Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
stoporko chytas sa kazdej nitky, to ze Slovensko alebo USA posle vojakov do afganistanu a ti hovoria, ze moslimovia su teroristi a prasata ako prosim ta suvisi s ateizmom a sirenim ateizmu ??? tento tvoj nelogicky a nicim nepodlozeny argument hravo otocim proti tebe, Slovensko aj USA su krajiny, kde viac ako 50% populacie veri v boha, toho krestanskeho...takze ja na zaklade tvojej logiky tvrdim, ze ked vojaci nadavaju na islam, nejdu sirit ateizmus ale idu sirit hlavne krestanstvo...pretoze pochadzau z krestanskych krajin...
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Suhlasim aj ja, ale povodna myslienka o ateizme mi nejak usla.Stoporko napísal:stealth - však o tom tu stále točímŽe je jedno, aká zámienka sa vezme - viera v boha, terorizmus alebo krajšie ženy. Ide o človeka, ktorý to robí, o to hovado, čo vojnu rozpúta.
//edit
Ta myslienka, ze vojny sa vedu v mene ateizmu, sa vedu ateistami (pre/kvoli ateizmu)
furt to zaplietaš ad absurdum. boli to vojny vedené ateistami z ateistických princípov proti veriacim za účelom zničenia ich viery? tj agresori boli ateisti a napadnutí boli veriaci?Stoporko napísal:zlí muslimskí teroristi - ideme zabiť zlých muslimských teroristov, hoci my sami v žiadneho Boha neveríme, ideme ich zabiť, lebo oni veria v Allaha a ten im káže robiť zlé veci, ktoré sa našim šéfom nepáčia.
Z iného súdka, resp. iný pohľad na vec: pokiaľ nejaká vojna nie je vedená z náboženských pohnútok, musí byť vedená z ateistických pohnútok! Keďže sú len dve cesty: veriť v nejaké náboženstvo alebo byť ateista (filozof, totálny ateista...). A keďže ani WWI ani WWII ani Korea ani Vietnam...neboli vedené preto, že "poďme vyhladiť tých bezvercov!" tak sa vrámci tohto pohľadu jedná o ateistické vojny.
a ten chalan čo išiel do afgánu zabiť pár muslimov lebo mu zabili kamoša tam išiel z dôvodu osobnej pomsty, nie preto že mu to prikazovala jeho "ateistická viera". naproti tomu taký islamský terorista ktorý sa odpáli an námestí medzi ľuďmi to robí práve preto, lebo mu to jeho viera káže. ty v tom stále nevidíš rozdiel?
samozrejme 50 % Slovakov je krestanov, no par postov dozadu do bolo este len 10%ephramko napísal:Slovensko aj USA su krajiny, kde viac ako 50% populacie veri v boha, toho krestanskeho...
-
javatar
Hardcore addict
Vojny boli, su a budu vedene koli moci!
Nabozenstvo je velmi jednoducha zamienka na vyvolanie vojny, je to prostriedok ovladania mas a neurcuje cestu uplne jednoznacne -> otvara moznosti militatneho vylozenia nabozenstva, vytvorenie extremistickej vetvy poslusnych psov plniacich akykolvek prikaz na slovo.
Vojny vyvolavajuci a z vojen profitujuci ludia nikdy nebojuju priamo. Vyvolat vojnu z nabozenskych pricin znamena poslat "svojich" na vyvrazdenie "inovercov" a to proste nerobia ani extremisti, vzdy za tym bola, je a bude len moc(a prostriedky z nej vyplyvajuce).
Nabozenstvo je velmi jednoducha zamienka na vyvolanie vojny, je to prostriedok ovladania mas a neurcuje cestu uplne jednoznacne -> otvara moznosti militatneho vylozenia nabozenstva, vytvorenie extremistickej vetvy poslusnych psov plniacich akykolvek prikaz na slovo.
Vojny vyvolavajuci a z vojen profitujuci ludia nikdy nebojuju priamo. Vyvolat vojnu z nabozenskych pricin znamena poslat "svojich" na vyvrazdenie "inovercov" a to proste nerobia ani extremisti, vzdy za tym bola, je a bude len moc(a prostriedky z nej vyplyvajuce).
Nefabuluj. 10% chodí pravidelne do kostola. Inak veriacich, kresťanov, je na SK vyše 80% (podľa posledného sčítania ľudu).jozefitko napísal:
samozrejme 50 % Slovakov je krestanov, no par postov dozadu do bolo este len 10%
hughito a chces povedat ze krestan ktory nechodi do kostola a neprijma sviatosti bude v cudzom state a este k tomu ako vojak ohlasovat svoje nabozenstvo??? niesu to prave ti pasivny veriaci?
