Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
-
Kvako
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Zdravím porate mi niečo čo obsahuje moje požiadavky.
- HDMI-
- kvalitný displej max 13 min 11
- hliníková konštrukcia
- podsvietená klávesnica
- HDD 500gb
bolo by dobré kedby bol aj kvalitný HW
- HDMI-
- kvalitný displej max 13 min 11
- hliníková konštrukcia
- podsvietená klávesnica
- HDD 500gb
bolo by dobré kedby bol aj kvalitný HW
-
Holubar
Darca
Vie niekto poradit nejaky kvalitny netbook do 300 EUR? Teraz mamo VAIO W, ten ma stal 450, chcem ho vyreklamovat kvoli baterke, ktora nedrzi stabilne a netbook sa tak samovolne vypina.
Chcel by som este jeden, ktory by pouzivala viac priatelka na prednaskach, nie velmi drahy ale ani uplny shit. Baterka 3 hodiny a viac, a ostatne parametre niekde v priemere, nemam velmi prehlad. Co som tak narychlo pozrel, tak najlacnejsie su acery, ale tych sa bojim. Co poznam ludi s acer notebookmi, to je sama zloba
Chcel by som este jeden, ktory by pouzivala viac priatelka na prednaskach, nie velmi drahy ale ani uplny shit. Baterka 3 hodiny a viac, a ostatne parametre niekde v priemere, nemam velmi prehlad. Co som tak narychlo pozrel, tak najlacnejsie su acery, ale tych sa bojim. Co poznam ludi s acer notebookmi, to je sama zloba
-
guess.whoo
Redeemer
no do 300e nic kvalitne nekupis 
-
Holubar
Darca
To sa mi nejako nechce verit, ved ja som kupoval uz pred rokom a vtedy sa dalo tiez ist pod 300. Neviem ale, co povazujes za kvalitu. Ako je na tom ASUS eee? Pozeram cennik od BGS, tam idu niektore modely po 200 bez DPH
-
last_knight
Light Professional
do tej sumy 300e nájdeš niekoľko modelov asus eee, nejaký e-machine, ale aj nejaké lenovo by sa našlo s bežnou konfiguráciou CPU Intel Atom 1,6 GHz, 1GHz ram, 160-250 HDD s win 7 starter, resp. win XP napr. http://www.qcomp.sk/?id=116&ord=price
-
guess.whoo
Redeemer
no eee su do 300...myslel som vsak nieco na urovni sony ako mas ty.
z last_knightovej ponuky by som sa tiez asi priklonil k tomu lenovu, alebo tam mas este aj HP. si uz len vyber podla konfiguracie, co bude viac vyhovovat. rozdiely v kvalite by som tam velmi nehladal
z last_knightovej ponuky by som sa tiez asi priklonil k tomu lenovu, alebo tam mas este aj HP. si uz len vyber podla konfiguracie, co bude viac vyhovovat. rozdiely v kvalite by som tam velmi nehladal
-
Holubar
Darca
priatelka by chcela biely, tak to zatial vyzera na tento ASUS 1001px s win7 starter.
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=bg407241
To VAIO tiez nie je ziaden zazrak a stale sa to predava po 360 EUR. Ako hlavny komp pouzivam VAIO zo serie FZ, ktora sa uz ani nepredava a to je niekde uplne inde, hlavne co sa tyka klavesnice. Ta na netbooku je oproti nej ako lacna plastova hrackarska, tak som zvedavy, ako na tom bude asus.
Dost mi na Sony vadi ta vytrcajuca baterka, zle to vyzera a je to aj dost neprakticke. Baterka ako nova vydrzala okolo 6 hodin, po roku je to uz menej, aj ked objektivne neviem povedat, lebo v tom mam stale zapojeny usb modem, ktory z nej tiez ujeda. Ako je to s tou 6clankovou baterkou na tom eee? Trci z tela netbooku alebo je zasunuta dnu? Videl som sice nejake ilustracne foto, ale tam nikde nepisu, ktora baterka tam je
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=bg407241
To VAIO tiez nie je ziaden zazrak a stale sa to predava po 360 EUR. Ako hlavny komp pouzivam VAIO zo serie FZ, ktora sa uz ani nepredava a to je niekde uplne inde, hlavne co sa tyka klavesnice. Ta na netbooku je oproti nej ako lacna plastova hrackarska, tak som zvedavy, ako na tom bude asus.
Dost mi na Sony vadi ta vytrcajuca baterka, zle to vyzera a je to aj dost neprakticke. Baterka ako nova vydrzala okolo 6 hodin, po roku je to uz menej, aj ked objektivne neviem povedat, lebo v tom mam stale zapojeny usb modem, ktory z nej tiez ujeda. Ako je to s tou 6clankovou baterkou na tom eee? Trci z tela netbooku alebo je zasunuta dnu? Videl som sice nejake ilustracne foto, ale tam nikde nepisu, ktora baterka tam je
-
last_knight
Light Professional
ja som asi pred mesiacom kupoval jednej známej eee ale iný model a zatiaľ je s nim spokojná. čo sa týka baterky, tak je zasunutá úplne, vôbec netrčí.
