Zubár
Re: Zubár
ja mam dieru v zube jak po výbuchu (vypadla mi plomba) a tiež ma objednala až na február...mulatt napísal:xmatkoo: svina skodoradostna..
mna zacal opat boliet jeden zub za ktory som uz vycaloval pomaly 150€ co mi ho len vlozkuje stale..ta pasta co drzi vlozku je uz vydrata a ona ma objedna az na 18 februara..tomu sa povie zubarka na urovni
Tak dnes isla von 38 (posledna stolicka v dolnej rade) 3 dni som bral ibalgin pre bolest,odpoved mojej zubarky ktorej som volal 25.1 aby som prisiel 1.2.2011
podla nej som asi mal byt dalsie 5-6dni na ibalgine
Dnes mi kamos vybavil ineho zubara,( na stomatochirurgii) ktory ma zobral hned,vytiiahol,inekcia uz presla a jemne ma pobolieva sanka pri prehltany... snad ma to uz boliet nebude ako niektorych po vytiahnuty stolicky,...
Dnes mi kamos vybavil ineho zubara,( na stomatochirurgii) ktory ma zobral hned,vytiiahol,inekcia uz presla a jemne ma pobolieva sanka pri prehltany... snad ma to uz boliet nebude ako niektorych po vytiahnuty stolicky,...
acer: i know that feel
horne osmicky isli naraz hned ako vyrastli aj ked sa zubar zapotil
38 isla vonku hodinu a pol, 2 injekcie, rozvrtana na polovice, zaseknuty koren pod kost (mojim zubom sa paci tak rastu s hacikmi na korenoch ktore idu samozrejme co najviac od seba
) takze sa fakt tesim ked pojde vonku 48
btw zvladol to chalan bez rezania, za co som velmi vdacny aj ked som myslel ze tam necham psychicke zdravie..kreslo po mne utieral uterakom ale lepsie nez celkova narkoza a rozrezane dasna..
inak mi zubari nevadia-ale to asi preto ze nepoznam vrtacku.
// ahaha, terminy? zapalila sa mi ta 38 prvy augustovy tyzden a objednala ma na druhy septembrovy, takze som uplne naslepo nasiel tohto super manika
horne osmicky isli naraz hned ako vyrastli aj ked sa zubar zapotil
38 isla vonku hodinu a pol, 2 injekcie, rozvrtana na polovice, zaseknuty koren pod kost (mojim zubom sa paci tak rastu s hacikmi na korenoch ktore idu samozrejme co najviac od seba
inak mi zubari nevadia-ale to asi preto ze nepoznam vrtacku.
// ahaha, terminy? zapalila sa mi ta 38 prvy augustovy tyzden a objednala ma na druhy septembrovy, takze som uplne naslepo nasiel tohto super manika
-
D4vid
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Takže zúbky 18, 28 , 38,48 pôjdu vonku...
Najradšej by som bol keby mi to vybrali pod celkovou anastezou... A keby možno aj všetky naraz... Toto si nechcem pamätať
Škoda že to asi nie je možné...
Osobne nenávidim návštevy u zubára... A toto vo mne vzbudzuje hrôzu...
Najradšej by som bol keby mi to vybrali pod celkovou anastezou... A keby možno aj všetky naraz... Toto si nechcem pamätať
-
D4vid
Medium Star
Ešte nemám termín... Ono dnes som bol po dlhej dobe u tej doktorky čo mi robila strojček... a kedže mi vyrástli zuby a všetko sa zasa začalo kriviť... Tak idú vonku... Ako tak čítam tieto príspevky začínam sa toho vážne obávať... nedá sa na žiadosť vybaviť ta celková anastéza? Ono aj keď ma to potom bude pár dni nesmierne bolieť... hlavne nechcem byť pri tom keď mi to budú vyberať
Už som si u zubárov prežil dosť... A ak toto má byť ich vrcholné dielo tyranie... ďakujem neprosím 
D4vid ono kazdy hovori ze po vytrhnuty to sialene boli,ale mne vcera vytiahol osmicku, vysla mi inekcia a ziadna bolest akurat spodna sanka ma mierne pobolievala pri zuvani...takze ziadne utlmujuce tabletky proti bolesti som nemusel brat....
Bal som sa aj ja bolesti co to bude,kedze mi vytiahol moju prvu osmicku,ale bolest ziadna...
A preco ti idu vybrat 4 zubky,??? hmky
Bal som sa aj ja bolesti co to bude,kedze mi vytiahol moju prvu osmicku,ale bolest ziadna...
A preco ti idu vybrat 4 zubky,??? hmky
Tu sa nejedna o klasicke trhanie zubu, osmicky vacsinou nemaju miesto kadial by sa prerezali a tym padom bud rastu krivo alebo zlym smerom takze casom to moze sposobit velke neprijemnosti, preto sa vcas chirurgicky odstranuju. Ja som sa toho tiez bal, na nete som cital o zapaloch a ukrutnych bolestiach, no nastastie, v mojom pripade, to az take zle nebolo a pokial sa dodrzuje hygiena tak ako naordinuje doktor tak po tyzdni ani nevies, ze ti nieco robili.
-
pryja
Darca
Vela ludi si dava trhat viac zubov naraz v anesteze a pravdaze je to mozne, ked si to zaplatis. Ale myslim, ze musis mas 18 rokov, neviem. Na Slovensku pribuda stale viac ambulancii a klinik, kde robia v celkovej anesteze. Hlavne v Bratislave je ich pozehnane.D4vid napísal:Takže zúbky 18, 28 , 38,48 pôjdu vonku...![]()
Najradšej by som bol keby mi to vybrali pod celkovou anastezou... A keby možno aj všetky naraz... Toto si nechcem pamätaťŠkoda že to asi nie je možné...
