/ PS acid K
Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
-
gameloft1223
Light Expert
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
no veď hej ja nevravím,že hej ... ja peniaze mám takže radšej doložím o 150€ naviac no ale keď nemá € tak má tam ten dell napr ... 50€ naviac zas nieje až tak veľa
/ PS acid K
,že si mi pomáhal z výberom notasu 
/ PS acid K
aky subnotebook (12-13.3") by ste mi poradili, ak by mal urcite disponovat optickou mechanikou a nestal viac ako 1000€? (cim menej, tym lepsie)
prioritou je kvalita spracovania (pokial mozno, tak by som poprosil aj s nejakym pokecom pri vybere, ci uz teoretickym, alebo z osobnej skusenosti), vykon a aj baterka
v predchadzajucich prispevkoch som sa pytal na dell vostro 3300, ktory ma v cene 985€ i5 560M, 4GB DDR3, 500GB (7200rpm), HD LED, dvd-rw, 8 cell 80Wh baterku... nema napr. 3G, HDMI, co nie su az tak podstatne veci, ale raz za cas sa mozu zist
od toho modelu 3300 su rozne konfiguracne derivaty, napriklad o 50€ lacnejsi ma i3, 320GB, ale zas aj 3G
... ale ked tak nad tym uvazujem, tak asi to za kazdu cenu nemusi byt taka nadupana masina s i5, kedze to nebude sluzit na ziaden specificky, hardwarovo narocny software, skor na beznu pracu pre sestru (net, multimedia, office... hry ziadne), no na druhej strane nechcel som niektore z tych zakladnych modelov, pretoze ked som jej vybral a kupil netbook toshiba nb305-106 [atom N450, 1GB, 250GB, win 7 starter], tak mi pol roka otrepavala o hlavu, ze co som jej to kupil, ze tam vsetko seka, ake je to pomale a nic tam nejde - tak som ho predal a zhanam novy, pricom v tom amoku som zacal pozerat tie vykonnejsie stroje, aby nemala dovod mi nieco vytknut, leda tak cenu
kazdopadne nechcem nejaky plastovy acer/asus, ale nieco z nejakej pevnejsej zliatiny, v com vsak nemam prehlad.. sebe by som vybral asi nejake lenovo, i ked tam sa mi nepaci, ze je to velmi na ukor konfiguracie (co v tomto pripade nemusi byt az tak citelne), ale napr. castokrat davaju aj slabsie displeje, co uz postrehne aj laik
teraz neviem, ktorym smerom sa vydat... ci dell, ktory ma celkovo meno kvalitnych vyrobkov a vybornej zaruky, pricom rada vostro patri tiez skor k "high-level", no zas cital som, ze tento konkretny ma mierne problemy s chladenim
alebo nejake lenovo, ktore, samozrejme, patri k spici po konstrukcnej stranke, no dost na ukor vykonu a pre niekoho aj dizajnu (napriklad aj pre moju sestru)
pripadne ine znacky, napriklad probooky od HP, tiez je to vyssia rada a mali by mat nejake horcikove tela, ale nikdy som ziaden v ruke nemal... v prospech hovori napr. aj cena
respektive portege od toshiby
a ci aj macbook od apple? z mojho uhla pohladu je to predrazena komercia, kedze v porovnani s konkurenciou v danej cene je ta konfiguracia ich strojov uplne mimo.. no sestre sa to pozdava a navyse aj "pocula, ze na to nie su virusy"
takze je tejto alternative celkom otvorena... pre mna by to urcite horuci kandidat nebol, i ked netvrdim, ze nema kvalitne spracovanie, ale kedze som odchovany na windowse, tak mi mac nema co ponuknut a ak by som chcel dlhodobu zmenu, tak jednoznacne linux, mac maximalne na rozptylenie, no vobec ma to nelaka
any idea?