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
V podstate je nepodstatne co za tym je. Mas pravdu, ze je za tym moc, ale na vyvolanie vojny o moc treba zamienku a ako si napisal, nabozenstvo je jednou z nich. Nebyt ale nabozenstva, je o zamienku menej. Dalo by sa spekulovat, ze keby nebolo tejto zamienky, bude ina, ale to je keby...keby...mozno by bolo inej mozno nie. Ja mozem ale povedat nebyt nabozenstva, je menej mrtvych. Da sa povedat toto iste o ateizme? Myslim ze nie. V jeho mene sa pokial viem vojna neviedla a o to tu ide.javatar napísal:Vojny boli, su a budu vedene koli moci!
-
javatar
Hardcore addict
Nechcem spekulovat co by vyvolavalo vojny keby nabozenstvo nebolo - je to totiz uplne evidentne. Ja len poukazujem na to, ze nie je celkom koser spajat vojny a nabozenstvo, pretoze nabozenstvo samotne nie je pricinou vojny ale zamienkou (a to plati aj o islame - silne nasilny dzihad je len zmanipulovane vysvetlenie koranu na tvorbu extremistov) a zamienka sa vzdy najde (Hitler vyvolal vojnu lebo prehlasil, ze nemci su nadradena rasa, akokolvek debilne to znie presvedcil o tom miliony ludi a to stacilo na podporu vojny). Jednoducho moci/vojny-chtivy si zamienku najdu bez ohladu na existenciu nabozenstva.S.T.E.A.L.T.H napísal: V podstate je nepodstatne co za tym je. Mas pravdu, ze je za tym moc, ale na vyvolanie vojny o moc treba zamienku a ako si napisal, nabozenstvo je jednou z nich. Nebyt ale nabozenstva, je o zamienku menej. Dalo by sa spekulovat, ze keby nebolo tejto zamienky, bude ina, ale to je keby...keby...mozno by bolo inej mozno nie. Ja mozem ale povedat nebyt nabozenstva, je menej mrtvych. Da sa povedat toto iste o ateizme? Myslim ze nie. V jeho mene sa pokial viem vojna neviedla a o to tu ide.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
A ja poukazujem na to, ze nabozenstvo JE/BOLO zamienkou pre vojnu a ateizmus NIE. Ze nieco take "uzasne" ako nabozenstvo moze stat za niecim takym ako je vojna
.
a nielen za vojnou... okrem vojen sme tu mali aj inkvizíciu a násilné pokresťančovanie inovercov. a aby sme boli spravodliví a nerýpali len do kresťanstva, islam je v ubližovaní ľudí niekde v 13tom storočí kresťanstva.S.T.E.A.L.T.H napísal:A ja poukazujem na to, ze nabozenstvo JE/BOLO zamienkou pre vojnu a ateizmus NIE. Ze nieco take "uzasne" ako nabozenstvo moze stat za niecim takym ako je vojna.
všetky náboženstvá majú krv na rukách - v mene boha, dobra, božej spravodlivosti, vyšších princípov. mučili niekoho ateisti aby sa zriekol svojej viery? ubližovali niekomu niekedy odvolávajúc sa na neexistenciu boha? zabili niekedy niekoho kvôli svojej viere?
-
tehla
Ja možem povedať, nebyť naboženstva, je mrtvych ovela viac.S.T.E.A.L.T.H. napísal:Ja mozem ale povedat nebyt nabozenstva, je menej mrtvych
Násilná ateizácia v ZSSR? Vypaľovanie kostolov, zabijanie rehoľnikov? Takže odpoveď by znela áno. Treba si uvedomiť, že presne tak, ako naboženstvo sa môže stať zbraňou v rukách mocných a prostriedkom manipulácie – tak aj ateizmus - ako boj proti niečomu, čo mocným tohto sveta nevyhovuje.silmarill napísal: mučili niekoho ateisti aby sa zriekol svojej viery? ubližovali niekomu niekedy odvolávajúc sa na neexistenciu boha? zabili niekedy niekoho kvôli svojej viere?
Stači sa pozrieť jak ste militantni – najmä voči jednému náboženstvu – kresťanstvu, pričom niektoré iné sú vám ľahostajne a niektoré napr. judaizmus obraňujete – to je evidentná manipulácia vašej mysle. Samozrejme teraz príde výhovorka, že kresťanstvo predsa poznáte najlepšie, preto idete proti nemu – ako tu už x-krát spomínal hughito, ale to je čisty nezmysel.
a ribili to komunisti alebo ateisti? keby boli vraždili ateisti, asi by to robili aj mimo komunistických režimov, nie? nedialo sa to mimo ZSSR ani predtým ani potom.tehla napísal: Násilná ateizácia v ZSSR? Vypaľovanie kostolov, zabijanie rehoľnikov? Takže odpoveď by znela áno. Treba si uvedomiť, že presne tak, ako naboženstvo sa môže stať zbraňou v rukách mocných a prostriedkom manipulácie – tak aj ateizmus - ako boj proti niečomu, čo mocným tohto sveta nevyhovuje.
