Pomoc s grafickou kartou ZOTAC GEFORCE 9800GT 1G
Pomoc s grafickou kartou ZOTAC GEFORCE 9800GT 1G
Potrebujem poradiť ohľadom takej veci, že : Dokúpil som si túto slabšiu grafickú kartu aby som si zahral aspoň novšie hry na stredné detaily (Crysis, Mafia II, Bad Company 2, ....) Keď mi ju napojili, tak som si nainštaloval NFS HOT PURSUIT 2010 a ďalšie novšie hry, ale po pár minútach hrania cca 10-15 min. sa mi hra aj celí počítač zasekne, farby sú nenormálne, hlavne zelená a iné bodky (obrazovka sa tiež vypne, ale ako kedy) a musím počítač natvrdo vypnúť a zapnúť odznova. Na nete som zistil, že ZOTAC vydávajú OVERCLOCKING verzie, tak som si nainštaloval program na nastavovanie frekvencií ZOTAC FIRESTORM. Základné parametre grafickej karty sú JADRO : 700MHZ, SHADERS : 1550MHZ a DR3RAM : 2000MHZ, tak som snížilfrekvenciu RAM na 1950 a JADRO na 690MHZ, takže sa mi hry už nezasekávajú ani počítač, ale sem tam (nie často) mi počas hrania raz za tri hodinky vypne monitor na 2 sekundy, potom sa zapne a pokračujem v hre ďalej a teplotu pri dlhom hraní hier napríklad MAFIE II mám tepltoty okolo 87 stupňov, to je maximum, chcel by som sa len poradiť, či táto karta zvládne aj večšie frekvencie, aspoň keby sa dalo jadro dať vyššie, lebo na nete som čítal, že niektorý týpci dotiahli JADRO na 720MHZ RAMKY na 2200MHZ a SHADERI na 1650. Dalo by sa to napríklad zvýšením otáčiek ventilátora na grafickej? Vopred ďakujem za odpovede
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s grafickou kartou ZOTAC GEFORCE 9800GT 1G
Na úvod prepastuj a prečisti chladenie.
Karta má možno dva týždne, myslíš že to pomože? A navyše na bedni mam plombu
, to ma serie a čo zvýšenie otáčiek ventilátora, niekde som čítal, že je nato program.
rivatuner-mozes v nom robit co sa ti zapaci..
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dúfam že PC by Shark alebo podobná konina. Artefakty máš pravdepodobne prehrievaním alebo chybnou grafikou. Na tvojom mieste by som predajcovi napísal mail. Asi sa dá regulovať MSI Afterburnerom alebo Riva Tunerom, ale nie som si istý.
-
vikko78
Medium Professional
riva tuner a tu je návod: sám ho používam a som spokojný + gpu meter gadget pre kontrolu a nie je čo riešiť
- Prílohy
-
- Andrej.jpg (18.2 KiB) 498 zobrazení
Určite to skúsim a nie je to obtiažne? a ventilator moze byt aj na 80 percent? ked bude lepšie chladit čo mysliš ked ty si dostal z 8800gt skoro 800mhz jadro a z 9800 to nedam?keď sa o nej vraví že to je prezlečená 8800gt čo myslíš a koľko zvladne najviac napetie alebo respektivne povedane nad koľko nedavat viac aby sa neodpiekla
ta grafika ti sposobuje chyby a ty ju chces taktovat?ako vravi Bigtome ak ti hadze artefakty tak sa bud prehrieva alebo je to znak toho ze ti uz zachvilu odide uplne...skus dat ten fan na 100% bez toho aby si kartu podtaktoval..este jedna vec driver pre graficku si nainstaloval z DVD?ak ano stiahni si najnovsie ovladace z netu http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us hlavne si nezabudni vybrat tvoj system
Jasne že mam najnovšie ovladače to som skúšal ako prvé ok, stačí nastaviť FAn Speed na 100 percent v ZOTAC FIRESTORM nie?čo bol ak ku karte na cd driveroch v tom programe som ju aj celu podtaktovaval
no neviem tieto softwery od vyrobcou su dost odflaknute ale skus to bez podtaktovania..ak ti to neuchladi fan na 100% vykone a bude ti dalej robit chyby kartu reklamuj alebo kup novu..
OK diky moc za rady skúsim to ešte s tym FAN SPEED, možno to pomože ešte nech mi trošku vydrží tato graficka ešte nie su financie na novú 
-
vikko78
Medium Professional
financie na novú? pokial je v záruke, tak by som to neriešil...ako písali nado mnou...vrať ju na povodné takty, skus dať fan 100% a pusti OCCT, konkrétne tam vyber GPU a tam odfajkni check error...a potom reklamuj a reklamuj a reklamuj až ti vrátia peniaze...