ARMORED (pancierovane) auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
qwerty-xyz

Re: ARMORED (pancierovane) auta

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

heather tak reaguj nato co vidis, ked si si nevsimol rozobera sa tu vysledok zrazky obrneneho automobilu s obycajnym, prave kvoli tomu aby sa zistilo ci je efektivne taketo auto vlastnit, nie pre to aby ta cez neho niekto nezastrelil ale aby ta lepsie uchranilo v beznej prevadzke a na cestach kde sa stavaju havarie ked si pozries spravy denne, a denne to ludia proste neprezijju, prave preto ze z ich auta ostala kopa srotu a z nich omacka v tom srote. Preto je tema o tom co vydrzi spevnene auto. Tak sa fyzika meni totalne, ine materialy, ina hmotnost, ina geometria, ine vsetko, tieto auta su stavane na tieto nehody a stale sa aj robia, ked si si nevsimol, pri znackach ako land rover, mercedes, alebo bmw je to otazkou penaci, aj to si dovolim povedat ze za relativne rozumnu cenu sa v tychto autach moze vozit hocikto.
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kinjeril »

Obrnene auta nie su stavane na to, aby sa zrazali s inymi autami. Trocha si to mylis, nemyslis?
Preto rozoberat, do akej miery su efektivne v strete s inym autom je hovadina.

Ucel obrneneho auta je ochranit pasazierov proti projektilom a vybusninam, pripadne pred pouzitim chemickych, ci biologickych zbrani.

Ako sa upravuju taketo auta a co je vlastne predmetom "upgradu" je vyrobnym tajomstvom. Rozoberat tu fyzikalne, mechanicke a neviem este ake vlastnosti je nezmysel.
Ako, kde a do akej miery su taketo auta bezpecne, nezistis dristanim niekde na internetovom fore. Kup si jedno a vyskusaj to.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kinjeril napísal:Obrnene auta nie su stavane na to, aby sa zrazali s inymi autami. Trocha si to mylis, nemyslis?
S tymto mierne nesuhlasim. Je jasne, ze sluzia primarne na ochranu pasazierov k ochrane vsak patri aj bezpecny utek -> taky aby bolo schopne odstrcit blokujuce auto. Celna zrazka samozrejme neprichadza do uvahy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

header - mimo realitu si tu ty. "Teba posadím do toho Tica" - ako toto konštruktívne súvisí s témou? Ak si tu potrebuješ vylievať komplexy z malého vtáka, na to je tu poradňa Láska, vzťahy, priateľstvo. Mimochodom, vďaka neznámemu darcovi za karmu. Hlboko si vážim aj tvoje pomenovanie qwertyho "lebo je kretén" :) Dúfam, že to bolo myslené ako nadávka (neopodstatnená, ale čo už) a nie ako diagnóza.

Obrnené auto by malo vedieť preraziť cestnú blokádu a zaparkované auto. Preto nemá airbagy a má zosilnený "čumák." Čo sa týka čelnej zrážky - viac ton pre auto s vyztuženým predkom (minimum deformačných zón), viac bezpečia. Keď sa na to pozerám z pohľadu hybnosti, tak by ľahké auto (tico :D ) malo skončiť ako placka a rangerover sa valí ďalej, resp. vyjde zo zrážky lepšie.
qwerty-xyz

heather --- sa spamataj, obrnene auto ma vediet prerazit blokady, si ich pozri na youtube dokonca aj soferov cvicia na naraz, celny naraz, aby mali dostatocnu rychlost a v rychlosti prerazili zabranu, stojace auto alebo ine prekazky. Cize stoporko pise ako to je, nevieme vsak co je heather tebe. :|

:smt006 k tym slabsim silnejsim si myslim ze niektori uzivatelia sa tu kryju opodstatnene a konieco koncov preco nie, niekomu nevyhovujem inemu zase ano, nie som pan boh aby ma cely svet miloval.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

pýtal som sa strýka ako je to s tými autami...
vraj s tým nie je problém preraziť prekážky z áut... váha toho auta spraví svoje... ale vraj pri čelnom náraze vo vyšších rýchlostiach nepomôže ani robustnosť takých áut a absencia airbagov nedáva nejaké extra veľké šance na prežitie... ide o to s akým autom sa zrazíte :) vlastne všetko čo je tu už spomenuté... kedže je to viacmenej logické... fyziku nikto neobabre... betónovým pilierom sa vraj ale treba vyhýbať :D

