zabezpecenie auta proti kradezi

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cuco0
Medium Star
Medium Star

Re: zabezpecenie auta proti kradezi

Príspevok od používateľa cuco0 »

no urcite si to nedaju na stranku ze ho niekto ukradol so zederom .. informacie o tom nemam ze ukradli take ale myslim ze ked ho chcu ukradnut tak im nic nezabrani... a ti cislo sa mi zda male ze 67 pokusov o vlamanie . alebo to ma mozno par ludi ten zeder
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

jasne ze si to nedaju na stranku. ale mam o tom dost na nete pobehane a zatial som nenasiel nic take kde by ukradli. 67pokusov mozno. ale tak nie kazdy clovek hned niekde napise ze bol pokus alebo co ja viem co :) no chcel som len poradit ale tak teda si daj ten alarm potom sem napis aky si si kupil :)

ale zas pri zederi boh vie ako to je pri naraze ked tam namotuju take zelezo :/
cuco0
Medium Star
Medium Star

zatial si nedavam nic najprv musim posetrit ked vidim tie ceny... a co si dam neviem to sa este len rozhodujem preto chcem poradit.. zeder vyzera dobre na mna moc drahy... ale aj ostatne zabezpecovacie veci su celkom drahe tak neviem ako sa rozhodnem... keby som mal skodu alebo wolksvagen tak si to urcite dam :smt059
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Header »

nosenie stareho telefonu v aute je asi taka zbytocnost ako instalacia lacneho alaramu :) (klasickeho) zlodej ho ma za par sekund deaktivovany
GSM/UMTS rusicka na telefony stoji par €...tak isto aj "tajny čip" s lokalizaciou GPS..... hlupost....dobry zlodej je vopred pripraveny..staci aby auto nalozili do kontajnera a moze byt v aute aj 10 snimacov, okamzite stracaju signal....taktiez slavny Zeder..pre profi autickara bez vacsich problemov..

medzi najucinejse sposoby patri zamok riadiacej paky ktory je chraneny zospodu aby sa nedal zneskodnit odtial.... to uz byva dost oriesok a pokial auto neodvlecu, na ulici je to riskantne a pozornot vzbudzujuce, takze keby som uz mal investovat, kaslem na alarmy, zedery, ale investujem do tohto...samozrejme kombinacia viacerych prvkov je iba + ale niekedy su to zbytocne vyhodene peniaze
dalsia jednohucha a pomerne lacna vec je oblepenie komplet vsetkych okien priehladnou bezpecnostnou foliou.... v pripade rozbitia okna dokaze sklo zadrzat a zlodeja velmi prekvapit

ale zastavam nazor ze ked niekto ozaj chce, tak ukradne hociktore auto
CHoBoT
Star
Star

aj tak najlepsie je ked sa zlodej nedostane pod kapotu :)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

ja mám v aute dosť masívnu kladku na pedále v tvare písmena T - fakt podstivé železo, cítiť to aj na váhe. Spojí to brzdový a spojkový pedál, a oprie sa o podlahu. V iných autách som to zatiaľ nevidel, takže zlodej by bol dosť prekvapený, čo to je. K tomu na pedály z vonku nevidno. Neviem si predstaviť ako by sa cez to dostal. Keby to začal píliť pílkou na železo, tak tam strávi 2 dni, flexa je hlučná :D a tekutý dusík sa mu pri tom aute neoplatí a naviac by si veľmi pravdepobodne odmrazil aj pedále, takže zasa by sa ďaleko nedostal :) No a kľúčik je od toho ako od trezora. Má to asi 35 rokov :oops: , ale funguje spoľahlivo. A "sdelano v cccp"
Ale naložiť auto na odťahovku mu to nezábrani.....
Header
Professional
Professional

akurat som to chcel napisat :) nalozia ho a mas po pedaaloch....asi najucinejsia ochrana je auto v garazi a doma dobre vycviceneho rottwailera :!:
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

podla mna jedine co ta necha spavat kludneho je havarijna poistka s poistenim kradeze vozidla a moze ti to byt uplne jedno :)
CHoBoT
Star
Star

ani nie. lebo tie peniaze co dostanes za auto ktore neni nove su smiesne.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

počuli ste niekto o tzv. skrytom kľúči? mne to niekto spomínal, ale neviem čo si o tom myslieť ani poriadne nerozumiem spôsobu fungovanie, môže mi to nejaká dobrá duša objasniť?
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ja si budem robit startovanie do auta na tlacitko a pri tejto prilezitosti pridam skryty vypinac bez ktoreho sa nebude dat nastartovat... jednoduche, lacne, a zlodeja nenapadne preco to neide...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

...
CHoBoT
Star
Star

snad si dobre vyberes :)
cuco0
Medium Star
Medium Star

a kolko sa plati za havarijjnu proti kradezi ? asi odst vsak :smt059
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na to ma kazda poistovna vlastny cennik, cena poistenia sa samozrejme odvija od ceny auta, "kradnutosti" auta a pouzitych zabezpecovacich zariadeni.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