Caute,
v dohlanej dobe si planujem kupit novy notebook s mojim cenovym stropom cca 600 eur.....od notebooku pozadujem hlavne spolahlivost, kvalitnu plastovu konstrukciu aby sa nic neprehybalo ale najma kedze si vyberam notebook s silnejsim procesorom a najma grafickou kartou kedze na notebooku by som si chcel zahrat aj par hier nie typu Crysis v hight detailoch ale pohodlne hranie aj novsich hier aspon na medium detailoch, pozadujem aby sa notebook velmi neprehrieval ........
rozmyslam o tomto notebooku znacky Asus N52 serie konkretne:
kód:
http://datacomp.sk/asus-n52da-ex098-_d85821.html
ale nazivo som ho nevidel ani ho nemaju nikde vystaveny,
mam par otazok: je Turion P520 dostatocne vykonny ale najma ci sa pri zatazi vyrazne neprehrieva?
-ma tato seria N52 kvalitne vyhotovene telo notebooku?
-grafika Radeon 5730 je myslim dostatocne vykonna na obcasne hranie menej norocnych hier....novinky s vysokymi HW poziadavkami by som na tom aj tak nehral
dalsom drahsou alternatovou je tiez Asus N52 ale o cosi drahsi konkretne :
kód:
http://datacomp.sk/asus-n52jv-ex311-optimus_d84509.html
- oplati sa investovat viac do tohto modelu?.ci za tych priplatenych 100 eur by som ziskal lepsi stroj a technologiu Nvidia Optimus
ide mi hlavne o prehrievanie a a kvalitu vyhotovenia, myslim ze vykon maju obidva notebooku obstojny.....
dakujem za Vase postrehy a nazory.....
v dohlanej dobe si planujem kupit novy notebook s mojim cenovym stropom cca 600 eur.....od notebooku pozadujem hlavne spolahlivost, kvalitnu plastovu konstrukciu aby sa nic neprehybalo ale najma kedze si vyberam notebook s silnejsim procesorom a najma grafickou kartou kedze na notebooku by som si chcel zahrat aj par hier nie typu Crysis v hight detailoch ale pohodlne hranie aj novsich hier aspon na medium detailoch, pozadujem aby sa notebook velmi neprehrieval ........
rozmyslam o tomto notebooku znacky Asus N52 serie konkretne:
kód:
ale nazivo som ho nevidel ani ho nemaju nikde vystaveny,
mam par otazok: je Turion P520 dostatocne vykonny ale najma ci sa pri zatazi vyrazne neprehrieva?
-ma tato seria N52 kvalitne vyhotovene telo notebooku?
-grafika Radeon 5730 je myslim dostatocne vykonna na obcasne hranie menej norocnych hier....novinky s vysokymi HW poziadavkami by som na tom aj tak nehral
dalsom drahsou alternatovou je tiez Asus N52 ale o cosi drahsi konkretne :
kód:
- oplati sa investovat viac do tohto modelu?.ci za tych priplatenych 100 eur by som ziskal lepsi stroj a technologiu Nvidia Optimus
ide mi hlavne o prehrievanie a a kvalitu vyhotovenia, myslim ze vykon maju obidva notebooku obstojny.....
dakujem za Vase postrehy a nazory.....
ja som nedavno kupil hp dv6 3070ec z datartu v KE bol v akcii za 630
je tam
AMD TURION II 2,3Ghz
ATI HD 5650 1GB
4GB ram
500GB disk
a co je super je ze je z hliniku takze je velmi pevny a neprehrieva sa
hry ako cod BO nfs hp a mafia II vpohode skoro na plnych no nieco treba vypnut ale textury na high ide vsetko
no maju us len 1 ks v KE v datarte keby si chcel...za 630 inak stoji 680 a viac
je tam
AMD TURION II 2,3Ghz
ATI HD 5650 1GB
4GB ram
500GB disk
a co je super je ze je z hliniku takze je velmi pevny a neprehrieva sa
hry ako cod BO nfs hp a mafia II vpohode skoro na plnych no nieco treba vypnut ale textury na high ide vsetko
no maju us len 1 ks v KE v datarte keby si chcel...za 630 inak stoji 680 a viac
tak nikto nema skusenosti s tym gigabytom?