Stači sa pozrieť jak ste militantni – najmä voči jednému náboženstvu – kresťanstvu, pričom niektoré iné sú vám ľahostajne a niektoré napr. judaizmus obraňujete – to je evidentná manipulácia vašej mysle. Samozrejme teraz príde výhovorka, že kresťanstvo predsa poznáte najlepšie, preto idete proti nemu – ako tu už x-krát spomínal hughito, ale to je čisty nezmysel.
prečo vystupujeme proti kresťanstvu som popísal už predtým:
žijeme na území kde má najväčší vplyv kresťanstvo, preto vystupujeme proti nemu a jeho vplyvu. tieto vplyvy vidia aj obyčajní ľudia v každodennom živote - na rozdiel od sionizmu, ktorého vplyvy akosi vidia len ľudia inklinujúci k princípom neonacizmu.jediné, čo ateisti chcú, je mať pokoj od všetkých tých iracionálnych ideológií a z nich plynúcich dôsledkov, ktoré sa veriaci snažia presadiť v celej spoločnosti bez ohľadu na názor ateistov. žiadne náboženstvo by som absolútne neriešil a ani by som nemal dôvod diskutovať takto o ňom, keby to bola súkromná vec veriacich. nanešťastie väčšina veriacich (pre mňa z nepochopiteľných dôvodov) túži po tom, aby mohli svoju ideológiu a jej princípy aplikovať plošne na všetkých ľudí a dať jej akýsi nespochybniteľný punc "patentu na pravdu a dobro".
socializmus nebol spor nabozenstvo vs. ateizmus...ale bol to v prvom rade spor budovanie komunizmu, viera v dokonalost a silu ludi, v to ze dokazu vybudovat dokonaly raj uz na zemi... vs. myslienka, ze akekolvek ludske budovanie je nezmyselne, lebo aj tak vsetko zalezi od nejakej vsemocnej nadprirodzenej bytosti, ktora rozhodne o tom kto pojde a kto nepojde do raja po smrti...prave kvoli tomu komunisti potrebovali odstranit nielen krestanov...a odstranovanie tych ludi robili komunisti, to nebol boj "ty si katolik ja ta udam Stb, lebo ja v bona neverim"...to bol spor "ty si katolik, tak ta udam za protistatnu cinnost, lebo rozvracias idealy komunizmu, ktorych ja verim a snazim sa ich budovat"...
kdezto naopak, ked sa pozrieme na katolikov a vatikan, tak oni sami priamo zneuzili nabozenstvo na prelievanie krvi nevinnych ludi a priamo v mene svojho boha tych ludi katolici aj zabijali...nerobil to nikto ini, robili to prave obycajni ludia prave kvoli tomu, ze boli katolici a snazili sa zlikvidovat ludi inej viery a idealov...a co je ohavnejsie, ze sa na tom vyvrazdovani a roznom upalovani a prenasledovani ludi inej viery a nazorov, priamo podielali aj cirkevni hodnostari a papez, ktori sami seba povazuju za jedinych moralne zodpovednych za spravnu interpretaciu bozieho slova na zemi...
a ja radsej podporim nejakych budhistickych mnichov niekde v klastore v horach, kde si pestuju zeleninu, bylinky, ovocie...vsetko si sami dopestuju, vyrobia, cely den cvicia a medituju, rozvijaju sa a hlavne naozaj ziju SKROMNE !!!! tak ako to ich viera hovori....radsej podporim ich ako nejaku tlstu prezrazu fararsku katolicku svinu, ktora sa tu vyskiera, vozi sa na 2 autach, byva na fare, ktora ma daleko viac metrov stvorcovych ako nase byty a domy, a vsetky tieto naklady...dom, auto, jedlo, aj jeho plat mu platia vsetci obcania SR bez rozdielu zo svojich dani...a ten tlstoch v ciernom ma este tu drzost nieco hovorit o moralnych hodnotach a o zivote v skromnosti podla odkazu jezisa krista...
kdezto naopak, ked sa pozrieme na katolikov a vatikan, tak oni sami priamo zneuzili nabozenstvo na prelievanie krvi nevinnych ludi a priamo v mene svojho boha tych ludi katolici aj zabijali...nerobil to nikto ini, robili to prave obycajni ludia prave kvoli tomu, ze boli katolici a snazili sa zlikvidovat ludi inej viery a idealov...a co je ohavnejsie, ze sa na tom vyvrazdovani a roznom upalovani a prenasledovani ludi inej viery a nazorov, priamo podielali aj cirkevni hodnostari a papez, ktori sami seba povazuju za jedinych moralne zodpovednych za spravnu interpretaciu bozieho slova na zemi...