V prvom rade si treba uvedomiť, že takéto veci na zabezpečenie vozidla neumožňujú auto úplne neukradnúť ale iba zvyšujú čas, za ktorý sa dá ukradnúť = tým je väčšia šanca, že si to niekto všimne napríklad (i keď v noci sa o tom dá polemizovať). Sú všelijaké systémy, ktoré ti napríklad vedia poslať správu ak sa auto čo i len pohne (či už vlastnou silou alebo ho odtiahnu), prípadne ak sa rozbije jedno z okien (ale to sme zasa pri tých rušičkách). Ja si osobne myslím, že efektívnejšia je kombinácia viacerých bezpečnostných systémov (kvalitnejších), čo môže zlodeja dosť prekvapiť a znervózniť, aj keď by ich vedel postupne deaktivovať, ale predsa každý zlodej chce odísť s autom čo najskôr. Prípadne všetky alarmy reťazovo prepojiť. Aj tak si myslím, že najosvedčenejší je poriadne hlasný alarm a nie jeden. Poznám ľudí, my sme mali známeho ktorý mal v Audine namontované tri alarmy. Jeden sa dal vypnúť/prerušiť iba z kufra, druhý iba pod kapotou a tretí za predným sedadlom spolujazdca - je to voliteľné a tým pádom zlodej nikdy nevie, kde tie alarmy sú). A po pravde čo rozčúli a znervózni zlodeja viac ako hlasný alarm. Im ide o to, aby to spravili hlavne v tichosti aj keď by tam museli byť dlhšiu dobu.

Môj dedo (doktor = auto vždy nablýskané, umyté, málo najazdené) mal striebornú 1,9TDi Oktáviu, ktoré sa kradli najviac. Mal tam iba uzavretie na kľúč pri ručnej, bez alarmu. Dvakrát mu do nej vošli za tri mesiace od kúpy. Stále brali iba rádio + raz zabudol telefón. Otec prišiel s tým, že mu tam namontuje obyčajnú malú červenú diódku na palubovku, ktorá bude blikať každé dve sekundy. Verte, neverte, od vtedy mu ani raz auto nevykradli za tri roky a bolo to riešenie za ani nie vtedy ešte slovenských sto korún :)
cuco0
Medium Star
Medium Star

aspn problizne tu cenu by te nevedeli ?toho havrajijneho nejaku orientacnu auto nisan almera
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

v teme poradit viem aj neviem. Ako som vam to tu cital chlapci, a co si myslim, tak to aspon napisem. kazdy alarm sa da prekonat, .... ale niektore su podla mna celkom sexi riesenia, a prave som si ich vymyslel. ale myslim ze ucinok by mali riadny.
sirena, alarm. Nie, nie tie buznickovske ktore zacnu hukat. Ale sirena s hlasitostou cez 160 DB, pripadny utocnik okamzite krv z usi, nenormalna bolest, ide k zemi. Mozu byt aj viaceri, tento alarm by ich odrovnal vsetkych.

elektrika, pri neopravnenej manipulacii, napr s dverami pustit do nich aspon cez 500 000 voltov, generovanie z baterky, podobne aj v inych castiach auta.

vedel by som taketo zlepsovaky vymyslat donekonecna. koniec koncov preco nie, auto sa kludne moze branit aj samo. Ked vam ho chce nejaky blbecek vziat tak co je natom.

alebo keby sa sparal uz vnutri v aute a buchol by mu airbag do ksichtu, tiez mile celkom, .... pokial sa budu robit alarmy len za ucelom ze kvaka to a hlasi polohu tak sa zlodeji budu do aut dalej dobijat,..... pokial bude alarm taky ktory zlodeja zabije, dobijat sa uz nebude. a ostatni sa budu BAT, a zlodejov STRACH je klucom k tomu aby dal pokoj.
Header
Professional
Professional

myslis ze 160dB by ti sposobilo smrt ? tazko.... mozno tak hluchotu....a ked uz tak, niekedy sa stava ze sa alarm spusti aj pri burke alebo pri tresknuti petardy, ked sa mota nejake zviera okolo atd....takze zakazdym pustit davku 160 dB na vsetko co sa hybe by asi nebolo stastne riesenie :roll:
a predstav si ze sedis v tom aute ty a nahodu sa nieco pokasle a ten alarm sa ti spusti ..asi vies co by nasledovalo

co sa tyka mechaniky vo dverach.... prestane ti napr fungovat el. ovladanie okien...zabehnes do servisu, servisak odstrani tapacir a dostane 500 000 voltov ? :| to by si planoval na aute nosit rovno cely transformator ? vsetko su to nezmysli....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) nezmysly to nie su, len by to trebalo dobre nakonfigurovat a naprogramovat. that´s all. .....
Napísať odpoveď