Zdravím,
pre známu by som potreboval vybrať notebook zameraný na výkon (využitie na CAD a GIS)
jej požiadavky sú:
- veľkosť do 15 palcov (ja viem na grafiku je to trocha málo, ale ona to tak chce)
- aspoň o troška vyššia odolnosť resp. kvalita (archeologička)
- Numerická klávesnica (nie je nevyhnutné)
- a aby aspoň trocha dobre vyzeral
(čo už vôbec neni asi podstatné)
- ja už asi len dodávam že dostatok RAM a rýchly HDD
Cenový rozsah je 800 - 1000€
Vďaka za radu, ja som za tie roky stratil prehľad
pre známu by som potreboval vybrať notebook zameraný na výkon (využitie na CAD a GIS)
jej požiadavky sú:
- veľkosť do 15 palcov (ja viem na grafiku je to trocha málo, ale ona to tak chce)
- aspoň o troška vyššia odolnosť resp. kvalita (archeologička)
- Numerická klávesnica (nie je nevyhnutné)
- a aby aspoň trocha dobre vyzeral
- ja už asi len dodávam že dostatok RAM a rýchly HDD
Cenový rozsah je 800 - 1000€
Vďaka za radu, ja som za tie roky stratil prehľad
-
guess.whoo
Redeemer
odporucam ti nejaky z tychto:
http://www.qcomp.sk/?id=112&vyr=Dell
pre jej vyuzitie to bude stacit, navyse dell ma velmi dobre zmaknutu konstrukciu
http://www.qcomp.sk/?id=112&vyr=Dell
pre jej vyuzitie to bude stacit, navyse dell ma velmi dobre zmaknutu konstrukciu
-
last_knight
Light Professional
súhlasím s guessom dell má dobre zvládnutú konštrukciu no na jej požiadavky abs. stačí aj jeden z modelov, ktorý je pod sumou 800€
-
guess.whoo
Redeemer
tiez si myslim..ale ked na to ma, tak nech radsej da o 100-200e viac a vydrzi jej urcite dlhsie ako MSI,Acer alebo Asus za 500e(no offence users)
pls radu s kupou
cena je dost flexibilna, kludne moze ist cez 1000€ ale samozrejme nech to nema nieco co nevyuzijem
musi byt aspon 17"
vyuzitie: 3D Max, vela pustenych programov (velku RAM treba),filmy, hry priemer skor obcas, nove asi vobec okrem Diablo3
Predpokladam ze procak bude stacit i5 4jadro
Preferujem znacky Lenovo, HP, Toshiba, Dell
cena je dost flexibilna, kludne moze ist cez 1000€ ale samozrejme nech to nema nieco co nevyuzijem
musi byt aspon 17"
vyuzitie: 3D Max, vela pustenych programov (velku RAM treba),filmy, hry priemer skor obcas, nove asi vobec okrem Diablo3
Predpokladam ze procak bude stacit i5 4jadro
Preferujem znacky Lenovo, HP, Toshiba, Dell
-
last_knight
Light Professional
Takze ja sa rozhodujem medzi dvoma notebookami ASUS N52 len s inou konfiguraciou:
Prvy ma Turiona P520 ale zase Radeon HD 5730 ktory je silneji ako Nvidia GT 325M v druhom notase, ktory ma zase i3 370M ale je zase o 90 eur drahsi...... Oplati sa mi investovat tych 90 eur naviac do intelackej zostavy , ktora ma lepsi procak ale zase menej vykonnu grafiku?.....ide mi hlavne o rychlost systemu, pohodlne prehravanie videa aj v HD kvalite ale aj hranie hier aby som si zahral pohodlne aj novsie hry na aspon medium detailoch pri dostacujucom FPS......je to pre mna dilema lebo mozno by mi aj stacil ten Turion P520, keby mal ten duhy notebook Radeon HD 5730 ani by som nevahal...ide o konkretne o modely:
Prvy ma Turiona P520 ale zase Radeon HD 5730 ktory je silneji ako Nvidia GT 325M v druhom notase, ktory ma zase i3 370M ale je zase o 90 eur drahsi...... Oplati sa mi investovat tych 90 eur naviac do intelackej zostavy , ktora ma lepsi procak ale zase menej vykonnu grafiku?.....ide mi hlavne o rychlost systemu, pohodlne prehravanie videa aj v HD kvalite ale aj hranie hier aby som si zahral pohodlne aj novsie hry na aspon medium detailoch pri dostacujucom FPS......je to pre mna dilema lebo mozno by mi aj stacil ten Turion P520, keby mal ten duhy notebook Radeon HD 5730 ani by som nevahal...ide o konkretne o modely:
-
guess.whoo
Redeemer
asi by som bral ten s i3 procakom
Zdravím. Chcel by som si kúpiť nový book kvôli problémom so starým. Oplatí sa teraz kúpiť? Ak hej chcel by som niečo rozmedzi 500-600€ +- 25-50€. Chcem nejaký dobrý výkon. Aj grafika keby bola lepšia. Nemusí byť najlepšia, ale ani najhoršia. Keby mi prišla chuť zahrať niečo nové. Windows mi tam neni potrebný vopred nainštalovaný. A ešte. Vraj Asus sa nejako kazí? Tak akú značku? Ďakujem za odpovede vopred.