a ja radsej podporim nejakych budhistickych mnichov niekde v klastore v horach, kde si pestuju zeleninu, bylinky, ovocie...vsetko si sami dopestuju, vyrobia, cely den cvicia a medituju, rozvijaju sa a hlavne naozaj ziju SKROMNE !!!! tak ako to ich viera hovori....radsej podporim ich ako nejaku tlstu prezrazu fararsku katolicku svinu, ktora sa tu vyskiera, vozi sa na 2 autach, byva na fare, ktora ma daleko viac metrov stvorcovych ako nase byty a domy, a vsetky tieto naklady...dom, auto, jedlo, aj jeho plat mu platia vsetci obcania SR bez rozdielu zo svojich dani...a ten tlstoch v ciernom ma este tu drzost nieco hovorit o moralnych hodnotach a o zivote v skromnosti podla odkazu jezisa krista...
-
tehla
Tie obvinenia z vraždenia – pozrite sa konečne pravde do oči – vraždili kresťania, vraždili židia, vraždili moslimovia, vraždili ateisti, rovnako keď sa pozrieme na skupiny a národy – vraždili všetci ostatní. Taka bola doba, obviňovať z vraždenia len kresťanov a z ateistov robiť mierumilovne bytosti je znak slabomyseľnosti a neschopnosti pozrieť sa pravde do oči - zase ten alibizmus – to neboli ateisti, to boli komunisti – ale ved ti komunisti boli predsa ateisti a vraždili aj v mene ateistickej filozofie – a vraždili práve kresťanov. Čo na tom nedokážete pochopiť? Je už trápne sa odvolávať na to – že v mene ateizmu sa nevraždilo, keď evidentne opak je pravdou. To, prečo bolo vlastne kresťanstvo triednym nepriateľom maš vysvetlene v teme sionizmus – a triednym nepriateľom zostalo dodnes. Očakávam, že útoky na kresťanov sa časom ešte zhoršia, toto je len slabý odvar, rastie nám tu poriadne zmanipulovaná mládež
Zhubný vplyv kresťanstva. KDE? Ako konkretne kresťanstvo ničí tvoj život? Teraz idu Vianoce, ľudia by mali byť k sebe lepší, namiesto ducha Vianoc, ,ktorý by mohol zavládnuť v tejto téme sú tu zase len hádky kto z koho. Čo keby si zobral transparent a vyšiel do ulíc kričať, ako ti Vianoce ničia život? A zakazal mamičke piecť kolačiky? Nezmyselne obviňujete jednu skupinu ľudi z toho, čo robilo cele ľudstvo od začiatku svojej existencie. Dovolim si tvrdiť, že práve rozšírením kresťanstva sa jednotlivé krajiny posunuli dopredu – dnešna moralka, zákony, vychádzajú práve z kresťanského pohľadu na svet – nezabiješ, nepokradneš atd. Zničte toto a zo sveta zostane neznesiteľné miesto plne egoizmu a fungujuce jedine na zakonoch džungle. Vy si to dnes ešte neuvedomujete, ale raz si možno budete biť hlavu o stenu a plakať za kresťanmi, lebo už tu nebude nikto, kto by tieto princípy ochraňoval a ctil
Prečo nepodporiš kresťanskych mnichov žijucich v klastore a pestujucich zeleninu? Lebo neuznavaju tvoju homosexualitu ako prospešnu pre spoločnosť? Alebo maš ešte iny dôvod – iracionálna nenávisť ku všetkému, čo súvisí s kresťanstvom? Prežratý budha ti nevadí, ale „prežratá katolícka sviňa“ už hej? Mimochodom, nie je normálne ako ty útočíš na katolíkov, mal by si sa isť dať liečiť, ide s teba nenávisť a samé nelogické argumenty, aj v iných témach, možno tvoja citová pomýlenosť má vplyv aj na pomýlenosť vo všetkom ostatnom
ten „tlsťoch v čiernom má plat 8000 mesačne, všetko ostatne,čo dostane su milodary. Zatiaľčo taky dalajlama držal v otroctve 3000 ľudí a aj tak radšej podporíš jeho...si pekne mimo.
