Romovia na Slovensku
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
hughito: mne nejde o to, že musím svojimi daňami prispievať na sociálnu pomoc a že fondy z EU sú určené pre pomoc utláčaným menšinám a neviem o fonde pre bežného človeka v núdzi. Maximálne ma vytáča ale fakt, že sú tí darmožráči uprednostňovaní. Ja ako bežný biely Slovák, čo chodí na výšku, si budem môcť vziať za ženu svoju frajerku až keď dokončím výšku, nájdem si prácu a budem sa modliť, aby nám spoločný príjem a šporenie umožnilo splácať hypotéku a financovať mladú rodinu. Lebo štát ani nikto mi len tak nedá byt len preto, "lebo som biely a nemám kde bývať." A to ma fakt dosť serie. Kto je pre náš štát prospešnejší - obyvateľ sídliska Luník9, ktorého deti fetujú toluén a existuje vysoká pravdepodobnosť, že nikdy pracovať nebudú, štát živí jeho rodinu soc. dávkami...alebo normálne pracujúci Slovák, ktorý sa snaží mať normálnu rodinu? Odpoviem si sám - slušný Slovák, čo chce poctivo pracovať a živiť svoju rodinu prácou svojich rúk a mozgu! Vieš čím živí tá pliaga svoje rodiny? "Prácou" svojich pohlavných orgánov! Nepleťme si to ale s prostitútkami - lebo tie sú za to platené súkromnými občanmi, cigánov za súloženie platí štát! Uvedomujeme si to vôbec? My ich platíme za to, že šukajú ako králiky, majú v péčku to, aby svoje deti mali z čoho živiť a spoliehajú sa na to, že "biely gadžo dá podporu." kur*a, kto dá podporu mne? Kto podporuje slušného človeka? Však to je už dnes pomaly ohrozený živočíšny druh! Sme dinosaury, ktoré sa dobrovoľne nechávajú vyciciavať. Je mi zle.
V tomto s tebou súhlasím, jasné, len som chcel podotknúť aj to, že naše peniaze idú na plno ďalších nezmyslov.
A budem sa už opakovať, ale to, že je takáto situácia, za to nemôžu ani tak cigáni, ale systém=štát, ktorý takto nastavil pravidlá hry.
A to treba zmeniť.
A budem sa už opakovať, ale to, že je takáto situácia, za to nemôžu ani tak cigáni, ale systém=štát, ktorý takto nastavil pravidlá hry.
A to treba zmeniť.
-
Stoporko
VIP
plne s tebou súhlasím. Aj v jednej z príčin problému aj s riešením. Je tu ale otázka: ako to zmeniť? Resp. ako to zmeniť nenásilnou formou?
Inak, keď oco ten účet pred pár dňami vytiahol z novín, tak sme mali doma chvíľu "tichú hodinku," kedy to každý z nás rozdýchával
Inak, keď oco ten účet pred pár dňami vytiahol z novín, tak sme mali doma chvíľu "tichú hodinku," kedy to každý z nás rozdýchával
No ako to zmeniť = nad tým sa mi teraz nechce rozmýšľať, to je moc ťažká otázka.
Inak, ten bloček je, ehm, mierne napisané, iritujúci.
Inak, ten bloček je, ehm, mierne napisané, iritujúci.
Dajte mi na jeden deň k dispozícií 90 hlasov poslancov, potom uvidíte, ako sa to dá zmeniť
..... Ale skôr sa obávam, že nikto to nebude riešiť až nakoniec táto bomba exploduje.... A potom sa to už bez "jednoduchých a radikálnych" riešení, ako hovoria pseudohumanisti a trockisti nezaobíde.... A veselo potom z toho nebude nikomu....
Ale nie, naozaj - čo je na tom takého ťažkého ? Prečo sa dávky nemôžu regulovať, resp. nastaviť na ne prísnejšie podmienky ? Veď v tom tkvie jadro celého problému.
Dávky
prachy
decká
dávky
veľa deciek
problémy.
