manager666 napísal:Tak, konečne som zhliadol všetky videá a zaujímalo by ma, ako sa bude systém správať, keď ja budem upravovať nejakú stránku, či bude môcť iný užívateľ upravovať túto stránku súčasne so mnou a zmeny sa budú okamžite u mňa prejavovať, alebo nebude mať k mnou upravovanej stránke nikto prístup...Ako sa to zachová ?
video hovorí za všetko
ak sa ti nechce pozerať, tak v skratke:
1) Po prístupe k úprave niektorej stránky sa táto stránka uzamkne a iný admin ani správca k nej nemá prístup
2) Po zmene stránky sa pôvodná stránka odomkne a uzamkne nová
3) Uzamykanie funguje na viacero stránok súčasne, ak upravujeme z jedného účtu viacero stránok, všetky budú uzamknuté. Medzi stránkami ktoré sme uzamkli my sa môžme presúvať, ale nikto iný na ne nemôže vstúpiť
4) Po opoustení editácie (preklik na komunikáciu, nastavenia..) sa stránka odomkne
5) Pri logoute sa ukončia všetky relácie (odhlásime sa aj z iných tabov ak sme v jednom prehliadači prihlásený viackrát) a všetky naše stránky sa odomknú
na úrovni modulov to zatiaľ implementované nie je, ale chcel by som to spraviť tak, že ak je modul kopírovaný a teda sa nachádza na viacerých stránkach súčasne, a zároveň je pre nás niektorá z týchto stránok zamknutá, tak ho nemôžme upravovať. Inak ho upravovať môžme, lebo to znamená že jeho zmena neovplyvní nikoho prácu
manager666 napísal:A ešte taká otázka pomimo, pre CMS si sa rozhodol sám alebo si si musel vybrať z určitých tém, kde CMS bol na výber. Ako to vlastne (na MUNI) chodí ?
Môžeš si vybrať, alebo zvoliť vlastnú tému. Ja som si zvolil vlastnú tému. A prečo cms? Kedysi dávno som ho začal robiť lebo som mal nápad a chcel som sa zdokonaliť aj v php a javascripte (bakalárku som mal v delphi, a v tom som sa tiež dobre zdokonalil pri tých genetických a evolučných algoritmoch čo som robil

takže som vedel že mi to dá viac ako 50 kníh). Potom som to uznal ako vhodný námet na diplomku, a školiteľ súhlasil