O tomto – ako hovorím iracionálna nenávisť ku všetkému kresťanskému – podla mňa si pod satanským vplyvom, inak si to neviem vysvetliť a dobre ti radím, čo najskôr sa od toho osloboď a počas sviatkov tu radšej ani nebudem písať, lebo mi totálne znechucujete vianoce a pokojnú atmosféru, ktorá by mala medzi ľudmi zavládnuť – podľa odkazu Ježiša Krista. Možte si dať ku stromčeku rovno obrateny križ a namiesto betlehemu nejaky pentagram, aby ste boli spokojni
Ak ťa sere, že žiješ na uzemi, kde ma najväčší vplyv kresťanstvo, vysťahuj sa na uzemia, kde ho vplyv nema, ešte len potom by si plakal ako velmi sa chceš vratiť.sillmaril napísal:žijeme na území kde má najväčší vplyv kresťanstvo, preto vystupujeme proti nemu a jeho vplyvu. tieto vplyvy vidia aj obyčajní ľudia v každodennom živote
Nielen oni, to je tvoja chabá predstava a zároveň jediný protiargument – lebo taký, ktorý by ma presvedčil o neexistujúcom vplyve sionizmu si zatiaľ nepredložil, stale marne čakam. Argumentov hovoriacich neprospech tvojej teorie, je však strašne veľa. Prečo ťa nesere, že židia vraždia prave dnes, ale rypeš sa v minulosti? Keď sme pri tej minulosti-vieš koľko krvi maju na rukach prave židia (aj tej kresťanskej?) Prečo si na ich strane? - vidim len jednu možnosť-vymyty mozog, lebo logika v tom neni. Mimochodom vo svojej hluposti si si vôbec neuvedomil, že momentalne ťa vôbec „neohrozuje“ vplyv kresťanstva, ohrozuje ťa prave ten vplyv sionizmu – a židacka finančna mafia, či radikálny islam. Tieto problemy ťa neseru, hlavne treba kydať na kresťanov, to je gro tvojho vystupovania na fore hojko.com. Si smiešny.sillmaril napísal:tieto vplyvy vidia aj obyčajní ľudia v každodennom živote - na rozdiel od sionizmu, ktorého vplyvy akosi vidia len ľudia inklinujúci k princípom neonacizmu.
Zhubný vplyv kresťanstva. KDE? Ako konkretne kresťanstvo ničí tvoj život? Teraz idu Vianoce, ľudia by mali byť k sebe lepší, namiesto ducha Vianoc, ,ktorý by mohol zavládnuť v tejto téme sú tu zase len hádky kto z koho. Čo keby si zobral transparent a vyšiel do ulíc kričať, ako ti Vianoce ničia život? A zakazal mamičke piecť kolačiky? Nezmyselne obviňujete jednu skupinu ľudi z toho, čo robilo cele ľudstvo od začiatku svojej existencie. Dovolim si tvrdiť, že práve rozšírením kresťanstva sa jednotlivé krajiny posunuli dopredu – dnešna moralka, zákony, vychádzajú práve z kresťanského pohľadu na svet – nezabiješ, nepokradneš atd. Zničte toto a zo sveta zostane neznesiteľné miesto plne egoizmu a fungujuce jedine na zakonoch džungle. Vy si to dnes ešte neuvedomujete, ale raz si možno budete biť hlavu o stenu a plakať za kresťanmi, lebo už tu nebude nikto, kto by tieto princípy ochraňoval a ctil
a zase ty a tie tvoje debilne hlašky. Ako vieš, ako tam žiju? Ja som počul, že sa mlatia palicami a zabijaju chudobnych činskych farmarov a že dalajlama fungoval na tvrdom feudalizme a mal 3000 otrokov.ephramko napísal:a ja radsej podporim nejakych budhistickych mnichov niekde v klastore v horach
Prečo nepodporiš kresťanskych mnichov žijucich v klastore a pestujucich zeleninu? Lebo neuznavaju tvoju homosexualitu ako prospešnu pre spoločnosť? Alebo maš ešte iny dôvod – iracionálna nenávisť ku všetkému, čo súvisí s kresťanstvom? Prežratý budha ti nevadí, ale „prežratá katolícka sviňa“ už hej? Mimochodom, nie je normálne ako ty útočíš na katolíkov, mal by si sa isť dať liečiť, ide s teba nenávisť a samé nelogické argumenty, aj v iných témach, možno tvoja citová pomýlenosť má vplyv aj na pomýlenosť vo všetkom ostatnom
ten „tlsťoch v čiernom má plat 8000 mesačne, všetko ostatne,čo dostane su milodary. Zatiaľčo taky dalajlama držal v otroctve 3000 ľudí a aj tak radšej podporíš jeho...si pekne mimo.
