alza.sk
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: alza.sk
omg blbost pokial na auto vidis a prides tam tak sa da vzdy dohodnut prinajhorsom povies ze sa ti spravilo zle, ale ziaden policajt neni take pako ze by to odtahol bo ked to blika je mu jasne ze za 5 min sa vratis a neparkujes tam, mimo toho ze podla legislativy by si mal mat moznost 15min parkovat na platenom pripadne vozickarskom bez postihu ale to uz neivem isto. Napr aj ked pride preteba odtahovka a ty dojdes tak ta to vyjde na 10€ teda pokial uz auto nezacali nakladat. Bavil som sa otom s policajtom ked ma jeden pako zablokoval tak som ho dal odtiahnut
bo som sa ponahlal pre priatleku co zasa musela na vlak
a on mi hovoril ze pokial pride vodic skor ako zacnu nakladat tak mu to vzdy davaju za ludovu cenu 
-
Hellboy248
Guru wannabe
Runes: neviem ci byvas v blave, ale ja som si tu za tie roky zvykol na vsetko zo strany gum .)
-
Runes
Addict
ja som sa tu narodil a odjakziva sa tu motam a odtiahli ma iba raz asi mesiac dozadu ale to som stal v zaradovacom pruhu ako dalsich 10 aut na mytnej
kto by to bol povedal ze sa im bude chcet 5x tocit aby zobrali vsetkych 10 
Chalani asi som nejako off topic uz mimo tejto temy co tu pisem. Mozem mi niekto povedat odkedy uz Alza funguje s UPS a nie DPD ako to bolo doteraz? Moja posledna objednavka na Alze bola 17.06.2010 a pozeram este dorucovalo DPDcko. UPSakov nejako nemusim. Mam snimi velmi zle skusenosti a zatial mi nikdy nic nedorucili do 24hod. z mojho hladiska je posta rychlejsia ako UPS.
@Dedomil
tiez som si vsimol tuto zmenu a taktiez nemusim UPS
na nich treba tvrdo
hned vypytat od predajcu cislo zasielky a sledovat na webe upc ako na tom zasielka je
ak ju uz maju v systeme zavolat na call centrum a vypytat od tetusky mob.cislo na prideleneho sofera
s nim sa uz potom da pekne dopredu dohodnut
tiez som si vsimol tuto zmenu a taktiez nemusim UPS
na nich treba tvrdo
hned vypytat od predajcu cislo zasielky a sledovat na webe upc ako na tom zasielka je
ak ju uz maju v systeme zavolat na call centrum a vypytat od tetusky mob.cislo na prideleneho sofera
s nim sa uz potom da pekne dopredu dohodnut
Kokos oni zmenili uplne vsetko na tej alze. Platba kartou sa uz absolutne neoplati. Uz im nestaci mail (z platobneho systemu), ze objednavka bola zaplatena ale cakaju priamo na to kedy sa im peniaze fyzicky zobrazia na ucte. Takze ak chcete nieco do 24/48hod zabudnite na platbu kartou. Peniaze im na ucet pridu behom 3-4 dni takze ak to chcete mat skoro doma Blavaci zvolte radsej moznost osobny odber v Alza stredisku a mimo Bratislavsky zvolte dobierku (platba za tovar az ked si to preberiete od kuriera).
Samozrejme sa to dorucuje cez UPS co su dalsie dni cakania.
Samozrejme sa to dorucuje cez UPS co su dalsie dni cakania.
-
hojko
Site Admin
Okrem toho v polovici pripadov, ked kliknem na Alzu, tak sa ich server ledva hybe a niekedy treba vytrvale cakat, kym nieco nacita.
Tak, vcera som u nich objednal dalsiu objednavku(HDD, pastu, utp prepojku
), pockam si do pondelka, malo by to dojst. Okolo obeda vsak neslo objednat, "Jejda, nekde se stala chyba"....
Z minulej objednavky mam dobru skusenost, vyexpedovalo do 1 dna, do dalsieho doslo, takze do 2 dni to bolo doma (objednaval som to nejak o 18tej)
Co sa reklamacie tyka, este som nemal tu cest u nich nieco reklamovat (predsa som kupoval len UTP kable
)
Z minulej objednavky mam dobru skusenost, vyexpedovalo do 1 dna, do dalsieho doslo, takze do 2 dni to bolo doma (objednaval som to nejak o 18tej)
Co sa reklamacie tyka, este som nemal tu cest u nich nieco reklamovat (predsa som kupoval len UTP kable
-
bry4n1
Light Star
pred mesiacom som odtial objednaval xbox ovladac -> behom 48 hod som ho mal v ruke. Inac neviete kolko dni trva take objednanie tovaru? objednal som si zdroj pri ktorom bolo napisane "len na objednavku", no preslo uz 14 dni a zatial nic 
Ked to je na objednavku tak musis cakat. Tovar ponukaju, ale fyzicky nemaju a riesia ho az ked si to niekto objedna. Odkial to ide + ci to ten ich dodavatel ma je otazne.