Dávky
-
Grim
Darca
zníženie dávok
menej hlasov vo voľbách od cigánov
menej peňazí pre stranu zo štátnej kasy
hughito, asi na tom bude ťažké to, že nie je politická vôľa to riešiť.... Mi to príde ako situácia na Titanicu.... dole sa ľudia topili, hore sa veselo zabávali (A tí z posádky, ktorí vedeli, čo je vo veci, boli ticho a sarkasticky sa usmievali).....
K tým dávkam..... poberanie dávok by som podmienil tým, že jeden z rodičov by musel byť zamestnaný (a tým teda skrze dane a odvody tiež prispievať do štátnej kasy).... pokiaľ nie, dávky by jednoducho neboli pridelené..... A znovu ako 100-krát obohratá platňa sa opakujem.... prípadnú kriminalitu tvrdo trestať - neposudzovať škodu, ale motiváciu ku konaniu. To by ale pochopiteľne platilo vo vzťahu k všetkým.... nie len Cigánom.....
edit.
a prehodnotenie všeobecného volebného práva by tiež nebolo na škodu veci..... Pretože už len z hľadiska zdravého rozumu nechápem, prečo niekto, kto vôbec neprispieva k rozvoju spoločnosti a štátu by mal mať právo túto spoločnosť a štát ovplyvňovať a podieľať sa na jej riadení..... Tiež to ale je myslené k všetkým obyvateľom, nie len k Cigánom.....
K tým dávkam..... poberanie dávok by som podmienil tým, že jeden z rodičov by musel byť zamestnaný (a tým teda skrze dane a odvody tiež prispievať do štátnej kasy).... pokiaľ nie, dávky by jednoducho neboli pridelené..... A znovu ako 100-krát obohratá platňa sa opakujem.... prípadnú kriminalitu tvrdo trestať - neposudzovať škodu, ale motiváciu ku konaniu. To by ale pochopiteľne platilo vo vzťahu k všetkým.... nie len Cigánom.....
edit.
a prehodnotenie všeobecného volebného práva by tiež nebolo na škodu veci..... Pretože už len z hľadiska zdravého rozumu nechápem, prečo niekto, kto vôbec neprispieva k rozvoju spoločnosti a štátu by mal mať právo túto spoločnosť a štát ovplyvňovať a podieľať sa na jej riadení..... Tiež to ale je myslené k všetkým obyvateľom, nie len k Cigánom.....
-
Stoporko
VIP
ale veď grim to už vystihol: žiadna politická strana to nespraví, lebo by to znamenalo podpíliť si pod sebou konár. Cigáni sú ľahko manipulovateľní, za prachy budú voliť kohokoľvek. A obmedziť volebné právo - rovnaký problém: pseudohumanisti začnú kríkať, že je to protiústavné (a čo? Ústava sa nesmie meniť, ak je zlá?), obmedzujúce ľudské práva (ako by právo voliť a angažovať sa v politike bolo všeobecným ľudským právom) a podobné ptákoviny.
Suma sumárum nie je reálne, aby sa cigánsky problém politicky vyriešil - politik, ktorý to začne reálne riešiť, dostane z vlastnej strany "po papuli" aby ju neoberal o hlasy a nič nové sa neudeje. Teda ostáva už len priama vôľa ľudu a tu je otázka - ako dosiahnuť, aby to, čo nevyhnutne prebehne (je len otázkou kedy, čo je smutné, no pravdivé) prebehlo čo najúčelnejšie a bez zbytočných obetí na životoch.
Suma sumárum nie je reálne, aby sa cigánsky problém politicky vyriešil - politik, ktorý to začne reálne riešiť, dostane z vlastnej strany "po papuli" aby ju neoberal o hlasy a nič nové sa neudeje. Teda ostáva už len priama vôľa ľudu a tu je otázka - ako dosiahnuť, aby to, čo nevyhnutne prebehne (je len otázkou kedy, čo je smutné, no pravdivé) prebehlo čo najúčelnejšie a bez zbytočných obetí na životoch.
Nebola práve v Luníku biedna volebná účasť ?
