Instalacia Win 7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
slavo120
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Instalacia Win 7

Príspevok od používateľa slavo120 »

Caute mam taky problem..do Pc sa niejak detailne nevyznam ale s instalaciou Win som nikdy nemal problem..no teraz si neviem rady...Moja situacia: Jedna sa o uplne nove Pc na ktorom neni nainstalovany ziadny OS ...tak som klasicky siel do biosu navstavil 1st boot device CD-ROM ... vlozil do mechaniky Win 7 aaa i tak mi ho vobec nijak nenajde..neviem si s tym rady vobec mi nezacne bootova DVDromka ...vypise prv "Scan device,pleas wait" a potom cosi "PXE - MOF: EXITING PXE ROM.....Reboot a select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press key" ....cez shift + F10 sa mi podarilo dostat k niejakym nastaveniam toho PXE suvisi to nieco so sietou ak som to pochopil a dal som to vypnut no i tak nepomohlo..vedeli by ste ma niejak nasmerovat aby som s tym pohol ?

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2010, 23:44)
Hmm tak som skusal na tomto PC nabootovat to DVD a ani tu nejde...tak zeby bol na koniec problem v mediu ? :smt081 ..tak som z toho blby teraz, nemam image len cisto uz subory, prikladam do prilohy ake tam mam subory..viete mi poradit ako to napalit aby mi to bralo ako boot DVD ..ja som to napaloval cez nera 8 ako Data DVD....nikde tam nevidim moznost boot DVD abo tak nieco...viete poradit cez co to napalit alebo ako na to?...odmenim sa k+ a mojou vdakou:D

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2010, 23:51)
Neviete ci potrebujem povodny image,alebo ked dam cez PowerIso vypalit tie subory v prilohe spravi mi z toho boot DVD?
Prílohy
bez_názvu.JPG
j@ro
Star
Star

Re: Instalacia Win 7

Príspevok od používateľa j@ro »

Potrebujes iba povodny obraz disku (.iso), ktory je bootovatelny. A vypalis ho cez funkciu napalit obraz CD/DVD (ja pouzivam UltraISO) alebo cez rovnaku funkciu v napalovacom programe. Ak uz mas iba tie rozbalene subory, tak sa da aj z nich vytvorit opat bootovatelne dvd (cez UltraISO).
slavo120
Professional
Professional

A jak na to cez Ultra Iso ?ak uz nemam povodny image...vytvorit z tych suborov opät image a tak klasicky cez ultra iso dat vypalit cd/dvd alebo ako z tych suborov vytvorim opät boot DVD ?
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Windows 7 sa nabootuje aj keď nie je napálený na bootovanie (aspoň mne to išlo)
slavo120
Professional
Professional

Corn Flake napísal:Windows 7 sa nabootuje aj keď nie je napálený na bootovanie (aspoň mne to išlo)
tak ja pre zaciatok predpokladam ze bude chyba v tom kedze sa mi na 2 PC nenabootoval...

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2010, 8:06)
Tak dnes som z pod prachu vyhrabal moje starucicke CD s Win Xp a nabootovalo mi ho v pohode...takze kamen urazu je v tej Win 7....takze uz len ako ho vypalit aby mi ho bootovalo ked nemam povodny image len subory uz ? :?: :idea:
...ak som z tych suborov vytvoril opät iso a vypalim to pojde to??....nech zas neminam dalsie DVD zbytocne
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ale finta je v tom, že ty nemozes napálit ISO ale postupovat tak že to das v nere napálit AKO ISO aby to napalilo tie súbory co sú v tom ISO-vi...
slavo120
Professional
Professional

h.olub napísal:ale finta je v tom, že ty nemozes napálit ISO ale postupovat tak že to das v nere napálit AKO ISO aby to napalilo tie súbory co sú v tom ISO-vi...
jasan..ja som to ako pochopil ze nenapalim na DVD ISO ..phooda neboj....inac problem na teraz vyrieseny...
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Presne ako napisal h.olub musis to napalovat cez funkciu vypalit obraz CD/DVD. A vybrat to konkretne iso.

Rozbalene subory mozes skorpirovat na usb (ktore je sformatovane na FAT32, niektore dosky si poradia aj s NTFS) a odtial to nabootovat. (asi najvhodnejsie v tvojej situacii)

Ak ich chces hodit na DVD, tak tam uz sa treba pohrat s UltraISOM, robil som to davnejsie, takze presny postup si uz nepamatam, ale viem, ze to islo spravit.
slavo120
Professional
Professional

Ok v poriadku vdaka chalani ..Win 7 mam uspesne nainstalovany :)
Napísať odpoveď