Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa beardie »

MI na VUT spravi aj ten, kto do tej skoly nechodi
gooner89
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gooner89 »

caute, maturujem z matiky a fyziky, a rozmyslam o fchpt chem. inzinierstvo na stu, vraj je tam vela matiky a fyziky a malo chemie, poradte pls :)
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Takze ludkovia... zachvilu koncia terminy podania prihlasok a ja mam velku dilemu. Na ktoru skolu si prihlasku resp. prihlasky dat. Chcel by som ist niekde na Ekonomicke zameranie. Mam vyhliadnute tri.

1. EU BA - Fakulta podnikoveho manazmentu
2. SPU Nitra - Fakulta ekonomiky a mazmentu
3. UMB BB - Fakulta ekonomicka

Mna by ale zaujimalo, ze ci je dobra volba dat si prihlasky na vsetky tri, alebo si to tym iba zhorsim? Su prijimacky take iste (teda aspon podobne) na vsetkych tychto skolach? To viem, ze su z matematiky, ekonomiky a cudzieho jazyka. No niesu nahodou v narocnosti odlisne? Docital som sa, ze pre kazdu danu skolu su ucebnice na prijimacky tychto predmetov. Mam si kupit ucebnice od vsetkych skol, al. mi staci kupit od jednej skoly a na vsetky prijimacky daneho predmetu sa ucit s jednej ucebnice?
Ekonomiku sa naucit dokazem ked velmi chcem, anglictinu som nuteny sa dobre naucit kvoli maturite, no ale matematika mi robi problem a stoho predmetu ani nematurujem.
Ake mam vlastne sance dostat sa aspon na jednu z tychto skol?

Dalej by ma zaujimalo, ktoru skolu by ste mi odporucili skor v pripade, ze by som bol prijaty na dve alebo vsetky, alebo v pripade, ze sa rozhodnem iba pre jednu prihlasku aby som si to zbytocne nekomplikoval. Kde su najlepsie podmienky, kvality, najlepsi profesory, najlepsie vybavenie, najlepsia organizacia. Ak nahodou mate pre mna lepsi typ tak kludne sem snim :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

No podla rebrickov co zostavuje ARRA su v poslednych rokoch najlepsie co sa ekonomiky tyka Slovenska polnohospodarska Univerzita v Nitre a Technicka univerzita v KE. V r. 2009, 2008 bola najlepsia Technicka, v r. 2010 zase SPUčka. Na 3 bola myslim UMB BB.
Neviem preco si vsetci myslia ze Ekonomicka univerzita je BA je nieco extra :roll: jedine co ako tak ma su granty.. Inak je to cisto priemerna ekonomicka skola. Poznam osobne par ludi co chodia do BA a v konfrontaci napr zo studentom z NR by mali nedostatky... Pretoze niektore veci co sa ucia tam, sa na ekonomickej vobec neberu. Tym nehovorim ze EUBA je nieco podradne, ale ked si chces vybrat to naj tak chod bud na SPU do NR alebo do KE. O tej vsak moc info neviem.

co sa tyka prihlasok, daj si kolko chces..vsetko zalezi od teba

prijmacky budes robit vsade a budu asi rovnako narocne...akurat co viem tak v BA to robia tak ze si zaplatis doucovanie za par desiatok €, chodis tam a ucis sa presne tie veci ktore budu vyzadovat....ale az mas dobre znamky tak by si nemal mat problem s tymto

neviem sice odkial si, ale ja osobne by som ti poradil SPU v Nitre....

az mas este otazky kludne sa pytaj
D3m1
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D3m1 »

Zdravim,
chcem sa spytat ci je narocna anglictina na FEI alebo FIIT myslim skuska a zapocet pre gymnazistu s priemerom 2-3 popripade ak mate nejake starsie testy ktore sa tam pisali tak ak mozete ich tu hodit ...
vdaka
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

eNeS napísal:Takze ludkovia... zachvilu koncia terminy podania prihlasok a ja mam velku dilemu. Na ktoru skolu si prihlasku resp. prihlasky dat. Chcel by som ist niekde na Ekonomicke zameranie. Mam vyhliadnute tri.

1. EU BA - Fakulta podnikoveho manazmentu
2. SPU Nitra - Fakulta ekonomiky a mazmentu
3. UMB BB - Fakulta ekonomicka

Mna by ale zaujimalo, ze ci je dobra volba dat si prihlasky na vsetky tri, alebo si to tym iba zhorsim? Su prijimacky take iste (teda aspon podobne) na vsetkych tychto skolach? To viem, ze su z matematiky, ekonomiky a cudzieho jazyka. No niesu nahodou v narocnosti odlisne? Docital som sa, ze pre kazdu danu skolu su ucebnice na prijimacky tychto predmetov. Mam si kupit ucebnice od vsetkych skol, al. mi staci kupit od jednej skoly a na vsetky prijimacky daneho predmetu sa ucit s jednej ucebnice?
Ekonomiku sa naucit dokazem ked velmi chcem, anglictinu som nuteny sa dobre naucit kvoli maturite, no ale matematika mi robi problem a stoho predmetu ani nematurujem.
Ake mam vlastne sance dostat sa aspon na jednu z tychto skol?