O tomto – ako hovorím iracionálna nenávisť ku všetkému kresťanskému – podla mňa si pod satanským vplyvom, inak si to neviem vysvetliť a dobre ti radím, čo najskôr sa od toho osloboď a počas sviatkov tu radšej ani nebudem písať, lebo mi totálne znechucujete vianoce a pokojnú atmosféru, ktorá by mala medzi ľudmi zavládnuť – podľa odkazu Ježiša Krista. Možte si dať ku stromčeku rovno obrateny križ a namiesto betlehemu nejaky pentagram, aby ste boli spokojni
oooo mocny tehla vyzen z nas prosim toho diabla, ktory nas posadol, tak ako to robili tvoji katolicki predkovia po starocia aj s bandou tlstych prezratych vatikanskych svin, ktore to iniciovali a podporovali, aby ziskali este vacsiu moc a este viac penazi...pouzi ohen alebo brutalne muciace prostriedky az pokial neskoname, presne tak ako to robili tvoji milujuci a laskyplni katolicki predkovia zijuci v odkaze jezisa krista...
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 15:35)
vsetci vrazdia, ale je dolezite PRECO vrazdia, katolici jasne vrazdili nevinnych ludi v mene svojho boha, vyvolavali nabozensky podmienene vojny a prenasledovanie...
ateisti nikdy nevrazdili veriacich z dovodu, ze su to veriaci...nikdy nevrazdili veriacich, a neospravedlnovali to svojimi ateistickymi hodnotami...
a o tym komunistoch, to teraz kazdy jeden zlocin, bez ohladu z akej priciny a dovodu bol spachany, tak zanho budes obvinovat ateistov, len preto ze ten clovek/ludia boli bez viery ???? podla tejto tvojej debilnej logiky sa pozrime na nase vazenia, vacsina slovenskych vaznov veri v boha v toho krestanskeho, teraz mam teda tvrdit, ze to ze lupili, kradli, vrazdili za to moze krestanstvo a jezis ????? aj hitler bol pokrsteny praktizujuci katolik, tak aj za vsetky zlociny a vrazdy nacizmu moze prave krestanstvo...
tehla, uzi si tie krasne vianoce, sviatky ktore ucelovo vznikli prave v tomto obdobi, lebo inak vatikanski hodnostari neboli schopni znicit staru tradiciu slovanskej oslavy zimneho slnovratu, spojenu s Luciou, bosorkou bielej magie pomahajucu ludom (vdaka posunu kalendara uz lucia nie je v obdobi vianoc ale o viac ako tyzden skor)...krasne si ozdob vianocny stromcek, dalsiu ukradnutu pohansku staru pohansku tradiciu...
ja som velmi rad, ze sa tomu uzasnemu krestanstvu, po starociach absolutistickej vlady vatikanu v dobe temna, nepodarilo znicit nase slovanske skutocne povodne tradicie...
a o tom prave ta opravim, nase ako aj europske pravo vychadza z rimskeho prava, ktore vzniklo davno pred krestanstvom...prave rimske pravo je zakladnym kamenom naseho pravneho systemu, a dodnes sa rimske pravo vyucuje aj na nasich vsetkych pravnickych skolach a to hned v prvych rocnikoch...
takze, za to ze TY ides oslavovat vianoce, tak my mame drzat huby, lebo ti kazime toto obdobie ??? ...v prvom rade si to ty, co ide oslavovat vianoce, tak na co lezes na forum, ked sa mas starat o rozvoj svojho "duchovna" ??? ...miesto toho si sem dosiel nadavat, urazat ludi a potom este moralizujes, ze "vsak su vianoce, mali by ste sa spravat inak"...
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 15:35)
vsetci vrazdia, ale je dolezite PRECO vrazdia, katolici jasne vrazdili nevinnych ludi v mene svojho boha, vyvolavali nabozensky podmienene vojny a prenasledovanie...
ateisti nikdy nevrazdili veriacich z dovodu, ze su to veriaci...nikdy nevrazdili veriacich, a neospravedlnovali to svojimi ateistickymi hodnotami...
a o tym komunistoch, to teraz kazdy jeden zlocin, bez ohladu z akej priciny a dovodu bol spachany, tak zanho budes obvinovat ateistov, len preto ze ten clovek/ludia boli bez viery ???? podla tejto tvojej debilnej logiky sa pozrime na nase vazenia, vacsina slovenskych vaznov veri v boha v toho krestanskeho, teraz mam teda tvrdit, ze to ze lupili, kradli, vrazdili za to moze krestanstvo a jezis ????? aj hitler bol pokrsteny praktizujuci katolik, tak aj za vsetky zlociny a vrazdy nacizmu moze prave krestanstvo...
tehla, uzi si tie krasne vianoce, sviatky ktore ucelovo vznikli prave v tomto obdobi, lebo inak vatikanski hodnostari neboli schopni znicit staru tradiciu slovanskej oslavy zimneho slnovratu, spojenu s Luciou, bosorkou bielej magie pomahajucu ludom (vdaka posunu kalendara uz lucia nie je v obdobi vianoc ale o viac ako tyzden skor)...krasne si ozdob vianocny stromcek, dalsiu ukradnutu pohansku staru pohansku tradiciu...