A este existuje nieco medzi lokalnymi injekciami a celkovou anestezou a to je analgezia.
To ti vpichnu do zily oblbovak, a ty si sice pri vedomi, ale skoro nic nevnimas a je ti to viac-menej jedno, co s tebou robia. A ked to doucinkuje, tak si po prebrati na nic nepamatas. Je to podobny stav, ako hypnoza. Ale tiez to nieco stoji a musis odist od zubara s doprovodom,to je podmienka. Je tam aj menzie riziko komplikacii, ako pri celkovej anesteze a netreba ziadne predoperacne vysetrenia.
-
Kemper_LoL
Expert
fiha to ma celkom zaujima
kedze sa strasne bojim zubarov a naposledy mi trhali zub ze som injkekcie 2x pricom som citil bolest nasledne povedal zubra ze uz nevladze ma slo porazit ... takze robia toto co si napisal aj niekde v PO,PP? nevies ,?
aka je to akoze cca cena ? 
mimochodom, jedná taká zvláštna otázka. čo sa stane, ak si počas nejakého zákroku dotyčný potrebuje napríklad aj nezadržateľne zakašlať, alebo kýchnuť? a ako tak čítam túto tému, tak človek aby sa naozaj bál zubára, ako ničoho iného
človek znesie keď ho boli ruka, noham ale bolesť zubov je určite to najhoršie...Snajper2 napísal:mimochodom, jedná taká zvláštna otázka. čo sa stane, ak si počas nejakého zákroku dotyčný potrebuje napríklad aj nezadržateľne zakašlať, alebo kýchnuť? a ako tak čítam túto tému, tak človek aby sa naozaj bál zubára, ako ničoho iného
-
D4vid
Medium Star
Tak spodné mi musia vybrať lebo rastú krivo... Nemajú miesto... Len ešte nie su celkom prerezané... To bude komplikované vyberanie...
Horné síce vyrástli celkom ok... Akurát mi tiež robia šarapatu... Tým že si spravili miesto posunuli ostatné...
Uvidím čo a ako... V každom prípade radšej pôjdem buď pod anastezu alebo analgeziu... Určite nechcem lokálne umrtvenie... To budú jatky
Len teraz neviem či mám ísť najprv za svojou zubárkou... alebo rovno k súkromnej... Treba to dopredu oznámiť mojej zubárke alebo jej len potom doniesť správu?
Horné síce vyrástli celkom ok... Akurát mi tiež robia šarapatu... Tým že si spravili miesto posunuli ostatné...
Uvidím čo a ako... V každom prípade radšej pôjdem buď pod anastezu alebo analgeziu... Určite nechcem lokálne umrtvenie... To budú jatky
Len teraz neviem či mám ísť najprv za svojou zubárkou... alebo rovno k súkromnej... Treba to dopredu oznámiť mojej zubárke alebo jej len potom doniesť správu?
Re:
Mek napísal:Som objednany 1.2. k zubarovi. Nerad tam chodim, lebo ked mi robi zuby tak je to taky blby pocit a este ked tam nieco vrta/rozbrusuje tak tie piliny padaju dole a nemozem ani prehltat... omg![]()
Len tak zo srandy, ale dneska prišiel tvoj deň D...
//
K téme:
Zubári mi nerobia problém, keďže sama chcem byť jednou z nich...
Nechodím k nim pravidelne, len tak preventívne a musím sa pochváliť , bez kazu som sa držala cca 6 rokov .
Poslednýkrát , keď som bola pri zubnej , tak mi povedala len toľko k jednému zubu :
,, Nemáš tam kaz, ale ochvíľu sa Ti tam urobí, tak to vyvrtáme a zaplombujeme.."
Všetko bolo O.K, až kým som neprišla domov a nezačal ma zub bolieť, tak som ho šľa reklamovať..
Celý mi ho zase otvorila a až vtedy mi ho začala liečiť..
Osobne si myslím, že nepostupovala správne, preliečiť mi ho mala hneď na začiatku, kým som tam nemala ešte ten kaz, ale začínalo sa tam niečo vytvárať..Nakoniec sa mi zub zapálil, mala som bolesti, až som musela ísť vyťahovať nervy.
Otázne je skôr to, prečo ma zub bolí po dobe 6tich mesiacov, keď mi z neho vyťahovala nervy..
Ale inak sa zubárov nebojím, len keby niektorí robili svoju prácu poctivo a nie len za účelom si zlepšenia finančnej stránky...
ja mám súkromného zubára, je síce drahý jak sviňa, ale nikdy nič nerobil na dva krát, nič som nebol reklamovať a nikdy ma u neho v kresle nič nebolelo, je pravda, že si to zaplatím, ale v tomto prípade to pokladám za veľmi dobrú investíciu
ja som tiez u sukromneho a mozem to len doporucit. sice som tam uz nechal slusny balik penazi, ale normalneho zubara uz nikdy viac. mal som zatial dva kazy, oba boli spravene este u normalneho zubara a s oboma som mal potom este velke problemy, ktore sa skoncili vytiahnutim korenov u oboch zubov. samozrejme dokopy mi to dal az sukromny zubar. ked som sa stazoval na bolesti zubu u normalneho, tak mi len vyvrtal plombu, povedal ze tam nic nie je a musel som este zaplatit za zbytocne vrtanie..a to ani nevravim o ovela jemnejsej praci, ked som tam bol prvy krat, tak som nemohol uverit, ze u zubarky to ide aj bez bolesti