Táto debata mi pripomenula túto reklamu :D

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2011, 22:35)
/// btw

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2011, 22:37)
taktiež zaujímave :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Pozrel som si tie dokumenty a musím sa vyjadriť že mi príde že to pancierovanie nezodpovedá dobe. Teda aby som vysvetlil od vynálezu ostreľovacej pušky čo má 13,8 cm náboj sa veci zmenili. Tieto autá ochránia pred freakmi v dave čo si skrývajú svoj pištolík vo vrecku ale reálne nie sú ani nerozbitné ani nepriestrelné - v dnešnej dobe zbraňami ktoré sa v US dajú kúpiť voľne za nejakých $9,300 - $15,000. To len na objasnenie
qwerty-xyz

P3BO o tom co ty tocis, je .50 BMG, o tom co ty tocis, mam ja zoznam vsetkych pusiek ktore tymto nabojom strielaju, celu jeho specifikaciu, historiu, geometriu rozmery, modely, vzory, a (no s niektorymi vecami sa radsej chvalit nebudem) plus k puske M82 tak je to M82A1 a novy nazov aj pre civilne pouzitie je M107 moja najoblubensjeia puska spolu s DSR-1, ku nej mam taktiez manualy vsetky specifikacie, a taktisto aj modifikacie, (ku niektorym ma nepustilo vzhladom na to ze to boli specialne verzie pre presny odstrel ludi, ale o tom inokedy) vela ludi sa tym chvasta lebo videli na discovery future weapons ale skutocne zapalenie pre to nemaju.

K TEME..... z blizka nie je mozne aby tento kaliber zastavilo neprestrelne sklo auta, ale dvere a pancier zastavia, robia sa totiz aj verzie odolne voci tejto strele a okna ktore z vecsej/velkej vzdialenosti ked moj milacik uz strati cast energie, tak ho zastavia popripade sa snazia o to aby sa projektil smykol po okne, zalezi na uhle vystrelu. Samozrejme tento naboj a jeho specifikacie urcuju viacero modelov typu armor piercing a ine modely, ktore u nas ti honibrkovia co si vravia experti na zbrane, a striela to so starou CZ.tou a mysli si ze je "gangster" nemaju ani pary . . . (nehovoriac o ludoch vo funkciach a ne takych postoch ktory proste nemaju od 50 tych rokov sajn o vyvoji zbrani za hranicami)

--- a aby sme znova neodbocili od temy, tak aby som ta uspokojil a dal ti za pravdu, azerbajdzan vyvinul zbran s nazvom IST (presne ti to davat nebudem) ktora striela 14,5 tkou, a efektivnost oproti tvojmu (mojej laske) projektilu je az o 60% vyssia co sa mi nezdalo, ale tak vykruti to o 30% minimalne na moj prepocet najsilnejsieho pri 50 tke, a najslabsieho pri 14,5tke

---- mimo ineho kto by bol fajnsmaker, tak striela po aute NTWckom, alebo NEOPUP PAW kom .... a tam neni sanca pri armor piercing aby to zastavilo, .....

:arrow: kludne chlapci diskutujte v tejto teme ma neporazia ani zbranovi experti, ..... lebo ziadnych nemame mame expertov len na tankove strely a minometne, a ti mi moc odporovat nemozu lebo maju trocha inde myslenie . . . :-D im sa pacia faaaakt velke naboje. (uchylaci.....)
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal: ...u nas ti honibrkovia co si vravia experti na zbrane, a striela to so starou CZ.tou a mysli si ze je "gangster" nemaju ani pary . . . (nehovoriac o ludoch vo funkciach a ne takych postoch ktory proste nemaju od 50 tych rokov sajn o vyvoji zbrani za hranicami)
Kto podľa Teba spadá do tejto kategórie?

a z čoho strieľaš ty!?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

D4vid: dobra reklama ze prejde cez beton :)

qwerty-xyz

D4vid, --- strucna otazka, strucna odpoved. Z coho mi daju . . . :arrow: a fakt radsej nerozoberajme tuto temu :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pri obrnených vozoch sa spomína technológia runflat (resp. niečo v tomto duchu). Umožňuje jazdu na prepichnutých pneumatikách. Zaujímalo by ma, na akú dlhú dobu a pri akej rýchlosti. Zároveň, či táto technológia aj aspoň čiastočne zabraňuje defektu ako takému.

