100% suhlas.t0m4s3 napísal:NIE, cirkev je to najhorsie co mohlo tento svet stretnut.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
mastermind
VIP
-
xivo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
jj, presneTraktorista napísal:nooo, v boha verim, ale cirkve neuznavam,...
ono je to trochu zlozitejsie, potom pri pifku sa mozme porozpravat)
v Boha verím
ako od malička som bol vo viere vychovávaný ale cirkev ? NIE
Poznal som farára ktorý mal pošahané porche (po roku mu ho zhabali policajti lebo bolo kradnuté), okradol ľudí pri oprave orgánu (povedal že oprava stála 70 000 - pričom stála len 30 000)
-
djsuja
Medium Expert
Ja vám poviem len toľko: ľudia su rôzni, teda aj farári.
Ja som veriaci, lebo som bol k tomu od malička vedený.
Ale nemám rád niektoré extrémnosti, čo sa týkajú cirkvi- hlavne tých vyššie postavených hodnostárov. Nedávno nechali preložiť viacerých farárov vďaka tomu, že sa ich mená objavili na listine ŠTB. Niekto by mohol o nich povedať, že boli zradcovia, udavači,... atď, ale nedostali sa tam z vlastnej vôle, teda boli donútení.
Aj oni sú len ľudia, ale niekedy...
Ja som veriaci, lebo som bol k tomu od malička vedený.
Ale nemám rád niektoré extrémnosti, čo sa týkajú cirkvi- hlavne tých vyššie postavených hodnostárov. Nedávno nechali preložiť viacerých farárov vďaka tomu, že sa ich mená objavili na listine ŠTB. Niekto by mohol o nich povedať, že boli zradcovia, udavači,... atď, ale nedostali sa tam z vlastnej vôle, teda boli donútení.
Aj oni sú len ľudia, ale niekedy...
Bohuzial, nesuhlasim s vychovou rodicou a tym, ze svoje deti vedu hned ku krestanstvu a nemozu ani SVOJIM NAZOROM protestovat, ked trosku vyrastu. TAM sa potom zacinaju hadky a rodina je na pokraji...
Rodicia si myslia, ze to co robia oni dobre, bude dobre aj pre ich deti. OMYL. Deti by sa mali samy rozhodnut (ked zacnu pouzivat rozum) akou cestou sa vyberu a NIKTO by im do toho nemal co kecat.
Bohuzial je to skor naopak.
Rodicia si myslia, ze to co robia oni dobre, bude dobre aj pre ich deti. OMYL. Deti by sa mali samy rozhodnut (ked zacnu pouzivat rozum) akou cestou sa vyberu a NIKTO by im do toho nemal co kecat.
-
Linkman
Darca
No jo a prave preto ma skor laka budhizmusano, budhizmus je jedna z mala, uplne nenasilnych vier. Uz len preto, ze ocista duse nespociva v modlitbe alebo spovedi kde na to potrebujem drahy chram a knaza. Ide o relax, meditaciu...
...a nik sa mi nevyhraza ze som pokrsteny nadavam na cirkev a pojdem za to do pekla...
Urcite sa ale najde niekto kto tu pripomenie aj tie lepsie stranky cirkvy, ktore ja bohuzial nemozem najst, skor mi to pripada ako jedna velka skorumpovana firma...
-
Traktorista
Guru
-
XilleR
Medium Professional
moje slova, tiez som nemal moc na vyber ked som mal len jeden mesiacLes napísal:Bohuzial, nesuhlasim s vychovou rodicou a tym, ze svoje deti vedu hned ku krestanstvu a nemozu ani SVOJIM NAZOROM protestovat, ked trosku vyrastu. TAM sa potom zacinaju hadky a rodina je na pokraji...
Rodicia si myslia, ze to co robia oni dobre, bude dobre aj pre ich deti. OMYL. Deti by sa mali samy rozhodnut (ked zacnu pouzivat rozum) akou cestou sa vyberu a NIKTO by im do toho nemal co kecat.![]()
no ja sa k tejto veci vyjadrovat nejdem pretoze cirkev nieje 100% cista ale vela vojen a podobnych veci nebolo vdaka cirkvi ale vdaka par hajzlom ktory pod zastitou cirkvi robili ch*joviny...fatcat napísal:koli cirkvi sa vzdy hadalo aj bude, vsak vidi kolko vojen mame koli cirkvi a kolko ich este bolo, ale s tym nikto zo smrtelnikov nic nespravi, treba sa s tym len zmierit.
Ano, verim. Viera je jeden z najvacsich darov, kt som od boha dostal.
BE open minded.
spojene temy.
BE open minded.
spojene temy.
asi tak. mam najradsej take trapne argumenty.. ze cirkev viedla vojnu preto je nabozenstvo zle a boh neexistuje.haklbery napísal:no ja sa k tejto veci vyjadrovat nejdem pretoze cirkev nieje 100% cista ale vela vojen a podobnych veci nebolo vdaka cirkvi ale vdaka par hajzlom ktory pod zastitou cirkvi robili ch*joviny...
-
XilleR
Medium Professional
to aj mna niekedy napadlo ale v tej dobe nemali filmove efekty ako dnesRetne napísal:Viete v co ja verim --- Mozno ze niekto , ze to nieje vymyslene , ale podla mna to bol clovek ako je dnes David Coperfield (neviem ako sa to pise!)
Boh vedel len ocubat ludi ....
myslis zeby to vsetko spravil len s ich naradim a rychlymi rukami?? a mozno mu este pomali dalsi dvanasti podvodnici
...ale no nechajme to tak
-
braino.swk
Light Professional
nie je podstatne ci chodis do kostola alebo nie. je to kazdeho osobna vec. podstatne je, ze veris podla toho sa aj spravast0m4s3 napísal:napr. zaujimave je ze som o 5 rokov starsi od sestry, sestra chodi do kostola, birmovku ma, svate prijimanie a ja som chodil do kostola za trest - teda 2x som tam bol. Ked sa chce, resp. NEchce, tak sa vsetko da![]()