ja som velmi rad, ze sa tomu uzasnemu krestanstvu, po starociach absolutistickej vlady vatikanu v dobe temna, nepodarilo znicit nase slovanske skutocne povodne tradicie...
a o tom prave ta opravim, nase ako aj europske pravo vychadza z rimskeho prava, ktore vzniklo davno pred krestanstvom...prave rimske pravo je zakladnym kamenom naseho pravneho systemu, a dodnes sa rimske pravo vyucuje aj na nasich vsetkych pravnickych skolach a to hned v prvych rocnikoch...
takze, za to ze TY ides oslavovat vianoce, tak my mame drzat huby, lebo ti kazime toto obdobie ??? ...v prvom rade si to ty, co ide oslavovat vianoce, tak na co lezes na forum, ked sa mas starat o rozvoj svojho "duchovna" ??? ...miesto toho si sem dosiel nadavat, urazat ludi a potom este moralizujes, ze "vsak su vianoce, mali by ste sa spravat inak"...
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ephramko - ak by som mal citovať kolegu Silmarilla: prestaň si kakať do úst (aj keď on tú vetu povedal viac neomalene). Máš nejaký protiargument na to, čo písal o komančoch? Prečo ich dávaš do spojitosti s dnešnými väzňami? Ten režim sám seba vyhlasoval za ateistický - chápeš? To, že v skutočnosti až taký ateistický nebol je úplne rovnaké, ako to, čo tu do vás hustím už dlho ja a vy na to dlabete: že je síce pekné, že sa v mene kresťanstva viedli vojny, no samotné kresťanstvo niečo ako útočnú vojnu neuznáva.
To o exorcizme - Napísal si to veľmi urážlivo. Nemáš ani páru, čo si napísal, nemáš ani potuchy o démonoch a anjeloch, (keďže v nich neveríš), tak prosím ťa mlč - lebo urážaš ľudí, ktorým exorcizmus pomohol, urážaš ľudí, ktorí ho vykonávajú a ktorí kvôli svojej práci/povolaniu nesmú mať rodinu, majú minimum priateľov, trpia chorobami... ale to ty počuť ani vedieť nechceš, lebo na teké veci neveríš. So please, calm down
Presťahuj sa na opustený atol v Pacifiku, veď tam ti bude bez prítomnosti nás kresťanov, z ktorých ti je tak zle, určite lepšie
Ty mi niečo hovor o tolerancii.
Prajem pekné vianoce, pre Tehlu a ostatných Kresťanov (veľké K je tam zámerne) požehnané.
To o exorcizme - Napísal si to veľmi urážlivo. Nemáš ani páru, čo si napísal, nemáš ani potuchy o démonoch a anjeloch, (keďže v nich neveríš), tak prosím ťa mlč - lebo urážaš ľudí, ktorým exorcizmus pomohol, urážaš ľudí, ktorí ho vykonávajú a ktorí kvôli svojej práci/povolaniu nesmú mať rodinu, majú minimum priateľov, trpia chorobami... ale to ty počuť ani vedieť nechceš, lebo na teké veci neveríš. So please, calm down
Presťahuj sa na opustený atol v Pacifiku, veď tam ti bude bez prítomnosti nás kresťanov, z ktorých ti je tak zle, určite lepšie
Prajem pekné vianoce, pre Tehlu a ostatných Kresťanov (veľké K je tam zámerne) požehnané.
a vazni, ktori sedia v nasich vazniciach sami seba nevyhlasuju za veriacich a katolikov ??? je fer obvinovat za vsetky zlociny ludi bez viery prave ateistov? preco uz nie je fer zo zlocinov nasich vaznov obvinovat vsetkych krestanov, hlavne ked sa ti vazni tiez pokladaju za krestanov a veria v toho isteho boha????
to, ze dnesne krestanstvo sa snazi byt co najmenej militantne v poslednych 100rokoch, neznamena predsa ze nenesie zodpovednost za svojich predkov...ved nakoniec katolikov zastresuje stale ta ista cirkev a stale ten isty institut papezstva, ktory tak rad vyhlasoval vojny a schvaloval vrazdy ospravedlnujuce tym, ze je to vola toho vasho krestanskeho boha...