Keď tu bola reč o rôznych kalibroch a podobne: hlavný problém ochrany VIP v obrnených vozoch nie je ani tak totálna nepriestrelnosť (trafiť rútiaci sa rangerover antimateriálovou puškou na 200m nezvládne každý), ako skôr obrovský prúser, keď vozidlo niekto/niečo zablokuje v ďalšej jazde. Teda kľúčová je možnosť dostať sa z "uväznenia," odsúvanie barikád a podobne. A k tomu samozrejme aj odolnosť voči základným strelám (nikto nebude strieľať z blízkosti na pancierový voz guľometom, ak nie je sebevrah) a obyčajnému vypáčeniu dverí. A hlavne - obrnenosť vozidla je až posledná línia ochrany, dôležitejšia je prevencia.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

qwerty-xyz

Stoporko malo by sa dat prejst 50 km, pri rychlosti 80km/ hodinu, ..... vacsia rychlost nizsi dojazd, technologii na tieto pneumatiky som videl viacero, BMW sa nimi dost hrajkalo co som ja videl, .... akoze viacero typov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bawa mavaju dost casto RFT v zakladnej vybave
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

RFT pneu by som teda na aute nechcel.

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2011, 22:14)
beardie napísal:bawa mavaju dost casto RFT v zakladnej vybave
na kazdy model davaju uz len RFT
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

tie pneu mozu byt v pohode teda aspon na dialnicu BA TT tam dostat defekt tak idem aj na diskoch by som sa bal zastavit :D
len zas ako sa natom da ist ked mas take 4tonove auto opancierovane. teda ak sa dava nieco podobne do toho alebo sa davaju niecim vyplnene kolesa?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Inak nazad k téme... tak ma napadlo... Nikde nie je spomínana nejaká konkrétna ochrana motora...
keď ma niekto nejaký riadny kaliber a prestrelí mu blok motora a auto sa ani nepohne? čo potom? určite to je nejak ošetrené... ale čo som si všimol tak tam (na začiatku ten Land Rover) mal krytú len baterku, nejaké tie vzduchové filtre... ale žiadna špeciálna ochrana motora...
ako to teda je?
qwerty-xyz

motor mas chraneny pancierovou platnou.

k tomu tvojmu textiku, ty si ozaj myslis ze musis byt niekto aby si si mohol kupit drahe auto? vies kolko je ludi co maju peniaze lebo maju napr velku firmu? alebo vysoky post? a ty si myslis ze ich je malo? preco hned mna pasujes ze mam paranoju, alebo ze som hovno. Fajn mozno som, ked nebudem tak co mi povies potom? hm? ze si mam take kupit? uz mi nenapises nic, pretoze tu pisat ani nebudem.

mimo ineho konflikty o tom tu vecne tocis, ty si skutocne myslis ze ludia sa zabijaju len v konfliktnej krajine? ODKIAL SI? od nas? lebo si pozri spravy, alebo nieco precitaj, u nas sa ludia aj umlatia panvicou alebo sa tulia k nožu aj 60 krat, ..... vrazdi sa stale, vsade a furt, a mozme vyzerat ako bezkonfliktna krajina, to ze si k tomu niekto zoberie pusku je uz jeho vec nie,? lepsie byt chraneny aspon pred niecim ako pred nicim. Mimo ineho keby tieto varianty boli za slusny peniaz nebolo by fajn ich predavat na SR, ? vacsia ochrana pasaziera, ktorykolvek podnikatel, a aj deti podnikatelov by ich kludne mohli mat...... a nemusia byt ani vladni neviem co, ci? sa zorientuj ake auta a za ake ceny chodia po SR . . . :smt006 na pancierovane by malo kopec ludi.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

To je síce fajn, že väčšina podnikateľov má veľa peňazí, ale tu ide o životnosť všetkých dielov pancierovaného auta a auto ako takého. Toto auto nie je na normálne a bežné každodenné používanie. Pri takýchto autách máš únavu materiálu do 30t. km ak som to možno aj neprehnal. To je pri bežnom používaní tak do roka jazdenia. Ten človek by to auto preplatil a pri tom účinnosť by bola minimálna. To už si za také peniaze doloží a postaví pekný barák s veľkými múrmi a nejakým najlepším zabezpečovacím systémom na svete. Predsa doma trávi oveľa viac času ako v aute. Si strašný pesimista. Hovoríš o takých veciach a orientuješ sa vo vyššej spoločnosti, vieš o všetkom čo sa deje ako keby si do nej patril.
Napísať odpoveď