VNC (vzdialena plocha) - nedari sa pripojenie
VNC (vzdialena plocha) - nedari sa pripojenie
Ahojte.
Chcem sa opytat niekoho z vas, kto mate skusenosti s aplikaciou VNC na vytvorenie vzdialeneho pristupu k pc.
Ked sa snazim connectnut, pripojenie sa nepodari. Pripajam sa z pc, ktory je za routerom. Router mam Asus RT N13U. V menu routera mam zalozku WAN -> Virtualny server. Tam by som asi mal povolit port. Port pre VNC je 5900. Zadam tam IP (PC alebo routera? - skusal som jedno aj druhe).
Cize u seba mam Viewer, na strane kam sa pripajam je Server (a tam router nie je). IP na oboch koncoch su od providera napevno.
Kde robim chybu? Preco to nefici?
Chcem sa opytat niekoho z vas, kto mate skusenosti s aplikaciou VNC na vytvorenie vzdialeneho pristupu k pc.
Ked sa snazim connectnut, pripojenie sa nepodari. Pripajam sa z pc, ktory je za routerom. Router mam Asus RT N13U. V menu routera mam zalozku WAN -> Virtualny server. Tam by som asi mal povolit port. Port pre VNC je 5900. Zadam tam IP (PC alebo routera? - skusal som jedno aj druhe).
Cize u seba mam Viewer, na strane kam sa pripajam je Server (a tam router nie je). IP na oboch koncoch su od providera napevno.
Kde robim chybu? Preco to nefici?
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: VNC (vzdialena plocha) - nedari sa pripojenie
Na server na ktory sa pripajas je co zac? Windows/Linux? Spustil si vnc server?
-
bb5unlock
Light Professional
na tom PC kde mas VNC server, musis mat verejnu IP (alebo pouzit napr Hamachi na vytvorenie verejnej IP)
VNC server je spusteny a je tam verejna IP. Verejna IP je pri obidvoch.
Na tom, kde sa pripajam, je Win XP, ten z ktoreho sa pripajam ma Win 7.
Na tom, kde sa pripajam, je Win XP, ten z ktoreho sa pripajam ma Win 7.
-
RomanB
Medium Professional
Forwardni port ,neviem co znamena povolit port , ci si ho povolil v nejakom firewally , pripadne mas ten port povoleny aj na PC ... ?
Tak ako som spominal: Port som povolil v menu routera. Rovnakym sposobom, ako si otvorim port napriklad na torrenty.
To by malo stacit, nie?
To by malo stacit, nie?
port musis presmerovat na lokalnu IP adresu pocitaca, na ktorom je spusteny vnc server, este si skontroluj ci ti vnc server neblokuje firewall, potom by to malo ficat
Pls, co to presne znamena?
V menu routera som zadal port a IP pocitaca, z ktoreho sa idem pripajat na vzdialenu plochu. To je dobre ci zle? Alebo som tam mal zadat IP cieloveho pc?
Firewall asi nie. Mam Eset Smart Security. Skusal som ho mat aj uplne vypnuty a skusal som aj pri zapnutom, no vtedy som si VNC v Esetovi povolil.
V menu routera som zadal port a IP pocitaca, z ktoreho sa idem pripajat na vzdialenu plochu. To je dobre ci zle? Alebo som tam mal zadat IP cieloveho pc?
Firewall asi nie. Mam Eset Smart Security. Skusal som ho mat aj uplne vypnuty a skusal som aj pri zapnutom, no vtedy som si VNC v Esetovi povolil.
daj tam ip cieloveho pc, toho pocitaca, na ktory sa chces pripojit
Cize u mna, odkial sa idem pripajat. Plus port a malo by to slapat?
-
RomanB
Medium Professional
Router musi vediet prelozit port a IP adresu , to znamena ze z verejnej IP sa musi nejak dostat na tvoju privatnu , k tomu ti posluzi tzv. port forwarding ..
Roman, cize co presne a ako mam urobit?
-
RomanB
Medium Professional
Principialne takto :
Ked sa bude z vonku dotazovat na dany port tzv. forwardne packety na tu privatnu IP adresu ktoru si tam nastavis ...
Ked sa bude z vonku dotazovat na dany port tzv. forwardne packety na tu privatnu IP adresu ktoru si tam nastavis ...
- Prílohy
-
- 1145_ports_app.gif
- (10.81 KiB) 472 stiahnutí