prioritou je kvalita spracovania (pokial mozno, tak by som poprosil aj s nejakym pokecom pri vybere, ci uz teoretickym, alebo z osobnej skusenosti), vykon a aj baterka
v predchadzajucich prispevkoch som sa pytal na dell vostro 3300, ktory ma v cene 985€ i5 560M, 4GB DDR3, 500GB (7200rpm), HD LED, dvd-rw, 8 cell 80Wh baterku... nema napr. 3G, HDMI, co nie su az tak podstatne veci, ale raz za cas sa mozu zist
od toho modelu 3300 su rozne konfiguracne derivaty, napriklad o 50€ lacnejsi ma i3, 320GB, ale zas aj 3G
... ale ked tak nad tym uvazujem, tak asi to za kazdu cenu nemusi byt taka nadupana masina s i5, kedze to nebude sluzit na ziaden specificky, hardwarovo narocny software, skor na beznu pracu pre sestru (net, multimedia, office... hry ziadne), no na druhej strane nechcel som niektore z tych zakladnych modelov, pretoze ked som jej vybral a kupil netbook toshiba nb305-106 [atom N450, 1GB, 250GB, win 7 starter], tak mi pol roka otrepavala o hlavu, ze co som jej to kupil, ze tam vsetko seka, ake je to pomale a nic tam nejde - tak som ho predal a zhanam novy, pricom v tom amoku som zacal pozerat tie vykonnejsie stroje, aby nemala dovod mi nieco vytknut, leda tak cenu
kazdopadne nechcem nejaky plastovy acer/asus, ale nieco z nejakej pevnejsej zliatiny, v com vsak nemam prehlad.. sebe by som vybral asi nejake lenovo, i ked tam sa mi nepaci, ze je to velmi na ukor konfiguracie (co v tomto pripade nemusi byt az tak citelne), ale napr. castokrat davaju aj slabsie displeje, co uz postrehne aj laik
teraz neviem, ktorym smerom sa vydat... ci dell, ktory ma celkovo meno kvalitnych vyrobkov a vybornej zaruky, pricom rada vostro patri tiez skor k "high-level", no zas cital som, ze tento konkretny ma mierne problemy s chladenim
alebo nejake lenovo, ktore, samozrejme, patri k spici po konstrukcnej stranke, no dost na ukor vykonu a pre niekoho aj dizajnu (napriklad aj pre moju sestru)
pripadne ine znacky, napriklad probooky od HP, tiez je to vyssia rada a mali by mat nejake horcikove tela, ale nikdy som ziaden v ruke nemal... v prospech hovori napr. aj cena
respektive portege od toshiby
a ci aj macbook od apple? z mojho uhla pohladu je to predrazena komercia, kedze v porovnani s konkurenciou v danej cene je ta konfiguracia ich strojov uplne mimo.. no sestre sa to pozdava a navyse aj "pocula, ze na to nie su virusy"
any idea?
-
acid
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
/ PS acid K,že si mi pomáhal z výberom notasu
vdaka
smejo: čo som pozeral tak mi ako najlepší notebook s tvojimi kritériami vyšiel tento:
http://www.alza.sk/hp-probook-4320s-d200701.htm
- dobrý procesor (i5 480M)
- dobrý disk(500GB 7200) čo považujem za dôležité aby mal 7200ot, ale ak sa plánuje do budúcnosti SSD tak to nieje až také podstatné.
- displej štandard, ale na 13'3 je podľa mňa 1366 x 768 úplne postačujúce
- ma hdmi
- 3g nemá, dala by sa dokúpiť expresscard
Staršiu verziu toho proBooku som s bratom asi pred dvoma rokmi vybral pre jednu kamošku. Mal som ho aj doma keďže naňho brat inštaloval win a nejaký soft. Čo sa týka spracovania tak bolo výborne.
Ak chceš macbooku tak ten je síce kvalitatívne ešte vyššie, ale aj cenovka je niekde inde. Najlacnejší macbook pro 13'3 som našiel tu:
http://www.aktiva.sk/?akcia=showkategoria&vyber=19683
a to už je cez 1000e jedine, že máš možnosť brat bez dane, potom by to bolo pod.