PS: Aby som nezabudol ohladom tej platby kartou tak v podstate prevod na ucet ci platba kartou je u alzy to iste. Cakaju az prachy budu na ucte. Jedina vyhoda u platby kartou niesu prehnane poplatky ako pri prevode (teda volakedy to tak bolo ked mali len CZ ucet).
PS: Aby som nezabudol ohladom tej platby kartou tak v podstate prevod na ucet ci platba kartou je u alzy to iste. Cakaju az prachy budu na ucte. Jedina vyhoda u platby kartou niesu prehnane poplatky ako pri prevode (teda volakedy to tak bolo ked mali len CZ ucet).
Čo to na alze znamená: "Bežne dodávame do 3 dní"? Na sklade to nemajú a nejako z toho nechápem, či na to čakajú alebo ako? 
na sklade to nemaju ale ak objednas tak to vedia rychlo zohnat od vyrobcu
Mate niekto skusenosti s reklamaciou mechanicky poskodeneho HDD? Pred nedavno som si objednaval disk WD 2TB. Prisiel v takej velkej obalke v ktorej vnutri boli tie bubliny. Disk na prvy pohlad vyzeral uplne v poriadku. Som ho naformatoval nakoprioval par veci a zamrzol. 5 minut mi to bootovalo system po restarte a disk sa javil ako nenaformatovany a cokolvek som s nim chcel robit zasa zamrzol tak osm ho rovno zabalil a poslal spet. Napisal som popis zavady. Prisiel mi mail kde hodili do poznamky ze: Mechanicke poskodenie: v plosaku diera a lavy dolny roh po narazoch. No nepametam s aze by som to videl a poslal som im to zabalene ovela lepsie ako oni mne. Dalej napisali ze odskusane an uvedenu zavadu a poslane dodavatelovy na posudenie. Dufam ze mi ho vymenia. Ak nie tak mate s niecim takym skusenosti? Nepatrim k ludom ktory maju peniaze na rozhadzovanie a 70€ by mi naozaj chybalo.
@gm4n: no snad ti ho vymenia za novy kus, ale toto co tu pises ty tak presne aj mne napisal toto tipek do reklamacky vtom stredisku v Blave "ze na rohoch mierne tuknuty". Som nechapal ze tuknuty kde. Tak ako mi prisiel balik som ho vybalil, vlozil do PC a tam bol cely cas. Stym diskom som vobec nehybal ani neprenasal ho a uz vobec nie, ze by mi padol. Oni v alze maju asi uchylku na toto "tuknute rohy na diskoch".
-
hojko
Site Admin
To je uz skutocne na posudeni dodavatela, avsak v reklamacnych podmienkach v pripade diskov byva uvedene, ze pri mechanickom poskodeny zaruka upada - plati to napriklad i v pripade oskreteho rohu a pod., ktory by znacil naraz/par. Samozrejme, ten skrabanec alebo poskodenie musi byt viditelne, nie len suchutie o plech pri vytahovani z bedne. Ked som nedavno daval reklamovat disk, tak mi to chalani v obchode spravili jednoducho - disk treba pekne polozit na karton alebo zabalit napriklad do handry a presne tak ako ide hodorovne do PC, tak s nim poriadne tresnut o stol. Tym padom sa mechanicky vo vnutri poskodi, napriklad sa spoja platne, odskoci hlava... a disk nema ziadne znamky fyzickeho poskodenia po pade... Reklamacia prebehla ako vino, ziadne tazkosti neboli.
Nech je v reklamacnych podmienkach uvedene cokolvek ja som to neposkodil a ak tam robia poriadni, skuseni ludia tak zistia ze disk prestal fungovat pocas kopirovania. Nikdy som ziadny disk nikde nebuchol a vobec mi ziadny ani nepadol. I ked viem ze ked je disk vypnuty a spadne na koberec napr. tak vecsinou vydrzi. Problem je na nieco tvrde.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Objednám grafiku a nepríde redukcia na zdroj a zdroj bol zabalený v rukami trhanom kartóne. Prvá skúsenosť - zlá skúsenosť.
Myslíte si, že je možné spraviť niečo takéto:
a) mám HDD kúpený úplne inde - pokazený
b) objedným si z alzy (napr.) absolútne rovnaký typ
c) okamžite im pošlem pokazený na reklamačku
d) voilá.... mám dva funknčné HDD
Prídu na to alebo nie?
a) mám HDD kúpený úplne inde - pokazený
b) objedným si z alzy (napr.) absolútne rovnaký typ
c) okamžite im pošlem pokazený na reklamačku
d) voilá.... mám dva funknčné HDD
Prídu na to alebo nie?