-
Stoporko
VIP
a ja viem? No myslím, že spochybňovať to, že cigáni sú pol. stranami využívaní (teda ich volebná sila) je hlúposť.
Určite sú, ale nemyslím si, že je to až taká "ťažká váha."
Ani ja si nemyslím, že majú nejaký veľký vplyv na výsledky volieb, keďže volebnú účasť majú veľmi slabú...
podľa mňa je každá vláda je priposratá z toho že by na nás spravil bububu niekto z bruselu a nebodaj by znížil tok euráčov z EU ktoré majú byť použité na menšiny (a končia ktovie kde). plus by sa začali ozývať rôzni aktivisti ktorí videli cigáňa maximálne tak na fotke - stoporko ich pekne nazýva že "pseudohumanisti" 
nepokusal sa o nieco podobne Kanik? Siahol im na pridavky a boli potom aj rabovacky na vychode. Nepamatam si to uz presne, mal som malo rokov a nezaujimal som sa velmi o to.
-
Janio
Zablokovaný
Nepovedal by som, že to vôbec nezávaži inak by to nepodplacali... Neviem, ale zdá sa mi, že v jednom meste (alebo kde to bolo) museli pozastaviť voľby, pretože tam bol samí cigán a mysleli, že ich podplatili... Čo sa im ani nečudujem keď každí volil to isté...
Ja sa aj tak smejem, že ked dávali volebné reklamy na poslancov Košíc.
tak jeden hovoril : "som za to aby Lunik XI zanikol"
už len čo by chlapec spravil z všetkými obyvateľmi luniku 9?
prestahoval do lunik 8 a z toho luniku 8 by bol o chvilu 9?
tak jeden hovoril : "som za to aby Lunik XI zanikol"
už len čo by chlapec spravil z všetkými obyvateľmi luniku 9?
prestahoval do lunik 8 a z toho luniku 8 by bol o chvilu 9?
Co je prosim vas zle na tom ucte?Su tam nehorazne peniaze na armadu, ktoru mame aj tak len kvoli Slotovym vyhlaseniam na margo Madarov, keby nebolo toho,tak ziadnu armadu spasy nepotrebujeme! Kolko nas stoji cinnost mestskych uradov alebo zeleznice,to su katastrofalne cisla!
-
Stoporko
VIP
svizer: viem, že to bude OT, no na margo výdajov na armádu: štát, ktorý nemá armádu, je odkázaný len na diplomaciu. A to je cesta do pekla. Lebo diplomacia je ako štetka - dá tomu, kto zaplatí viac, no nazve to honosne "selektívny výber bonity prijímateľa poskytovaných služieb."
Armáda našej krajiny ide všeobecne dobrou cestou - špecializované útvary ako chemici, pyrotechnici, špeciálne jednotky. Plus nejaké množstvo bigošov, mrakojebci a podobne. Samozrejme, je tam veľa čo zlepšovať. No krajina, ktorá rapídne zníži výdavky na armádu sa v dlhodobom meradle odsudzuje na zánik.
Armáda našej krajiny ide všeobecne dobrou cestou - špecializované útvary ako chemici, pyrotechnici, špeciálne jednotky. Plus nejaké množstvo bigošov, mrakojebci a podobne. Samozrejme, je tam veľa čo zlepšovať. No krajina, ktorá rapídne zníži výdavky na armádu sa v dlhodobom meradle odsudzuje na zánik.
Stoporko: Sme clenom EU a NATO, takze konflikty by s okolitymi statmi s vynimkou vychodnej hranice hrozit nemali. Na armadu idu nemale peniaze, ktore by sa dali pouzit daleko niekde inde. Je mozno dobre, ze mame chemicku jednotku, specialne jednotky a podobne, ale je nam potrebna profesionalna armada v takomto mnozstve, ktora sedi len v kasarnach na zadku a opcas si vytrpia dva tyzdne na Lesti? Skutocne su to nutne vydavky v tejto hroziacej vojnovej atmosfere, ktora hrozi Slovensku, alebo su to zbytocne peniaze, ktore by sa dali pouzit na iny ucel?