Porovnanie:
hp - lepší disk, procesor
apple - lepší displej(led majú oba ale u apple to bude lepšie), baterka, spracovanie
narovnako sú v konektivite( niečo má lepšie hp niečo apple ) a v grafike(nvidia trochu výkonnejšia, ale s väčšou spotrebou tu záleží či sa na ňom budú hrávať hry)

http://www.alza.sk/hp-probook-4320s-d200701.htm
- dobrý procesor (i5 480M)
- dobrý disk(500GB 7200) čo považujem za dôležité aby mal 7200ot, ale ak sa plánuje do budúcnosti SSD tak to nieje až také podstatné.
- displej štandard, ale na 13'3 je podľa mňa 1366 x 768 úplne postačujúce
- ma hdmi
- 3g nemá, dala by sa dokúpiť expresscard
Staršiu verziu toho proBooku som s bratom asi pred dvoma rokmi vybral pre jednu kamošku. Mal som ho aj doma keďže naňho brat inštaloval win a nejaký soft. Čo sa týka spracovania tak bolo výborne.
Ak chceš macbooku tak ten je síce kvalitatívne ešte vyššie, ale aj cenovka je niekde inde. Najlacnejší macbook pro 13'3 som našiel tu:
http://www.aktiva.sk/?akcia=showkategoria&vyber=19683
a to už je cez 1000e jedine, že máš možnosť brat bez dane, potom by to bolo pod.
Porovnanie:
hp - lepší disk, procesor
apple - lepší displej(led majú oba ale u apple to bude lepšie), baterka, spracovanie
narovnako sú v konektivite( niečo má lepšie hp niečo apple ) a v grafike(nvidia trochu výkonnejšia, ale s väčšou spotrebou tu záleží či sa na ňom budú hrávať hry)
-
Kikopstros
Novice
Caute potreboval by som poradit.Chcel by som novy notebook veľkosť 17-17.3 nebudem ho prenasat nevadi ze je velky. Chcel by som aby bol aj herny hlavne aby mi utiahol nove hry.Rozpocet tak do 800 eur.
Za dobre rady vopred ĎAKUJEM.
Za dobre rady vopred ĎAKUJEM.
ttt4 - presne po tom probooku (4320s) som pokukoval tiez, ale nikde som sa nedocital, aku to ma konstrukciu - cital som recenziu na nejaky 5xxx a ten mal telo z horcikovej zliatiny.. ma aj tento nejake take ficury? alebo to plati pre celu probook seriu?
a ohladom macbooku pro - ako je na tom on so spracovanim? viac sa mi paci air, ten ma tusim aj hlinikove telo (aspon doteraz som s tym zil, ze ano, tak dufam, ze som nezil v omyle
), pro ma tiez?
inak 3G vobec nie je podmienka, aj keby tam bolo, tak mozno sa to ani raz nevyuzije, ale jeden nikdy nevie
a grafika je uplne nepodstatna, hry sa tam nebudu hrat vobec
a ohladom macbooku pro - ako je na tom on so spracovanim? viac sa mi paci air, ten ma tusim aj hlinikove telo (aspon doteraz som s tym zil, ze ano, tak dufam, ze som nezil v omyle
inak 3G vobec nie je podmienka, aj keby tam bolo, tak mozno sa to ani raz nevyuzije, ale jeden nikdy nevie
-
Kikopstros
Novice
ja som našiel iba recenciu na 4520s a ta ma telo z horčíkových zliatin čiže na 90% aj 4320s to bude mat rovnako.smejo napísal:ttt4 - presne po tom probooku (4320s) som pokukoval tiez, ale nikde som sa nedocital, aku to ma konstrukciu - cital som recenziu na nejaky 5xxx a ten mal telo z horcikovej zliatiny.. ma aj tento nejake take ficury? alebo to plati pre celu probook seriu?
a ohladom macbooku pro - ako je na tom on so spracovanim? viac sa mi paci air, ten ma tusim aj hlinikove telo (aspon doteraz som s tym zil, ze ano, tak dufam, ze som nezil v omyle), pro ma tiez?
