Snowboarding

O športe...
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Prvé kroky v snowboardingu

Príspevok od používateľa zabzo »

Ja len tak že BTW, nikdy nevieš kde sa bude učiť :lol: .. TO bolo len tak BTW 8) , počuj a ty osobne si to nejak uvedomuješ to navážanie na prednú nohu? :wink:
xmatkoo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa xmatkoo »

asi 3sekundy ked vindem z vleku :D potom to mam v <>... :D jazdim tak, aby mi bolo dobre
ale na zaciatku mi to dost pomohlo... najprv som sa iba pustil rovno a zabrzdil a snazil sa mat to rozlenie asi tak... no ale odvtedy uz ani moc nie... :] ale pri link turnoch ti to treba... vid

ked prechadzas z fs na bs hranu tak ides cez prednu nohu :]]
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Mhm, lebo ja pri jazdení si nejak nevšímam nič, proste len užívam jazdu. 8) A ja teda osobne pri prechode z FS na BS hranu nejak neregistrujem naváženie :oops: . Ozaj a zakladateľ témy, čo bol už jazdiť ? :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Re: Snowboarding

Príspevok od používateľa kinjeril »

Temy spojene + zmeneny nazov temy.

Vsetko co sa tyka snowboardovania smerujte sem.
Peto91
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peto91 »

Bol som jazdiť, ale zatial nie na poriadnom svahu ale len na kopci u nás za mestom s kamarátmi. Ani nie jazdiť ako skúšať rôzne kravinky čo som videl na nete, postupne. Ale mám dosť problém v tom zistiť na ktorú stranu sa mi jazdí lepšie. Keď jazdím goofy, tak si hovorím že lepšie bude asi regular, a opačne. Skrátka sa neviem rozhodnúť. Som vadný? :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak to je vážne čudné, ja som v živote na snowboarde nestál, ale viem, na ktorú stranu by som učite jazdil. To si sa ani na skateboarde nevedel rozhodnúť?
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Peto: Skús si len predstaviť že ideš na snowboarde a akou nohou sa ti "pôjde lepšie". Alebo sa to robí tak, že ťa niekto posotí a ktorou nohou vykročíš prvej, tak tá je predná.
Peto91
Amateur
Amateur

Pilifo, keď si to pomyslím, tiež sa mi zdá že som si istý že by som šiel goofy. Ale keď sa na to postavím tak je to fifty fifty. Na skateboarde som mal hneď jasno. Pravá v predu, goofy.

Jokky: Takéto metódy neuznávam, poznám ich niekoľko, ľad, strčenie, vyskočenie na schod, skateboard, a v každom to mám inak, a aj kopec mojich kamarátov. Je to individuálne a neplánujem sa tým riadiť.

Teraz sa chcem ale opýtať, je pre 182cm chalana, ktorý váži len niečo málo nad ~68kg doska vysoká 145cm malá? Ja neviem posúdiť, na väčšej som nestál ale keď čítam tabulky tak vraj pre 180cm muža má byť doska 155-160. Je tá moja teda primalá? Jazdím, teda skôr mám v pláne jazdiť univerzálne. Zjazd, freeride, neplánujem skoky atp..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa by si mal na snowboarde jazdiť rovnako ako na skateboarde, takže v tvojom prípade s pravou nohou vpredu...
Peto91
Amateur
Amateur

Tak to aj mám v pláne. Predcalen, keď sa na tom cítim stabilnejšie na skateboarde, tak by som mal aj tu. No možno by bolo dobré priebežne sa učiť na obe strany, ako mi poradil jeden inštruktor. Vraj potom v budúcnosti nebudem mať žiaden problém jazdiť switch.

Inak ak by niekto vedel odpoveď ohľadom tej veľkosti. :)
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Neviem čo presne ohľadom veľkosti? 8) Dosku ako si spomínal kúpenú máš, tak teda veľkosť čoho? :)
Jokky
Medium Star
Medium Star

Peťo: ja meriam cca 175cm a mám dlhú dosku 155cm, tak pre teba by bola asi najlepšia 155-160 cm. Ale keď nemáš na výber tak skús aj na tej ktorú máš a uvidíš.
zabzo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Jokky napísal:Peťo: ja meriam cca 175cm a mám dlhú dosku 155cm, tak pre teba by bola asi najlepšia 155-160 cm. Ale keď nemáš na výber tak skús aj na tej ktorú máš a uvidíš.
Aha dĺžka dosky? :) Tak pokiaľ ja viem, doska by ti mala siahať približne po úroveň "medzi nosom a ústami" ... Síce čím kratšia, tým ľahšie sa ti jazdí, teda lepšie sa ovláda doska, ale potom keď si kúpiš dlhšiu, tak neviem či by to nebola aj zmena 8) . Aspoň ja by som bral teda už od začiatku dosku, ktorá by mi bola "tak akurát", ale to je možno iba môj názor. Inak ak sa mýlim v tej dĺžke tak povedzte :)
Jokky
Medium Star
Medium Star

No sem máš tabuľku veľkostí podľa ktorej som sa ja riadil, a tak podobne mi poradili aj v predajni.

// Ale čo som sa ešte dočítal tak by mal byt snb dlhý až po bradu.
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

dosky na freeride by mali byt trochu dlhsie... aj po oci/obocie
na freestyle tak brada max. nos
>]
Peto91
Amateur
Amateur

Zdravím, tak píšem ešte raz, :) Jazdenie mi už celkom ide, už viem robiť oblúky a zísť svah celkom rýchlo bez toho aby som spadol. Zvládam už aj nerovnosti v teréne a podobne. Dnes tu mám ale iný problém...

Asi som nabudil brata, keďže si v Piatok objednal snowboard tiež, a chce sa to naučiť. No kvôli tomu, že si akurát robí vodičák tak mu financie dovolili zatial len dosku a viazko. Teda bez topánok. CHcel by ísť jazdiť ešte niekedy tento týždeň, a rád by som vedel, či sa to bude dať aj s klasickými zimnými botami. Skúšali ste to niekto?
Jokky
Medium Star
Medium Star

To by si musel mať sakra šťastie, aby si našiel niekde doma topánky, ktoré by pasovali na SNB.
Nech si požičia od rodičov 50€-60€ a nech si ich dokúpi.
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

boty sa daju pozicat ci? ja ked som zacinal tak som si poziciaval cely komplet za 10e/den
boty ta nevidu ani na 5 :]
B0B1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa B0B1 »

Chcel by som sa spýtať či by mi niekto neporadil nejaký kamenný obchod s viazaním na snowboardy, niečo do 60 evri, niekde v bratislave a okolí diky moc
jackb
Redeemer
Redeemer

Snowboarding

Príspevok od používateľa jackb »

Vygoogli si Aliance, mozno ti najdu aj taky kusok alebo pockaj na posezonne zlavy ;)
Inak ten "stromcek" na zadnej hrane sa vola padajuci list...
Napísať odpoveď