kupa plazmovej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kvako
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa plazmovej TV

Príspevok od používateľa Kvako »

Viem že mimo tému ale už sa to nejak dá spraviť?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Michaelo105 napísal: Nj, už by som sa pomaly začal tešiť na tie vypáleniny......
Ale neprehaňaj. Pokiaľ to nebude použivať vylučne ako monitor k PS3, ale bude striedať zdroje signalu, nič sa mu nevypali. Maximalne ho postihne image retention. Navyše Panaky su najviac odolne voči burn-inu.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ryan Giggs napísal: Ale neprehaňaj. Pokiaľ to nebude použivať vylučne ako monitor k PS3, ale bude striedať zdroje signalu, nič sa mu nevypali. Maximalne ho postihne image retention. Navyše Panaky su najviac odolne voči burn-inu.
Tak ono stačí ak si niekto za to playko sadne a pobudne za ním nejakých 10 hodiniek........
Ryan Giggs
VIP
VIP

No to ani zďaleka. Možno na 2-3 ročnych plazmach. Ano, niečo ti tam ostať môže, ale to nie je trvale vypalenie ale dočasne (už spominany image retention). Ak tam potom pustiš niečo ine, po par hodinach to zmizne. Na trvale vypalenie to chce podstatne viacej času a aj to musi byť stale ta ista hra (rovnaky scoreboard, ukazateľ života atd.) aby sa to vypalilo.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

S vypalovanim ma problem aj G20, proste sa neda povedat, ze sa jej to netyka. A pustat kazdy den "sum", aby sa obraz zase zrovnal...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Je to dané technológiou...... Síce každý výrobca má niečo na ochranu...ale ja si stojím za svojím názorom, že plazma nie je vhodná na statický obraz - každá jedna plazma.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

http://pocitace.sme.sk/c/5665806/ako-vy ... vizor.html Tu mas aj clanok, ktory nedavno bol na smecku..tiez dobre citanie s komentarmi..
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

tak zase by som potreboval trosku poradit :) opat nechcem zakaldat novu temu, tak to pisem sem....snad to ma aspon trosku suvis...

par prispevkov dozadu som uvadzal ze chcem kupit Panasonic TX-P42S20E... a tak sa aj stalo.... nakolko je to vsak Full HD TV a ja mam DIGI po par dnoch sledovania je obraz kvalitou nic moc.... to vsak zatial moc neriesim.... po novom roku chcem prejst na Skylink, nakolko niesu cenovo nejako extra drahy a maju v ponuke rozumne programy.... problem je vsak v inom, ked uz som si to Full HDcko kupil, rad by som ho videl aj v praxi, lenze HD programy zatial nemam tak som chcel urobit nejaky kompromis....na internete som nasiel jednu stranku s HD trailermi...tak som si par postahoval....vsetky boli vo formate *.m2ts...tak som ich skusal prekonvertovat na nieco co by mi moj DVD prehravac spustil (MPEG4, DivX) kamos mi hovoril ze tym to len strati na kvalite a obraz uz nebude uplne full HD....hovorim si ok, ked to inak nejde skusim to teda aj na ukor urciteho ubytku kvality.... vsetko hotove hodim DVDcko do prehravaca a nic....hluche !

mam cca 4 roky stary DVD prehravac (Panasonic SA-HT535)...nechapem vsak preco to nejde spustit :( ved to je iba o tom rozliseni a datovom toku nie ? :|

ci ked chcem pozerat HD naozaj nieje ina cesta ako Blu-ray alebo HD DVD, ktore absolutne nemaju buducost ? :?

za rady dakujem
sundevil
VIP
VIP

Samozrejme ze su aj ine moznosti, ale to zalezi od tvojho tv a vybavenia. Ale stiahnut hd video a dat ho na dvd a tak prehravat veru dobra volba nie je.
Mas tieto moznosti:
1/ dlna - z pc/nas mozes streamovat video do tv
2/ pripojit pc cez vga/dvi/hdmi
3/ tv s usb vstupom, na usb kluc/disk nahras obsah a tv to prehra
4/ blu-ray prehravac, hd satelit, ...
5/ prehravac v tv/browser v tv - mozes streamovat aj HD obsah
6/ ...
Header
Professional
Professional