no dakujem za taku pomoc, ked niekoho "vymietaci diablov" umucia v strasnych mukach az k smrti, cely spokojny si daju dalsi krizit na tie svoje barbarske nastroje a ty im este zatlieskas, aky to su potrebni a uzitocni ludia...bolo nespocetne vela pripadov, kedy ste vyhanali diabla z psychicky choreho cloveka, zabili ho a este ste si mysleli aku uzitocnu a dobru vec ste spravili, toto vsetko bolo sposobene tym, ze vyznavate krestanstvo a verite v toho vasho boha...pritom absolutne stacilo, keby sa takym ludom ktorych ste vy umucili naordinovali tabletky, ktore tlmia priznaky choroby a taky clovek je schopni sa sam o seba postarat a viest normalni zivot...
preco by som sa ja mal stahovat prec z tejto krajiny ???? za to ze je katolicka ??? ved krestanstvo tu nebolo vzdy, rovnako tu ani nebude naveky a urcite jedneho dna raz zanikne...tak preco by som sa ja mal stahovat prec??? na nejaky ostrov do oceanie? ved krestanstvo sa sere uz aj tam a posiela misionarov k indianom...
mna len zaraza jeden do oci bijuci fakt, ked nam vsetkym vladne nejaka dokonala vsemocna bytost, ktora vsetko naplanovala, vie co sa stale, moze hocikedy zasiahnut, vsetko ovlada...na zem posiela anielov, satan dalsia vsemocna bytost, ktora na zem posiela demonov...anieli a demoni maju tiez obrovsku moc...ako je teda sakra mozne, ze take obrovske percento ludi, tieto vsemocne dokonale bytosti jednoducho ignoruje a zije si svoj slobodny zivot ????
mimochodom na co nam posiela boh sem anjelov ??? netvrdili ste minule nahodou, ze boh nam dal slobodnu volu a nechce zasahovat do diania na zemi???
to, ze dnesne krestanstvo sa snazi byt co najmenej militantne v poslednych 100rokoch, neznamena predsa ze nenesie zodpovednost za svojich predkov...ved nakoniec katolikov zastresuje stale ta ista cirkev a stale ten isty institut papezstva, ktory tak rad vyhlasoval vojny a schvaloval vrazdy ospravedlnujuce tym, ze je to vola toho vasho krestanskeho boha...
no dakujem za taku pomoc, ked niekoho "vymietaci diablov" umucia v strasnych mukach az k smrti, cely spokojny si daju dalsi krizit na tie svoje barbarske nastroje a ty im este zatlieskas, aky to su potrebni a uzitocni ludia...bolo nespocetne vela pripadov, kedy ste vyhanali diabla z psychicky choreho cloveka, zabili ho a este ste si mysleli aku uzitocnu a dobru vec ste spravili, toto vsetko bolo sposobene tym, ze vyznavate krestanstvo a verite v toho vasho boha...pritom absolutne stacilo, keby sa takym ludom ktorych ste vy umucili naordinovali tabletky, ktore tlmia priznaky choroby a taky clovek je schopni sa sam o seba postarat a viest normalni zivot...
preco by som sa ja mal stahovat prec z tejto krajiny ???? za to ze je katolicka ??? ved krestanstvo tu nebolo vzdy, rovnako tu ani nebude naveky a urcite jedneho dna raz zanikne...tak preco by som sa ja mal stahovat prec??? na nejaky ostrov do oceanie? ved krestanstvo sa sere uz aj tam a posiela misionarov k indianom...
mna len zaraza jeden do oci bijuci fakt, ked nam vsetkym vladne nejaka dokonala vsemocna bytost, ktora vsetko naplanovala, vie co sa stale, moze hocikedy zasiahnut, vsetko ovlada...na zem posiela anielov, satan dalsia vsemocna bytost, ktora na zem posiela demonov...anieli a demoni maju tiez obrovsku moc...ako je teda sakra mozne, ze take obrovske percento ludi, tieto vsemocne dokonale bytosti jednoducho ignoruje a zije si svoj slobodny zivot ????
mimochodom na co nam posiela boh sem anjelov ??? netvrdili ste minule nahodou, ze boh nam dal slobodnu volu a nechce zasahovat do diania na zemi???
Ani jeden z vás tu ešte nepreukázal spojitosť medzi prenasledovaním či vraždením ľudí a ateizmom, resp. "nevierou" v ateizmus.
hughito,
čo tak akcia "K", poprípade zatváranie farárov v 50.-tych rokoch kvôli údajne protištátnej činnosti.... Nech už si to komunisti vysvetľovali ako chceli, tak de facto išlo o prenasledovanie práve kvôli viere, respektíve preto lebo komunizmus ako ateistická ideológia náboženstvo potlačoval.....
čo tak akcia "K", poprípade zatváranie farárov v 50.-tych rokoch kvôli údajne protištátnej činnosti.... Nech už si to komunisti vysvetľovali ako chceli, tak de facto išlo o prenasledovanie práve kvôli viere, respektíve preto lebo komunizmus ako ateistická ideológia náboženstvo potlačoval.....