Zdravím Vás!
Potrebujem poradiť s jedným problémom. Počas hrania hier na PC mi občas (cca každú druhú, tretiu minútu, záleží od hry, u každej je to individuálne) zamrzne na dve tri sekundy PC, potom prebleskne čierna obrazovka a normálne hra pokračuje. Už som aj preinštaloval PC a nainštaloval nový driver na grafiku, ale nepomohlo. Mám Windows 7 64b a grafiku ATi HD3870. Nerobí to pri každej hre, ale hlavne pri tých novších.... Ďakujem.
Krátke zamrznutie pc....
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Krátke zamrznutie pc....
Tuším je to throttling, že sa ti CPU prehrieva, náhle podtaktuje, klesne teplota a nahodí sa naspäť.takt. Prečistiť, prepastovať CPU.
-
vrtulnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ako pisal BigtomEE, prehrieva sa Ti CPU.
Pozri, ci tam nemas prach. Pripadne skus si stiahnut Everest a kukni teploty.
Pozri, ci tam nemas prach. Pripadne skus si stiahnut Everest a kukni teploty.
No prepastoval som CPU a meral teploty a maximálne pri zaťažení som mal na CPU okolo 40, HD okolo 20, Grafiku 74, a chipset tiež okolo 40. Takže v teplotách to asi nebude. Chcem ešte vyskúšať silnejší zdroj, predsa len ta grafika niečo zožerie a ak to nepomôže tak mi kamarát poradil, aby som prepastoval aj chladič na grafike a hlavne na pamätiach grafiky. Uvidím a dám vedieť....ináč Windows mi tento problém identifikoval nasledovne ako dole v okne a vyriešil to iba odkazom na drivery...
Kód: Vybrať všetko
Zdroj
Windows
Súhrn
Chyba grafického hardvéru
Dátum
28. 12. 2010 13:05
Stav
Neohlásené
Popis
Problém s vaším videohardvérom spôsobil, že systém Windows prestal správne pracovať.
Popis problému
Názov udalosti problému: LiveKernelEvent
Verzia OS: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identifikácia miestneho nastavenia: 1051
Súbory, ktoré bližšie popisujú problém
WD-20101228-1305.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
Ďalšie informácie o probléme
BCCode: 117
BCP1: FFFFFA8001F514E0
BCP2: FFFFF880048AE7F8
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
tak to teda prepastuj a malo by to ist normalne
Takže cpu som prepastoval a teploty sú v pohode, skúšal som aj silnejší zdroj, vymenil som ram a dokonca som aj skúšal windows XP ale nič nepomohlo....ale aj tak dík za rady...