inak 3G vobec nie je podmienka, aj keby tam bolo, tak mozno sa to ani raz nevyuzije, ale jeden nikdy neviea grafika je uplne nepodstatna, hry sa tam nebudu hrat vobec
Macbook pro je na tom so spracovaním na najvyššej úrovni má totiž podobne ako air telo z jedného kusu hliníika. Dizajnovo tiež podľa mňa nemá konkurenciu len tá cena je vysoká a ešte môže vadiť Mac OS, keď niekto používa soft ktorý pre Mac OS nieje, alebo jeho náhrada je slabšia. Čo sa týka macbooku air, tak to je podľa mňa čisto štýlová záležitosť.Nema cd-dvd romku a aj výkonovo trochu zaostáva za macbook pro(slabsi procesor, menej ram i ked air ma ssd čo je veľké plus).
Air jedine ak by si mal niekoho kto by ti ho mohol kúpiť v Amerike pri prepočte na eura ta slabšia 13'3 palcová verzia by mala stáť akolo 980e(1300$). Ak by si mal možnosť kúpiť book v Amerike tak si pozri ešte dell adamo cana je momentáne 899.00$ v alze za 1 591,00e
http://www.dell.com/us/p/adamo-13/pd
u nás sú bohužiaľ extrémne predražené tak ten Mac Book Air ako aj Dell Adamo.
osobne by som ti znacku acer nedoporucoval a uz vobec nie v takejto cenovej relacii,lebo spracovanie acerov je dost velka bieda,radsej sa poobzeraj po nejakom asuse,toshibe,hp atdKikopstros napísal:Prosim Vas co poviete na tento NB???
http://www.alza.sk/acer-aspire-7551g-n8 ... 189471.htm
Všetky MacBooky pro a air sú z jedného kusu hliníku (ešte aj towery majú hliníkové).. U Apple sa platí za kvalitu spracovania ale predovšetkým za odhryznuté jablko na kryte... Osobne som mal možnosť robiť na MacBook-u Pro 13" 2,4GHz... Ja nemám čo vytknúť... A taký obraz ako majú MacBook-y nájdeš na málo ktorom notebooku... A Air 11,6" je max. na to aby si si napísal akési poznámky v škole a na surfovanie po nete, a to tiež nie moc dlhé lebo je to dosť malý display... Môj názor je ten že pokiaľ Ti ide resp. Tvojej sestre o kvalitu spracovania a o elegantnosť a nepotrebuje to na žiadne hry a programy veľmi žaťažujúce notebook tak podľa môjho názoru Mac je najlepšia voľba...smejo napísal:ttt4 - presne po tom probooku (4320s) som pokukoval tiez, ale nikde som sa nedocital, aku to ma konstrukciu - cital som recenziu na nejaky 5xxx a ten mal telo z horcikovej zliatiny.. ma aj tento nejake take ficury? alebo to plati pre celu probook seriu?
a ohladom macbooku pro - ako je na tom on so spracovanim? viac sa mi paci air, ten ma tusim aj hlinikove telo (aspon doteraz som s tym zil, ze ano, tak dufam, ze som nezil v omyle), pro ma tiez?
inak 3G vobec nie je podmienka, aj keby tam bolo, tak mozno sa to ani raz nevyuzije, ale jeden nikdy neviea grafika je uplne nepodstatna, hry sa tam nebudu hrat vobec
to ttt4: ak niekto potrebuje spustiť programy ktoré bežia iba pod Windowsom tak existuje taká veciška ktorá sa volá VMware...
cawte prosím vás nemohli by ste mi poradiť podľa čoho by som sa mal dívať na notebooky keď by som ho chcel skôr ma hry do takých 530€....že či core 2 duo 2.1GHz je dosť ??? alebo sa mám dívať aj na cache????....na grafiku a poprosil by som aj nejaký konkrétny poradiť .....vopred ďakujem........ps nič malé také niečo normálne 
benchmark je celkom relevantne porovnanie:
Zdravím..
