čo ma spravit abi mi PC blikalo do rytmu ?
čo ma spravit abi mi PC blikalo do rytmu ?
čavte čo mam spravit abi mi pc svetlo ako led modre aj fanspeed blikalo na modro podla hudby ????

-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: čo ma spravit abi mi PC blikalo do rytmu ?
Musíš si začať spievať vybrané slová po B a potom to už pôjde 
mňa by napadlo že treba vypínať a zapínať PC do rytmu hudby 
...ale nexem trepať rádobyvtipné hlúposti. takéto niečo sa volá "farebná hudba", lepší elektrotechnik by ti to vedel spraviť.
prepojenie na LED kontrolky PC by však bolo dosť komplikované, keďže by si musel napojiť zvukovú kartu na špeciálny obvod ktorý analýzou frekvencií hrajúcej hudby ovláda kontrolku LEDky. pre amatéra je však náročnosť tisíckrát väčšia, než získaný efekt.
...ale nexem trepať rádobyvtipné hlúposti. takéto niečo sa volá "farebná hudba", lepší elektrotechnik by ti to vedel spraviť.
prepojenie na LED kontrolky PC by však bolo dosť komplikované, keďže by si musel napojiť zvukovú kartu na špeciálny obvod ktorý analýzou frekvencií hrajúcej hudby ovláda kontrolku LEDky. pre amatéra je však náročnosť tisíckrát väčšia, než získaný efekt.
Je to lahsie CCLF
) staci cp a ,mam
-
hrban
Addict
tak keď máš tak na čo sa pýtaš ...
Napadá me príhoda z detstva : Pripajkoval som diodu na dvojlinku ktora isla z jacku z radia do reproduktora a blikalo to podla hudby - cim hlasnejsie, tym bolo aj blikanie viac intenzivnejsie
Potom sme tu diodu skusili rozsvietit tym, ze sme ju vopchali do zastrcky na 220 .... 
-
typek61
Darca
a co spravila ta dioda?
svietila ako slnko? 
-
Janio
Zablokovaný
energy a ako si tam takú malú diódu vopachl ? To si dal anodu do fázy a katódu na nulák ? Alebo čo ? Neviem si inak vysvetliť ako by si to tam tak strčil obzvlásť tie nožky tak neroztiahneš a aj keby tak to tam dnu tak nestrčíš aby si sa nedotok nezaizolovanej časti... Aspoň nepíš somariny
Lako dnes už kedže je noc sa tu rozpísovať nebuem, no keď nájdem si čas tak ti to vysvetlím... Môj spolužiak presne toto robí ako maturitnú prácu. Inak zbytočne sa s tým nadreš... (Ešte keby si kupoval diody...
)
Lako dnes už kedže je noc sa tu rozpísovať nebuem, no keď nájdem si čas tak ti to vysvetlím... Môj spolužiak presne toto robí ako maturitnú prácu. Inak zbytočne sa s tým nadreš... (Ešte keby si kupoval diody...
-
Martinspeed
Medium Expert
no pokial viem, tak ked diodu kupujes ma jednu dlhu nozicku a druhu o nieco kratsiu, ale stale dlhu aby sa dala vopchat do zastrcky..kazdopadne je kravina toto robit, bodaj by ta zatriaslo za take hluposti..
na čo ti bude? ked chceš niečo tak si tlieskaj do rytmu
No zas nepreháňajme, frekvenčnú analýzu robiť netreba, stačí robiť výkonovú analýzu. Čiže nejaký ten operák, usmernenie, z toho na spínacie tranzistory a pár blbostí okolo toho... Až také zložité to nebudesilmarill napísal:mňa by napadlo že treba vypínať a zapínať PC do rytmu hudby
-
Janio
Zablokovaný
Martin speed - no veď má ale neviem si predstaviť ako tam pchá diodu a spravý to bez toho aby sa dotkol nožiek...
A neviem skade si nabral, že tá dlhá nožička je nato aby sa dala napchať do zástrčky (určite nato nie je, pretože diodi sa nekupú preto aby sa hneď odpálili...) Pchať diódu s malým napätím cca 4 volty do 230 ?
A neviem skade si nabral, že tá dlhá nožička je nato aby sa dala napchať do zástrčky (určite nato nie je, pretože diodi sa nekupú preto aby sa hneď odpálili...) Pchať diódu s malým napätím cca 4 volty do 230 ?
Nie sme uz OT?
Kamarat jeden to riesil tak, ze lampu nejak zapojil do paralelneho portu, a pouzil nejaky plugin vo winampe do toho...
Kamarat jeden to riesil tak, ze lampu nejak zapojil do paralelneho portu, a pouzil nejaky plugin vo winampe do toho...
tvrda drezura.... 
-
Martinspeed
Medium Expert
ten posledny plosny spoj vyzera najschopnejsie a neni to nic zlozite, staci par odporov, kondenzatorov, diody a integratory, je tam aj navod, takze kto vie pajkovat plosne spoje a chodil na fyziku, neni to nic zlozite..skoda ze na videu pouzil onicom pesnicku
Keď máš diódu, ktorá má izolované obe "nožičky" tak to ide. Tá dióda bola vybraná tuším z autíčka na diaľkové ovládanie. mal som vtedy asi 10-11 rokov... určite by som si takúto somarinu nevymyslel, proste sú to skúsenostiJanio napísal:energy a ako si tam takú malú diódu vopachl ? To si dal anodu do fázy a katódu na nulák ? Alebo čo ? Neviem si inak vysvetliť ako by si to tam tak strčil obzvlásť tie nožky tak neroztiahneš a aj keby tak to tam dnu tak nestrčíš aby si sa nedotok nezaizolovanej časti... Aspoň nepíš somariny
Lako dnes už kedže je noc sa tu rozpísovať nebuem, no keď nájdem si čas tak ti to vysvetlím... Môj spolužiak presne toto robí ako maturitnú prácu. Inak zbytočne sa s tým nadreš... (Ešte keby si kupoval diody...)