Suzuki Samurai 1.3
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Suzuki Samurai 1.3
§ 5 ods. 13
(13) Na vozidle nesmú byť súčasne použité pneumatiky rôznych rozmerov a konštrukcií, pokiaľ pri schválení nebolo určené inak. Na rovnakej náprave musia byť použité iba zhodné pneumatiky.
Z toho mi teda vychádza, že drapáky legálne dopredu nedáš...
(13) Na vozidle nesmú byť súčasne použité pneumatiky rôznych rozmerov a konštrukcií, pokiaľ pri schválení nebolo určené inak. Na rovnakej náprave musia byť použité iba zhodné pneumatiky.
Z toho mi teda vychádza, že drapáky legálne dopredu nedáš...
teraz co sa mysli tou konstrukciou, pokial obe gumy budu 205/70 R15 M+S, co su zimaky aj T3, tak by to z tohto hladiska nemal byt problem, nie?
-
Kibo
Hardcore addict
Neviem ako policajt zhodnotí konštrukciu pneu...
Podľa mňa, keď uvidí vpredu drapáky a vzadu klasické zimáky, asi to vyhodnotí ako rozdielnu konštrukciu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mozes, ale je to somarina ... na T3 a prakticky ziadnych MT pneumatikach s "agresivnym" vzorom sa neda jazdit na ujazdenom snehu - na ktory natrafis castejsie ako na neujazdeny
... pokial zapadnes 3x za den, alebo jazdis do terenu tak to ma taky polovicny zmysel (komplet by bolo mat cele auto na MT, ak to vyuzijes) ale musis pocitat s tym ze to auto sa bude spravat ako sanky ... pokial jazdis po cestach a iba sa bojis rizika zapadnutia, tak to nechaj na zimakoch (lebo ani T3 ti nezarucuje ze sa vyhrabes, iba je to o cosi pravdepodobnejsie
) ...
a kde uz kombinovat, tak rozhodne tie, ktore sa lepsie spravaju (teda pre jazdu po cestach zimaky) na prednu napravu bez ohladu na to aky mas nahon, alebo politicke presvedcenie ... prednou napravou zatacas a brzdis co su najdolezitejsie funkcie auta - rozbehnut sa je dobrovolne, dobrzdit je povinne, pac co neubrzdis - neukecas
a kde uz kombinovat, tak rozhodne tie, ktore sa lepsie spravaju (teda pre jazdu po cestach zimaky) na prednu napravu bez ohladu na to aky mas nahon, alebo politicke presvedcenie ... prednou napravou zatacas a brzdis co su najdolezitejsie funkcie auta - rozbehnut sa je dobrovolne, dobrzdit je povinne, pac co neubrzdis - neukecas
nordkapp_pb, keby tu bol palec hore ako na FB, mas u mna "lajk".
Ak by som mal vpredu akekolvek drapaky a vzadu zimne so zhodnym rozmerom, podla paragrafu by som pokutu asi dostat nemal, lebo na kazdej naprave je jeden druh pneu a jedna sa aj o rovnaku konstrukciu. (Nemam pasy skombinovane s kolesami - rozdielna konstrukcia, ak som to spravne pochopil.)
Kazdopadne to zrejme nie je najlepsi napad vytvarat taketo kaskaderske kombinacie.
Opravte ma, ak sa mylim.
Ak by som mal vpredu akekolvek drapaky a vzadu zimne so zhodnym rozmerom, podla paragrafu by som pokutu asi dostat nemal, lebo na kazdej naprave je jeden druh pneu a jedna sa aj o rovnaku konstrukciu. (Nemam pasy skombinovane s kolesami - rozdielna konstrukcia, ak som to spravne pochopil.)
Kazdopadne to zrejme nie je najlepsi napad vytvarat taketo kaskaderske kombinacie.
Opravte ma, ak sa mylim.
-
Kibo
Hardcore addict
Mastros, nepleť sem pásy
Väčšina ľudí tomu paragrafu proste nechápe, čo dáva cajtom šancu ich skasírovať. Tou konštrukciou sa myslí, či je R=radiálna, D=diagonálna alebo B=bias belted - kombinovaná. Väčšina bežne dostupných pneumatík je však radionálnych, teda mu stačí mať na náprave zhodné pneu, len ako vravím, čo by povedali na tie T3... Veľké terénne gumy sú kombinovanej konštrukcie, tak aby tak nevyhodnotili aj tie T3
Ja neviem 
Väčšina ľudí tomu paragrafu proste nechápe, čo dáva cajtom šancu ich skasírovať. Tou konštrukciou sa myslí, či je R=radiálna, D=diagonálna alebo B=bias belted - kombinovaná. Väčšina bežne dostupných pneumatík je však radionálnych, teda mu stačí mať na náprave zhodné pneu, len ako vravím, čo by povedali na tie T3... Veľké terénne gumy sú kombinovanej konštrukcie, tak aby tak nevyhodnotili aj tie T3
Pardon.
Zacalo ma to bavit len nedavno...
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 16:44)
Ozaj, co maximalka?