Dalej by ma zaujimalo, ktoru skolu by ste mi odporucili skor v pripade, ze by som bol prijaty na dve alebo vsetky, alebo v pripade, ze sa rozhodnem iba pre jednu prihlasku aby som si to zbytocne nekomplikoval. Kde su najlepsie podmienky, kvality, najlepsi profesory, najlepsie vybavenie, najlepsia organizacia. Ak nahodou mate pre mna lepsi typ tak kludne sem snim :)
ja chodim na EF UMB. Prihlasku som si daval len jednu. Co sa tyka prijimaciek, tak posledne sa skladali z dvoch testov. 60 bodovy test z matematiky a 120 bodovy test z cudzieho jazyka a zakladov ekonomie + mozes ziskat za prospech 20 bodov. Cize dokopy 200 bodov. Testy neboli tazke, ale z matiky som mal dost malo bodov(na strednej sme nemali bohvie aku matiku a ani ja som sa jej velmi nevenoval).

Odporucil by som ti kupit brozurku 1000 a 100 otazok z ekonomie, ktoru predava fakulta. Z otazok v tejto brozurke je zostaveny test zo zakladov ekonomie. Dostanes k tomu este tematicke okruhy(cca 50 stran). Ja mam skoro vsetky otazky vypracovane, tak ak ju budes mat, kludne napis.

A este jednu dobru knizocku by som ti odporucil, ktora sa vola "Zaklady ekonomie a ekonomiky" od Hontyovej, Liseho, Majduchovej. Vydava to EUBA. Z tejto knizky som sa ucil aj na prijimacky a nieco z nej som pouzival aj na Mikroekonomii.
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

VUT BRNO FAST chodi tam niekto?:) je to skola na lepsej urovni ako v BA STU alebo ako?:)
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

adameeec: A co sa tyka ucebnic z matematiky a cudzieho jazyka? To si riesil ako?
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

chcel by som sa spytat ktoru skolu by ste mi viac odporucili ,.,..,bud

Ekonomická univerzita v Bratislave - Fakulta hospodárskej informatiky -Hospodárska informatika

alebo

Slovenská technická univerzita v Bratislave » Fakulta informatiky a informačných technológií - Informatika
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

HI je kus z ekonomie, kus z informatiky, teda v podstate nebudes ani poriadny ekonom, ani poriadny informatik, moj nazor...ja by siel na feiku.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

na fhi mam kamosa a tej informe prave neublizil podla toho co vravel....

a ze by z feiky bol clovek poriadny informatik? o tom mam tiez iste pochybnosti
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

urcite viac ako z HI
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

eNeS napísal:adameeec: A co sa tyka ucebnic z matematiky a cudzieho jazyka? To si riesil ako?
z matiky som mal pozicanu knizku "Poziadavky na prijimacie skusky z matematiky" a z anglictiny som si presiel par testov z minulych prijimaciek
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

a este co si myslite o tejto skole ????
Paneurópska vysoká škola - FAKULTA INFORMATIKY

http://www.uninova.sk/fi/src/index.php? ... kteristika
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nic dobre :)
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

preco?:D
nejeke dôvody ?:D chodite tam niekto?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Jeden známy tam chodil na masmediálku tuším 1 rok. Zaplatil im tých 70 litrov čo si pýtajú a profáci ich nútili lepiť si fejtóny na čisté A4. Za také peniaze by som ten prístup už očakával iný.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to by az tak nevadilo asi ,.,.ale to vybavenie je slusne aj ubytovanie ,.,.ale kto mate skusenosti piste pls :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Nie je lepšie ti ísť kdesi do Brna, Prahy alebo na STU ako na súkromku? Vyhodené peniaze...
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Iron-Eddie napísal:Zdravím! Chcel by som sa opýtať, či sa niekde dá študovať genealógia.
Ideálne v Trnave, Nitre alebo Bratislave (alebo v okolí týchto miest). Ak áno, na akú univerzitu/VŠ by bolo najlepšie ísť? Na akú fakultu by som sa mal prihlásiť?
Prípadne, dá sa študovať v rámci nejakého všeobecnejšieho odboru?
Nikto nič?
Skúsil som hľadať na nete, ale nič som o tom nenašiel.

Alebo inak - s bakalárom z histórie sa dá ako uplatniť?
Napísať odpoveď