Overclocking
Re: Overclocking
Ze sa to automaticky pridava/ubera ale pridava to az moc. Mne na mojom Athlone to skace tiez az do 1.45v ale to uz PC cely huci, ale slape to v pohode aj na 1.31v. Keby tam nastavis jedno napatie, dajme tomu 1.3v tak by sa to nemenilo, ostalo by to na mieste.
EDIT: Keby si otvoris CPU-Z, tak by si mal vidiet ze napatie na CPU skace. (ak je nastavene na Auto)
EDIT: Keby si otvoris CPU-Z, tak by si mal vidiet ze napatie na CPU skace. (ak je nastavene na Auto)
-
cornflake858
Expert
ludia ako pretaktujem procesor AMD Athlon ii X3 440 mam zakladnu dosku http://www.alza.sk/asus-m4n78-am-d115198.htm
cornflake858 napísal:ludia ako pretaktujem procesor AMD Athlon ii X3 440 mam zakladnu dosku http://www.alza.sk/asus-m4n78-am-d115198.htm

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2010, 15:43)
Teploty počas hrania max 46°C, Cooler AC Freezer 64Pro PWM.
AMD Rulez
Ramky 800Mhz CL4 @ 1000MHz Cl5
Prosim vas, chcem sa spytat ohladom testov a teplot.
Chcel by som otestovat AMD Phenom II X6 1055t. No neviem aky bude najvhodnejsi SW na otestovanie stability. Predsa len s tym mate viac skusenosti, tak poporsim radu.
No a dalej, v AMD OverDrive mi ukazuje hodnoty (frekvenciu,multiplier,voltáž a teplotu). Ukazuje tieto hodnoty pri každom jednom jadre a teploty sa pohybujú okolo 24 stupňov na každom jadre.
Mám sa riadiť touto teplotou ? Alebo teplotou 41 stupnov, co ukazuje ASUS utilita (mam asus mb) v kolonke CPU ?
Vdaka
Chcel by som otestovat AMD Phenom II X6 1055t. No neviem aky bude najvhodnejsi SW na otestovanie stability. Predsa len s tym mate viac skusenosti, tak poporsim radu.
No a dalej, v AMD OverDrive mi ukazuje hodnoty (frekvenciu,multiplier,voltáž a teplotu). Ukazuje tieto hodnoty pri každom jednom jadre a teploty sa pohybujú okolo 24 stupňov na každom jadre.
Mám sa riadiť touto teplotou ? Alebo teplotou 41 stupnov, co ukazuje ASUS utilita (mam asus mb) v kolonke CPU ?
Vdaka
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Dobry program na otestovanie je "OCCT". Rozhodne sa riadi teplotou 41 stupnov, je ovela realnejsia ako tych 24.Sajmon napísal:Prosim vas, chcem sa spytat ohladom testov a teplot.
Vdaka
-
lollo
Professional
alebo prime95 ci test v evereste? ak sa nemylim ale to vela ludi nedoporucuje
-
Luckerko13
Novice
Dobrý deň
Chel by som sa opýtať na taktovanie procesora dosť starého AMD sempron LE-1150,či ho možem nataktovať nakolko a ako lebo z taktovaním nemám žiadne skúsenosti a chem to viužívať len na hranie Counter Strike Source.Je tam procesor AMD sempron LE-1150 1 gb ram a Grafická karta Nvidia Geforce 8500 512mb a chel bi som nataktovať procesor aj ram len prosím o radu.A zdoj je tam 300w.
Vopred dakujem.
Chel by som sa opýtať na taktovanie procesora dosť starého AMD sempron LE-1150,či ho možem nataktovať nakolko a ako lebo z taktovaním nemám žiadne skúsenosti a chem to viužívať len na hranie Counter Strike Source.Je tam procesor AMD sempron LE-1150 1 gb ram a Grafická karta Nvidia Geforce 8500 512mb a chel bi som nataktovať procesor aj ram len prosím o radu.A zdoj je tam 300w.
Vopred dakujem.
-
lollo
Professional
moja rada znie netaktuj, kup novy pc lebo toto je uz raritny kusok
a co mas za dosku a myslis ze kolko dostanes z toho semprona?
a co mas za dosku a myslis ze kolko dostanes z toho semprona?
tak ako pisal lollo toto sa taktovat neoplati, toto je uz dedusko a treba ho nechat len dozit
P.S. tomu cpu by v dnesnych apps/hrach nepomohlo ani ak by si ho dostal na 3Ghz a na tie starsie apps a CS staci
P.S. tomu cpu by v dnesnych apps/hrach nepomohlo ani ak by si ho dostal na 3Ghz a na tie starsie apps a CS staci
-
Luckerko13
Novice
akoze pohode ja mám 2 pc jeden gamer amd x6 1055T 4 gb Ati radeon HD 4750 1,5 gb a zdroj 700w 1,5 tb HDD ale toto lebo sme dvaja ja bracho a tento druhy mam na to abi sme mohli proti sebe hrat css chapes chem to trosku vyzdiknut nejaky ten vykonik nemusi bit moc aj trocha pomoze nie ? Ale z tatkovanim skusenosti nemam 
-
lollo
Professional
Luckerko13 napísal:akoze pohode ja mám 2 pc jeden gamer amd x6 1055T 4 gb Ati radeon HD 4750 1,5 gb a zdroj 700w 1,5 tb HDD ale toto lebo sme dvaja ja bracho a tento druhy mam na to abi sme mohli proti sebe hrat css chapes chem to trosku vyzdiknut nejaky ten vykonik nemusi bit moc aj trocha pomoze nie ? Ale z tatkovanim skusenosti nemam
ked toto citam tak mi prichadza zle, tam vykon nepozdvihnes add2 nedal si aku mas dosku add3 ten procak o vela nedvihnes add4 kolko mas teraz FPS ? add5 ide ti na tom vobec CS?
-
Luckerko13
Novice
Dostak je m2n MX se
tak teda co taktut to mozem ?
-
Thommas
Addict
Dnes ma jeden bug príjemne pobavil
Žeby ja spravím nový rekord v taktovaní a aj ten na vzduchu? 
Ale reálne, momentálne fičím len na 4GHz, kým nebudem mať chladenie také, ako má byť
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1637810
Ale reálne, momentálne fičím len na 4GHz, kým nebudem mať chladenie také, ako má byť
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1637810
Este nikto neskusal pretocit Sandy bridge? By som bol dost zvedavy
-
Luckerko13
Novice
Poradil by mi tu niekto chel by som pretatkovať amd sempron le-1150 na doske m2nmx se
Moj kusok pouzivam takto ...Arachno napísal:Este nikto neskusal pretocit Sandy bridge? By som bol dost zvedavy
Čím to chladíš? Vodou?
Ano vodou...
neskusal si co to da na vzduchu?myslim ze toto by si dal aj na vzduchu s dakym dobrym chladicom no neviem ake by boli teploty