel som si ze tak to ma proste na satelite asi byt..niektore programy isli lepsie ine horsie.....uvazoval som uz aj o zmene poskytovatela sluzieb..... ma tu niekto skusenosti s Magiom od T-Comu ?
Speed99
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Speed99 »

Magio(satelit) - kvalita dobra. Len nie Digi - mal som Digi + Skylink a to sa neda vobec porovnat - a to mam len 37" plazmu. Digi sa oplati len ak mas CRT telku.
Plazmu by som tiez doporucil G20 radu.
Shano
Darca
Darca

magio ide na plazme velmi pekne len to ma jeden problem ked je nejaka stanica co vysiela 4:3 tak si to ta telka neprisposobi automaticky lebo z magia ide stale 1080i (16:9) takze treba manualne nastavit prisposobenie obrazu. Inac sa mi na magiu paci rychlost prepinania stanic. bezne stanice tak do jednej sekundy a "HD" tak do 2-3 sekund (neviem ako je to pri SAT magiu)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Header napísal:...ale myslel som si ze tak to ma proste na satelite asi byt..
Na satelite to tak byť naopak nema. Satelit (Skylink, CSlink) je z hľadiska obrazovej kvality to najlepšie čo je na trhu. Magio, UPC či ine satelitne platformy sice taku kvalitu nedosahuju, ale stale je to ok. Avšak Digi tv to je na samom konci kvality. Na crt je to ako-tak pozerateľne, ale na plazme či LCD (na LCD obzvlašť) je to des. Avšak plazma je ďaleko vhodnejšia ako LCD lebo dokaže lepšie maskovať nekvalitny signal a robi ho pozerateľnejšim. Na LCD vidno každu maličkosť v nedokonalosti zdroja preto vyžaduje čo možno najkvalitnejši zdroj. Idealne HD. A toho sa u DIGI nedočkaš.
Header
Professional
Professional

dikes hoši za rady :)

zatial to vyzera na to FullHD 106cm od Panasonic za tych 550€.... + do blizkej buducnosti zmena poskytovatela sluzieb... bud Magio alebo Skylink
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

Ja som natom asi nejak podobne. Len ja berem TX-P46G20 a mením poskytovatela s Digi TV na Skylink HD :D :D :D moooc sa teším dnes som ešte kúpil PS3 tak to bude pažba :D :D
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Kvako napísal:Ja som natom asi nejak podobne. Len ja berem TX-P46G20 a mením poskytovatela s Digi TV na Skylink HD :D :D :D moooc sa teším dnes som ešte kúpil PS3 tak to bude pažba :D :D
Nj, už by som sa pomaly začal tešiť na tie vypáleniny......
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kvako »

Michaelo105 napísal:
Nj, už by som sa pomaly začal tešiť na tie vypáleniny......

PS3 škodí plazme?? Alebo ako to myslíš??
RobertHammer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa RobertHammer »

On asi myslel ze na PS3 pojdu napalene hry :P
Napísať odpoveď