sundevil napísal:Samozrejme ze su aj ine moznosti, ale to zalezi od tvojho tv a vybavenia. Ale stiahnut hd video a dat ho na dvd a tak prehravat veru dobra volba nie je.
Mas tieto moznosti:
1/ dlna - z pc/nas mozes streamovat video do tv
2/ pripojit pc cez vga/dvi/hdmi
3/ tv s usb vstupom, na usb kluc/disk nahras obsah a tv to prehra
4/ blu-ray prehravac, hd satelit, ...
5/ prehravac v tv/browser v tv - mozes streamovat aj HD obsah
6/ ...
no v uvahu pripada jedine bod 2...cez HDMI kabel to spojit nejako

nenapda ta este nejaky iny sposob ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Header napísal:mam cca 4 roky stary DVD prehravac (Panasonic SA-HT535)...nechapem vsak preco to nejde spustit :( ved to je iba o tom rozliseni a datovom toku nie ? :|
To ani zďaleka. Zaleži na tom, aku podporu kodekov ma konkretny prehravač. Zrejme si to skonvertoval do formatu (kodeku) ktory prehravač prehrať nedokaže.
Ak skonvertuješ HD film do formatu, ktory prehra dvd prehravač (divx, xvid...), tak kvalita obrazu sa neporovnateľne zhorši. Takato konverzia nema absolutne žiaden vyznam, to rovno môžeš stiahnuť rovnaky film v avi. Ušetriš si tym kopu času.
Header napísal:ci ked chcem pozerat HD naozaj nieje ina cesta ako Blu-ray alebo HD DVD, ktore absolutne nemaju buducost ? :?
Tych ciest je cela kopa (viď. vyššie). Ešte tam chyba asi najrozumnejšie riešenie a to kupa multimedialneho prehravača (od cca 80€), ktore dokažu prehrať takmer všetko, či už z USB, pamäťovky alebo po sieti (aj wifi) a dokonca aj priamo sťahovať z torrentu.
Header
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal: To ani zďaleka. Zaleži na tom, aku podporu kodekov ma konkretny prehravač. Zrejme si to skonvertoval do formatu (kodeku) ktory prehravač prehrať nedokaže.
Ak skonvertuješ HD film do formatu, ktory prehra dvd prehravač (divx, xvid...), tak kvalita obrazu sa neporovnateľne zhorši. Takato konverzia nema absolutne žiaden vyznam, to rovno môžeš stiahnuť rovnaky film v avi. Ušetriš si tym kopu času.

Tych ciest je cela kopa (viď. vyššie). Ešte tam chyba asi najrozumnejšie riešenie a to kupa multimedialneho prehravača (od cca 80€), ktore dokažu prehrať takmer všetko, či už z USB, pamäťovky alebo po sieti (aj wifi) a dokonca aj priamo sťahovať z torrentu.
aha....no chapem, len momentalne nechcem uz davat do tychto veci nejako extra peniaze...idu vianoce a chcem kupovat aj nieco ine ako vico okolo TV..... skorej by ma zaujimalo to prepojenie PC a TV cez HDMI.. staci iba kabel ? nic viac ?
sundevil
VIP
VIP

Ano.
Kedze mas satelitny prijem tak by mozno stalo za uvazenie kupit dreambox. Tj linuxovy satelitny prijimac, ktory ma tym padom neskutocne vela moznosti. Na jednej strane by si mal naozaj kvalitny satelitny prijimac a na druhej velmi slusny multimedialny prehravac (s pripojenym diskom by si mal vsetko pokope) a ako bonus rozne dalsie vychytavky. Momentalne mam takyto stroj doma pozicany. A akonahle pride vyplata na ucet tak objednavam novy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Header napísal: skorej by ma zaujimalo to prepojenie PC a TV cez HDMI.. staci iba kabel ? nic viac ?
TV je v podstate monitor. Takže je to uplne rovnake, žiaden rozdiel tam nie je. Stači kabel a patrične nastaviť v ovladači GK.
Header
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal: TV je v podstate monitor. Takže je to uplne rovnake, žiaden rozdiel tam nie je. Stači kabel a patrične nastaviť v ovladači GK.
GK ?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Header napísal:
GK ?
(graficka karta) :smt006
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

http://www.alza.sk/50-lg-50pk350-d162022.htm

co hovorite na tuto tv? oplati sa kupit? vlastni ju niekto?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Či sa oplati, to musiš vedieť sam. Na čo všetko to chceš?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

tak klasika, filmy, tv, ps3...
rozmyslal som aj nad vyssim modelom LG 50pk-550
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zbytočne by si priplacal za PK550. Tam je rozdiel len v dizajne a PK550 ma naviac THX. Obrazovo je to to iste. Inak je to dobra voľba, i keď veľmi časte hranie b mohol byť u plazmy problem.
Napísať odpoveď