Tachometer ma len 140. Vie to ist aspon tych 90?
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 16:44)
Ozaj, co maximalka?
Tachometer ma len 140. Vie to ist aspon tych 90?
Na dobrej okreske sa da v poho ist okolo 100, ale maximalku (130) by som inde ako na dianici neskusal.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
s takym autom je tych 100 maximalka ... viac to nema s aerodynamikou chladnicky, vykonom vysavaca a stabilitou meny v Zimbabwe zmysel 
a vobec mi pride niekto, kto sa pri cistokrvnom offroade spyta ako prve na maximalku tak trosku mimo misu

a vobec mi pride niekto, kto sa pri cistokrvnom offroade spyta ako prve na maximalku tak trosku mimo misu
Ono si treba do toho sadnut a povozit sa, potom zisti o com to je 
Moje prve otazky boli daleko od maximalky. 
Inak dakujem, ze mi ochotne odpovedate.
Ako funguje ta redukcna prevodovka?
Videl som nejake video v anglictine, original reklamu alebo navod z roku 19.. Skratka dobove. Moja anglictina je fajn, but I didn`t understand what does torque, clutch (for example) means.
Zatahovali tam rucnu brzdu, myslim, ze hovorili nieco o tom, ze nie je nutne vytlacat spojku, staci rucna brzda, ktora sluzi zaroven ako spojka a hovorili, ze je nutne mat neskrizene kolesa, ak sa chceme vyhnut vznym porucham ako lamanie kardanov, kardanovych krizov, hriadelov, ozubenych kolies (???)...
Inak dakujem, ze mi ochotne odpovedate.
Ako funguje ta redukcna prevodovka?
Videl som nejake video v anglictine, original reklamu alebo navod z roku 19.. Skratka dobove. Moja anglictina je fajn, but I didn`t understand what does torque, clutch (for example) means.
Zatahovali tam rucnu brzdu, myslim, ze hovorili nieco o tom, ze nie je nutne vytlacat spojku, staci rucna brzda, ktora sluzi zaroven ako spojka a hovorili, ze je nutne mat neskrizene kolesa, ak sa chceme vyhnut vznym porucham ako lamanie kardanov, kardanovych krizov, hriadelov, ozubenych kolies (???)...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
redukcna špajzka funguje tak, ze vyuzivas taky krutak, aky mas dostupny, akurat pri mensich vyslednych otackach kolies ... teda uvediem priklad ze bez redukcie pri plnom krutiacom momente prenasanom na kolesa trebars na jednicke ma koleso tendenciu spravit niekolko otacok a potrebujes vyjst do kopca, ale bolo by to zaprve moc rychlo, za dalsie by sa zle davkovala sila pri neredukovanom prevode ... ked pripojis špajzku, ktora znizuje celkovy prevod, tak koleso bude mat tendenciu na redukovanej jednotke spravit trebars iba polovicu otacok, ktore by spravilo na neredukovanej ... takze sa pekne pomalicky ale s vyuzitim plnej sily skrabes po streche na kostole (napriklad
) ...
redukciu radit urcite vzdy na neutrale (inak sa ani neda - chcem videt toho, kto ju tam smykne tou malickou pakou za jazdy
) ... spojka je k tomu nadbytocna, rucna je iba pre poistenie tej otrepanej formulky o aute zabezpecenom proti pohybu, takze tiez pri radeni redukcie nadbytocna
... vykrizene kolesa (alebo vytocene) na to tiez valny vplyv mat nebudu (vytocene kolesa max. tak pri radeni tvrdej uzavierky - vtedy sa najcastejsie odporucaju polosi a pod, lebo je zvysene ich namahanie) ... kardan je suciastka ktora poddava na unavu materialu v krizoch, a prevadzkovy stav nan nema moc vplyvov, pretoze vykonava stale ten isty pohyb ci ides na jednotke, alebo patke, dole kopcom, alebo do kopca 
redukciu radit urcite vzdy na neutrale (inak sa ani neda - chcem videt toho, kto ju tam smykne tou malickou pakou za jazdy
Pokial nejazdis so 4x4 na asfalte, nedajboze este s redukciou, nema sa co stat.
Zle som sa spytal. Viem ako to funguje.
Skor ako radit?
Staci neutral na rychlostnej a s vymacknutou spojkou mozem radit redukcnou pakou? Zvolim si redukciu, povolim spojku, stlacim spojku, zaradim prevodovy stupen a ideme... ?
Spojkou pri radeni redukcnou pakou som si nie isty, asi nie je taka nevyhnutna. Ked jazdim na traktori, radsej ju vymacknem.
Skor ako radit?
Staci neutral na rychlostnej a s vymacknutou spojkou mozem radit redukcnou pakou? Zvolim si redukciu, povolim spojku, stlacim spojku, zaradim prevodovy stupen a ideme... ?
Spojkou pri radeni redukcnou pakou som si nie isty, asi nie je taka nevyhnutna. Ked jazdim na traktori, radsej ju vymacknem.
bud mas neutral na prevodovke alebo stlacis spojku a radis