Hľadám notebook pre študenta (nabudúci rok sa chystám na informatiku). Potrebujem ho hlavne na programovanie, ale bol by som rád, ak by to utiahlo aj nejaké tie hry. Taktiež by na to mal fičať aj linux. Cena okolo 700-750 E
Oplatí sa kúpiť niečo takéto?
http://www.shoppie.sk/asus-x5lda-ex071v ... 174/#popis
Hľadám notebook pre študenta (nabudúci rok sa chystám na informatiku). Potrebujem ho hlavne na programovanie, ale bol by som rád, ak by to utiahlo aj nejaké tie hry. Taktiež by na to mal fičať aj linux. Cena okolo 700-750 E
http://www.shoppie.sk/asus-x5lda-ex071v ... 174/#popis
-
Kikopstros
Novice
Cauko co poviete prosim vas na tuto graficku kartu?? Grafická karta:
AMD Mobility Radeon HD6370 s 1024 MB vlastní paměti
alebo presne na tento NB??
http://www.alza.sk/hp-probook-4720s-d200725.htm
AMD Mobility Radeon HD6370 s 1024 MB vlastní paměti
alebo presne na tento NB??
http://www.alza.sk/hp-probook-4720s-d200725.htm
-
kukiak
Addict
je to len premenovana ati hd 5470, pokial to chces na hranie, tak v tej cene dostanes priblizne 2x vacsi graf. vykon ale zas slabsi procesor.
-
Sovjet
Expert
Chlapci potrebujem poradiť, či sa mi to oplatí. Jedná sa o použitý notebook od známeho
Asus M50VCSeries
CPU: P7350
RAM: 4GB
HDD: 500 GB, + k tomu dá 250 GB(ten tam bol original) exter. HDD
To všetko za 390 €, oplatí sa?
Asus M50VCSeries
CPU: P7350
RAM: 4GB
HDD: 500 GB, + k tomu dá 250 GB(ten tam bol original) exter. HDD
To všetko za 390 €, oplatí sa?
-
gameloft1223
Light Expert
no chlapci nakoniec som si vybral http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y560-d194161.htm môže byť ?
S týmto a v podstate s ktorýmkoľvek Lenovom určite nič nepokazíš.. Ako som pozeral tak to chceš na hry a grafika Ti s prehľadom zvládne Mafiu II, Gta IV atď aj s AAčkom.. Tu je Gameplay Mafie II ktorý bol nahraný na ntb s o niečo slabšou konfiguráciou ale je to zanedbateľný rozdiel..gameloft1223 napísal:no chlapci nakoniec som si vybral http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y560-d194161.htm môže byť ?
-
acid
Light Star
ee nemoze, 1. je tam len 5400 ot. disk ktory bude trosku brzdit 2. tento notebook s 500GB 7200 ot. diskom len prednedavnom stal 859 eur ! (tie iste komponenty okrem hdd)
takze usetris ked ho kupis za 974...
takze usetris ked ho kupis za 974...
ma tu niekto prehlad v macbookoch? co je toto za "verzia" a ake to moze byt stare? nemam absolutne prehlad v generaciach a z "Macbook White 13" toho ani vela nepogooglim
je to cele plastove?
LINK, pripadne LINK
//acid nehnevaj sa - ale taketo prispevky, ako si dal aj teraz, ale uz aj niekolkokrat predtym tu nie su vobec potrebne, kedze ich prinos a vypovedna hodnota je nulova, kedze si nic konrketne a nic nove nenapisal...
a naschval som sa opytal najprv tu, aby som mohol v pripade zaujmu volat predajcovi na istotu..
je to cele plastove?
LINK, pripadne LINK
//acid nehnevaj sa - ale taketo prispevky, ako si dal aj teraz, ale uz aj niekolkokrat predtym tu nie su vobec potrebne, kedze ich prinos a vypovedna hodnota je nulova, kedze si nic konrketne a nic nove nenapisal...
a naschval som sa opytal najprv tu, aby som mohol v pripade zaujmu volat predajcovi na istotu..