Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
+ ked prídeš zo zimy do tepla tak sa ti zaparia čočky
ja to riesim tiez brasnou, ze ho necham zvyknut si pomaly v brasni a pouzijem ho az po case, nie hned ked ho vytiahnem z bytu... aj ked zahmlenie hrozi skor z prechodu zo zimy do tepla...
a baterky riesim tak ze ich nosim vo vnutornom vacku pri tele a nasadim ich az tesne pred fotenim v takychto mrazivych teplotach... samozrejme mam 3 baterky momentalne a jednu mam ako rezervnu pretoze tieto teploty dokazu ucinnost znizit dost rapidne...
spomalenie lcd nie je az taky problem, je to obvykly jav, ale tieto veci v zime vypinam nakolko to zerie baterku velmi rychlo... osobne fotim tak ze zobrazenie fotky po odfoteni mam vypnute permanentne...
taktiez ak sa foti v hlbokom snehu alebo pri snezeni treba si davat pozor na sklo hlavne ak sa prejde do tepla, sneh a primrznute vlocky ak sa roztopia dokazu narobit pekny bordel...
ja ked pridem z chladneho pocasia nechavam fotak na chodbe na urcitu chvilu aby som nepresiel z -15 na +23 a zarosilo sa mi tak sklo... ono to sice po case zmizne ale uschnuta voda moze narobit cmuhy alebo sede skvrny... a ked ju chytite vo vnutri skla nie je to nic prijemne
a baterky riesim tak ze ich nosim vo vnutornom vacku pri tele a nasadim ich az tesne pred fotenim v takychto mrazivych teplotach... samozrejme mam 3 baterky momentalne a jednu mam ako rezervnu pretoze tieto teploty dokazu ucinnost znizit dost rapidne...
spomalenie lcd nie je az taky problem, je to obvykly jav, ale tieto veci v zime vypinam nakolko to zerie baterku velmi rychlo... osobne fotim tak ze zobrazenie fotky po odfoteni mam vypnute permanentne...
taktiez ak sa foti v hlbokom snehu alebo pri snezeni treba si davat pozor na sklo hlavne ak sa prejde do tepla, sneh a primrznute vlocky ak sa roztopia dokazu narobit pekny bordel...
ja ked pridem z chladneho pocasia nechavam fotak na chodbe na urcitu chvilu aby som nepresiel z -15 na +23 a zarosilo sa mi tak sklo... ono to sice po case zmizne ale uschnuta voda moze narobit cmuhy alebo sede skvrny... a ked ju chytite vo vnutri skla nie je to nic prijemne
tak moje amaterske foto
fotene mobilom, je to hned vedla hlavnej cesty nedaleko obce Tisovec (smer Brezno). vlani to bolo najkrajsie na Silvestra, ladova stena bola tak mohutna, ze po nej liezli horolezci
toto co som odfotil ja, je len zaciatok (pokial sa neotepli)
GPS suradnice ak by sa chcel ist niekto mrknut: 48.694826,19.888826
Smer Tisovec -> Brezno: po lavej strane
Smer Brezno - > Tisovec: po pravej strane
GPS suradnice ak by sa chcel ist niekto mrknut: 48.694826,19.888826
Smer Tisovec -> Brezno: po lavej strane
Smer Brezno - > Tisovec: po pravej strane
-
chlapec10
Addict
Takze dnesna vecerna nuda:
Pod lampou je najvacsia tma
Z
Nehladajte za tym ziadnu hlbsiu pointu ani zmysel, skratka nuda 
Pod lampou je najvacsia tma
-
uplink
VIP
To dolné je čo pásomnica? 
-
chlapec10
Addict
to je to iste co hore, len roztahane dlhsim casom 
-
chlapec10
Addict
ten sum je az moc do oci bijcuci.... samozrejme pri iso 12k ma to neprekvapuje, by som mozno odfiltroval
-
moosha
Darca
Nie je to Imrich Oravec nahodou? 
-
chlapec10
Addict
motiv pekny.... bohuzial farebne sa mi to absolutne nepaci, nabuduce si vyvaz bielu, "bielej" mas na fotkach dost 
Btw, do akej urovne je vyvazenie bielej dobre. Predsa ked som pod lampou, ktora vrha zlte svetlo na objekty, vnimam tie objekty nazltle aj v reali a celkova atmosfera tak posobi autenticky. Vyvazenim bielej, sice dostanem farby ako naozaj, ale kde je ta atmosfera?
-
chlapec10
Addict
No pre mna pri tychto fotkach by bolo vtedy spravna biela , ked sneh by bol biely a nie oranzovy, hlavne pri tej spodnej fotke kde je az tou oranzovou ziari...
V rychlosti som to upravil.... osobne sa mi pacia viac s "touto WB" a atmoska tam stale je, ale nech si povie kazdy svoj nazor
V rychlosti som to upravil.... osobne sa mi pacia viac s "touto WB" a atmoska tam stale je, ale nech si povie kazdy svoj nazor
-
hojko
Site Admin
Priklanam sa k fotkam, ktore upravil chlapec10. Tie povodne maju prilis cerveno-zlty nadych a posobi to nepekne, zato v bielej farbe je to podstatne zivsie.
-
Grim
Darca
...mne sa zase páčia viac tie originály...majú krajšiu atmosféru...s vyváženou bielou je to také chladné...
-
hojko
Site Admin
Davam do pozornosti fotosutaz: http://www.hojko.com/fotosutaz-1-kolo-v ... 52210.html
KLM si to fotil cez staviv,?? Tretia fotka velmi pekna,... 
-
triple
Guru wannabe
mňa neberie ani jedno ani durhé
ja by som skôr volil to čo hovorí chlapec ale pridal by som kus teplejších farieb ale iba kus 
-
klm16
Medium Professional
acer- jasne pri takychto fotkach si bez stativu strateny
Napr. fotka čislo 3 ktora sa ti tak paci, ma cas uzavierky 20sekund....
K tomu vyvazeniu bielej nemam co povedat mozno mate pravdu s tou fotkou kde je strom a lampa som sa dost hral, nakoniec som skusil az do prevedenia CB, no skoncil som pri povodnej verzii...
Hold. musim sa este vela ucit
Napr. fotka čislo 3 ktora sa ti tak paci, ma cas uzavierky 20sekund....
K tomu vyvazeniu bielej nemam co povedat mozno mate pravdu s tou fotkou kde je strom a lampa som sa dost hral, nakoniec som skusil az do prevedenia CB, no skoncil som pri povodnej verzii...
Hold. musim sa este vela ucit