Mačka
Re: Mačka
Mame kocura z ulice a neverim ze je lubeny menej ako maciak s papiermi. Kym si macky nechovas pre jedlo, predaj, ci na vystavy, moze ti byt ukradnute, ci to bude "kvalitka" alebo poulicna zmeska, dolezita je citova vazba.
Co sa pelechov tyka - nas kocur spava bud na mojej stolicke (to preto, ze tam nesmie), alebo na paplone ked spim (to preto, aby som sa nevyspal uplne pohodlne), alebo v kartonovej skatuli v hale pod stolickou (to preto, lebo tam ma papier ktory susti a vedla spia rodicia ktori chcu spat).. Je to zakerak
A co sa macacej udrzby tyka - u nasho je to len zradlo a pitie, cistenie hajzlika a prilezitostne utretie grcov (srst). Ziadnu dalsiu zvlastnu starostlivost nevyzaduje.
Co sa pelechov tyka - nas kocur spava bud na mojej stolicke (to preto, ze tam nesmie), alebo na paplone ked spim (to preto, aby som sa nevyspal uplne pohodlne), alebo v kartonovej skatuli v hale pod stolickou (to preto, lebo tam ma papier ktory susti a vedla spia rodicia ktori chcu spat).. Je to zakerak
A co sa macacej udrzby tyka - u nasho je to len zradlo a pitie, cistenie hajzlika a prilezitostne utretie grcov (srst). Ziadnu dalsiu zvlastnu starostlivost nevyzaduje.
takto je aj u nás, kocúr sa naučil spať na podložke od myšky (surovo ju odsunie) a mačka na klávesniciKoCi napísal:Mame kocura z ulice a neverim ze je lubeny menej ako maciak s papiermi. Kym si macky nechovas pre jedlo, predaj, ci na vystavy, moze ti byt ukradnute, ci to bude "kvalitka" alebo poulicna zmeska, dolezita je citova vazba.
k tej starostlivosti, máme normálne klasické mačky, ja by som to nazval strednosrsté
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
My mame tiez presne takej farby mladeho kocura, teraz je dost hunaty, tak ked idem okolo neho mi to neda ho pochytat, pohladit
No proste hunaaac. Myslim, ze lepsie je mat kocura a ko macku, jednak kvoli malym a kocur je myslim lenivejsi, aspon u nas oproti macke a je velmi priatelsky.
-
Adulko1
Light Professional
Veru ze zazil ...
Ale co budes s tolkymi maciatkami robit, ked ti ich nikto nechce?? Nemozes ich dat do utulku alebo ich dozivotne "sporit"
Je to velmi zlate a pekne, ale je ich casom velmi vela.
-
spojka13
Darca
tu su naše minuloročne mačiatka... žije z nich iba to čierne... všetky mali tažku smrt... mojho čierno bieleho kocura sejmlo auto tak isto ako ryšavobiele mačiatko, a ryšavy kocur sa asi priotravil otravou na potkany... ja som mal len toho kocura... ostatne sme porozdavali...
To si mu akurat zasvietil svetlo v izbe? Moj vyzera tak podobne ked mu take nieco spravim. Ale chcel by som prehlbit temu. By som rad vedel ake skody dokazu macky napachat. Napriklad moja cica prekotila klietky s papagajmi, a pozerala sa na nich ako behaju po izbe, nie raz bol kvetinac na koberci. A co vase?
-
luculiiik
Light Star
U nás, žiaľ, mačky dlho nevydržia. Máme hlúpeho suseda...
Raz sme mali krásneho oranžového (nevedeli sme sa dohodnúť na mene, tak bol pán Kočúr), na čele mal hnedé veľké písmeno M, bol veľmi zlatý. Lenže nám ušiel a susedov pes sa o neho "postaral".
Potom sme mali aj druhého (Kubko na fotkách). To bol hrozný lenivec, nič mu nevadilo...
Raz sme mali krásneho oranžového (nevedeli sme sa dohodnúť na mene, tak bol pán Kočúr), na čele mal hnedé veľké písmeno M, bol veľmi zlatý. Lenže nám ušiel a susedov pes sa o neho "postaral".
Potom sme mali aj druhého (Kubko na fotkách). To bol hrozný lenivec, nič mu nevadilo...
-
erytrocyt
VIP
Chyba sa stala už pri výchove od mačiatka. Tiež som mal micku, vlastne kocúra, a keď bol mačiatko, tak sme sa hrali, nechali sme ho kusat do palcov, všetko ťahať, škrabkať... Ale keď vyrástol ostalo mu to, a kusal nás. Raz ráno som ho už ale nenašiel. Zrejme šiel na výlet za mačkami a niečo sa mu muselo stať. Alebo ho deti ukradli, neviem. Mali sme ho v rodinnom dome.KoCi napísal:Ja uz som na macacie skrabance tak zvyknuty, ze ma to uz ani nejak nesvrbi. A umyt? Dezinfekcia? V zivote som na skrabanec nepouzil a to som pocastovany kadecim. Ten nas je tak trochu nevdacnik a neuvedomuje si, ze hryzt/skriabat ruku, ktora ho lubi, je nefer a sproste, najma ked ho v tej ruke drzim.
To ze obcas mnaukam aj ja, znamena ze som nieco od neho chytil?
Najkrajšie bolo, keď som sa ráno zobudil, začal mňaukať /prosiť o jedlo/, dal som mu konzervu, všetko zjedol, potom som si uvaril kafe, sadol na lavičku pri dome, prišiel za mnou, vyliezol na kolená a tak sedel celý čas pri /na/ mne. A všade kde som šiel, išiel so mnou, alebo s bratom, priateľkou, no so všetkými. Škoda že ho už niet. Jo, a dostal to najoriginálnejšie mačacie meno na svete : Muro
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2011, 13:49)
Keby mal nietko mačiatka na darovanie, okresy KE, KS, TV, PO, RV, MI, TV, SB a tak, nech sa ozve, dojdem.
-
erytrocyt
VIP
Soviet dík, ale majú tam podmienku citujem: Vylučujem možnosť darovať ich niekomu do rodinného domu,prípadne na chytanie myší. A moja sice nebude na chytanie myší, ale do rodinného domu to bude. A klamať a nikoho presviedčať a prosiť sa nebudem.